Suomen majakat

(1/8) > >>

Tatu:
Pari vuotta sitten, ennen kuin aloitin EFROn vääntämisen FSX:lle, tein tällaista "yleisempää" lisuria Suomeen. Eli otsikon mukaan majakoita. Lainasin kirjastosta Seppo Laurellin kirjan Suomen majakat, ja tein kirjan järjestyksessä majakoita pohjoisesta etelää kohti.

Kemi I


Kemistä etelään, löytyy Oulu I, II ja III, Marjaniemi Hailuodossa, Tauvo, Raahe, Nahkiainen, Ulkokalla, Kokkola, Tankarin upea majakka, Kallan, Pietarsaari.... kunnes saavutaan Valassaarille, josta löytyy niin ikään komea majakka.


Sitten on näitä uudemman näköisiä tikkuja.... Kristiinankaupunki


Ja edelleen upean näköinen Yttergrund


Kunnes tultiin Suomen ja Ruotsin rajalle. Märket. Ja tähän homma pysähtyi.


Olin tehnyt nyt kaikki majakat Kemistä Märketiin, pohjoisesta etelään. Nyt mietin sellaista, että josko lentosimun kannalta kuitenkin tärkeimmät ovat ne, joihin voi laskeutua helikopterilla. Näin ollen jäljellä olisi Bogaskär, Kalbådagrund ja Kotka. Bengtskärissä on laskeutumispaikka helikopterille, mutta se on kalliolla ja tähän mennessä vähän hintsusti materiaalia siihen.
Helsingin majakan tein tänään.


Mitäs porukka sanoo.... onko käyttöä tällaiselle?
Onko joku majakka, joka voisi olla ilmailijalle mielenkiintoinen? Siis noiden helipadien lisäksi.

OH-TDI:
Quote

Mitäs porukka sanoo.... onko käyttöä tällaiselle?


Mikä ettei, vielä kun saisi jostakin kunnollisen mallinnuksen esimerkiksi Super Pumalle, niin voisi Rajan kopukoilla päästellä menemään. Ei muutakun jakoon!

zetair:
Tottahan näille käyttöä on, elävöittää simua kummasti. Onko tuo Helsingin majakka Helsingin kasuuni? Noista majakoista jäi mieleen montakin armeija-ajoita, varsinkin Helsingin kasuuni, jonne laaseroitiin urakalla suuntien tarkistamiseksi rannikkotykistössä. Näistähän ei saanut puhua aikanaan, mutta tuskin nyt sanomista tulee kun paljon on asioista nykyään tietoa kiitos netin

Sehän se näyttäisi kyllä olevan...

Hienoa että nämäkin saadaan mukaan

Wanhis:
Todella hyvä uutinen! Hyvännäköisä majakoita!

Noita meri-majakoita on haastavaa etsiä varsinkin huonossa kelissä lennettäessä. Mielestäni kaikki majakat ovat mielenkiintoisia lentokohteita ja ainahan voi lähteä matkaan kellukekoneella tai kopterilla niin voi laskeutua kaikille majakoille.
Minulla on ollut jo vuosia Fs-9:ssä semmoinen virtuaalinen "Majakkahuolto" yritys jonka kellukekopterilla lennän eri majakoille. Tosin nykymajakat eivät todellisuudessa taida paljonkaan huoltoa vaatia mutta simussa asiat voi tehdä kuinka haluaa.

Hienoa, että on tulonpäällä laadukkaasti tehtyjä majakoita Fsx:ään. Toivottavasti saat tämän paketin levityskuntoon. Tee bonuksena muutama majakka Ruotsin puolellekin niin heräävät sielläkin taas harrastelemaan näitä simujuttuja.

Tatu:
Quote

Tottahan näille käyttöä on, elävöittää simua kummasti. Onko tuo Helsingin majakka Helsingin kasuuni?


Onhan se. DME näyttää vantaalle reilut 23nm, kaupunki näkyy horisontissa majakan helipadiltä.

Pärjäsin Märketille asti muutamalla default tekstuurilla, mutta nämä etelän majakat vaativat kyllä jo kuviakin tekstuureihin.

Valoissa ei ole sektoreita, mutta oikea sekvenssi kyllä. Tosin tuon Helsingin kanssa vähän epäröin, 3s välähdys ja 9s tauko.

Mutta joo... Käytännössä majakat ovat niin pieniä, ettei niitä normaali lennoilla näe. Ne pitää kyllä ottaa erikseen lentokohteeksi, jos aikoo jotain nähdä.

Navigation

Up one level

Next page