FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.07.17, 18:46

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Windows 10
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 3 4 Reply Print
Author Topic: Windows 10  (Read 8626 times)
Mauri Gadd
Offline Offline

Posts: 63
Date Registered: 16.01.12

Windows 10
« on: 29.10.15, 14:52 »

Mikähän simulaattoriohjelma pyörisi Windows 10:ssä? Päivitin pöytäkoneeni ja läppärini kymppiin mutta kumpikaan ei huoli Microsoftin FSX ohjelmaa sisäänsä. Kokeilin X-planen demoa joka tuntuisi toimivan. En viitsisi enää opetella tuon X- plaen käyttöä kun olen aina käyttänyt Microsoftin simuja. Olisko mitään konsteja joilla FSX pyörisi koneissani?
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 945
Date Registered: 11.12.11

Re: Windows 10
« Reply #1 on: 29.10.15, 15:41 »

Ei se X-Plane niin vaikea ole, että sitä tarvitsisi hirveästi opetella.

i5 3,3GHz | 8GB DDR4 | GeForce GTX 970 4GB | WIN10 64bit | 1TB + 128GB SSD | Samsung 27" curved | Thrustmaster HOTAS Warthog USB | TrackIR5 + Track Clip Pro | CH Pro Pedals | Razer Black Shark Headset
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1335
Date Registered: 13.08.12

Re: Windows 10
« Reply #2 on: 29.10.15, 15:46 »

Mikähän simulaattoriohjelma pyörisi Windows 10:ssä? Päivitin pöytäkoneeni ja läppärini kymppiin mutta kumpikaan ei huoli Microsoftin FSX ohjelmaa sisäänsä. Kokeilin X-planen demoa joka tuntuisi toimivan. En viitsisi enää opetella tuon X- plaen käyttöä kun olen aina käyttänyt Microsoftin simuja. Olisko mitään konsteja joilla FSX pyörisi koneissani?
Yksi vaihtoehto on palauttaa koneet vanhempaan windowsiin.

Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3821
Date Registered: 19.06.07

Re: Windows 10
« Reply #3 on: 29.10.15, 16:24 »

Onpa outoa, täällä kyllä toimii FSX ja P3D V3 ihan nätisti Win 10 64Bit:llä  Wink
« Last Edit: 29.10.15, 16:28 by Mikael Leinonen »
Mauri Gadd
Offline Offline

Posts: 63
Date Registered: 16.01.12

Re: Windows 10
« Reply #4 on: 29.10.15, 17:23 »

Kiitos kommenteista, enpä tiedä mikä minun koneita vaivaa jos joissin kuitenkin FSX pyörii kympissä? Palautus aiempaan Windows vrsioon linee paras ratkaisu kun siinä FSX ja Level-D:n 767 toimivat. X-planen levykket hankin jo noin vuosi sitten ja kokeilin mutta otin sitten ohjelman pois kun en päässyt sinuksi sen kanssa.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3821
Date Registered: 19.06.07

Re: Windows 10
« Reply #5 on: 29.10.15, 18:59 »

Millä tavalla tämä toimimattomuus tulee esiin? Tuleeko virheilmoituksia yms. ?
Tapio Kallberg
Offline Offline

Posts: 118
Date Registered: 02.02.05

Re: Windows 10
« Reply #6 on: 29.10.15, 19:25 »

Minulla Alt-komennon jälkeen normaalisti aukesi ylävalikko, mutta sieltä lisää valikoitaessa meni näyttö mustaksi.
Vaikka menin tehtävienhallinnan kautta tsekkaamaan mitä tapahtui, vilahti vain "komento"  ja jatkoi samassa black-screen- tilassa...

