FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.06.18, 20:05

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 339 340 [341] 342 343 ... 444 Reply Print
Author Topic: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)  (Read 1255931 times)
Mikko Tuomi
Offline Offline

Posts: 2974
Date Registered: 06.01.06

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6800 on: 08.09.10, 21:10 »

mutta S60:een ei tarvitse muuta tehdä kuin öljyt vaihtaa vuosittain (n. 100€?) ja jakohihna 5 vuoden välein (n. 500€). 

Vuosihuolto 200EUR kieppeillä, ja jakopään vaihtoväli 160tkm/48kk n. 330-350EUR Wink
Sami Aaltonen
Former member
Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6801 on: 09.09.10, 13:49 »

Itsessäni ei ainakaan ole sen vertaa masokistin vikaa, että tuhlaisin elämääni Corollan ratissa, vrt. jos samalla hinnalla voin aamuruuhkassa katsella aamu-tv:tä sähkösäädöin varustelluista kermanvärisistä buffalonahkapenkeistä.

Hmmmm tämän voisin ajetella niinkin päin, että itse en raaski enkä halua ottaa isoja autolainoja sen takia, että voin tuntea ajavani AUTOA aamuruuhkassa katsomatta sitä aamuteevä ja tukkimatta sitä risteystä sen takia.
Jos ei ole varaa oikeasti, niin sitten siihen ei ole varaa.
Sami Aaltonen
Former member
Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6802 on: 09.09.10, 13:53 »


Samma här. Tojotan ostamattomuuteen löytyy mulla tosin aika iso nippu muitakin syitä, tarvittaessa. Mutta tosiaan autoilu ja auton omistaminen on monelle ihmiselle kuitenkin vähän muutakin kuin vain jonkin persoonattoman Corollan pitämistä pakollisiin siirtymisiin.

Mitäs nämä Saksalaiset perheautot on? Persoonallisia muotoiluntaidenäytöksiä?  Wink Saako nauraa ja heti? Wink
Jos persoonallista autoa tarkotat; et tasan osta Volkkaria, tai Volvoa, tai Bemaria tai Audia. Peruskauraa vailla sen enempää ihmettelyitä. Golf = Corolla, ainakin mulle. A4:sia näkee päivässä muutaman sata kappaletta, saman näkösiä eri värisiä. Tai 3-sarjan Bemareita, saati Volkkarin vastaavia. Todella persoonallista. Totta. Sen takia kannattaakin maksaa paljon ekstraa, että voi erottua persoonallisella autolla aamuruuhkassa, etenkin perus saksalaisella.

Vai ymmärsinkö nyt jotain väärin taas tässä? Wink
Henri Laitinen
Offline Offline

Posts: 333
Date Registered: 15.04.10

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6803 on: 09.09.10, 14:34 »

Voi maailma, sanon vaan.

Ostimme vuonna 2004 uuden farkku Corollan. Viaton "piti" olla. Ei ollut.
Ajettiin noin 70tkm ja kolme vuotta. Jarrut jämähtivät, Rekkarikilven valot hapettuivat, Katto maalattiin kaksi kertaa. Jarruvalot eivät syttyneet ensin kunnolla ja sitten olivat niin herkät että jäivät itsekseen palamaan kun hyppäsi autosta. Ja taas toisinpäin. Piti fiksata itse. Takaovea piti asettaa paremmin kohdalleen, jne. Takuu pelasi mutta niin pitääkin. Mutta kyllä se Kaivoksela tuli liiankin tutuksi...

Isän Punto, joka oli hankittu samoihin aikoihin, oli tuona aikana kerran takuuhuollossa.

Turha perusautoja on vertailla tunteella, saatikka alkaa kiistelemään mikä on kaunein, ym. Enemmän Golffien, Auristen ja muiden kanssa ratkaisee pienet erot ja mieltymykset. Eikä Toyotat sen halvempia ole kuin muutkaan. En oikein ymmärrä Samin (ainaista) tapaa tehdä yhteyttä autoilun, varallisuuden ja tulotasojen välillä. Ne ei mene yksi yhteen ns. tavallisten autojen kohdalla. Enkä ymmärrä käsitystä että Toyota olisi jotenkin halvempi merkki ylläpitää.

