FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.09.17, 03:32

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Prepar3D V3-ketju
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Reply Print
Author Topic: Prepar3D V3-ketju  (Read 22635 times)
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #100 on: 20.09.16, 09:29 »

Mites on VAS:in kanssa P3D v.3.x:ssä?


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 243
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #101 on: 20.09.16, 09:32 »

Mites on VAS:in kanssa P3D v.3.x:ssä?

Ei ongelmia. OOM:t lähes kokonaan historiaa. Aivan akuuttia tarvetta 64-bit versiolle ei ole.
Lauri Sivuoja
Online Online

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #102 on: 20.09.16, 18:21 »

PTA (P3D Tweak Assistant) on päivitetty V3.4-yhteensopivaksi http://1coder.ru/PTA/ 
Orbx toimii, lähinnä odotellaan Active Sky:n päivitystä ja Fsl Spotlightia  Wink

SpotLights on nyt P3D V3.4 yhteensopiva Smiley.


FSLabs Support Team
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3889
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #103 on: 21.09.16, 17:06 »

« Last Edit: 21.09.16, 18:09 by Mikael Leinonen »
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3889
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #104 on: 27.09.16, 06:22 »

P3D Tweak Assistant on edennyt jo versioon 1.6  http://1coder.ru/PTA/

The main purpose of the PTA tool is to allow simmers to automates tweaking different Prepar3D shaders and config parameters that will result in more eye-catching virtual flight experience. Using this tool, you can apply tweaks fast and convenient way without manual editing files and other routine operations.
The main features
- 20+ different tweaks with fully customisable options.
- Post-process effects, adapted from SweetFX that can be used natively in Prepar3D without Reshade!
- All tweaks with Prepar3D config parameters grouped into presets and can be stored in separate files with comments and shared with other people.
- Strict control of sim core shaders integrity and the easy recovery mechanism for original shaders and config files.
- Detailed illustrated help on each tweak and its options.
- Logging of all operations with detailed error messages and hints.
- Customisable skin of tool interface.
In this version you get fully parameterized:
- Clouds tweaks: scale the width and height of clouds puffs, clouds shadows extended size, reduce cloud brightness at dawn and dusk, reduce "popcorn" at far distance, adjust blend distance, using alternate lighting for clouds and more...
- Lighting tweaks: adjustments for terrain ambient, diffuse sunlight; autogen and aircraft (virtual cockpit) ambient sunlight.
- Terrain & fog tweaks: atmosphere scattering effect, include alternate variant for IFR flights; adjust urban areas luminosity and saturation at night.
- Water tweaks : tune waves speed, tuning water refraction and reflection coefficients and surface granularity, that will result in really new water appearance. Also you can get old style FSX-like reflection of the sun.
- HDR shader tweaks: new ability to adjust whole scene tone, alternate tonemap operator, customizable contrast tunung. Also you can turn off HDR luminance adaptation effect;
- Experimental FXAA antialiasing tweak: provides full control of FXAA shader specific parameters.
- Post-processing: Sepia, Curves, Levels, LiftGammaGain, Technicolor, Vibrance, LumaSharpen, DPX Cineon, Tonemap adapted for Prepar3D renderind engine.
System requirements:
Windows 7 or later, installed Prepar3D v 3.X, 50+ MBytes on hard drive
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3889
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #105 on: 07.11.16, 17:35 »

Hotfix 1 julkaistu P3D V3.4:lle
http://prepar3d.com/news/2016/11/113769/

Prepar3D v3.4 Hotfix 1
 
Fixes and Improvements
◦Updated baseline framework to Microsoft .NET 4.6.2
◦Corrected a crash when entering SimDirector with Raw Input enabled due to a max handle count being exceeded
◦Corrected Baron and Bravo typos in their panel.cfg files
◦Fixing ATC window’s title bar being cut off at high DPI settings
◦Preserving Xbox controllers when switching control APIs
◦Reenabling tablet behaviors when gestures are modified. Correctly reading the setting in without restarting.
◦Fixed Focal Points not drawing in Virtual Instructor
◦Fixed issues with Video Streaming; displaying incorrect resolutions and a crash at higher resolutions
◦Allowing video stream clients to join after a stream has started
◦Supporting higher quality video streams
◦Enforcing alert dialog to correctly grab focus and pop when opening behind other windows
◦Ensure 2D panels properly layer on top of 3D windows
◦Added extended ASCII support for Scaleform Panels
◦Added additional joystick checks to fix issues of controllers not appearing or being settable
◦Updated multichannel and view group documentation
◦Fixed bug where hydraulic switch was not working through Panel API
◦Added video streaming configuration options
◦Fixed issue with HintPath not being preserved when saving a scenario
◦Forcing alert windows to display when behind other windows
◦Setting the Parking Brake infogen notification to the proper key
◦Stopped resetting audio devices during a hardware change. Caching previous state when recreating audio devices
◦Correcting issue with SimConnect global exceptions. Respecting client IDs for SimConnect exceptions.
◦Splash screen now displays immediately at startup
◦Correcting issue with Raw Input and Windows 10 keeping unplugged controllers in the device enumeration
◦Fixed a Raw Input access violation crash
◦Refactored how the splash screen is displayed during activation
◦Exposed additional chain message support to the PDK IEventService
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3358
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #106 on: 09.11.16, 16:42 »

