Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)

<< < (857/1775) > >>

korp:
Quote

Vähän B-Audien ääniä. Tuo Sport Quattron matala mörinä on kyllä varmaan upein ääni missään autossa ikinä
http://www.youtube.com/watch?v=dUAyjGnsbUw


Hieman eri mieltä nyt Mikon kanssa. Vaikka kuinka onkin B-luokan vehje ja VAG-konsernia niin eihän se yllä lähellekkään mehukkainta auton ääntä mitä on kuullut. Heti suoriltaan tulee mieleen monta parempaa.

esim:
BRM V16: http://www.youtube.com/watch?v=fZMPDCNyQxE
Mazda 787B *köh* Dreamliner *köh*  http://www.youtube.com/watch?v=TgstvDmmVc0

Eka postaus foorumille, pidemmän aikaa jo seuraillu taustalla. Terve vaan 

Aaltonen:
AH..... The BMR. British Racing Motors. Voiko enää hullumpaa ja upeampaa moottoria olla. Uskomatonta, että tuo toimi ja millä kierroksilla! Ja se ääni. 
Jos BRM ei sano mitään, sillon on sivistyksessä pieni aukko, joka kannattaa paikata aika pikasesti.
Tässä vielä lisää tästä legendaarisesta moottorista!
http://www.youtube.com/watch?v=tV-9A6UP1xo

Ja näistä äänistä, taas näyttää tämä "tässä ne vasta äänet on" keskustelu heränyt käyntiin.  Ei siinä mitään, mukavaa tietää, ettei ole tässä karussa maailmassa yksin näitten äänien kanssa.

Mutta olen aikaisemminkin maininnut, että jos näitä alkaa vertaamaan, sillon pitää verrata vähintään edes saman määrän sylintereitä sisältäviä moottoreita keskenään. Ei voi verrata V6:sta V12 ääneen. Sama, jos vertaa Ford Fiestaa Ferrari Testarosaan.

Jokaisessa, oli se sitten Rivi nelkku, V6, rivi 6, V8, rivi 8, V10, V12, tai jopa V16, on se oma juttunsa. Oma tietty viehätyksensä, kuten Bemarin suorassa kutosessa, tai vanhoissa klassikko Porshen ilmajäähdytteisessä flat kutosessa, tai tyypillisessä Jänkki työntötanko Kasissa tai Lamborgonin V12:ssa tai Ferrarin V8:sissa tai GTR McLarenin V12:ssa. Jokaisessa on oma juttunsa.

Jos vertaatte, niin verratakaa sitten tosiaan tasavertaisesti, kuten Mikko tuossa näitä B-ryhmäläisiä hehkuttikin. Saman luokan autoja, en ole varma onko Audissa jopa vitoskone, mutta.... kuitenkin saman luokan autot sentään kyseessä. Siksi GTR McLarenin ääntä ei voi verrata BRM 16 pyttyiseen saundiin mitenkään, koska homma menee vähän lepikon puolelle sillon.

Ei muuuta kun volumet kaakkoon jatkossakin kun on kyse moottoreista. 

ovalila:
Tiedä enää ketä tässä komppaisi 

Kyllä noissa B-Ryhmäläisissä oli jotain aivan maagista kun niitä nassikkana Laajavuoren Parc Fermé:ssä kuolattiin.  Audin 5-sylinterisissä ( on ne ) on ihan oma saundinsa kuten noista viedopätkistäkin kuuluu paukkeineen ja ahtimen paineiskuineen.  Samaten niitä kylmänä käyntiin veivattaessa ne saattoi tuupata komeat lieskat asianmukaisilla jysäyksillä -kyllä pienen pojan kelpasi.

Lancian S4:ssä taas on noi kahden ahtimen kähinät jotain mitä muissa ei ole. Muutaman vuoden noita näki vielä Rallicrossissa B ryhmän jälkeen ( eikä ainakaan yhtään hitaampana ) mutta ei noi nykyautot vaan.....

Ääniä kuulee kyllä itse kukin eikä ne kaikki ole korvien välissä.  Vain jostain syystä kaikkia ei tunnu kiinnostavan mitä eroa on esmes 90 asteen ja 60 asteen V6:lla ja miksi ne kuulostaa erilaisilta.....

JaniV:
Nyt olisi vähän kysyttävää, mielestäni sopii tänne ihan hyvin.
Elikkäs.. voisiko joku sanoa minkä takia esim. rallien paikkatietoja jne. on niin hankala saada selville ?
Vähänkin pienemmät tapahtumat on laitettu kiven alle, tai sitten en vaan osaa hakea.

AKK sivulta löytyy kyllä kisat, mutta harvemmin mitään paikoista (reittejä tms. ei päätetty vielä?)
ralli.net / jokkis.net auttaa joissakin tapauksissa... muita saitteja en tiedä.
esim. nyt tarvis tietää missä ihmeessä ajavat 21.2 Autoglym rallisprintin.. TamUA järjestää mutta mitään infoa ei löydy.

Noin muutenkin olis kiva tietää kaikenlaisista (moottoriurheilu) tapahtumista Tampereen lähistöllä. vinkkejä ?

Henkka:
Quote

Jos vertaatte, niin verratakaa sitten tosiaan tasavertaisesti, kuten Mikko tuossa näitä B-ryhmäläisiä hehkuttikin. Saman luokan autoja, en ole varma onko Audissa jopa vitoskone, mutta.... kuitenkin saman luokan autot sentään kyseessä. Siksi GTR McLarenin ääntä ei voi verrata BRM 16 pyttyiseen saundiin mitenkään, koska homma menee vähän lepikon puolelle sillon.


Ja höpsis! Tunneasioita nämä on, jos mitä.
Se joko kuullostaa hyvälle tai sitten ei.

Mua säväyttää kyllä enemmän "lentävien moottorit" mutta kyllä nuo B-ryhmäläiset oli tuossa aika petoja...

Navigation

Up one level

Next page

Previous page