FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.11.17, 00:14

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Suomen majakat
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] Reply Print
Author Topic: Suomen majakat  (Read 5114 times)
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suomen majakat
« Reply #20 on: 24.03.16, 08:06 »

Mukavaa pääsiäistä.

Latasin uuden paketin majakoita ja poistun pääsiäislomalle.


Finnish Lighthouses V3


* Porvoo lisätty
* Tainio lisätty
* Märketin kallio korjattu
* Merimerkkejä korjailtu
* Tiiskeriä korjailtu


'Don't panic'
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suomen majakat
« Reply #21 on: 05.04.16, 05:47 »

Tehdään nyt sitten vielä tämäkin...  Tongue



'Don't panic'
Tapio Kallberg
Offline Offline

Posts: 129
Date Registered: 02.02.05

Re: Suomen majakat
« Reply #22 on: 11.04.16, 11:23 »

Onko Tatu tuossa V3 : ssa nyt sitten kaikki päivitettynä ja efektit mukana, käykö myös P3D: hen ?
Vai täytyykö jokainen paketti asentaa erikseen ?
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suomen majakat
« Reply #23 on: 11.04.16, 15:59 »

Onko Tatu tuossa V3 : ssa nyt sitten kaikki päivitettynä ja efektit mukana, käykö myös P3D: hen ?
Vai täytyykö jokainen paketti asentaa erikseen ?

On siinä kaikki mukana, mitä nyt siihen pakettiin ehti. Olen sen jälkeen väsännyt lisää tavaraa, mutta en ole laittanut niitä vielä jakoon. Muita paketteja ei pysty (eikä tarvitsekaan siis) enää edes lataamaan.

En osaa sanoa P3D:stä, jonkun pitäisi kokeilla.  Smiley


'Don't panic'
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suomen majakat
« Reply #24 on: 15.09.16, 08:45 »

Löytyi näinä päivinä Liikennevirastolta Avoin data-osio... ja sieltä mm. merimerkit. Laitoin niitä nyt majakkamaisemaan, ovat nyt huomattavasti paremmat kuin aiemmin. Samalla tulee viittoja sisävesillekin aikamoinen määrä... tuossa kuvaa Kuopiosta.



Eihän noilla edelleenkään lentämisen kannalta kauheasti ole tekemistä, mutta jos joku tykkää lentää koptereilla ja vesitasoilla tms. niin kyllähän nuo fiilistä tuovat. Reittilentäjät ehkä pitävät mielellään majakkascenen offilla.... vaikka en nyt ole varma, että näytetäänkö esim. merimerkit kuinka kaukaa ja syökö muistia paljonkin. Merkkejä on kuitenkin tuhansia.  Shocked

'Don't panic'
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1220
Date Registered: 19.06.10

Re: Suomen majakat
« Reply #25 on: 15.09.16, 12:03 »

Kyllähän FSX:lle veneitä ja laivoja saa. Jos ei muuten niin niiden kanssa varmaan varsin hyödyllinen lisä.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suomen majakat
« Reply #26 on: 15.09.16, 13:42 »

Olen itse ladannut vain noita AI-laivoja. Jätin eilen kopterin laivalle, joka oli menossa Helsinkiin. Kun palasin muutaman tunnin päästä, oli paatti lähtenyt jo eteenpäin ja hyppäsin sattumoisin Porkkalan majakan kohdalla pois kyydistä.



'Don't panic'
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suomen majakat
« Reply #27 on: 16.09.16, 10:22 »

Tässäpä olis päivitystä.

Finnish Lighthouses V4


EDIT: Versio 5 julkaistu alempana

Poistakaa ennen V4 asennusta vanhat Finnish_lighthouses Scenery ja Texture kansiot. Sceneryssä on tiedostojen nimet vaihtuneet, ja jos heittää nämä uudet nyt vain sinne päälle, niin tulee tuplaobjekteja.
Efektit voi kopioida ja ylikirjoittaa ihan rauhassa.

