FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.07.17, 16:30

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Parhaat config asetukset tälle koneelle
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 Reply Print
Author Topic: Parhaat config asetukset tälle koneelle  (Read 2429 times)
Mikael Ylirotu
Offline Offline

Posts: 23
Date Registered: 23.07.15

Parhaat config asetukset tälle koneelle
« on: 07.08.15, 22:10 »

Niin ett mitkä olisi parhaat asetukset mun fsx:lle ? toiminu muuten iha jees mut saan välillä sudden framerates droppeja ja maatekstuurit ovat aika usein blurry. Ja autogen välillä jää niin pahasti jälkeen kun tulen kentälle laskuun. Olen käyttänyt bojotes fsx tweakkia, välillä toiminu välillä ei

Tässä koneen speksit
i3 380m 2,5Ghz 2 corea 4 threadia, hyperthreading päällä
4 gb ramia, ei pysty päivittää vaikka tukee 8 gigaa
500 gigan kovalevy noin 300 gigaa vapaana
amd radeon HD6370m 1 GB pikkasen ylikellotettu
ja Winukka 7

Tässä vielä fsx.cfg
[MAPVIEW_MAP]
SHOW_AIRPORTS=1
SHOW_AIRSPACE=1
SHOW_APPROACHES=1
SHOW_DATATAGS=1
SHOW_FLIGHTPLAN=1
SHOW_INTERSECTIONS=0
SHOW_JET=0
SHOW_NDBS=1
SHOW_TERRAIN=1
SHOW_VICTOR=0
SHOW_VORS=1
SHOW_WEATHERSTATIONS=1
SHOW_WEATHERSYSTEMS=1
show_flight_history=1
[RWW_WEATHER_MAP]
SHOW_AIRPORTS=0
SHOW_AIRSPACE=0
SHOW_APPROACHES=0
SHOW_DATATAGS=1
SHOW_FLIGHTPLAN=1
SHOW_INTERSECTIONS=0
SHOW_JET=0
SHOW_NDBS=0
SHOW_TERRAIN=1
SHOW_VICTOR=0
SHOW_VORS=0
SHOW_WEATHERSTATIONS=1
SHOW_WEATHERSYSTEMS=1
[BufferPools]
RejectThreshold=131072
[VirtualCopilot]
VirtualCopilotActive=1
[SOUND]
AmbientUI=0
AmbientUIMusicVolume=-6.000000
PrimaryDevice={DEF00000-9C6D-47ED-AAF1-4DDA8F2B5C03}
SOUND=1
SOUND_LOD=1
SOUND_QUALITY=2
UISound=1
VoiceDevice={DEF00002-9C6D-47ED-AAF1-4DDA8F2B5C03}
[SlewTextInfo.1]
AirSpeed=1,5
Altitude=1,3
Heading=1,4
Latitude=1,1
Longitude=1,2
[DISPLAY.Device.AMD Radeon HD 6300M Series.0]
Mode=1600x1200x32
[AContain]
LabelColor=FFFF0000
LabelDelay=1000
ShowLabelAirline=0
ShowLabelAirlineAndFlightNumber=0
ShowLabelAirspeed=0
ShowLabelAltitude=1
ShowLabelContainerId=0
ShowLabelDistance=1
ShowLabelFlightPlan=0
ShowLabelHeading=0
ShowLabelManufacturer=1
ShowLabelModel=1
ShowLabelTailNumber=1
ShowLabels=1
ShowUserLabel=1
[ATC]
AutoOpenAirTrafficWindow=1
COMM_MSG_AI_ATC_COLOR=FFFF7840
COMM_MSG_ATC_AI_COLOR=FF00FF00
COMM_MSG_ATC_USER_COLOR=FFB6FFB6
COMM_MSG_NONE_COLOR=FFFFFFFF
COMM_MSG_USER_ATC_COLOR=FFFFD21B
PilotVoice=0
ShowATCText=1
UsePilotVoice=1
[TextInfo.1]
AirSpeed=1,5
Altitude=1,3
Heading=1,4
Latitude=1,1
Longitude=1,2
WindDirectionAndSpeed=1,6
[AccelerationPack]
