FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.07.17, 14:39

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Rovaniemi revisited 2015
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Reply Print
Author Topic: Rovaniemi revisited 2015  (Read 15093 times)
Niko Salo
Offline Offline

Posts: 169
Date Registered: 31.07.07

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #20 on: 08.12.15, 18:01 »

Ei toimi asennusohjelma.

Ladannut nyt kahteen otteeseen uudestaan. Käynnistänyt exe tiedoston järjestelmävalvojana jne. Mutta sitten kun ohjelma yrittää käynnistyä, niin kansio ikkuna missä tiedosto on, jäätyy eikä asennusta tapahdu. Windows 8.1 käyttiksenä.

Siis vain kansio jäätyy, muuten Windows kyllä pysyy toiminnassa.

Ideoita?

OH-LGG, LGB, LVB, LVA

HEL, KIX, RVN
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 8968
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #21 on: 08.12.15, 18:13 »

P3D V3:lla on tämmönen valo bugi

Tämä on FSX maisema.  Grin

Valot ovat efektejä, uskoisin että ne ovat ok. Kuviot näyttävä varjoilta, mutta minkä varjoilta?  Sad

Kokeileppas poistaa se SNOW_ground.bgl. Nuo voivat tulla polygoneista, jotka ovat jotenkin väärin P3D:lle ja nimenomaan silloin tuossa edellä mainitussa bagelissa.

EDIT
En pysty tekemään P3D bgl versiota, koska ei ole P3D SDK:ta millä maisemia tehdään. Suunnitelmissa olisi uusi PC ja developer licence P3D:stä....

« Last Edit: 08.12.15, 18:34 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 8968
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #22 on: 08.12.15, 18:16 »

Ei toimi asennusohjelma.

Ladannut nyt kahteen otteeseen uudestaan. Käynnistänyt exe tiedoston järjestelmävalvojana jne. Mutta sitten kun ohjelma yrittää käynnistyä, niin kansio ikkuna missä tiedosto on, jäätyy eikä asennusta tapahdu. Windows 8.1 käyttiksenä.

Siis vain kansio jäätyy, muuten Windows kyllä pysyy toiminnassa.

Ideoita?

No ei kyllä kauheasti ole ideoita, mutta puritko sen exe-tiedoston ensin pois sieltä zip tiedostosta?

Ja kokeile muuttaa sen jälkeen exen yhteensopivuutta Windows 7. Oikea klikkaus exessä -> ominaisuudet -> Yhteensopivuus -> Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa Windows 7

Muuta en kyllä nyt keksi.

EDIT
Vielä semmonen... että asennusohjelmahan on aika iso... oletko varma, että ikkuna hyytyi? Eli kestääkö siinä vaan jonkin aikaa, ennen kuin homma etenee.
« Last Edit: 08.12.15, 18:25 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Niko Salo
Offline Offline

Posts: 169
Date Registered: 31.07.07

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #23 on: 08.12.15, 19:10 »

Dodih!

Asentui, tosin jouduin vielä katkaista WIFI yhteyden siksi aikaa. Outoa.

Mutta pääasia eli maiseman asennus onnistui.

Kiitos Tatu.  Smiley

OH-LGG, LGB, LVB, LVA

HEL, KIX, RVN
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 8968
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #24 on: 08.12.15, 19:15 »

Dodih!

Asentui, tosin jouduin vielä katkaista WIFI yhteyden siksi aikaa. Outoa.

Mutta pääasia eli maiseman asennus onnistui.

Kiitos Tatu.  Smiley

Eipä mittään... Windows on minusta mennyt todella oudoksi. Rovaniemikin on puoleksi mäkillä tehty. Cheesy

Hyvä kun asentui, mietin jo, että jos ei ala toimia, niin laitan sulle zipin ilman asennusohjelmaa.  Smiley Ei kun lentämään....

'Don't panic'
Henry Weber
Offline Offline

Posts: 147
Date Registered: 28.02.13

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #25 on: 08.12.15, 19:24 »


Kokeileppas poistaa se SNOW_ground.bgl. Nuo voivat tulla polygoneista, jotka ovat jotenkin väärin P3D:lle ja nimenomaan silloin tuossa edellä mainitussa bagelissa.

EDIT
En pysty tekemään P3D bgl versiota, koska ei ole P3D SDK:ta millä maisemia tehdään. Suunnitelmissa olisi uusi PC ja developer licence P3D:stä...

