Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)

<< < (761/1774) > >>

FINLAS:
Quote

Onkohan shopshopin Leepu ollut mazdan kimpussa....


Mites se nyt siltä näyttää sitten, että Leepu olisi ollut tuon kimpussa?

Kyseessähän on siis museokatsastettu vuoden 1979 Mazda 626. Samainen auto on myös myynnissä nettiautossa.

Arto:
Hieno auto se on, ittellä vaan sellanen romun mielikuva jäänyt just tollasesta 626 mallista, kaveri osti sellasen joskus uutena ja piti sitä kuutisen vuotta tänä aikana se mätäni käsiin ja lopuksi ei mennyt edes leimasta läpi kun pohja oli niin hapero.

Tavallaan mun pitäisi arvostaa tuota autoyksilöä enemmän kun jotain vanhaa volvoa joka on samassa kunnossa koska tuon aikakauden mazdat oli aivan hirveitä lahoamaan, kova homma pitää kunnossa.

Joskus ihmettelin erään autoliikkeen taka pihalla 90luvun alussa kun siellä oli 929 mallin mazdoja rivissä kilvet irti, kysyin myyjältä ihmetellen mikä niiden kohtalo on? vastaukseksi sain että romulaan menossa kaikissa pohja mätä ja täynnä sähkövikoja ei kannata alkaa laittamaan, autot olivat silloin tuskin 8vuotta vanhempia lippulaivoja.

Mazdaa kohtaan olen aika ennakkoluuloinen en esim aja koskaan ko merkillä enää, veljellä oli joskus uudempi 626 malli jota lainailin usein ja yllätys se hajosi lähes joka reissulla vaikka ajoin rauhallisesti....ihme vikoja....työkaveri taas osti mazdan sanoin sille että eiiii paskan ostit, täsä suuttuneena hän lähti työpaikan parkkipaikalta ajoi n 15 km matkan kotiinsa seuraava aamuna soitti että matkalla oli mennyt kansi autosta voinko hakea hänet töihin.

Henkka:
Itselläni ei ole Mazda -kokemusta, mutta eikös ne ole ainakin luotettavuustilastoissa pärjänneet hyvin?

Kuutosmazdat kyllä kannattaa suojauttaa alustaltaan. Sen kuvan olen itse saanut kotimaisten autolehtien sivuilta, jossa on ollut kyseisen mallin kestotestiä ja kuukauden käytetty -tyyppistä juttua. Pohjissa on ollut lupaavasti ruskaa alullaan...

Mutta ei Mazda liene ainoa. Ford on ilmeisesti paininut viime vuosina samojen ongelmien kanssa Focusten ja Mondeoiden kanssa. Joissain niissä on ollut luukkujen maalauksia ja frendin Mondeosta (vm.2004)  maalattiin kaikki ovet uudestaan takuuseen.

Suolateillä kun liikutaan, niin toki auton ylläpidollakin on paljon merkitystä näihin ruostumisiin.

Täältä katselemaan lisää kuvia:
http://www.finikor.fi/Kuva-galleria.pbs

Aaltonen:
Oujee, kuka haluaa kyytiin? 
http://www.autoweek.com/section/zr1ring

bemari:
Quote

Oujee, kuka haluaa kyytiin? 
http://www.autoweek.com/section/zr1ring

7:26... Ei todellakaan mikään huono kierrosaika..

Navigation

Up one level

Next page

Previous page