Nyt takana on +60tkm 2007 Octavialla. Huolktoväli teoriassa 30tkm, käytännössä 25-28tkm. Silti on tullut ylläpito halvemmaksi siltä osin kuin laskin silloin aikanaan Corollan kohdalla. Eikä Ocukaan ole ollut viaton. Ja tuskin on seuraavakaan, mikä sitten onkaan.
Tänä päivänä autojen valmistusmaalla ei ole eneään niin paljoa merkitystä. Japani ei ole enään ihmemaa ja autotuotanto on jo yleisesti ottaen paljon tasalaatuisempaa. Korealaisetkaan ei ole enään samanlaisa mitä kymmenisen vuotta sitten. Kiinalaisille nauretaan vielä mutta niin naurettiin joskun japanilaistenkin laadulle. Eroja pitää luoda entistä enemmän mainostamalla, luomalla brändejä, mielikuvilla.

Eli ei kannata liikaa sitoa itseään tunnetasolla yhteen ja samaan merkkiin. Siinä voi hävitä itse, rahallisestikkin. Vielä kun sitkeästi harrastaa uskollisuutta yhtä myyjää kohtaan. Uskolliset asiakkaat usein luulevat saavansa parhaan tarjouksen tutulta myyjältä, vaikka voivat tosiasissa olla niitä varmoja nakkeja, joilta saa tietyn turvallisen katteen, tasaisin väliajoin.

Toki verotuksemme takia moni suhtautuu autoon vielä kuin omaan lapseen ja sijoitukseen. Silloin tietysti ratkaisee paljon jälleenmyyntiarvot, auton brändi, eli mieikuvat laadusta (esim. Toyota) mikä määrittelee haluttavauutta käytettynä, jne. Eikä siinäkään ole moittimista että olemme tätä osin usein ns. järkikansaa. Onhan auto meillä suhteellisen kallis sijoitus. Mutta vaihtelu voi virkistää ja jopa yllättää positiivisesti.

Tämä vinkkinä ihan Samille kuin vaikka Toyotan "vihaajille". Ja monille auto on vaan - niin - auto.


« Last Edit: 09.09.10, 14:41 by Henri Laitinen »
Sami Aaltonen
Former member
Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6804 on: 09.09.10, 14:54 »

Sulla on ollu sitten joku maanantai  yksilö. Tongue
Mulla ollu useampi  Yaris, ei mitään vikaa ei yhtään mitään ei minkäänlaista. Ja monella muulla Corollia ja Avensiksia sun muita, ei mitään vikoja. Riittää, että huollot teetät ja kuluvat osat vaihdat, kun ovat loppu.

No varallisuus noh, mitä siinä nyt niin ihmeellistä on, jos sen mukaan autonsa oston suunnittelee?
Jos tekee tiukkaa, niin järjetöntähän sitä on ostaa 50 000e auto lainalla ja kirota kun ei ole varaa pitää, mutta Toyotalla tai muulla "halppis" merkillä ei taas voi ajaa, kun pitää olla fiilistä ajonautintoon. Sitten ei tosin saa inistä, että joutuu julkisilla kulkemaan.....
Joka tapauksesas jotenkin kummallinen yhtälö mun mielestä.
Tätä meinasin tällä varallisuudella; että onko järkeä tehdä noin esimerkiksi sen takia, että voi saada vähän enemmän fiilistä.