ControlsFirstRun=0
HomePageFirstRun=0
[INTERNATIONAL]
ASLAT=2
ASLON=0
MEASURE=0
[CONTROLS]
Controls_Current=Standard
Controls_Default=Standard
KBDAIL=64
KBDELEV=64
KBDRUD=64
JOYSTICKS=1
[FACILITIES]
CITY=
COUNTRY=
GTL_BUTTON=1479
STATE=
[TextInfo.3]
AirSpeed=1,5
Altitude=1,3
FrameRate=2,1
FuelPercentage=2,4
GForce=2,3
Heading=1,4
Latitude=1,1
LockedFrameRate=2,2
Longitude=1,2
WindDirectionAndSpeed=1,6
[PointOfInterestSystem]
CycleSetting=0
[GRAPHICS]
AC_SELF_SHADOW=1
AIRCRAFT_REFLECTIONS=1
AIRCRAFT_SHADOWS=1
ALLOW_SHADER_30=1
COCKPIT_HIGH_LOD=0
D3D10=0
EFFECTS_QUALITY=1
GROUND_SHADOWS=0
HIGHMEMFIX=1
IMAGE_QUALITY=0
LANDING_LIGHTS=1
NUM_LIGHTS=8
See_Self=1
TEXTURE_MAX_LOAD=4096
TEXTURE_QUALITY=3
Text_Scroll=1
SHADER_CACHE_PRIMED_10=1693750528
SHADER_CACHE_PRIMED=1693750528
[TrafficManager]
AIRPORT_SCENERY_DENSITY=3
AirlineDensity=57
FreewayDensity=20
GADensity=20
IFROnly=0
LeisureBoatsDensity=40
ShipsAndFerriesDensity=40
[DynamicHeadMovement]
HeadMoveTimeConstant=1.000000
LonAccelOnHeadLon=-0.020000
LonAccelOnHeadPitch=-0.010000
MaxHeadAngle=5.000000
MaxHeadOffset=0.300000
RollAccelOnHeadLat=0.010000
RollAccelOnHeadRoll=0.100000
YawAccelOnHeadLat=-0.100000
[REALISM]
AllowEngineDamage=False
AutoCoord=True
AutoTrim=False
CrashDetection=False
CrashTolerance=0.000000
CrashWithDyn=False
GEffect=False
General=0.000000
GyroDrift=False
GyroEffect=0.000000
ManualLights=False
PFactor=0.000000
RealMixture=False
StressDamage=False
Torque=0.000000
TrueAirspeed=False
UnlimitedFuel=True
[Weather]
AdjustForMagVarInDialog=1
CLOUD_COVERAGE_DENSITY=6
CLOUD_DRAW_DISTANCE=3
DETAILED_CLOUDS=1
DisableTurbulence=0
DownloadWindsAloft=0
DynamicWeather=2
MaxGustRampSpeed=200
MaxGustTime=500
MaxVarRampSpeed=75
MaxVarTime=50
MinGustRampSpeed=1
MinGustTime=10
MinVarRampSpeed=10
MinVarTime=5
THERMAL_VISUALS=0
TurbulenceScale=1.000000
WeatherGraphDataInDialog=0
WeatherServerAddress=fs2k.zone.com
WeatherServerPort=80
WindshieldPrecipitationEffects=1
[Misc]
Com_Rate=7
[Main]
FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.20
HideMenuFullscreen=1
HideMenuNormal=0
Location=280,211,1320,989,\\.\DISPLAY1
Maximized=1
SimObjectPaths.0=SimObjects\Airplanes
SimObjectPaths.1=SimObjects\Rotorcraft
SimObjectPaths.2=SimObjects\GroundVehicles
SimObjectPaths.3=SimObjects\Boats
SimObjectPaths.4=SimObjects\Animals
SimObjectPaths.5=SimObjects\Misc
User Objects=Airplane, Helicopter
ProcSpeed=5005
PerfBucket=7
[Trusted]
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\FSX\gauges\Bell_206B.dll.etezrhnbbkzllbtbarwhnurtitttnrunbkltccib=2
