FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.11.17, 03:11

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Prepar3D V3-ketju
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10 Reply Print
Author Topic: Prepar3D V3-ketju  (Read 26740 times)
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1637
Date Registered: 18.08.09

Re: Prepar3D V3 julkaistaan 30.9.2015
« Reply #40 on: 21.12.15, 21:55 »

Tämähän menee jännäksi  Tongue Itse asennuksen voi suorittaa usealla tavalla, joko kokonaan uusi asennus tai sitten minimissään päivittää clienti.msi:n. Itse tässä olen ehtinyt päivitttää clientin ja content.msi:n, en ole vielä päivittänyt scenery.msi:tä

Itse suosiolla stumppasin vanhan pois alta kokonaan ja nyt uutta puhtaana sisään.  thmbup

Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3 julkaistaan 30.9.2015
« Reply #41 on: 21.12.15, 22:03 »

Kokeilin tuota pelkkää päivitystä, kaikki toimii melkein kuten ennenkin poislukien pieniä virheilmoituksia liittyen Orbxin objectflow:iin ja asn:ään, niihin tulee päivitykset jossakin välissä. Mitä nyt tullut luettua kokemuksia, jotkut lisurit herjailevat mutta suurin osa toimii   Wink
« Last Edit: 21.12.15, 22:25 by Mikael Leinonen »
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1637
Date Registered: 18.08.09

Re: Prepar3D V3 julkaistaan 30.9.2015
« Reply #42 on: 22.12.15, 11:49 »

Kokeilin tuota pelkkää päivitystä, kaikki toimii melkein kuten ennenkin poislukien pieniä virheilmoituksia liittyen Orbxin objectflow:iin ja asn:ään, niihin tulee päivitykset jossakin välissä. Mitä nyt tullut luettua kokemuksia, jotkut lisurit herjailevat mutta suurin osa toimii   Wink

Active Sky Nextiin tullut päivitys v3.1:een. Ladattavissa http://www.hifisimtech.com/downloads/  Smiley

Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3 julkaistaan 30.9.2015
« Reply #43 on: 07.03.16, 21:11 »

P3D V3.2-päivitys on julkaistu  thmbup

http://prepar3d.com/SDKv3/LearningCenter/what_is_new/new_v32.html

Ja kuten arvata saattaa niin Orbx ja ASN tarvitsevat päivityksen...
« Last Edit: 07.03.16, 23:14 by Mikael Leinonen »
Harri Laitinen
Offline Offline

Posts: 1324
Date Registered: 15.01.02

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #44 on: 08.03.16, 08:10 »

Päivitin jokunen aika sitten tuohon 3.1 versioon ja taistelin pitkään fps -ongelmien kanssa. Nyt kun simu pelittää loistavasti niin voipi olla, että jää tämä uusi versio toistaiseksi asentamatta. Onko tässä uudessa versiossa jotain huomattavaa parannusta edelliseen?

Ja yleisesti, oletteko päivittäneet pelkästään nuo "clientit" vai tehneet aina puhtaan asennuksen?

Allekirjoitus
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14288
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #45 on: 08.03.16, 08:54 »

Päivitin jokunen aika sitten tuohon 3.1 versioon ja taistelin pitkään fps -ongelmien kanssa. Nyt kun simu pelittää loistavasti niin voipi olla, että jää tämä uusi versio toistaiseksi asentamatta. Onko tässä uudessa versiossa jotain huomattavaa parannusta edelliseen?

Ja yleisesti, oletteko päivittäneet pelkästään nuo "clientit" vai tehneet aina puhtaan asennuksen?
Onhan tuossa pitkä lista noita parannuksia... mutta en kyllä itekään vielä päivitä. Viimeksi laitoin ihan puhtaan asennuksen, ja on siinä kyllä sen verran hommaa ettei sitä kyllä viitsi taas tehdä, varsinkin kun simu tosiaan toimii hienosti näinkin. Uusi mylly tulossa alle kohtapuolin joten odottakoon siihen... Grin
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3239
Date Registered: 06.12.10

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #46 on: 08.03.16, 09:40 »

Yksi huomattava korjaus on tuo ainainen liike ohjaamossa, kun koneen suunta muuttuu. Ongelma on ollut sitä isompi, mitä isompi kone ja mitä lähempänä päiväntasaajaa (esim. 777-300ER @ OMDB)

http://forums.flightsimlabs.com/index.php?/topic/6714-olympic-airways-livery-sx-bgd/


FSLabs Support Team
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #47 on: 08.03.16, 11:36 »