Mutta niin kuin olen sanonut, harva auto sen arvonsa säilyttää.
Henri Laitinen
Offline Offline

Posts: 333
Date Registered: 15.04.10

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6805 on: 09.09.10, 15:26 »

Sulla on ollu sitten joku maanantai  yksilö. Tongue
Mulla ollu useampi  Yaris, ei mitään vikaa ei yhtään mitään ei minkäänlaista. Ja monella muulla Corollia ja Avensiksia sun muita, ei mitään vikoja. Riittää, että huollot teetät ja kuluvat osat vaihdat, kun ovat loppu.

Maanantaiyksilö? Sehän taas tarkoittaa että laatu ei ole tasaista, eikö?

Olen myös kuullut monesta muustakin jotka ajavat autoilla joita ei tarvitse kuin huoltaa, ja ne ovat muita kun Toyota merkkisiä.

Hinnoista. Kyllä Toyotakin on mielestäni yhtä lailla kallis auto, jos sitä alkaa varustelemaan. Samalla rahalla saa vaihtoehtoja jo hyvin erilaisista autoista. Karvalakkimalleja on jokaisella.
Ja mm. BMW merkkisiä autoja on saanut juuri kaupasta noin 25teur hintaan, joten se siitä ns. paremmasta varallisuudesta.
Kyse on enemmän siitä mistä itse kukin pitää. Ulkonäkö, imago, jälleenmyyntiarvo, ajettavuus, tilat, jne. Pointtina on että on turha ylittää selittää juuri omien valintojen erinomaisuutta toisille, taikka ihmetellä muiden valintoja. Emmehän me pukeudukkaan samoihin vaatteisiin tai sisusta kotejamme samantyylisesti. Miksi autojen kohdalla on niin usein tätä "ymmärtämättömyyttä", jos joku ei pidä samoista asioista mistä itse.

Aina on jossain miljonääri joka tykkää ajaa Avensiksella tai pienituloinen joka sijoittaa suhteettoman suuren summan jonkun merkin hankkimiseen koska sen imagoarvo on itselle niin tärkeää.
Mutta samasta puusta on turha veistää sen enempää mitään yleistyksiä.

Uskallan väittää että useimmiten nämä asiat asenteissa kumpuavat omasta takaa. Itsetunnosta tai/ja siitä mitä on skidinä takapenkillä imetty kuskin puheista tai kun on kuunneltu kun aikuiset sedät juttelee huoltoaseman pöydässä. Yllättävän usein kopiomme asenteemme ja mielikuvamme suoraan niiltä, jotka ovat olleet lapsuudessa lähinnä. Autoasioissakin. Ei aina mutta usein siellä vanhempien pihassa seisoo joulupyhinä yllättävänkin samanlaisia autoja. Eikä se ole siis välttämättä huono juttu.

Mutta hieman laajempaa näkökulmaa kuuluttaisin, niin pääsee vähemmällä ihmettelyllä elämässä.
Matti H. Virtanen
Offline Offline

Posts: 447
Date Registered: 22.06.07

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6806 on: 09.09.10, 16:40 »

Jos persoonallista autoa tarkotat; et tasan osta Volkkaria, tai Volvoa, tai Bemaria tai Audia. Peruskauraa vailla sen enempää ihmettelyitä.
No Tojotako se sitten pitäisi olla? Uskomatonta, että aikuisella mielellä, joka vielä väittää olevansa "automies", voikin olla noin suppea näkemys automaailmasta. Olet nähtävästi sitä mieltä, että jos auto ei ole Lamportsiini tai Mäklaareni niin sitten se on "peruskauraa"... Hiphei. Kun lisäksi kirjoituksiesi perusteella se omakohtainen kokemus tojotia ja dösiä lukuunottamatta vaikuttaa suppeanpuoleiselta ja kaikki ne väkevät mielipiteesi perustuvat juutuup-videoihin ja wikipediaan niin kuten joku jo hyvin sanoikin; Lopettaisit jo, sut on nähty.
 
