Kehä 1:n peltipoliisit

<< < (5/22) > >>

kume:
Quote

Tällaisessa tapauksessa ajoneuvolla on noudatettava tavallista henkilöautoa koskevia liikennesääntöjä, joten ammattiautoilija tekee joukkoliikennekaistaa ajaessaan virheen. Kyseinen kohta on juuri niitä paikkoja, jossa mitataan autoilijan kykyä toimia asiallisesti ja välttää onnettomuus, vaikka kuinka olisikin oikeassa.


Tuosta kohdasta ei saa ajaa laillisesti suoraan millään muulla kuin dösällä, osa niistä tosin muistuttaa pakettiautoa. Kerran tai kaksi kertaa vuodessa siinä on kamera-auto kuvaamassa aamuruuhkassa etuilevia, saisi olla useamminkin. Vielä parempi olisi, jos koko liittymä suljettaisiin ja kaista vapautettaisiin suoraan ajaville. Stadista tulevat voisi laittaa kiertämään Kaarelantien ja Kaarelanvierron kautta länteen meneville kaistoille. Yllättävän hyvin meni aamusompailut tänään, ei mainittavaa tökkimistä  puoli ysin maissa.

timopartanen:
Tässä Maikkarin jutussa todetaan ihan suoraan, että rikesakoilla ja näillä "kottaraisenpöntöillä" tarkoitus on kerätä rahaa. Liikenneturvallisuus on siis vain asian myymiseksi suurelle yleisölle tarvittava harhautussavuverho.

http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/sakkokiristykset-jaivat-suunniteltua-pienemmiksi-autoliitolta-silti-taystyrmays/5723262?cmp=autot_rtb_feedbanneri_980x120

Jos liikenneturvallisuus olisi tavoitteena, niin se TM:n aikanaan markkinoima poliisin näkyvyys liikenteessä olisi paikallaan. Poliisiauton näkeminen rauhoitaa liikennettä aika hyvin. Noiden peltipoliisien paikat kun oppii, niin niiden kohdalle tulee heiluriliikkeestä johtuvia tiivistymiä, mutta tuo aiottu rahankeruu ei varmaankaan toimi.

Timo

Lari Nylund:
Quote

Tuosta kohdasta ei saa ajaa laillisesti suoraan millään muulla kuin dösällä...


Bussikaista alkaa vasta Hämeenlinnan väylälle pohjoiseen vievän liittymän jälkeen. Jos autoilija on kääntymässä seuraavasta oikealle eli Hämeenlinnan väylälle Helsinkiin, niin olisiko oikeus käyttää kyseistä kaistaa..?

Massa:
Tarkoitetaanko tässä siis tätä kohtaa? Kyllähän tuo on selvästi vain linja-autoille tarkoitetuksi merkitty. On kyllä ikävä paikka, ihme että tuota ei valvota enemmän.

vehamala:
Quote

Tarkoitetaanko tässä siis tätä kohtaa? Kyllähän tuo on selvästi vain linja-autoille tarkoitetuksi merkitty. On kyllä ikävä paikka, ihme että tuota ei valvota enemmän.


Ei sitä valvota juuri lainkaan. Ajelin toistakymmentä vuotta työmatkaa tuosta ohi aamuin ja iltapäivisin. En kertaakaan nähnyt ketään tai mitään valvomassa. Silloin tällöin tuossa menikin henkilöautoja läpi ruuhkaksi asti.
Pakilantien liittymän bussikaistalla näin muutaman kerran (siis 10+ vuoden aikana) jopa poliisin autoja pysäyttämässä.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page