FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
17.07.19, 09:16

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Ohjelmat ja laitteet (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  AMD catalyst control center
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: AMD catalyst control center  (Read 20937 times)
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1354
Date Registered: 13.08.12

AMD catalyst control center
« on: 10.09.15, 14:04 »

Saako Catalyst Control centeristä laitettua sillee että on tietyt asetukset, jotka voi tarpeen mukaan laittaa päälle? Kun FSX:än saa hienommaksi, mutta muut pelit lagii niillä asetuksilla.

Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: AMD catalyst control center
« Reply #1 on: 10.09.15, 16:51 »

Kyllä onnistuu, CCC:stä löytyy profiili ominaisuudet eri ohjelmille. 3D asetukset esiin, valikosta löytyy Add kohta josta voit luoda profiilin FSX:lle ja asettaa asetukset joita käytetään vain FSX käytössä.

ASUS Z370 PLUS || Core i5 8600K @4,2Ghz || HyperX 2666Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i v2|| 360Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1354
Date Registered: 13.08.12

Re: AMD catalyst control center
« Reply #2 on: 10.09.15, 18:22 »

Kyllä onnistuu, CCC:stä löytyy profiili ominaisuudet eri ohjelmille. 3D asetukset esiin, valikosta löytyy Add kohta josta voit luoda profiilin FSX:lle ja asettaa asetukset joita käytetään vain FSX käytössä.

Et vielä sattuisi tietämään, että mistä kohtaa tuon ominaisuuden löytää. En tiedä näistä paljoo joten en uskalla ruveta säätämään.

Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: AMD catalyst control center
« Reply #3 on: 10.09.15, 19:13 »

Et vielä sattuisi tietämään, että mistä kohtaa tuon ominaisuuden löytää. En tiedä näistä paljoo joten en uskalla ruveta säätämään.

Googleta niin saat kuvallisen tutoriaalin. Ei ole simukone lähettyvillä mutta olisikohan ollut vasemmalta kohta gaming ja 3d settings. Sitten näätkin jo AA-asetuksia jne keskellä on pieni luettelo josta löydät tuon Add kohdan josta luot profiilin FSX:lle.

EDIT: tästä linkistä löydät kuvien kera tutoriaalin. Siinä tosin puhutaan Skyrimistä mutta periaate selviää http://wiki.step-project.com/Guide:AMD_Catalyst_Control_Center
« Last Edit: 10.09.15, 19:17 by Iiro Helminen »

ASUS Z370 PLUS || Core i5 8600K @4,2Ghz || HyperX 2666Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i v2|| 360Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Tarmo Kallio
Offline Offline

Posts: 2090
Date Registered: 29.07.09

Re: AMD catalyst control center
« Reply #4 on: 21.01.17, 13:16 »

Laitan tänne, kun asia liippaa läheltä AMD catalyst control centeriä.

Minun pelikoneeni AMD Radeon HD 6970 näytönohjain on uudesta asti laittanut ohjaimen tuulettimen pyörimään täysillä hetkeksi. Ja aika harvoin. Ehkä noin kuukauden välein. Tuuletin on pyörinyt kovaa muutaman sekunnin koneen käynnistämisestä. Onko tämä joku ajurien ominaisuus pölynpoistoon näytönohjaimen sisältä?

Pari päivää sitten laitoin koneen päälle ja alkoi todella kova jatkuva puhallusääni. Paljon kovempi, kuin koskaan ennen. Ääntä oli vaikea paikallistaa jopa kopan sivuseinä irti. Huomasin kopan isojen tuulettimien pyörivän normaalin hitaasti. Samoin lämpöputkijäähdytetyn virtalähteen iso tuuletin pyöri normaalisti. Kuten myös suorittimen tuuletin. Näytönohjaimen takaa tuli ilmaa ulos kovalla paineella.