Quote
Golf = Corolla

No ei tasan. Kokoluokka ja ovien lukumäärä voi täsmätä, mutta ei paljon muu. Golffia voi nääs personoida ihan eri malliin tilatessa kuin noita japanin ihmeitä, jotka tulevat kaikki ihan tismalleen samanlaisena tuutista ulos. Mm. sisustuksen värivaihtoehtoja on jo golffissakin useita, toipotan tyyli on "kaikille sama tylsä kangas tai nahka". Golffista saa persoonallisen, erilaisen kuin naapurilla. Persoonallisuus lähtee pienistä asioista, nääs. Jo perusgolffinkin ajettavuus on kyllä ihan eri maailmasta kuin tunnottomaksi tehostetun Nauriksen. Lisäksi Golffiin saa vaikkapa DCC:n ynnä muita kivoja nippeleitä. Ne tuovat autoon yksilöllisyyttä. Asioita joista Tojota voi vain haaveilla.
Quote
A4:sia näkee päivässä muutaman sata kappaletta, saman näkösiä eri värisiä.
Niin, ja silti ne kiinnittävät sen verran huomiota että sinäkin muistat ne nähneesi. Sen sijaan Korollat hukkuvat siihen massaan joihin ei kiinnitä huomiota edes tuon vertaa.

Quote
Vai ymmärsinkö nyt jotain väärin taas tässä? Wink
Lähes kaiken, mutta ei se mitään. Ei ole ihan eka kerta. On siinä meillä "automies"... laugh
Jukka Siirilä
Offline Offline

Posts: 6025
Date Registered: 17.04.02

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6807 on: 09.09.10, 17:08 »

Mulla ollu useampi  Yaris, ei mitään vikaa ei yhtään mitään ei minkäänlaista. Ja monella muulla Corollia ja Avensiksia sun muita, ei mitään vikoja. Riittää, että huollot teetät ja kuluvat osat vaihdat, kun ovat loppu.

Merkillinen asia mielestäni tässä "tojotassa ei mitään vikaa" -mantrassa on se, että enpä ole kovin montaa myyntiedustajaa tai muuta työkseen paljon ajavaa nähnyt ajelevan tojotilla toi juuri muillakaan jaappanianihmeillä. Mistähän tämä mahtaisi johtua? Monet heistä puhuvat vielä ajomukavuudesta ja luotettavuudesta.

Quote
No varallisuus noh, mitä siinä nyt niin ihmeellistä on, jos sen mukaan autonsa oston suunnittelee?
Jos tekee tiukkaa, niin järjetöntähän sitä on ostaa 50 000e auto lainalla ja kirota kun ei ole varaa pitää, mutta Toyotalla tai muulla "halppis" merkillä ei taas voi ajaa, kun pitää olla fiilistä ajonautintoon. Sitten ei

Miten ihmeessä tää vastakkainasettelu on aina käytetty korolla vastaan uusi 50 000 auto. Voihan sitä ostaa hiukan vanhemmankin bemarin, audin, volkkarin, mersun. Ei aina tarvitse laittaa sitä 50 000 EUR rahaa siihen uuteen.

Quote
Tätä meinasin tällä varallisuudella; että onko järkeä tehdä noin esimerkiksi sen takia, että voi saada vähän enemmän fiilistä.

Tämä on varmaan semmoinen asia mikä pitää jokaisen itse miettiä sitä autoa hankkiessa.

-JukSii-
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6808 on: 09.09.10, 17:49 »