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\FSX\gauges\Magnetic_Compass.dll.cnlneerrcrlonktkqknrualulhelhektutwiwbco=2
[TextInfo.2]
FrameRate=1,1
FuelPercentage=1,4
GForce=1,3
LockedFrameRate=1,2
[USERINTERFACE]
Map_Orientation=2
OpenATCOnCreate=0
PAUSE_ON_LOST_FOCUS=1
PROMPT_ON_EXIT=1
PageID=6
SHOW_MISSION_CAPTIONS=0
SITUATION=FLIGHTS\OTHER\FLTSIM
SelectAircraftManufacturer=All
SelectAircraftPublisher=All
SelectAircraftType=All
ShowAllACPaintSchemes=1
[SIM]
SYSCLOCK=1
[Display]
ActiveWindowTitleBackGroundColor=0,28,140,64
ActiveWindowTitleTextColor=255,255,255
BLOOM_EFFECTS=0
ChangeTime=4.000000
InfoBrakesEnable=True
InfoLowerLeftBackGroundColor=255,0,0,128
InfoLowerLeftTextColor=255,255,255
InfoLowerRightBackGroundColor=255,0,0,128
InfoLowerRightTextColor=255,255,255
InfoOverspeedEnable=True
InfoParkingBrakesEnable=True
InfoPauseEnable=True
InfoSlewEnable=True
InfoStallEnable=True
InfoUpperRightBackGroundColor=0,0,0,0
InfoUpperRightTextColor=255,0,0
NonActiveWindowTitleBackGroundColor=24,33,87,64
NonActiveWindowTitleTextColor=255,255,255
SKINNED_ANIMATIONS=1
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=160
TextureMaxLoad=30
TransitionTime=4.000000
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=0
WideViewAspect=False
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=5
[SlewTextInfo.3]
AirSpeed=1,5
Altitude=1,3
FrameRate=2,1
Heading=1,4
Latitude=1,1
LockedFrameRate=2,2
Longitude=1,2
[PANELS]
DEFAULT_VIEW=0
IMAGE_QUALITY=1
PANEL_MASKING=1
PANEL_OPACITY=100
PANEL_STRETCHING=1
QUICKTIPS=0
UNITS_OF_MEASURE=0
[STARTUP]
DEMO=0
LoadWindow=1
SHOW_OPENING_SCREEN=1
STARTUP_DEMO=0
[SlewTextInfo.2]
FrameRate=1,1
LockedFrameRate=1,2
[TERRAIN]
AUTOGEN_DENSITY=2
DETAIL_TEXTURE=1
LOD_RADIUS=4.500000
MESH_COMPLEXITY=99
MESH_RESOLUTION=23
SWAP_WAIT_TIMEOUT=2
TEXTURE_RESOLUTION=28
WATER_EFFECTS=4
[SCENERY]
DAWN_DUSK_SMOOTHING=1
IMAGE_COMPLEXITY=5
LENSFLARE=0
MAX_ASYNC_BATCHING_JOBS=2
SmallPartRejectRadius=4.0
[FlightPlanMap]
LineWidth=2
SHOW_AIRPORTS=1
SHOW_AIRSPACE=1
SHOW_APPROACHES=1
SHOW_DATATAGS=1
SHOW_FLIGHTPLAN=1
SHOW_INTERSECTIONS=1
SHOW_JET=0
SHOW_NDBS=1
SHOW_TERRAIN=1
SHOW_VICTOR=0
SHOW_VORS=1
SHOW_WEATHERSTATIONS=1
SHOW_WEATHERSYSTEMS=1
show_ac_twr=1
show_airways=1
show_markers=1
show_volume_boundaries=1
show_waypoints=1
[WeatherMap]
SHOW_AIRPORTS=0
SHOW_VORS=0
SHOW_NDBS=0
SHOW_APPROACHES=0
SHOW_INTERSECTIONS=0
SHOW_VICTOR=0
SHOW_JET=0
SHOW_AIRSPACE=0
SHOW_FLIGHTPLAN=1
SHOW_WEATHERSTATIONS=1
SHOW_WEATHERSYSTEMS=1
SHOW_DATATAGS=1
SHOW_TERRAIN=1
[DISPLAY.Device.AMD Radeon HD 6300M Series.0.0]
Mode=1366x768x32
[MULTIPLAYER]
condAccoutPassword=0