Osaisitko Mikael listata joitain asioita P3D v.3 vs. FSX verkkolentämisen suhteen (IVAO)?

Pilvet luovat maahan varjoja, toimiiko myös verkkolentämisessä siten etteivät esim. muiden lentäjien lentokoneet katoa näkyvistä?

Entäpä sitten varjot virtuaaliohjaamossa tai muut mahdolliset varjot, aiheuta muiden lentäjien koneiden näkymättömyyttä?

Vaikeaa keksiä kysymyksiä koska niitä on aivan liian paljon, mutta onko mahdollisesti muita rajoitteita (DX11 vs. DX9) jotka rajoittaisivat P3D:n käyttöä nimenomaan verkkolentojen suhteen (eli tarvitseeko ominaisuuksia rajoittaa, ja jos tarvitsee, niin mitä)?

Etuja varmaankin on paljon vs. FSX => P3D, mitä haluaisit eritoten tuoda esille? Itselläni ei ole VAS, tai juurikaan mitään kaatumisongelmia esiintynyt. Jonkin verran ihmettelen Aerosoftin bussejen laskemaa frameratea, joka on mielestäni melko rankka joskus A-Flightin EFHK:lla jopa vain 16fps. Yleensä kylläkin siellä 20+ -tietämillä.

Olisi kiva tietää mielipiteesi ennen P3D:n ostamista, koska paljon muutakin menee hankintalistalle tuon myötä!


Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3889
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #107 on: 10.11.16, 01:20 »

Osaisitko Mikael listata joitain asioita P3D v.3 vs. FSX verkkolentämisen suhteen (IVAO)?

Pilvet luovat maahan varjoja, toimiiko myös verkkolentämisessä siten etteivät esim. muiden lentäjien lentokoneet katoa näkyvistä?

Entäpä sitten varjot virtuaaliohjaamossa tai muut mahdolliset varjot, aiheuta muiden lentäjien koneiden näkymättömyyttä?

Vaikeaa keksiä kysymyksiä koska niitä on aivan liian paljon, mutta onko mahdollisesti muita rajoitteita (DX11 vs. DX9) jotka rajoittaisivat P3D:n käyttöä nimenomaan verkkolentojen suhteen (eli tarvitseeko ominaisuuksia rajoittaa, ja jos tarvitsee, niin mitä)?

Etuja varmaankin on paljon vs. FSX => P3D, mitä haluaisit eritoten tuoda esille? Itselläni ei ole VAS, tai juurikaan mitään kaatumisongelmia esiintynyt. Jonkin verran ihmettelen Aerosoftin bussejen laskemaa frameratea, joka on mielestäni melko rankka joskus A-Flightin EFHK:lla jopa vain 16fps. Yleensä kylläkin siellä 20+ -tietämillä.

Olisi kiva tietää mielipiteesi ennen P3D:n ostamista, koska paljon muutakin menee hankintalistalle tuon myötä!



- Mitä verkkolentämiseen tulee niin varjojen käyttäminen ei enää aiheuta tuota FSX:n bugia etteivät muut koneet näy. P3D:n kanssa varjot voi pitää käytössä. Eikä muitakaan ominaisuuksia tarvitse rajoittaa.

- Itse simusta sanoisin ettei FSX:lle tyypillisiä kaatumisia (milloin mistäkin syystä) enää tapahdu P3D:n kanssa eikä vas:kaan ole ollut enää ongelma kuten se tuppasi FSX:n kanssa olemaan, ainakin itselläni.
 