Mietikääpä jos huippumerkin edustaja saapuu Nissan micralla paikalle kun on tuo maailman nielevä huipputuote juurikin esittelyssä?Olen tuttaville, lapsille ja muillekkin järkevästi elämää eteenpäin ajattelevalle yrittänyt kertoa, toisaalta onnistuen, toisaalta epä.Ostakaa juurikin sellainen kulkulaite jolla pääsette ainakin viikottain perille.
Bemari on upea amisvehje, mersullakin pääsee paikalle, jollei pappa tai mamma maksele miettikää varallisuuteen perustuva neli tai kaksipyöräinen laite jossa on mukava istua, pääsette sinne ilman avustajaa, myös pois sieltä.Ette aina ole 16v vaikka siltä tuntuu.Joskus.
Muutama tuttava taksikuski pitää huippuautoa mukavana, toki liiankin arvokkaana, jotta tilin saisi edullisempikin on hyvä.
Jos varat riittää ja Rollsroyke on talvella lämmin, miksei.
Ihmettelen toisten mietteitä tojotan ajotavoista, oletteko oikeasti niillä ajelleet?Tiedän, hintalaatusuhde kuitenkin ellei ole huippuvirassa jolloin rahalla ei ole merkitystä, miks silloin ajaisi itse ja pitäisi rahaa taskussa, kuski tuo ja vie, henkilökunta hoitaa rahaliikenteen.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Joel Ahonen
Offline Offline

Posts: 1397
Date Registered: 02.03.03

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6809 on: 09.09.10, 18:02 »

Jos tekee tiukkaa, niin järjetöntähän sitä on ostaa 50 000e auto lainalla ja kirota kun ei ole varaa pitää, mutta Toyotalla tai muulla "halppis" merkillä ei taas voi ajaa, kun pitää olla fiilistä ajonautintoon. Sitten ei tosin saa inistä, että joutuu julkisilla kulkemaan.....


Saanko kysyä minkä hintaisella autolla sitten itse ajelet? Esimerkiksi uuden 1.6 Corollan listahinta on n. 25000 euroa. Herranjesus, sillähän saa jo vaikka minkälaista 7-sarjan Bemaria kaikilla tingentangeleilla. Siinä on sentään autoa koko rahalla. Eikä muuten takuulla menetä arvoaan samalla tavalla...
Haen tässä vaan sitä, että laatuauton voi saada ihan sillä omalla budjetillakin.

Ei siinä mitään. Toyota on loistava valinta, hintaluokassa 0-2000e. Silloin se on puhtaasti kehonsiirrin, eikä Toyota oikein muuta pysty ainakaan minulle tarjoamaan. Vaikka sen hinta olisi 25000e.


Ps. Olen omistanut Toyotia, Mersuja, Bemareita, Alfan, Audeja, Fordeja, Nissaneita, Opeleita, Chevroleteja, Seatin, Subarun, Skodan ja jopa yhden Rellun. Puhun vain omasta kokemuksesta. Mielenkiintoista olisi sen sijaan tietää oletko Sami omistanut Toyotan lisäksi jonkun muun merkkisiä, kun tuo näkökanta tuntuu olevan kovin suppea?
Sami Aaltonen
Former member
Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6810 on: 09.09.10, 18:28 »

No joo näkökanta on aika suppea kyllä, kun ei ole ollut noita autoja kuitenkaan kymmeniä, saati vanhoja tai uusia. En ole nähnyt tarpeelliseksi alkaa vaihtelemaan merkkiä kun Yarikset ovat toimineet ongelmitta. MIksi siis vaihtaa huonomaan? Kun Yariksilla ja AIgoilla on pärjännyt vallan mainiosti? Kun arvostan käyttöpurkissa sitä helpputta ja varmuutta, ja se hoittaa arjen ajot talvisin ja kesäisin. En halua lähteä mässäilemään eri merkeillä sen enempää, kun en kuitenkaan saa sitä minkä todella haluaisin.

Automies? No joo ihan miten vaan, en tuohon kommentoi sen enempää. Mielipidekysymyksiä nämä ovat. Eikös autot ole aina herättäneet kahvipöydässä kovaakin sanaäväntöä? Kuten meillä täällä Fooorumilla?
Tosta personoinnista, ikäväkyllä se ei näy ulospäin. Ainakaan niin että sen huomaisi sen kummemmin, ellei tällä tarkoiteta erilaisia alumiinivanteita, jotka kyllä näkyvät kirkkaasti kauaskin? Sisustusasioista en puhunut vaan siitä, miltä auto näyttää ulospäin. Sen mitä kadulla näät siitä autosta.

