Purjelentosimulaattorit

(1/2) > >>

juksii:
Condorin kehitystyö on näköjään jämähtänyt joten, mikä on nykyään parasta purjelentosimurintamalla? Silent Wings?

vostok:
Condorin foorumilla kyllä ihan tasaisesti vihjaillaan kakkosversion kehittämisestä. On tosin vihjailtu aika pitkään ja yhteisössä moni on käynyt aika kärsimättömäksi. Ykkösversioon ei varmasti ole tulossa mitään päivityksiä.

Silent wingsin kehittäminen se vasta onkin jämähtänyt. Siellä ei ole tapahtunut mitään foorumilla moneen vuoteen eikä ole oikeastaan mitään käyttäjäyhteisöäkään olemassa.

Condor on edelleen ihan ylivoimainen ykkösvaihtoehto purjelentosimuksi. Ei ole teknisesti kovinkaan häikäisevä, mutta aktiivinen yhteisö ja multiplayer-kuhina korvaa sen.

Wanhis:
Eroavatko nuo simut jotenkin merkittävästi edukseen Fs-2004:sesta mikäli Fs on varustettu Skandinavian Soaring sceneryllä (nostopilvet)? Fs2004:ssa säätä, näkyvyyttä, tuulta ja vuodenaikaa voi säädellä, lisäksi on suomimaisemat ja kentät ja erilaisia erittäin hienoja purjekoneita saa ilmaiseksi joka lähtöön, myös Military-liitokoneita. Mukana on bonuksena vielä simun ai-liikenne ja ties mitä muuta simuun kuuluvaa . . Niin no, hinauskonetta ei ole mutta muuten Fs-2004 on mielestäni mielenkiintoinen purjelentosimu.

vostok:
Taidetaan olla simulaattoreiden suhteen vähän erilaista kohderyhmää.

Condor on edelleen ainoa simu jossa kone käyttäytyy edes hieman niinkuin oikea purjekone ja jossa säätä pystyy ja täytyy hyödyntää siten niinkuin matkalennolla oikeasti tehtäisiin. Jollekin moottori- tai simulaattorilentäjälle FS9/FSX tai jotkut modernimmat simut tarjoavat varmaan ihan kivan elämyksen kun pääsee kokeilemaan millaista on alaspäin liitäminen ja kentän kiertäminen. Harva semmoista kuitenkaan jaksaa yksin kovin pitkään ilman mitään tavoitteita.

Condor-yhteisöstä voisin arvioida että varmaan 95% on nykyisiä tai entisiä lupakirjallisia purjelentäjiä. Nykyäänkin, vielä 10 vuotta simun julkaisemisen jälkeen multiplayer-toiminta on hyvin aktiivista. Erilaisia sceneryitä on harrastajavoimin tehty tosi runsas määrä. Useamman kerran viikossa on tarjolla ralleja, joissa kisataan oikeiden purjelentokisojen säännöillä usein melko realistisissa olosuhteissa. Näissä skaboissa adrenaliini virtaa, kun täytyy yrittää startata sopivaan aikaan muiden kilpailijoiden suhteen, yrittää löytää kaikkein tehokkain reitti, poimia ainoastaan kaikkein parhaimmat nostot ja varmistaa ettei liian monen noston skippaaminen johda ongelmiin. Peesatessa muita täytyy yrittää ottaa niitä hiljalleen enemmän ja enemmän kiinni keskittämällä nosto muita nopeammin ja noudattaa orjallisesti maccready-teorian mukaisia optimaalisia lentonopeuksia. Välillä tulee huimia onnistumisen tunteita, kun pitkäksi mennyt liito on menossa peltoon, mutta onnistutkin nappaamaan päivän parhaan noston ihan pinnasta ja käyttämään sen hyödyksi alhaalta ylös asti, ja saatat päästä minuuttikaupalla muiden edelle.

Talven mittaan järjestetään pitkiä, useamman kymmenen osakilpailun mittaisia turnauksia. Näissä korostuu entisestään samanlaiset taktiikat kuin oikean elämän purjelentokisoissa: kun tykittää eteenpäin liian kovalla riskillä, saattaa hyvin tahkota päivävoittoja, mutta peltoon menemisen riski kasvaa niin suureksi että turnauksen kokonaistuloksissa ei silloin pärjää (mikä on esimerkiksi oma tilanteeni nyt meneillään olevassa pohjoismaisessa turnauksessa  ).

Tällaista purjelentoelämystä eivät muut lentosimulaattorit tarjoile tällä hetkellä eivätkä luultavasti kovin läheisessä tulevaisuudessakaan.

Wanhis:
Hmmm . . . Kyllä Fs9:n purjekone käyttäytyy myös hieman niinkuin oikea purjekone kun asentaa vaikkapa tuon Skandinavian Soaring sceneryn joka tuo eritehoisia "nostopilviä" skandinavian alueelle. tällöin voi lentää mielekästä matkalentoa ja etsiä hyviä nostoja. eikä matkanteko ole pelkkää liitämistä ja kentänkiertoa.
Tuo purjelentoporukan yhteisöllisyys, tapahtumat jne. on tuossa Condori:ssa epäilemättä omaa luokkaansa. Ehkä siinä on joku muukin juttu joka liittyy sitten noihin purjelentokeleihin.

Olen joskus ennenkin kysynyt Fsx:n purjelento-ominaisuuksista, että miten ne eroavat Fs9:stä. Kukaan ei oikein tiennyt vastausta. Noni äkkiseltään kun sitä kokeilee niin vaikuttaisi samalta kuin Fs9 vakiomuodossaan, että liitäämään vain pystyy. Aikoinaan P.Lode nakkasi Fs9:n soaring sceneryn Fsx:ään ja nostoja alkoi löytyä mutta pitäisikö niitä löytyä siitä ilmankin?

Navigation

Up one level

Next page