- Samoin tuo P3D osaa hieman hyödyntää muutakin kuin pelkkää prossua kuten FSX tuppaa tekemään. Eron kyllä huomaa ihan kokonaisvaltaisesti, kerran kun laittaa P3D:n tulille niin eipä FSX:ää ole enää ikävä muuten kuin parin hassun lisurin osalta mitkä eivät toimi P3D:ssä (PMDG747, MD11, LevelD767) ja tällä hetkellä FSLabsin bussi. Lisäksi suurin osa FSX:n paywarekentistä toimii P3D:llä, joten menetys ei ole ollut kovin suuri tähän mennessä.  Itse pidän vielä FSX:n em. syistä asennettuna mutta suurin osa lennoistani tapahtuu P3D:llä thmbup
« Last Edit: 10.11.16, 01:41 by Mikael Leinonen »
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3889
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #108 on: 10.11.16, 02:15 »

Seuraavat yhteensopivuuspäivitykset (P3D V3.4.14.18870) julkaistu:

- FSLabs Spotlights

- Orbx ObjectFlow

- ActiveSkyn päivitystä odotellaan..
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3358
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #109 on: 10.11.16, 14:50 »

- Mitä verkkolentämiseen tulee niin varjojen käyttäminen ei enää aiheuta tuota FSX:n bugia etteivät muut koneet näy. P3D:n kanssa varjot voi pitää käytössä. Eikä muitakaan ominaisuuksia tarvitse rajoittaa.

- Itse simusta sanoisin ettei FSX:lle tyypillisiä kaatumisia (milloin mistäkin syystä) enää tapahdu P3D:n kanssa eikä vas:kaan ole ollut enää ongelma kuten se tuppasi FSX:n kanssa olemaan, ainakin itselläni.
 
- Samoin tuo P3D osaa hieman hyödyntää muutakin kuin pelkkää prossua kuten FSX tuppaa tekemään. Eron kyllä huomaa ihan kokonaisvaltaisesti, kerran kun laittaa P3D:n tulille niin eipä FSX:ää ole enää ikävä muuten kuin parin hassun lisurin osalta mitkä eivät toimi P3D:ssä (PMDG747, MD11, LevelD767) ja tällä hetkellä FSLabsin bussi. Lisäksi suurin osa FSX:n paywarekentistä toimii P3D:llä, joten menetys ei ole ollut kovin suuri tähän mennessä.  Itse pidän vielä FSX:n em. syistä asennettuna mutta suurin osa lennoistani tapahtuu P3D:llä thmbup

Kiitos paljon vastauksestasi thmbup Kyllä tuohon on siirtyminen jossain vaiheessa!

Jyrki Ikonen
Offline Offline

Posts: 661
Date Registered: 03.05.04

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #110 on: 11.11.16, 09:51 »

Moi,
Onko muilla amd näyttiksen omistajilla vastaavaa ongelmaa shaderien kanssa... Errorlogiin tulee [error.0]
error=Shader cache failed to compile or create shader. source-file: D:\Prepar3D\ShadersHLSL\ParticleCS.fx. Pari päivää selvitellyt ja ilmeisesti johtuu ajureista, joita olen nyt kokeillut vaihdella vanhempaan. Mutta ongelma pysyy sitkeästi päällä. Muuten tätä en olisi edes huomannut mutta bbs:än uudessa airbussissa ei toimi nav, beacon ja strobe valot ja joissain p3d:n vakio koneissa samanlaista ongelmaa.  Undecided

Nothing beats cubic inches except boosted cubic inches.
Kalle Heinonen
Offline Offline

Posts: 1426
Date Registered: 04.09.05

WWW
Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #111 on: 26.11.16, 10:12 »

Onko kukaan saanut Shockwave 3D Lights FSX-versiota toimimaan P3D v3:ssa esim. Flightsim Estonia Migration Toolin kautta?

Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3889
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #112 on: 26.11.16, 17:31 »

Saahan sen asennettua mutta efektien toimivuus on epävarmaa  Undecided Tosin tämän topicin mukaan ne toimisivathttp://a2asimulations.com/forum/viewtopic.php?f=32&t=37654
« Last Edit: 26.11.16, 19:21 by Mikael Leinonen »
Kalle Heinonen
Offline Offline

Posts: 1426
Date Registered: 04.09.05

WWW
Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #113 on: 27.11.16, 03:21 »

Saahan sen asennettua mutta efektien toimivuus on epävarmaa  Undecided Tosin tämän topicin mukaan ne toimisivathttp://a2asimulations.com/forum/viewtopic.php?f=32&t=37654

Jep, nimenomaan se efektien toimivuus kiinnostaisi. Omien selvittelyjeni pohjalta P3D v2:n jälkeen on valoefekteissä muutettu jotain niin, ettei toimiminen v3:ssa ole itsestäänselvyys. Ilmeisesti on parempi jäädä odottamaan P3D-natiivia tuotetta...

Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #114 on: 27.11.16, 07:41 »

Milloinkahan saavat rullaus- ja laskeutumisvalot toimimaan 2D viewissä.. Angry
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #115 on: 27.11.16, 12:55 »

Jep, nimenomaan se efektien toimivuus kiinnostaisi. Omien selvittelyjeni pohjalta P3D v2:n jälkeen on valoefekteissä muutettu jotain niin, ettei toimiminen v3:ssa ole itsestäänselvyys. Ilmeisesti on parempi jäädä odottamaan P3D-natiivia tuotetta...

P3D:n natiivi? Onko tulossa kokonaan uudelle pohjalle rakennettu versio - 64-bittinen?


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 294
Date Registered: 10.02.09

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #116 on: 27.11.16, 16:09 »

Törmäsin onkelmaan... Prepar3D V3 simulaattori, Aerosoftin A 321 ja saman lafkan Flightsim Commander käytössä. Jossain  vennään sydämessä kävin piipahtamassa toisella näytöllä olevalla Commanderilla ja palatessani takaisn Simulaattorin pariin jatkaakseni lentoa ...lykkäsi Fatall errorin ja kävi nin kuin sille kuuluisalle kanalle.
Osaako kukaan näin onnettoman sepustuksen perusteella päätellä, missä vika luurannee?

yst. Jussi
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 243
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #117 on: 27.11.16, 22:36 »

Osaako kukaan näin onnettoman sepustuksen perusteella päätellä, missä vika luurannee?

Nimimerkki neuvoton kysyy: "Mulla on sininen auto eikä se käynnisty. Missä vika?"

Event log tai fatal errorin viesti edes.
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 243
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #118 on: 27.11.16, 22:54 »

P3D:n natiivi? Onko tulossa kokonaan uudelle pohjalle rakennettu versio - 64-bittinen?

Esim. moni FSXn maisema toimii P3Dssä, vaikka se on alunperin ("natiivisti") tehty FSXlle. Ei toki välttämättä mitenkään optimaalisesti, mutta toimii. Kyseessä ei "aidosti" P3Dlle tehty lisäosa. Googlettaa voi vaikka yleisimmin "natiivisovellus", jos termi on vieras.

P3D 64-bittisyydestä ei edellenkään ole virallista tietoa. Se tulee kun tulee. Jos FSX ja VAS ongelma on akuutti niin hanki P3Dv3, koska siinä se ei pahemmin vaivaa. Toki jos on valmis kärsimään ja odottamaan kenties pitkäänkin niin ei kannata tehdä mitään.
« Last Edit: 27.11.16, 23:04 by Tomi Renberg »
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 294
Date Registered: 10.02.09

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #119 on: 28.11.16, 07:50 »

Nimimerkki neuvoton kysyy: "Mulla on sininen auto eikä se käynnisty. Missä vika?"

Event log tai fatal errorin viesti edes.


Kiitos taas Tomi-poika perin valistavasta ja sanoisinko hieman piruilusävyisestä opastuksestasi. Olen sen ikäinen ukko...jos satut muistamaan, että joskus oli vielä kansakoulu nimellä kulkeva oppilaitos tässä maassa, eikä tietokoneista hajuakaan...että tietokoneiden sielunelämä on jokseenkin vierasta. Kaiken sen vähän, mitä siitä tiedän, olen ihan itse yrittänyt opiskella. Ja jos et halua opastaa muuten kuin osoittamalla oman ylevyytesi, niin jätä väliin...jos mitenkään voit.

Tietämättömyyttäni kuvastaa vielä se, että Prepar 3D V3: ssa nämä käyttämäni maisemaosat ovat Orbx, ja A 321:ssä ja Flightsim Commanderissa on myös Prepar installeri. Eli siitä huolimatta kyseessä ei ole vasr. natiivi osa..?
Varmaan joku muukin käyttää näitä tuotteita ja ehkäpä menstyksellä..ilman fatall erroreita.

Nii ja vielä toi event log löytyi, mutta kun äly ei riitä vanhalla miehellä tulkitsemaan mitä mikin tarkoittaa...yritän Googlettaa...

Kiitos ja anteeksi

Jussi 67 v.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1