Joo, kyllä Audit sun muut tulee huomattua, toisinaan. Etenkin ne missä on 4 kromista putkenpätkää puskurin alla. Jotkut tosin ottavat sitten ne merkit takaluukusta pois, jottakukaan ei arvaa mitään auton menohaluista. Joskus mietittyä että mitä tolkkua on ostaa malliston halvin laite, kun viereisestä liikkeestä saa kalleimman saman kokoluokan vekottimen samalla hinnalla. Noh, kaipa se on sitten se "täysin erimaailmasta"  oleva ohjaus tai joku vastaava alustan palikkasysteemi, mikä sen eron sitten saa aikaiseksi.  Tongue
Ja niin se Corolla hukkuu sinne massaan kun ei se koita olla mitään mitä se ei ole. Eiköhän se ole ihan desain pöydällä tiedostettu valinta, tehdä auto joka ei herätä sen enempää ihastusta kuin vihaakaan. Eikä kisailua liikennevaloissa, paitsi niin joo se yksi Bemaristi joka halusi todistaa että 325i Farkku jättää perus Corollan joka valoissa. Tongue

Joku kyseli millä autolla itse ajelen. 2006 vuosimallin 55 tuhatta ajetulla keskivarustetason 1,6l Toyota Corollalla, 4 oveakin ja takaluukku.
Rekkarinkin voin kertoa ja kuvankin voin laittaa, jos se asiaa auttaa.
Hiljattain käytettynä ostettu, toinen omistaja olen kyseiselle autolle. Hintaa oli huomattavasti vähemmän kuin se listahinta 25 tuhatta euroa. Ei sellasiin perus pulliaisella liiemmin varaa ole lähteä vaikka vanhalla saakin puoleen väliin hintaa pois tiputettua. Ellei sitten tosiaan ota reilusti pankista lainaa ja niin edespäin.
Joka tapauksessa jos en tarvitisi kuljetuskapasiteettia, ajaisin varmaan vieläkin sillä Aygolla. No sille ei nyt enää mitään mahda.

Mutta on tässä mullakin oppimista varmasti näistä eri autoista, mutta jokaisella on näemmä ne omat juttunsa. MIksi auton ostaa ja millaisen tarvitsee, vaikka jokainen kyllä pärjäisi sillä Kiiallakin ihan hyvin, vai olisiko se ihan kamalaa sitten sellasella ajella, ilman huipputason ohjauksia ja sen sellasia pyöritellä tuola kaduilla?

Noh tätä voidaan jatkaa loputtomiin, joten eiköhän tämä vääntö ala riittää.

Kukas on menossa Tunninki Car Shouhun viikonloppuna?
Bugatti Veyronia olisi kuulemma tarjolla, saas nähdä millä esillelaitolla............
bemari
Former member
Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6811 on: 09.09.10, 19:24 »

MIksi auton ostaa ja millaisen tarvitsee, vaikka jokainen kyllä pärjäisi sillä Kiiallakin ihan hyvin, vai olisiko se ihan kamalaa sitten sellasella ajella, ilman huipputason ohjauksia ja sen sellasia pyöritellä tuola kaduilla?
Jos kilometrejä tulee vuodessa yli 5 tkm ja niistäkin suurinosa Kehä kolmosen ulkopuolella niin kyllä, olisi ihan kamalaa ajaa autolla jossa ei ole huipputason ohjausta ja sen sellaisia varusteita, esim. hyviä penkkejä.

http://www.nettiauto.com/toyota/corolla/3458685  Grin
Torsten Kihlman
Offline Offline

Posts: 1830
Date Registered: 25.04.05

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6812 on: 09.09.10, 19:34 »

Ei voi oikein verrata uutta takuulla varustettua (mitätahansamerkkistä) autoa esim. juuri 25ke maksavaan 7-sarjan bemariin joka tulee istumaan pajalla joka viikko ja maksamaan tuhansia euroja ja revittyjä hiuksia päästä.

