FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.09.17, 22:34

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Näytön ohjaimet takkuaa
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Näytön ohjaimet takkuaa  (Read 1099 times)
Pertti Kevätkylä
Offline Offline

Posts: 133
Date Registered: 12.06.07

Näytön ohjaimet takkuaa
« on: 06.11.15, 14:13 »

Hei! Onko näytönojainten takkuaminen
Oireet: Outoja viiva ryhmittymiä sceneryssä, " väreilyä esim. pylväät rakennukset, kiitoradan merkinnät. joissain koneissa näkyy " tukivaijerit" pätkinä, kuten myös avausikkunan trikessä. Onko kyseessä FSX ominaisuus, vai takkuaako näytönohjan. Hieman ohi aiheesta, välillä saan siivota tiedostojen y.m. "jämiä" työpöydältä F5 toiminnolla.

Käyttöjärjestelmä Windows 7 Home Premium 64bit
FSX Acceleration  asennettu 120Gb SSD levylle.
Käyttömuistia 8 Gb.
Näytönohjaimet 2 kpl. Vertex 3D AMD Radeon HD 6870 1GB GDDR5, AMD CrossfireX toiminto enabloituna.
Näyttö: benq 32" BL3200 PT AMVA paneeli flicker-free, DVI liitäntä käytössä
Kaikki FSX Settingsit on Ultra High tilassa. arvojen muuttelu ei vaikuta asiaan. Valittu tarkkuus on 1920x1200x32.






Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Näytön ohjaimet takkuaa
« Reply #1 on: 06.11.15, 16:14 »

Ei ole FSX:n ominaisuus eikä sun laitteistossasikaan ole periaatteessa mitään vikaa (ellei sitten näytönohjain/met ole jollain tavoin viallinen). Voi tietysti olla myös softaongelma. FSX ei kuitenkaan hyödy pätkääkään kahdesta näytönohjaimesta tai CrossfireX-ominaisuudesta. Ei siitä kyllä pitäisi olla mitään haittaakaan (siis jos vermeet ovat kunnossa). Vaikea sanoa näillä tiedoilla mistä moinen voisi johtua.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pertti Kevätkylä
Offline Offline

Posts: 133
Date Registered: 12.06.07

Re: Näytön ohjaimet takkuaa
« Reply #2 on: 06.11.15, 19:18 »

Kiitos vastauksestasi. Tutkin asiaa, päivitän joka tapauksessa 4.5 vuotta vanhan pöytäkoneeni.

Pertti
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: Näytön ohjaimet takkuaa
« Reply #3 on: 07.11.15, 19:59 »

Ultra high asetukset ja 1gb näytönohjainmuisti ei ole toimiva yhdistelmä.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Näytön ohjaimet takkuaa
« Reply #4 on: 08.11.15, 10:05 »

Ultra high asetukset ja 1gb näytönohjainmuisti ei ole toimiva yhdistelmä.

Kävi myös mielessä, mutta Pertti mainitsi tuolla, että "arvojen muuntelu ei vaikuttanut asiaan".

Quote
Kaikki FSX Settingsit on Ultra High tilassa. arvojen muuttelu ei vaikuta asiaan. Valittu tarkkuus on 1920x1200x32.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3358
Date Registered: 18.12.01

Re: Näytön ohjaimet takkuaa
« Reply #5 on: 08.11.15, 12:17 »

[BufferPools]
Poolsize=0 (onko näin)?

FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.15 (jos on, niin tuota arvoa suuremmaksi)

En tiedä voisiko auttaa, mutta kokeillahan aina voi. Itsellä sceneryt väläyttee viivoja kun poolsize=0. Tälle en voi mitään ennenkuin saan paremman näyttiksen. Venetubon twiikeillä tuota ei tapahdu (Antaa jokin TRESHOLD -arvon tuohon poolsizeen) mutta framerate on sitten liian huono.

Aina saa kärsiä Roll Eyes

Edit: Näyttää kyllä näytönohjain olevan aivan eri vuosituhannelta kun omani (GF440GT /1gb) joten taitaa vika olla jossain muualla, ehkäpä ajureissa tai asetuksissa?