Vinkkejä kaipasin ku tiedätte varmasti enemmän ku mä Smiley
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3819
Date Registered: 19.06.07

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #1 on: 08.08.15, 03:57 »

Lähde vaikka tuolla liikkeelle http://www.venetubo.com/fsx.html ja muista nimeta fsx.cfg uudelleen fsx_se.cfg:ksi kun olet saanut sivuston tuottaman tiedoston takaisin. Ja ota varmuuskopio siitä alkuperäisestä ennen mitään muutoksia.
Toni Määttänen
Offline Offline

Posts: 2536
Date Registered: 03.04.08

WWW
Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #2 on: 08.08.15, 08:58 »

Lähde vaikka tuolla liikkeelle http://www.venetubo.com/fsx.html ja muista nimeta fsx.cfg uudelleen fsx_se.cfg:ksi kun olet saanut sivuston tuottaman tiedoston takaisin. Ja ota varmuuskopio siitä alkuperäisestä ennen mitään muutoksia.


Tuo varmuuskopio on ihan turha, koska fsx.cfg:n voi poistaa ja fsx tekee uuden kun käynnistyy. Joskus se pelkkä poisto on hyvä vaihtoehto. Sen jälkeen laittaa vaan simun asetukset mieleisekseen ja simu saattaa pyöriä paljon paremmin kun ennen. fsx.cfg:n voi saada vahingossa solmuun eikä venetubon tweakki puutu kaikkiin vääriin asetuksiin.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3819
Date Registered: 19.06.07

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #3 on: 08.08.15, 09:43 »

Tuo varmuuskopio on ihan turha, koska fsx.cfg:n voi poistaa ja fsx tekee uuden kun käynnistyy. Joskus se pelkkä poisto on hyvä vaihtoehto. Sen jälkeen laittaa vaan simun asetukset mieleisekseen ja simu saattaa pyöriä paljon paremmin kun ennen. fsx.cfg:n voi saada vahingossa solmuun eikä venetubon tweakki puutu kaikkiin vääriin asetuksiin.

No lähinnä ajattelin että jos on jo muokannut tuota cfg:tä suuntaan tai toiseen niin parempi ottaa alkuperäinen talteen jottei tweakit mene hukkaan jos sattuu että tuo venetubon modaus ei tuotakaan toivottua tulosta. Parempi pelata varman päälle  Wink
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #4 on: 08.08.15, 15:09 »

Tuo varmuuskopio on ihan turha, koska fsx.cfg:n voi poistaa ja fsx tekee uuden kun käynnistyy. Joskus se pelkkä poisto on hyvä vaihtoehto. Sen jälkeen laittaa vaan simun asetukset mieleisekseen ja simu saattaa pyöriä paljon paremmin kun ennen. fsx.cfg:n voi saada vahingossa solmuun eikä venetubon tweakki puutu kaikkiin vääriin asetuksiin.

Se menee myös niin päin, että Venetubon tweakki ei myöskään puutu kaikkiin oikeisiin (itse tehtyihin) asetuksiin, jotka silloin menetetään. Esimerkiksi jos on määritellyt omia Simobjects-kansioita, ei tuo osaa niitä palauttaa, jos lähtee simun luomasta uudesta fsx.cfg:stä liikkeelle.

Mikäli haluaa säilyttää (mahdolliset - eiväthän kaikki simuilijat niitä tosin tee) omat asetukset, on viisainta ottaa se varmuuskopio.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mikael Ylirotu
Offline Offline

Posts: 23
Date Registered: 23.07.15

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #5 on: 18.08.15, 14:48 »

Kyll se Fsx toimii hyvin mut autogen ja maatekstuurit tulevat aivan liian paljon jäljessä :/
Santeri Lehtonen
Offline Offline

Posts: 2576
Date Registered: 04.09.07

WWW
Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #6 on: 18.08.15, 16:54 »

Toi venetubo on low-end koneilla aika toivoton eikä yksinään tuota haluttua lopputulosta todennäköisesti. Oma cfg liittenä, jos haluaa sen pohjalta lähteä rakentamaan.


"When we left earth it changed our world"
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #7 on: 19.08.15, 08:11 »

Ahaa, sinä olet myös tehnyt tuonne FSX.cfg:hen kappalejaon. Asiat löytyvät paljon helpommin. Samoin kommentointi (//) auttaa. Siitä on korvaamatonta apua tällaiselle vanhemmalle simuilijalle, jonka muisti on jo teflonia.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Niilo Raappana
Offline Offline

Posts: 564
Date Registered: 07.07.14

WWW
Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #8 on: 23.08.15, 14:45 »

Tuli tässä mieleen kun itekkin oon simua tweakkaillu, fsx siis.
Miks mulla on koneen ulkopuolella kokoajan 50-80fps ja ohjaamossa 15-45fps?  Huh
Tottakai tiedän ettei framet oo samat sisällä kuin ulkona, mutta noin iso ero?

-N
« Last Edit: 23.08.15, 15:43 by Niilo Raappana »
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1166
Date Registered: 19.06.10

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #9 on: 29.08.15, 05:17 »

Voisko sulla olla niin raskas kone, eli monimutkaset ohjaamot joissa paljon näyttöjä ja muita tehoja syöviä toimintoja.
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1635
Date Registered: 18.08.09

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #10 on: 29.08.15, 08:12 »

Kannattaa katsoa tämä linkki: https://kostasfsworld.wordpress.com/fsx-software-and-hardware-guide/

Tuossa on ihan hyviä vinkkejä simun tweakkaamiseen.