* Jääpoijut voisi ehkä vielä lisätä, mutta kyllä tuossa nyt muuten alkaisi olla kohtuullisesti tavaraa.
     - Viitat
     - Poijuviitta
     - Viittapoiju
     - Suurviitta
     - Levykummeli
     - Karimerkki
     - Turvavesi
     - Reunamerkki
     - Tutkamerkki

* Majakoita en ole tällä hetkellä tekemmässä uusia, tähänkin tuli muutama lisää sitten V3.
* Märketiä pitäisi vähän korjailla ja voi olla, että he jotka käyttävät FTX Globalia ja EU vectoria törmäävät joillakin kallioilla ongelmiin. Niistä voi huudella tänne päin, niin korjaan.
« Last Edit: 20.09.16, 06:08 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suomen majakat
« Reply #28 on: 20.09.16, 06:07 »

Pientä fiksailua lähinnä merimerkeissä. Viittoja ja kummeleita riittää nyt Inarinjärvelle saakka.  Smiley

Versio 6 julkaistu, löytyy alempaa ketjusta.  Smiley


Finnish Lighthouses V5



Jätin tuonne Finnish_lighthouses kansioon WaterClass tiedoston. Tiedosto siirretään Finnish_lighthouses/Scenery kansioon, niin pitäisi toimia. Se ei toimi FTX Globalin kanssa (toki olisi kiva jos joku sen voisi testata/vahvistaa) Rannikoilla (ja suurimmilla sisävesillä) siis pitäisi veden värit muuttua syvyyden mukaan.
« Last Edit: 29.09.16, 17:59 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1220
Date Registered: 19.06.10

Re: Suomen majakat
« Reply #29 on: 20.09.16, 17:07 »

Tämä ongelma tulee vain kun majakkapaketti on aktivoituna waterclassin kera. En toki mene takuuseen, mutta koitin ottaa sitä pois ja laittaa taas päälle ja ongelma näkyi vai tämän ollessa päällä. Voi olla jotain muuta sekaisin minulla nyt, kun steamin kautta asensin yhden lisärin tähän ja se sotki koko kirjaston...  thmbdn Pitäis kyllä olla kaikki silti oikeassa paikkaa, kun tarkistin pariin kertaan.
 

« Last Edit: 20.09.16, 17:15 by Ville Lindgren »
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suomen majakat
« Reply #30 on: 20.09.16, 17:33 »

Tämä ongelma tulee vain kun majakkapaketti on aktivoituna waterclassin kera. En toki mene takuuseen, mutta koitin ottaa sitä pois ja laittaa taas päälle ja ongelma näkyi vai tämän ollessa päällä. Voi olla jotain muuta sekaisin minulla nyt, kun steamin kautta asensin yhden lisärin tähän ja se sotki koko kirjaston...  thmbdn Pitäis kyllä olla kaikki silti oikeassa paikkaa, kun tarkistin pariin kertaan.

OK, hyvä. Tarkistan, onko valunut vettä Ruotsin puolelle.  Tongue

'Don't panic'
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1220
Date Registered: 19.06.10

Re: Suomen majakat
« Reply #31 on: 20.09.16, 18:48 »

Piti mainita, että minulla on scenerytechin landclass euroopaan. Mutta se ei ole aiemmin aiheuttanut mitään ongelmaa, sijaitsee finlandX:n ja kaikkien alapuolella. Sen pois otto ei vaikuttanut ongelmaan, se on ja pysyy.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suomen majakat
« Reply #32 on: 21.09.16, 07:28 »

Kiitos Ville testauksesta.

Water class rasteri oli jäänyt väärään formaattiin, kun se photarista tallensin. Muutin classin Med low plankton concentration, (vähän tummempia värejä) ja leivoin uuden bagelin. Nyt toimii myös FTX Globalin kanssa. Aika hentoisiahan nuo värierot vedessä ovat. Datasta olisi saanut enemmänkin irti, mutta eipäs käänny simuihin tämän kummemmin. P3D saisi tuosta ehkä Bathymetry datan, mutta eipä minulla ole edelleenkään P3D simua. En tiedä myöskään näkyvätkö veden syvyydet miten P3D:ssä.

No mutta siis tässä mennään 1.2km tarkkuudella.

Jos majakkapaketin waterClass on ollut käytössä, niin tämän uuden pitäisi ylikirjoittaa vanha, ovat samannimisiä.

Korjattu Finland WaterClass

'Don't panic'
Pertti Lode
Offline Offline

Posts: 2383
Date Registered: 12.01.03

Re: Suomen majakat
« Reply #33 on: 21.09.16, 08:03 »


Jos majakkapaketin waterClass on ollut käytössä, niin tämän uuden pitäisi ylikirjoittaa vanha, ovat samannimisiä.

Korjattu Finland WaterClass


Mihin se tämä laitetaan  Korjattu "Finland WaterClass"
Niklas Kivinen
Offline Offline

Posts: 1664
Date Registered: 12.10.06

Re: Suomen majakat
« Reply #34 on: 21.09.16, 09:03 »


  Tuleeko tässä uusimmassa päivitetyssä versiossa mukana myös Suomenlinnan kirkon majakka ? Itselläni pimeällä näkyy sillä kohtaa vilkkuva valo mutta ei itse kirkkoa ?