« Last Edit: 08.11.15, 12:23 by Mika Virolainen »

Pertti Kevätkylä
Offline Offline

Posts: 133
Date Registered: 12.06.07

Re: Näytön ohjaimet takkuaa
« Reply #6 on: 09.11.15, 12:27 »

Hei! Koneeni kasannut  JIMMS ehdottaa, emon ja prosessorin i6 vaihtoa i8 versioon. Näytön ohjaimeksi tulisi Asus StrixGTX 970 DirectCU II, OC 4Gb GDDR5. Yksi ohjain kuulemma riittää. Jospa näillä eväillä välkkyminen ja "viivakimput" poistuisi scenerystä. FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.70 En löydä tätä arvoa .cfg tietojen joukosta.

Pertti



Jani Ekholm
Offline Offline

Posts: 261
Date Registered: 13.10.08

Re: Näytön ohjaimet takkuaa
« Reply #7 on: 09.11.15, 15:39 »

ATIn korteille säätöä löytyy täältä: http://www.avsim.com/topic/404430-optimal-settings-for-ati-users-with-fsx-great-results/

FSX:n FIBER_FRAME_TIME_FRACTION on defaulttina 0.33. Jos tulos ei tyydytä niin arvoa pienentämään. Siihen ei ole olemassa mitään kiveen hakattua arvoa mikä on se "the arvo".
Ja jos poolsize=0 niin se vika on siinä.(vika siis tässä tapauksessa)
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Näytön ohjaimet takkuaa
« Reply #8 on: 09.11.15, 17:32 »

...
riittää. Jospa näillä eväillä välkkyminen ja "viivakimput" poistuisi scenerystä. FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.70 En löydä tätä arvoa .cfg tietojen joukosta.
...

Etsi se esimerkiksi notepadin find-toiminnolla. Se voi olla eri osiossa. Minulla tuo näyttää olevan [MAIN]-osiossa. Jos sitä riviä ei löydy mistään, käyttänee simu oletusasetusta. Tuon rivin voi vallan hyvin lisätä myös manuaalisesti FSX.cfg-tiedostoon. Perus FSX.cfg-tiedostossa (se jonka FSX:n asennusohjelma luo) ei ole läheskään kaikkia komentorivejä, joita siellä voi käyttää.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pertti Kevätkylä
Offline Offline

Posts: 133
Date Registered: 12.06.07

Re: Näytön ohjaimet takkuaa
« Reply #9 on: 10.11.15, 04:54 »

Otin uudelleen käyttöön X-Plane10 simun. Myös siinä scenery väreilee, joten seuraava askel on raudan päivitys.
Kiitän kaikkia keskusteluun osallistuneita.

Pertti
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Näytön ohjaimet takkuaa
« Reply #10 on: 10.11.15, 11:11 »

Tämä saattaa mennä ihan pieleen koska koskee putkinäyttöjä, mutta kerron kuitenkin.

Joskus 2000-luvun alkupuolella yhden PC-mikromme kuva (kuvaputkinäytössä) "väreili" kaikilla sovelluksilla (olin tuolloin työpaikkani mikrotukihenkilö ja minulle kuuluivat koulun n. 100 tietokoneen ongelmien selvitykset). Kokeilin kaikki tuntemani temput ja myös lainatut. Mikään ei auttanut. Lopulta kokeilin monitoria vielä toisessa pistorasiassa ja voilá! Syynä väreilyyn oli tuosta pistorasiasta tullut "huono" sähkö. En tänä päivänäkään tiedän mikä (virtapiikkejä?) siinä oli, mutta pistorasian vaihto auttoi. En myöskään osaa sanoa aiheuttaisiko tuollainen mitään häiriöitä nykyajan litteisiin näyttöihin, jotka toimivat eri periaatteella kuin kuvaputket.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pertti Kevätkylä
Offline Offline

Posts: 133
Date Registered: 12.06.07

Re: Näytön ohjaimet takkuaa
« Reply #11 on: 18.11.15, 09:34 »

Kiitos vinkistä, ei ollut apua pistorasian vaihdosta.

Pertti
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1