Wanhiksen konekatsaus: F-18 Hornet

(1/4) > >>

Wanhis:


Tuolla mastonkierto ketjussa Juho-Topias lensi kilpailusuorituksen Hornetilla. Siinä kuvateksteissä jäi vaivaamaan ne sanat "ilmaisen,  löytäminen" ja aerialfoundry! Mitä . . . mikä . . . ariel?  SimMarketissa käydessäni törmäsin sitten tähän tapaukseen. Ennen maksullinen, nyt ilmainen ja peräti kolme ilmaista konepakettia ja vieläpä arvostetussa nettikaupassa! Sen on pakko olla jotenkin hyvä!
 

Tämä Hornet on mennyt minulta ns. täysin ohi. Syynä lienee se, etten ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut Hornetista, on ollut niin paljon muuta säädettävää . . .  Voisi sanoa, että olisi kannattunut huomata tämä aiemmin sillä niin hyvä kone on kyseessä, etten ole pitkään aikaan lentänyt simulla näin paljon yhteen putkeen ja vain tällä Hornetilla, se on kerrassaan "sikahyvä" Siellä on tosiaankin kolme ilmaista pakettia:

AERIALFOUNDRY - USN BLUE ANGELS F-18 HORNET PACK V2.0

AERIALFOUNDRY - CAF CF-18 HORNET MILITARY PACK V2.0

AERIALFOUNDRY - US & RAAF FA-18 HORNET MILITARY PACK V2.0

Ne voi ladata sieltä kun kirjaudut normaalisti tilillesi ja "ostat" nämä. Loppusumma on nolla-euroa ja latauslinkit ilmestyvät omiin latauksiisi, aivan kuten normaalistikin ostaessasi. Sähköpostiisi tulee sitten vielä Serial-Keyt joka pakettiin. Asennus onnistuu autoinstallerilla ja kaikki pelittää hienosti . . . .
siis Fs-2004:sessa.
 


Mukana on toinen toistaan herkullisempia maalauksia eri maiden ilmavoimilta, mukana on myös Suomen ilmavoimien maalauksia joista en nyt kuitenkaan laita kuvia. Koneen ulkomalli on upea, eikä lisätoiveille jää sijaa. Huomaa nuo vihreät valorivit, näyttävät simussa hienoilta.Mukana on yksipaikkaisia ja kaksipaikkaisia koneita. Valita voi myös versioita erilaisilla aseistuksilla ja lisätankeilla tai ilman niitä. Siivenkärjet saa taitettua ylös ohjaamossa olevasta vivusta (tukialuskäyttö)Kone on alunperin ilmestynyt jo Fs-2002:selle mutta ilmeisesti sitä on päivitetty vuosien varrella ja paneelinäkymäkin on ihan ok. Tässä on 2-D paneeli, näkyviin saa myös molemmat sivupaneelit tässä näkymässä. Kaikki napit eivät ole toimivia mutta senverran niitä kuitenkin on, että ohjekirjaa on hyvä vilkaista.Virtual-cokpit on tämän näköinen, siellä ei voi napsutella nappuloita vaan se puuha on tehtävä 2-D paneelissa. Näyttöihin saa vaihdettua erilaisia tietoja tarpeen mukaan. Kaksipaikkaisissa voi istua myös takaohjaamon puolella.Tunnelmakuvaa jostain Jyväskylän suunnalta. Kone on tavattoman vakaa ja miellyttävä lennettävä, eikä millään haluaisi lopettaa sillä lentämistä.Moni vanhempi simmers epäilemättä tietää hyvinkin tämän koneen olemassaolon jo vuosien takaa. Silti monelle tämä lienee uutta ja vaikka olen itsekin jo vanha niin yllätyksenä tämä vain tuli! Ohessa linkki SimMarkettiin sivulle josta konepaketit löytyvät:

http://secure.simmarket.com/military-page-2.chtml


PerttiLode:
Kiitos Wanhis- olisi muuten mennyt ohi suun

Tuli tässä mieleen että näin tästä jonkin aikaa sitten dateerauksen fsx mutta en nyt muista missä se oli.
Jos joku tietää tai löytää sen niin voisi vihjata täällä siitä

Tämän voi asentaa myös fsx ja toimii ihan kummasti, huomasin että ne vhreät pitkät valot eivät toim fsx, samaten jälkipoltin,se palaa koko ajan se liekki
Voi olla jotain muutakin mitä en ole huomannut

Wanhis:
Heh! Boxi sen olla pitää
Pitihän noille väsätä boxi vaikka ilmaisia olivatkin, onhan nuo Hornertit sentään "ex-payware" tuotteita. Koneen pdf-manuaaeista löytyi tekijäfirman logot jne. Meinasin ensin tehdä jokaiselle konepaketille oman varmuuskopio-Cd:n ja boxin mutta päädyinkin sitten tämmöiseen collection pakkaukseen mihin sijotin kaikki kolme . Varsinkin siitä Blue-Angels paketista olisi ollut kyllä kiinnostavaa väsätä kansipaperi, siitä olisi kyllä tullut tosi hieno boxi.

Tapaan aina "boxata" kaikki latausversioina ostamani lisurit jolloin ne on myöhemmin tarvittaessa helppo löytää ja pysyvät cd:llä paremmin tallessa kuin muistitikuilla, kovalevyllä tai nettikaupan palvelimella. No SimMarketissa ne ovat kyllä pysyneet uudelleen ladattavina ihan kiitettävästi mutta niin ei ole joka paikassa. Voi käydä niin, että parin vuoden päästä kun yrität hakea ostamaasi lisäosaa niin sitä ei enään saakaan sieltä omalta lataus sivultaan. Muistitikut ovat myös epäluotettavia, samoin kovalevyt tuppaavat hajoamaan silloin tällöin tai jotenkin muuten tulee tyrittyä ne tiedostot sieltä. Paras siis polttaa ostos Cd:lle. Itse teen aina täman varsinaisen boxi-Cd;n ja lisäksi nuo menevät vielä  DVD:lle jossa on kaikkea sekalaista simuun liittyviä varmuuskopioita.

Esim. nämä Hornetit vaativat myös Serial-Keyn, sen tallenna cd:lle tekstitiedostoon mutta sen voi myös kirjoittaa tarrakirjoittimella ja liimata boxin sisäkanteen. Misään tapauksessa niitä serial-Key koodeja ei saa jättää sähköpostilaatikkoon roikkumaan ja katoamaan. No entä saako kaikista latausversioista sitten tehtyä toimivan varmuuskopio-boxin?  Kyllä minä ainakin olen saanut . . .

Ai,niin . . . en tietenkään avusta puuhassa mitenkään enkä jakele tekemiäni boxipapereita, sillä ne olen väsännyt vain omaan käyttöön,


Biesse:
Ikäisekseen kelpo kone ja varmasti paras F/A-18A/B/C/D mallinnos mitä FS2004:lle on saatavilla. Ulkomalli on hieno, mutta valitettavasti mitään kovin järkevää suomalaisen HN:än käyttämää varustelumallia ei oikein löydy.

Aerialfoundryn Hornetille on muuten Flightsim.comissa Pablo Diazin törkeän hienot Espanjan ilmavoimien "photoreal"-maalit (f18photo.zip). Parit teaserit paketista:

PerttiLode:
Mikä noissa  BLUE ANGELS koneissa on eroa kun siellä on tupla paintit?

Navigation

Up one level

Next page