Poistin SNOW_ground.bgl mutta ei toimi. Muuten tämä scenery toimi ihan hyviin P3D:issä

Niklas Kivinen
Offline Offline

Posts: 1652
Date Registered: 12.10.06

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #26 on: 08.12.15, 19:27 »

Ei toimi asennusohjelma.

Ladannut nyt kahteen otteeseen uudestaan. Käynnistänyt exe tiedoston järjestelmävalvojana jne. Mutta sitten kun ohjelma yrittää käynnistyä, niin kansio ikkuna missä tiedosto on, jäätyy eikä asennusta tapahdu. Windows 8.1 käyttiksenä.

Siis vain kansio jäätyy, muuten Windows kyllä pysyy toiminnassa.

Ideoita?

Itselläni samainen ongelma Windows 7:ssa ja yrittänyt asennusta myös eri yhteensopivuustiloissa mutta asennus onnistui kuitenkin moitteetta Windows 8:ssa josta sitten siirsin asennetut tiedostot Windows 7 koneeseeni jossa simu ( Fsx ) tällähetkellä itselläni on.

Niklas.K -Finland Kanta-Häme
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 8968
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #27 on: 08.12.15, 19:54 »

Huoh... ei riitä että väkertää maiseman kun pitäisi vielä jotenkin pystyä ratkomaan ongelmat eri käyttöjärjestelmän versioiden välillä. Se voi se asennusohjelman "väkertämisohjelma" olla jotenkin vanha, en tiedä. Jos tämä ei ala pelittää, niin viestiä vaan, laitan paketin ilman asennusohjelmaa.

'Don't panic'
Niko Salo
Offline Offline

Posts: 169
Date Registered: 31.07.07

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #28 on: 08.12.15, 20:19 »

Älä Tatu kumminkaan itseesi ota. Toki se ottaa päähän kun ei hommat mene niin kuin Strömsössä. Olet upean maiseman tehnyt ja siitä mitään veloittamatta. Kiitos siitä.  Smiley

Ja sitten niille jotka tämän viestin lukevat. Minulla siis OLI ongelma Rovaniemen asentamisessa Win 8.1 versioon.

Ongelma ratkesi osin Tatun avulla. Eli yritin Win 7 yhteensopivuustilassa, jota en olisi ilman Tatua muistanut. Tämä ei riittänyt, joten piti vielä poikkaista koneen ja netin välinen yhteys asennuksen ajaksi. Tämä voi olla tai varmasti onkin, kiinni omista asetuksistani, mutta sen enempiä Windowsin sielun elämästä tietämättä en ole asetuksia vaihdellut.


OH-LGG, LGB, LVB, LVA

HEL, KIX, RVN
Tapio Koskinen
Offline Offline

Posts: 4
Date Registered: 05.01.12

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #29 on: 08.12.15, 20:32 »

 Hei Tatu!
KIITOS oikeasta Joululahjasta! Minulla maisemasi toimii hyvin ja sen kanssa myös AI-liikenne! Mulla on WOAI, FAF ja GAF 2004-liikenne (FS9 liikenne- ja koneiden tekstuurit muunnettu FSX-sopiviksi). Käyttis on 64-bittinen Windows 7 ja kone jo kolme vuotta vanha (mm GTX580). Joulucharter-lennot toimi myös hienosti.
Tapio Koskinen
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 8968
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #30 on: 08.12.15, 20:34 »

Hienoa! Mukava kuulla Tapio, että maisema toimii.  Smiley

'Don't panic'
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3822
Date Registered: 19.06.07

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #31 on: 08.12.15, 21:43 »

Hienosti toimii asennuksesta lähtien Win 10 64Bit,  FSX DX-10:llä ja kuten edellä mainittu, P3D V3:ssa pois lukien tuo ilmiö mikä mainittiin aiemmin. Ei voi kuin nostaa hattua  thmbup Suurkiitokset Tatu  Cheesy

Ps. Jos haluat tutkailla tuota P3D V3 SDK:tä niin linkkiä kehiin http://www.prepar3d.com/support/sdk/
« Last Edit: 08.12.15, 21:51 by Mikael Leinonen »
Jorma Wallenius
Offline Offline

Posts: 49
Date Registered: 25.06.07

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #32 on: 08.12.15, 22:21 »

Moi.

Toimii P3Dv3:lla hyvin kun poistaa effects kansiosta 0_EFRO_splash.fx tiedoston.

Jorma

Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3822
Date Registered: 19.06.07

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #33 on: 08.12.15, 22:47 »

Moi.

Toimii P3Dv3:lla hyvin kun poistaa effects kansiosta 0_EFRO_splash.fx tiedoston.