Päivitin kaikki kolme, clientin, contentin ja sceneryn. Ja parannusta on jälleen havaittavissa niin suorituskyvyssä kuin muussakin. Asensin Orbx FTX Globalin uudelleen koska P3D:n scenery-päivitys ylikirjoittaa Orbxin tekstuurit. Ainoat "ongelmat" mitä toistaiseksi on tullut vastaan johtuvat noista Orbxin flow:sta, Asn:sta ja Fsl spotlightista, ne kun saavat päivityksen niin hyvin pelaa taas  Wink
« Last Edit: 09.03.16, 00:08 by Mikael Leinonen »
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #48 on: 09.03.16, 18:14 »

Hotfixiä pukkaa lähinnä niille kenellä on ongelmia aktivoinnin kanssa http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6305&t=117553

Uusin installeri sisältää tämän korjauksen, jos haluaa niin voi päivittää pelkän clientin  Wink
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6112
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #49 on: 10.03.16, 10:32 »

Päivitin kaikki kolme, clientin, contentin ja sceneryn. Ja parannusta on jälleen havaittavissa niin suorituskyvyssä kuin muussakin. Asensin Orbx FTX Globalin uudelleen koska P3D:n scenery-päivitys ylikirjoittaa Orbxin tekstuurit. Ainoat "ongelmat" mitä toistaiseksi on tullut vastaan johtuvat noista Orbxin flow:sta, Asn:sta ja Fsl spotlightista, ne kun saavat päivityksen niin hyvin pelaa taas  Wink

Miten nuo content ja scenery päivitetään? Asennustiedostot on muutaman megan mutta control panelin kautta jos katsoo esim sceneryä niin 12,8gb. Client oli helppo poistaa ja asentaa uusi tilalle mutta miten esim toi sceneryn asennus tapahtuu?
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #50 on: 10.03.16, 12:18 »

Ihan samalla tavalla kuin pelkän clientin päivitys. Jos haluaa päivittää pelkän content-paketin pitää ladata content1.cab installerin lisäksi. Kannattaa kuitenkin ladata koko asennuspaketti n. 9.8Gb

Jos haluaa pelata varman päälle niin päivittää clientin ja contentin muttei scenerya. Tuolloin ei tarvitse asentaa esim. FTX Globalia uudelleen, tosin tuon Globalin uudelleenasennus ei ole kuin 5 minuutin homma..

Kannattaa varuiksi ottaa varmuuskopio autogen ja effects-kansioista ennen content/scenery-paketin päivitystä  Wink
« Last Edit: 10.03.16, 15:40 by Mikael Leinonen »
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6112
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #51 on: 10.03.16, 18:38 »

Eli käytännössä koko simu pitää ladata uudestaan. Pitääkö siis content ja scenery ppoistaa kokonaan ohjauspaneelin kautta?
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #52 on: 10.03.16, 18:58 »

Kyllä eli ihan samalla tavalla kuin clientin kanssa, vanha pois ja uusi tilalle  Wink
Tapio Kallberg
Offline Offline

Posts: 129
Date Registered: 02.02.05

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #53 on: 11.03.16, 05:06 »

Päivitys onnistui hyvin Mikaelin ohjeiden mukaan. ASN:kin toimii tuon beta-päivityksen johdosta.
Mutta Orbx ESSA:n kentän kaikki rakennukset hävisivät ja jäljelle jäi mustat lammikot ?
Samoin Hki-Vantaan (MegaScenery)  ympäriltä hävisi muutaman neliökilometrin alalta metsät ja rakennukset....onkohan tämän syynä tuo ObjectFlown herja ?
Globalin asensin uudelleen + libsit ja centraalin kautta hyväksyin mutta ei näytä mikään muuttuneen ?!

JK.  Eräällä foorumilla puhuttiin shader-välimuistin tyhjentämisestä, kokemuksia kellään ?
« Last Edit: 11.03.16, 11:52 by Tapio Kallberg »
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #54 on: 11.03.16, 12:10 »

 Tuo ESSA:n rakennusten katoaminen johtuu nimenomaan tuosta puuttuvasta objectflow.dll:sta, ongelma korjaantuu jahka saavat päivitettyä sen  Wink Ja mitä tuohon shadereiden poistamiseen tulee niin sen voi huoletta myöskin tehdä, simu tekee uudet seuraavalla käynnistyskerralla.