Katsoin Catalyst control centeristä ja näytönohjaimen lämpötila oli -128 astetta. Kävi aika kylmänä  Grin. Manuaaliseen tuulettimen ohjaukseen ei päässyt. Ei päässyt mihinkään. Otin näytönohjaimen pois koneesta ja puhdistin sen (avaamatta kuorta) paineilmalla ja pölynimurilla. Se auttoi. Nyt ohjain on taas hiljainen ja lämpötila on lepotilassa noin 38 astetta. Peleissä menee reippaasti yli 60 astetta. En ole koskaan kellotellut ohjainta, vaan mennään oletusasetuksilla. Täytyy nyt katsoa josko toimii jatkossa. En ala vanhaan koneeseen ostamaan mitään uutta kallista näytönohjainta. Eikä koneeni emolevy Asus P7P55D vanhalla Intel i7-suorittimella saisi ehkä parasta tehoa irti uusista näytönohjaimista.



Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4318
Date Registered: 18.12.01

Re: AMD catalyst control center
« Reply #5 on: 08.02.17, 15:51 »

Lisää löylyä!

Miten ihmeessä onnistuu, kun asetuksia ei voi laittaa... Punainen X on FSX:n perässä?
« Last Edit: 08.02.17, 16:02 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4318
Date Registered: 18.12.01

Re: AMD catalyst control center
« Reply #6 on: 09.02.17, 07:45 »

Eikö kukaan tiedä mistä on kysymys? Jos tuolta valitsee esim. reunanpehmennyksen 4x, niin asetus "pomppaa" takaisin "ei mitään" -tilaan....

[ attachment removed / expired ]
« Last Edit: 09.02.17, 07:50 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5432
Date Registered: 14.12.05

Re: AMD catalyst control center
« Reply #7 on: 09.02.17, 08:40 »

Aika monella (kuten minullakin) on nykyään nVidian näytönohjain mm. sen paremman säädettävyyden takia. Emme siksi osaa vastata kysymykseesi.

Oletko koettanut tehdä muutoksia järjestelmänvalvojan oikeuksilla? Muuta ei nyt tule mieleen. Nettiä kannattaa myös selata. Sieltä löytyy lopulta vastaus miltei mihin tahansa kysymykseen, jos kolmas kotimainen sujuu.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4318
Date Registered: 18.12.01

Re: AMD catalyst control center
« Reply #8 on: 09.02.17, 09:40 »

Emme siksi osaa vastata kysymykseesi.

Tarkoitatko, että kukaan ei osaa auttaa? kun vastaat monikossa Huh

Jos vaikkapa lukisit ensin tämän ketjun nimen, niin ei tarvitsisi mainostaa Nvidiaa.... Minulla on Geforce, ja veljellänikin oli sellainen ennekun otti ja hajosi. Nyt tarvitsisin apua Atin conffaamiseen, jotta saataisiin FSX toimimaan edes jotenkin.

Apua tarvitaan siis edelleen.

Ati Radeon HD 5700 ja uusimmat ajurit (ei onnistunut vanhemmillakaan).

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5432
Date Registered: 14.12.05

Re: AMD catalyst control center
« Reply #9 on: 09.02.17, 09:51 »

Tarkoitatko, että kukaan ei osaa auttaa? kun vastaat monikossa Huh
...

En tarkoita, vaan yksinkertaisesti sitä, että toisen valmistajan GPUn omaavat tuskin osaavat auttaa tässä asiassa. Sama toimii myös toisin päin. Jos Geforce-piirissä/asetusohjelmassa/jne. on ongelmia, ATIn (AMDn) omaavat tuskin voivat auttaa. Minulla on sellainen käsitys, että useimmilla simuilijoilla on nVidian piirillä varustettu GPU. Hiljaisuus tämän kysymyksen suhteen tukee ehkä tätä käsitystä. Voin tietysti olla väärässäkin. Missään tapauksessa kysymys ei ole siitä, että en haluaisi auttaa, jos vain osaisin, eikä myöskään NVidian mainostamisesta. Olisi ilmeisesti kannattanut olla hiljaa kuten muut.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4318
Date Registered: 18.12.01

Re: AMD catalyst control center
« Reply #10 on: 09.02.17, 09:54 »

Anteeksi Embarrassed Aina on parempi vastata, kun olla hiljaa... Aika vaan tämän ongelman selvittämiseksi loppuu (veljeni joutuu kohta lähemään kotiinsa, matka on pitkä).