Jorma

Kiitos tästä infosta, hyvä tietää  Wink
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1635
Date Registered: 18.08.09

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #34 on: 10.12.15, 15:15 »

Joo eipä toimi asennus mullakaan Windows 7:lla. Kokeilin asentaa ilman nettiyhteyttä, No Go.

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 8968
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #35 on: 10.12.15, 15:31 »

Joo eipä toimi asennus mullakaan Windows 7:lla. Kokeilin asentaa ilman nettiyhteyttä, No Go.

Siis mitään ei tapahdu kun tuplaklikkaat exeä?
Voiko joku virustorjunta estää asennuksen?

'Don't panic'
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1635
Date Registered: 18.08.09

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #36 on: 10.12.15, 15:58 »

Voiko joku virustorjunta estää asennuksen?

Joo, enpä tajunnutkaan itse kokeilla. Mutta, heitin Avastin pois päältä hetkeksi niin sitten alkoi pelittämään. Kiitos avusta!  thmbup

Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #37 on: 11.12.15, 06:46 »

Hienoa ammattimaista työtä tämä Rovaniemi. Lisälumet ovat aidon näköiset ja kimmeltävät hienosti. Voisitko tehdä lisälumet kaikille suomen kentille! Grin
Kaupungilla paljon aidon näköisiä yksityiskohtia ja objekteja, samoin maaston korkeuserot ovat näyttäviä. Kentän ympäristössä kiertelee mielellään katselemassa maisemia. Yöaikainen valaistus on todella upeasti toteutettu ja varsinkin alkuillasta näkymät ovat hätkähdyttävän todentuntuiset. Kiitokset Tatulle tästä näyttävästä ja merkittävästä lisäosasta FSX-lentosimulaattoriin.
Smiley

Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 947
Date Registered: 11.12.11

Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #38 on: 11.12.15, 06:50 »

Testattu ja todettu toimivaksi! Kiitos miljoonasti!  thmbup

i5 3,3GHz | 8GB DDR4 | GeForce GTX 970 4GB | WIN10 64bit | 1TB + 128GB SSD | Samsung 27" curved | Thrustmaster HOTAS Warthog USB | TrackIR5 + Track Clip Pro | CH Pro Pedals | Razer Black Shark Headset
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 8968
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Rovaniemi revisited 2015
« Reply #39 on: 11.12.15, 07:51 »

Kiitokset vain, mukava kun miellyttää.

Readme on näiden ongelmien osalta jäänyt vähän puutteelliseksi, pitää päivittää tulevan päivityksen ohella.

Tärkeimpiä kai nämä:
* Virustorjuntaohjelmat saattavat estää asennusohjelman

* Asennusohjelma lisää maiseman FSX/Addon Scenery kansioon, mistä se pitää itse lisätä kirjastoon

* FSX.cfg tiedostossa olisi hyvä muuttaa seuraava rivi:
     [GRAPHICS]
     TEXTURE_MAX_LOAD=1024 => TEXTURE_MAX_LOAD=2048 ( Luku voi olla myös 4096, ja voi olla jo valmiiksi muutettu, jolloin ei tietenkään tarvitse muuttaa sitä.)
Texture_max_load vaikuttaa vain kentän maatekstuuriin.

* Jos tuntuu, että puut ovat teiden päällä tai muuten aika karkealla kädellä ripoteltu maisemaan, niin tämä rivi auttaa siihen. (FSX.cfg)
     [TERRAIN]
     IMAGE_PIXELS_FOR_AUTOGEN_POLYGONS=X_joku_luku_välillä_16-2048

Tämän taulukon mukaan:
Meters on ground per Pixel
   16 = 76.4 Meters
   32 = 38.2 Meters
   64 = 19.1 Meters
  128 =  9.6 Meters
  256 =  4.8 Meters
  512 =  2.4 Meters
 1024 =  1.2 Meters
 2048 =  0.6 Meters

Default FSX asettelee photomaisemaan asetetut puupolygonit 76.4 metrin tarkkuudella.  Grin Varmaan jo arvo 128 tuo ihan hyvän tuloksen.
     [TERRAIN]
     IMAGE_PIXELS_FOR_AUTOGEN_POLYGONS=128

Kertokaa kavereillekin jos satutte huomaamaan muualla netissä porukalla olevan ongelmia näiden kanssa. En jouda kovin aktiivisesti seuraamaan muita foorumeita. Kiitos.
« Last Edit: 11.12.15, 07:59 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1