Tuon objectflown toimimattomuus aiheuttaa myöskin puuttuvia tekstuureita, puita yms joten ei taida auttaa muuta kuin odottaa että Orbx saa päivitettyä moduulinsa  Undecided

Täytyypä tutkia tuo EFHK:n mysteeri mistä mahtaa johtua, saattaa tuolla Orbxilla olla oma osansa tuossakin, itse olen päivittänyt P3D:n samalla tavalla versiosta V3.0 alkaen eikä kertaakaan ole puuttunut tekstuureja tms. kunhan orbxflow:t sun muut ovat ajantasalla ja toiminnassa.
« Last Edit: 11.03.16, 17:12 by Mikael Leinonen »
Tapio Kallberg
Offline Offline

Posts: 129
Date Registered: 02.02.05

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #55 on: 11.03.16, 16:36 »

Tyhjensin välimuistin ja nyt Hki-Vantaa ympäristöineen on jälleen normaali.
Tuosta kentästä kirjoitin väärin aikaisemmin, on Mega Airport Hki  Embarrassed
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #56 on: 11.03.16, 17:06 »

Eli shadereiden poisto auttoi tuohon, hyvä tietää  Wink

Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #57 on: 08.04.16, 23:07 »

Löytyi pieni tweakki shadereihin, jos haluaa maatekstuureista kirkkaammat ja pilvien varjoista voimakkaammat  Wink
http://www.avsim.com/topic/486643-brighter-terrain-darker-cloud-shadows-done/
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 299
Date Registered: 10.02.09

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #58 on: 12.05.16, 19:04 »

Miten AI-liikennettä voisi asentaa Prepar 3D V3:een. Kokeilin seuraavaa ja jopa onnistuin siinä, eli kopsasin FSX SE:sta GAFIN 2004 - Finnish GA AI Packagen ja nyt on koneita ilmassa ja maassa.
Ai-liikenteen osalta se ei tunnu toimivan samoin...eli kopioimalla FSX.stä WOAI-installerilla asennetut paketit ( hehe.. muuten kun en osaa niitä asentaa)....mikähän mättää?

yst. Jussi 

Edit:  No nyt taas toimii, eli kopion ne  FSX:n puolelta ja liitin koneet Prepar:n Aircraft kansioon ja bgl:t Scenery/World/Scenery-kansioon ja toimii.
No yritin sitten asentaa uusia firmoja, mutta WOAI insstallerpa ilmoitti ettei ole yhteeen sopiva???
Omituista on tää tietokoneen sielun elämä. Aiemmin olen onistunut asentamaan tällä 64 bit Win 10 prolla ihan kelvollisesti koneet simuun, mutta nyt ryppyilee....
« Last Edit: 13.05.16, 14:52 by Juhani Pelli »
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5260
Date Registered: 14.12.05

Re: Prepar3D V3-ketju
« Reply #59 on: 13.05.16, 16:15 »

...
Edit:  No nyt taas toimii, eli kopion ne  FSX:n puolelta ja liitin koneet Prepar:n Aircraft kansioon ja bgl:t Scenery/World/Scenery-kansioon ja toimii.
No yritin sitten asentaa uusia firmoja, mutta WOAI insstallerpa ilmoitti ettei ole yhteeen sopiva???
Omituista on tää tietokoneen sielun elämä. Aiemmin olen onistunut asentamaan tällä 64 bit Win 10 prolla ihan kelvollisesti koneet simuun, mutta nyt ryppyilee....

WoAI-asennusohjelma on tehty FS2004:lle ja se asentaa trafficxxx.bgl-tiedostot FS2004-muotoisina, jotka eivät ole FSX-yhteensopivia (liikenne kyllä toimii niilläkin, mutta jos mukana on myös aitoja FSX:n traffic-tiedostoja, ne eivät toimi). P3D:stä en tiedä, mutta oletan, että se toimii kuten FSX.

Minä teen näin:

Olen tehnyt levylle Fake_FS2004-kansion (jossa on FS2004:n kopio - tosin tyhjin kansioin), jonka pääkansiossa on (FS2004:sta kopioitu) fs9.exe-tiedosto (en muista vaatiiko WoAI-installeri tämän, mutta varmuuden vuoksi ja muita ohjelmia varten sitä voi tarvita). Asennan sitten asennusohjelmalla WoAI-liikenteen tähän fake-kansioon, jolloin koneet ja niiden paintit menevät ...\Aircraft-kansioon ja trafficxxx.bgl-tiedostot ...\World\Scenery-kansioon. Koska viimeksi mainitut ovat FS2004-muotoa, käännän ne lopuksi AIFP3-ohjelmalla FSX-muotoon ja kopioin sitten sekä koneet, että nämä käännetyt traffic-tiedostot FSX:ään asianomaisille paikoilleen.

Jotkut asennusohjelmat (ei WoAI-installeri) ovat niin keljuja, että eivät suostu asentamaan lisäosia (koneita, maisemia, jne.) edes sellaiseen fake-kansioon, jossa on tuo fs9.exe tai fsx.exe. Näitä varten olen tehnyt läppärille täydet perusasennukset FS2004:sta ja FSX:stä. Asennan sitten lisukkeen sinne ja kopioin tiedostot verkon kautta simukoneelle.

Kaupalliset lisäosat on kuitenkin viisainta asentaa asennusohjelmallaan suoraan simuun, koska ne saattavat asentaa jotain suojauksia levylle joita ilman ne eivät toimi kopioituina.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1