Jos haluaa ajella premium-luokan autolla corollan hinalla saa varauta henkisesti ja rahallisesti kalliisiin huolto-laskuihin. Jotkut ovat tähän kuitenkin valmiita.

Myöskään jotkut täällä eivät oikein tajua mikä se fiilis-faktori on. Ei auton osto ole kaikille Kulutus+Hinta+Jälleenmyyntiarvo+Takakontin koko=Paras auto. Ja tätä ei vaan pysty sisäistämään jos ei ole autohullu, ei vaan sitten mietnkään. Tämä on kokemuksella todettu.

My photos on Airliners.net
Jere Rantala
Offline Offline

Posts: 500
Date Registered: 27.03.07

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6813 on: 09.09.10, 20:54 »

No ei tasan. Kokoluokka ja ovien lukumäärä voi täsmätä, mutta ei paljon muu. Golffia voi nääs personoida ihan eri malliin tilatessa kuin noita japanin ihmeitä, jotka tulevat kaikki ihan tismalleen samanlaisena tuutista ulos. Mm. sisustuksen värivaihtoehtoja on jo golffissakin useita, toipotan tyyli on "kaikille sama tylsä kangas tai nahka". Golffista saa persoonallisen, erilaisen kuin naapurilla. Persoonallisuus lähtee pienistä asioista, nääs. Jo perusgolffinkin ajettavuus on kyllä ihan eri maailmasta kuin tunnottomaksi tehostetun Nauriksen. Lisäksi Golffiin saa vaikkapa DCC:n ynnä muita kivoja nippeleitä. Ne tuovat autoon yksilöllisyyttä.

Pakko todeta tähän, että näin se on. Itsekkin ajelen golffilla  Wink, kuva alla (pahoittelut että tarjolla on vain muualta internetistä napattu kuva, olen näköjään hukannut itseotetut jonnekin. Noh, lisätään ikuisuusprojektilistalle).

[ attachment removed / expired ]

Kuvan lähde: http://www.autoclub.com.au/2008/03/volkswagen-scirocco.html

Juha Lampi
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 10.10.07

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6814 on: 09.09.10, 21:01 »

Persoonallisuus => Citroën thmbup
Jere Rantala
Offline Offline

Posts: 500
Date Registered: 27.03.07

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6815 on: 09.09.10, 21:06 »

Persoonallisuus => Citroën thmbup

Todellakin, nimim C3+C4 omistanut, isukki ei suostu C5:ttä pois vaihtaan ja velipojalla oli jossain välissä C2. Toisaalta aika koomista  laugh nyt sitten otin aatun auton. Mainittakoon, että yksikään sitikoista ei ole/ollut ikinä ollut "rikki", ainoastaan huollot tehty. Onhan perheestä löytynyt myös Xantia, Xsara ja BX...Muistaakseni Xantian kanssa oli aikoinaan jotain ongelmia vakionopeudensäätimen kanssa, mutta sekin ratkes takuuhuollolla.

Matti H. Virtanen
Offline Offline

Posts: 447
Date Registered: 22.06.07

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6816 on: 09.09.10, 21:38 »

Pakko todeta tähän, että näin se on. Itsekkin ajelen golffilla  Wink, kuva alla (pahoittelut että tarjolla on vain muualta internetistä napattu kuva, olen näköjään hukannut itseotetut jonnekin. Noh, lisätään ikuisuusprojektilistalle).
Joo mä tarkotin tuossa aiemmin jopa ihan perus-Golffia. Toki Scirocco on teknisesti aikalailla sama peli. Ja hieno onkin. Eikä muuten liene perusversiona (122hv) paljoa ykskutosta SorollaNaurista kalliimpi...  Ainiin muttakun Tojotassa ei ole niitä VIKOJA! Grin Melkein jo unohdin....