Niklas.K -Finland Kanta-Häme
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 299
Date Registered: 10.02.09

Re: Suomen majakat
« Reply #35 on: 21.09.16, 09:19 »

Mihin se tämä laitetaan  Korjattu "Finland WaterClass"

Tiedosto siirretään Finnish_lighthouses/Scenery kansioon

yst. jussi
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suomen majakat
« Reply #36 on: 21.09.16, 11:09 »

  Tuleeko tässä uusimmassa päivitetyssä versiossa mukana myös Suomenlinnan kirkon majakka ? Itselläni pimeällä näkyy sillä kohtaa vilkkuva valo mutta ei itse kirkkoa ?

Tulee ja ei tule.  Smiley Eli FSX mukana tuleva kirkko pitäisi olla siinä paikalla, jota minkä kyllä vähän siirsin. Koordinaatit tulee majakkapaketista, itse objekti pitäisi olla simussa. Jos kirkko ei näy, niin tarkista seuraavat:

1) Onhan default Helsinki aktivoitu Scenery libraryssä
2) Onhan simun asetuksista maisemaobjektien näkyvyys "aika isolla"? Se saisi ehkä olla täysilläkin "Very dense", se kontrolloi vain simuun erikseen asennettuja rakennuksia, niitä on suhteessa aika vähän. Autogenit on erikseen.
3) Jos majakat ovat olleet asennettuna aikaisemmin, niin scenery filelist tiedostojen uudelleenluominen saattaa auttaa. Puhuin siitä mastojen yhteydessä. http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,113529.msg1543493.html#msg1543493
    Miusta tämä toimenpide kannattaa tehdä aina välillä, siitä ei tosiaan ole muuta haittaa kuin se, että simun käynnistys kestää hiukan pidempään kun se luo tiedostot uudelleen.


'Don't panic'
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 279
Date Registered: 22.02.16

Re: Suomen majakat
« Reply #37 on: 21.09.16, 16:51 »

P3D saisi tuosta ehkä Bathymetry datan, mutta eipä minulla ole edelleenkään P3D simua. En tiedä myöskään näkyvätkö veden syvyydet miten P3D:ssä.

Jos joskus jaksat tehdä "FTX Finlandin" P3Dlle niin uskoisinpa, että moni olisi valmis maksamaankin siitä.
Niklas Kivinen
Offline Offline

Posts: 1664
Date Registered: 12.10.06

Re: Suomen majakat
« Reply #38 on: 21.09.16, 19:21 »

Tulee ja ei tule.  Smiley Eli FSX mukana tuleva kirkko pitäisi olla siinä paikalla, jota minkä kyllä vähän siirsin. Koordinaatit tulee majakkapaketista, itse objekti pitäisi olla simussa. Jos kirkko ei näy, niin tarkista seuraavat:

1) Onhan default Helsinki aktivoitu Scenery libraryssä
2) Onhan simun asetuksista maisemaobjektien näkyvyys "aika isolla"? Se saisi ehkä olla täysilläkin "Very dense", se kontrolloi vain simuun erikseen asennettuja rakennuksia, niitä on suhteessa aika vähän. Autogenit on erikseen.
3) Jos majakat ovat olleet asennettuna aikaisemmin, niin scenery filelist tiedostojen uudelleenluominen saattaa auttaa. Puhuin siitä mastojen yhteydessä. http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,113529.msg1543493.html#msg1543493
    Miusta tämä toimenpide kannattaa tehdä aina välillä, siitä ei tosiaan ole muuta haittaa kuin se, että simun käynnistys kestää hiukan pidempään kun se luo tiedostot uudelleen.



* No nyt toimii oikein ja Suomenlinnan kirkko näkyy paikallaan  thmbup

Niklas.K -Finland Kanta-Häme
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suomen majakat
« Reply #39 on: 29.09.16, 17:58 »

Finland Base Pack sisältää koko Suomen 10m meshin, joten poistin majakkapaketista 10m meshin palaset, mitä siellä on ollut.

Tämä päivitys ei sisällä varsinaisesti mitään uutta, mutta poistaa noita em. päällekkäisyyksiä.

* Suosittelen, että poistatte kaikki tiedostot Finnish_lighthouses/Scenery kansiosta ja sen jälkeen lisäätte nämä uudet tiedostot tilalle.
* Efektit voi ylikirjoittaa, eikä tarvitse poistella mitään ennen lisäämistä.

Lisäksi suosittelen Scenery filelist tiedostojen poistoa, kuten olen neuvonut tässäkin ketjussa aiemmin.


Finnish Lighthouses V6


Sitten seilaamaan!  Cool

'Don't panic'
Pages: 1 [2] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1