Edit: Käämit siis alkaa palaan tämän Atin kanssa, kun ei mikään kelpaa... thmbdn

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tarmo Kallio
Offline Offline

Posts: 2090
Date Registered: 29.07.09

Re: AMD catalyst control center
« Reply #11 on: 09.02.17, 15:09 »

Laita käyttöjärjestelmän tarkka versio aluksi. Tiedä sitten onko sillä tiedolla jotain väliä  Roll Eyes

Katson illalla omalta pelikoneeltani noita asetuksia. En tosin pelaa kyseistä peliä. Kokeilin muutaman kerran demoa. Ehkä Radeon 5700 näytönohjain ei tue kyseisiä ominaisuuksia? Ja en minäkään laittaisi ohjaimia johonkin järjestykseen. Minulla on ollut koneissa välillä NVIDIAN, sekä AMD:n näytönohjaimia. Muitakin on ollut. Kerran oli kolme näytönohjainta rinnakkain. Yksi oli DVD- purkukortti. Pentium 2 suoritin: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/Intel_Pentium_II_350_MHz.jpg :  http://mixeurpc.free.fr/SITE_x86-guide/Photos/Grandes/25/Intel%20Pentium%20II%20400%20SECC1%20(box)%20SL2YM%2004.jpg ja kaksi näytönohjainta eivät pystyneet silloin näyttämään DVD-levyn kuvaa ilman purkukorttia. Näytönohjaimet olivat AGP-väylässä ollut Trident ja 3D-apukortti oli 3dfx:n Voodoo2: https://en.wikipedia.org/wiki/Voodoo2

Tuo 5700 on tuttu. Löytyy varastostani.

« Last Edit: 09.02.17, 18:36 by Tarmo Kallio »
Niko Leppänen
Offline Offline

Posts: 846
Date Registered: 01.02.10

Re: AMD catalyst control center
« Reply #12 on: 09.02.17, 15:30 »

Pikaisen kuukletuksen perusteella vaikuttaa, että kyseessä on aika yleinen bugi. Kokeile vaihtaa CCC:n kieleksi englanti, niin kummalliselta kuin se kuulostaakin.
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: AMD catalyst control center
« Reply #13 on: 09.02.17, 19:26 »

Anteeksi Embarrassed Aina on parempi vastata, kun olla hiljaa... Aika vaan tämän ongelman selvittämiseksi loppuu (veljeni joutuu kohta lähemään kotiinsa, matka on pitkä).

Edit: Käämit siis alkaa palaan tämän Atin kanssa, kun ei mikään kelpaa... thmbdn

Itse tein AMD:n kanssa näin, kun löytyi FSX:n kanssa toimiva ajuriversio niin en pävittänyt uudempaan kun ehkä kerran vuodessa. Jotkut versiot eivät itsellä pelanneet ollenkaan simun kanssa, toiset taas toimivat moitteetta. Oletko kokeillut vanhempia ajureita?

Tästä linkistä sitten asetuksia (joita suosittelen kokeilemaan) http://www.avsim.com/topic/404430-optimal-settings-for-ati-users-with-fsx-great-results/
« Last Edit: 23.02.17, 19:37 by Iiro Helminen »

ASUS Z370 PLUS || Core i5 8600K @4,2Ghz || HyperX 2666Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i v2|| 360Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4318
Date Registered: 18.12.01

Re: AMD catalyst control center
« Reply #14 on: 10.02.17, 16:32 »

Kiitoksia kaikille, täytynee koittaa puhelimitse koittaa em. ehdotuksia. Tuon linkin takaa olevassa ohjeessa conffaus on tehty järjestelmäasetuksiin, ei siis FSX.exeen ja jos pitää paikkansa niin vaikuttaa sitten kaikkiin sovelluksiin (outoa). Mistähän tuo kielikin vaihdetaan? Itsellä kun ei ole Atia...

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4318
Date Registered: 18.12.01

Re: AMD catalyst control center
« Reply #15 on: 18.02.17, 06:36 »

Vihdoin ja viimein veljeni sai otettua FSX:tä antialiasing -täpän pois. Tosiaan järjestelmäasetuksiin se konfattiin, mutta hyvä näinkin thmbup

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1