Vaihdoin siis Win7 takaisin.
Mauri Gadd
Offline Offline

Posts: 63
Date Registered: 16.01.12

Re: Windows 10
« Reply #7 on: 30.10.15, 10:01 »

Minulla pöytäkone jossa aiemmin toimi FSX ilmoittaa nyt SCENERY.CFG error ja kun kuittaan sen niin vähän ajan perästä tulee ilmoitus MFS lakkasi toimimasta.
Läppäriin kun yritän asentaa FSX Deluxea niin tulee error 1335 sitten 2350, 1063 ja lopuksi fatal error during instalation. Eli läppäri ei ota ohjelmaa sisään ollenkaan.
Taidanpa palata pöytäkoneessa takaisin seiskaan ja antaa läppärissä olla kymppi kun se muuten tuntuu toimivan ihan mukavasti.
Mauri Gadd
Offline Offline

Posts: 63
Date Registered: 16.01.12

Re: Windows 10
« Reply #8 on: 30.10.15, 15:18 »

Eipä enää onnistunutkaan seiskan palautus kun kymppi oli ollut jo yli kuukauden koneessa. Täytynee sitten ruveta opettelemaan X- planen käyttöä.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3821
Date Registered: 19.06.07

Re: Windows 10
« Reply #9 on: 30.10.15, 20:31 »

Oliko tuo pöytäkoneen Win10 puhdas asennus vaiko päivitys Win7:n päälle? Itselläni vasta kokonaan uudella asennuksella alkoivat hommat toimimaan.
Mauri Gadd
Offline Offline

Posts: 63
Date Registered: 16.01.12

Re: Windows 10
« Reply #10 on: 31.10.15, 07:06 »

Alunperin koneessa oli Win7 ja asensin sitten Win10:n sen päälle. Mitä tarkoitat " kokonaan uudella asennuksella"?
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 10.02.09

Re: Windows 10
« Reply #11 on: 31.10.15, 10:13 »

Alunperin koneessa oli Win7 ja asensin sitten Win10:n sen päälle. Mitä tarkoitat " kokonaan uudella asennuksella"?

Juu mulla on kanssa vaikeuksia mm. näppäimistön toiminnan kanssa...kaikki toimi hyvin ennen 10:n päivitystä...eli päivitys eteni 7:n päälle 8, joka 8.1:ksi ja lopulta 10:ksi

yst. jussi
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3821
Date Registered: 19.06.07

Re: Windows 10
« Reply #12 on: 31.10.15, 10:27 »

Puhdas asennus eli uutta käyttöjärjestelmää ei asenneta vanhan käyttöjärjestelmän yms. tiedostojen päälle vaan levy vedetään "sileäksi" jolloin mitään vanhoja tietoja ei jää levylle.
Jani Ekholm
Offline Offline

Posts: 261
Date Registered: 13.10.08

Re: Windows 10
« Reply #13 on: 31.10.15, 11:27 »

Itsellä Win10 käytössä, päivitetty 8.1 päälle ja ei mitään ongelmia.

Jos ei tee puhdasta asennusta eli ajelee päivityksen vanhan käyttiksen päälle niin:
-avaa command prompt adminina
-aja komento: wuauclt.exe/updatenow

Defaulttina windows-updatet eivät varsinaisesti mene ns. korotetuilla oikeuksilla. (toisaalta menee siten että se on system-tunnus joka päivittää, ei käyttäjän tunnus)
Sitten vielä päälle semmonen että jos ongelmia ilmenee niin vika on yleensä rekisterissä(win10 kanssa siis). Eli päivitysvaiheessa sinne jää ylimääräsiä profile-SIDejä jotka sitten käsipelillä tarvii poistaa. En suosittele kyllä kellekään näpertämään rekisteriä ellei tiedä mitä tekee.

edit: tarvittaessa voin postata kuvan mitä pitää poistaa
Mauri Gadd
Offline Offline

Posts: 63
Date Registered: 16.01.12

Re: Windows 10
« Reply #14 on: 31.10.15, 12:35 »