Mikael Ylirotu
Offline Offline

Posts: 23
Date Registered: 23.07.15

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #11 on: 07.09.15, 11:50 »

FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.20 tuon laitoin 0.70 silti tulee jäljessä :/ onks mun dram muisti nopeus sitten liian hidas? Sad
Mikael Ylirotu
Offline Offline

Posts: 23
Date Registered: 23.07.15

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #12 on: 08.09.15, 14:14 »

Mun ramin nopeus on 1333mhz onks se liian hidas fsx:lle ?
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #13 on: 12.09.15, 13:03 »

Mun ramin nopeus on 1333mhz onks se liian hidas fsx:lle ?

Ei.
Mikael Ylirotu
Offline Offline

Posts: 23
Date Registered: 23.07.15

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #14 on: 12.09.15, 14:53 »

Ei.

Mikä sit voi olla vikana? O.o
Niko Leppänen
Offline Offline

Posts: 846
Date Registered: 01.02.10

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #15 on: 12.09.15, 15:17 »

Mikä sit voi olla vikana? O.o
Prossu...
Mikael Ylirotu
Offline Offline

Posts: 23
Date Registered: 23.07.15

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #16 on: 12.09.15, 15:25 »

Prossu...

no minkälaisen prossun tää fsx sitten vaatii ? Cheesy
Niko Leppänen
Offline Offline

Posts: 846
Date Registered: 01.02.10

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #17 on: 12.09.15, 15:59 »

no minkälaisen prossun tää fsx sitten vaatii ? Cheesy

fsx:lle prosessorilla on eniten merkitystä ja mitä enemmän GHz sitä parempi. Intelin i5/i7 -sarjalaiset hyviä.

Hyperthreadingista ei muuten ole mitään iloa tämän pelin kanssa ja levyn eheytystä voisit kokeilla.
Jani Ekholm
Offline Offline

Posts: 261
Date Registered: 13.10.08

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #18 on: 14.09.15, 11:11 »

FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.20 tuon laitoin 0.70 silti tulee jäljessä :/ onks mun dram muisti nopeus sitten liian hidas? Sad

Tää nyt on ainakin "väärin".
FSX:n default FFTF on 0.33, joten koita vaikka sillä mielummin. Toi lukuhan siis määrittää arvon sille kuinka kauan CPU:n annetaan touhuta sceneryn lataamisen kanssa.
Sitten jos sulla on bufferpoolsissa käytössä reject threshold niin tarviit jonkun koon sille bufferille, eli konffiin tulee poolsize=x, esimerkiksi vaikkapa Poolsize=390000000, jolloin videomuistia varataan 46mb.

Jotenkin siis näin:
[BUFFERPOOLS]
UsePools=1
Poolsize=390000000
RejectThreshold=126976

edit: ja tosiaan texture max load on aika korkee noille koneen spekseille. Ko. arvo tosin ei ole niin kovin kriittinen, riippuu onko tekstuurit samat kuin mitä konffi antaa ladata. Mutta jos ajelet vaikka jossain 1024 ympäristössä jos tulet kentälle mikä käyttää 4096, niin tuo konffi antaa ladata sen 4096 ja hyppäys 1024 -> 4096 kyllä kyykyttää konetta tässä tapauksessa.
« Last Edit: 14.09.15, 11:19 by Jani Ekholm »
Mikael Ylirotu
Offline Offline

Posts: 23
Date Registered: 23.07.15

Re: Parhaat config asetukset tälle koneelle
« Reply #19 on: 14.09.15, 18:00 »

Tää nyt on ainakin "väärin".
FSX:n default FFTF on 0.33, joten koita vaikka sillä mielummin. Toi lukuhan siis määrittää arvon sille kuinka kauan CPU:n annetaan touhuta sceneryn lataamisen kanssa.
Sitten jos sulla on bufferpoolsissa käytössä reject threshold niin tarviit jonkun koon sille bufferille, eli konffiin tulee poolsize=x, esimerkiksi vaikkapa Poolsize=390000000, jolloin videomuistia varataan 46mb.

Jotenkin siis näin:
[BUFFERPOOLS]
UsePools=1
Poolsize=390000000
RejectThreshold=126976

edit: ja tosiaan texture max load on aika korkee noille koneen spekseille. Ko. arvo tosin ei ole niin kovin kriittinen, riippuu onko tekstuurit samat kuin mitä konffi antaa ladata. Mutta jos ajelet vaikka jossain 1024 ympäristössä jos tulet kentälle mikä käyttää 4096, niin tuo konffi antaa ladata sen 4096 ja hyppäys 1024 -> 4096 kyllä kyykyttää konetta tässä tapauksessa.


Tuo osa konffiin ja 0.70 pistän tuonne 0.33 ja laitan texture max load 1024 ? niin ainaki pitäis pyörii paremmin ?
Pages: [1] 2 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1