"Kompassi"

(1/2) > >>

oh2dw:
Yli kahden tunnin Euroopan-lennolla Finnairilla voi ostaa Tapas-lajitelman, jossa pikkumakkaroita, juustoa, pieni viinipullo - ja kompassi; paketin hinta 12 euroa. Kompassin läpimitta on 22 mm, ja "made in China". Piti tutkimani, miten hyvin kompassi toimii. Havainnot: Näyttö epämääräistä. Mutta kun otin pois tuon pienemmän ympyränmuotoisen "avainrenkaan", niin sen jälkeen näyttö ihan järkevää. Avainrengas on siis jonkin sortin patarautaa, ja sillä saattoi juksata näyttöä mennentullen. Sen sijaan, tuo isompi rengas on alumiinia, eikä häiritse toimintaa. 


hynkel:
Quote

Piti tutkimani, miten hyvin kompassi toimii. Havainnot: Näyttö epämääräistä. Mutta kun otin pois tuon pienemmän ympyränmuotoisen "avainrenkaan", niin sen jälkeen näyttö ihan järkevää. Avainrengas on siis jonkin sortin patarautaa, ja sillä saattoi juksata näyttöä mennentullen. Sen sijaan, tuo isompi rengas on alumiinia, eikä häiritse toimintaa. 

Käytän vastaavaa sukeltamiseen, voisi olla jopa täysin sama malli. Saa pujotettua suunnon sukellustietokoneen (rannekellomallisen) remmiin ja toimii siinä ihan hyvin. Taisin maksaa siitä n. 40-50 thb, siis n. euron.

Varalaitteena on tosin mukana suunnon "oikea" sukelluskompassi, jota joutuu käyttämään lähinnä jos oikeasti pitää suunnistaa tarkasti. Tuosta pienestä saa kuitenkin usein ihan riittävän referenssin.

tare:
Olivatko ne armeijan rannemalliset marssikompassit sukelluskelpoisia? Eli tällaiset: http://arjenhistoria.fi/actions/objectinfo.php?id=66395&viewimg=0&prms=

Olen viimeksi käyttänyt tuollaista "suunnistuksessa" vuonna 1983.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suunto

tare:
Sukeltamiseen käytän Polar edge-nv kelloa. Ostin kellon vuonna 1996 ja sykevyö toimii edelleen alkuperäisillä paristoilla. Kelloon on vaihdettu paristo monta kertaa.

Olen tosin sukeltanut vain viiden metrin syvyyteen. Pituussukellusta sain täydet 50 metriä. Nämä joku marketin sukellusnaamari päässä.

No nyt meni aihe ohi kompassista 

hynkel:
Quote

Olivatko ne armeijan rannemalliset marssikompassit sukelluskelpoisia? Eli tällaiset: http://arjenhistoria.fi/actions/objectinfo.php?id=66395&viewimg=0&prms=


Marssikompassilla voi myös sukeltaa, on kokonsa puolesta paljon näppärämpi, ei tietysti kestä kallistusta paljoakaan.

Navigation

Up one level

Next page