Kiitos selvityksistä Mikael ja Jani, itse en uskalla/ pysty tekemään mainittuja  toimia koneelleni. Täällä paikkakunnalla ( Mäntsälä) on yksi tietokonehuolto jossa voisin käydä kyselemässä osaisiko hän laittaa koneeni kuntoon em. ohjeillanne. Ihan sileäksi en haluaisi konetta vetää kun siellä on sisällä ostettu kone, maisemia ja ym.
Jos viitsit Jani niin laita kuva mitä pitää poistaa.
Jani Ekholm
Offline Offline

Posts: 261
Date Registered: 13.10.08

Re: Windows 10
« Reply #15 on: 01.11.15, 11:04 »

Jees, eli...

Alla olevasta kuvasta näkyy polku missä windowsin profiilit rekisterissä sijaitsee.



Nuo lyhyet S:t on järjestelmän vaatimia profiileja.
Pidemmät on käyttäjän.



Ao. kuvassa näkyy rivi profileimagepath. Mikäli et tunnista profiilia joka siinä on tai tuo niin sanottu pitkä SID ei edes osoita mihinkään, sen voi poistaa.
Kuten itsellä näkyy, C:\Users\Jani. Tunnistan profiilin ja se on siis käyttämäni joten se tulee jäädä.
Lisäksi yllä mainitussa kuvassa kaikki kolme lyhyttä SID tunnistetta, S-x-y-zz ovat järjestelmän joten niitä ei voi poistaa.
Näin ollen mulla on siellä neljä kohtaa jotka kaikki ovat tietokoneen käytössä, tavalla tai toisella.Itse poistin kaksi pidempää SID:iä kun ei meinannu win10 kunnolla toimia (mulla päivitykset bugaili).


Ja luonnollisesti muokkauksen jälkeen boottia. Ja tämä toimenpide siis vasta sen jälkeen kun win10 on asennettu.
Mauri Gadd
Offline Offline

Posts: 63
Date Registered: 16.01.12

Re: Windows 10
« Reply #16 on: 01.11.15, 12:39 »

Kiitos Jani listoissa, yritän ensin katsoa löydänkö minä nuo kohdat ja jos en niin käyn PC-huollossa.
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 10.02.09

Re: Windows 10
« Reply #17 on: 01.11.15, 15:58 »

Simu temppuili aiemmin ja siitä suivaantuneena suoritin  Win 10:n puhtaan asennuksen, jonka seurauksena en saa enää simua asentumaan ollenkaan.
Ensimmäisen levyn kohdalla ilmestyy:

Install shield  1628. Failed to complete installation.

Osaisko kukaan neuvoa pöllöä?

t. Jussi
Jani Ekholm
Offline Offline

Posts: 261
Date Registered: 13.10.08

Re: Windows 10
« Reply #18 on: 01.11.15, 16:11 »

Simu temppuili aiemmin ja siitä suivaantuneena suoritin  Win 10:n puhtaan asennuksen, jonka seurauksena en saa enää simua asentumaan ollenkaan.
Ensimmäisen levyn kohdalla ilmestyy:

Install shield  1628. Failed to complete installation.

Osaisko kukaan neuvoa pöllöä?

t. Jussi

Koitathan installoida adminina?

tossa fix it: https://support.microsoft.com/en-us/kb/910816
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 10.02.09

Re: Windows 10
« Reply #19 on: 01.11.15, 19:50 »

Koitathan installoida adminina?

tossa fix it: https://support.microsoft.com/en-us/kb/910816

Sorry...ei valkene kansakoulupohjalla ja englanninkin tunnit olin kalassa... Eli tän 10:n kanssa  sen verran vaikeuksia, ettei ole ihan näppyläyhdistelmä hallussa, jolla simun voi yrittää asentaa järjestelmänvalvojana

t. eläkeläinen
« Last Edit: 02.11.15, 21:00 by Juhani Pelli »
Pages: [1] 2 3 4 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1