Oli muuten Scirocco R (kuten myös Golf R) aikalailla framilla omissa autonvalinnoissa tuossa menneenä kesänä. Homman tappoi turkasen pitkä toimitusaika kun autokuume oli pahimmillaan. "Naapurikaupasta" löytyi onneksi sopiva lääke kyseiseen vaivaan, nopeahkolla toimituksella Cheesy.

« Last Edit: 09.09.10, 21:42 by Matti H. Virtanen »
Ari Viitajylhä
Offline Offline

Posts: 1566
Date Registered: 14.11.02

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6817 on: 10.09.10, 03:39 »


On parempi olla optimisti vaikka olisi aina väärässä
kuin pessimisti joka on aina oikeassa.
Jere Rantala
Offline Offline

Posts: 500
Date Registered: 27.03.07

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6818 on: 10.09.10, 06:40 »


Tottakai halvassa autossa arvo säilyy paremmin. Se on valinta, jonka kalliimman auton ostaja tekee (ja tietää).

Jere Rantala
Offline Offline

Posts: 500
Date Registered: 27.03.07

Re: Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)
« Reply #6819 on: 10.09.10, 06:53 »

Oli muuten Scirocco R (kuten myös Golf R) aikalailla framilla omissa autonvalinnoissa tuossa menneenä kesänä. Homman tappoi turkasen pitkä toimitusaika kun autokuume oli pahimmillaan. "Naapurikaupasta" löytyi onneksi sopiva lääke kyseiseen vaivaan, nopeahkolla toimituksella Cheesy.

Juu oma Kikkara on täältä Ruotsista ostettu, moottorina 1.4TSI. Erikoisempia lisävarusteita ei ole kuin peruutustutka, jonka halusin mukaan pienestä takalasista johtuen. Mikäli olisin tilannut "tehdasuuden", olisi odotusaika ollut noin 4kk, onneksi kauppias oli valmis myymään 30km ajetun esittelyauton sopuhintaan (=mallivuoden 2010 versiot oli tulossa myyntiin). Itsellä oli autoa hankkiessa kolme vaihtoehtoa; Scirocco, A3 ja Mini Cooper S. Näistä olin aiemmin ajanut A3:a ja Miniä. Tarkoitukseni oli hieman kilpailuttaa eri merkkejä ja hintoja, mutta valinta oli loppujen lopuksi helppo. Audi-liike oli jossain hevonp...ssä, paikallinen BMV/Mini-liike ei jaksanut minulle autoa myydä, vaikka siellä pariin kertaan kävinkin pyörimässä ja mielenkiintoani esittelemässä.

Volkkarilla oli kaikki toisin, ensin kiertelin liikettä itsekseni, jolloin myyjä tuli kysymään, että tarvitsenko apua. Sanoin Sciroccon kiinnostavan jolloin minulle esiteltiin noin 30000 km ajettu 2.0 GT-versio. Olihan se aika vauhtikone ja lisävarusteita löytyi kaikki mahdolliset. Olin kuitenkin kiinnostunut enemmän 1.4TSI-versiosta, jolloin minulle kerrottiin sen löytyvän toisesta ketjun liikkeestä noin 30 kilometrin päästä. Kerroin ettei minulla ole mahdollisuutta mennä ko. paikkaan. Tällöin myyjä tarjoutui hakemaan auton minulle jos olen oikeasti kiinnostunut. Kaksi päivää myöhemmin pääsin koeajolle tällä minun nykyisellä autollani ja teimme kaupat.

En ole päivääkään ostostani katunut. Autosta maksoin alle 25000€, toimii täydellisesti niin kaupungissa, maantiellä, soratiellä kuin Autobahnilla. Pelkäsin Suomen talvea ja karmittomia ikkunoita, mutta viime jouluna sain todeta pelkoni tarpeettomaksi. Hintavertailua sen verran, että Mini ja A3 olisivat maksaneet noin 20000€.

Tällä pointtina se, että hyvä palvelu toimii aina, se kannattaisi myös suomalaisten opetella. Kauhulla odottelen jo Tampereen Laakkosta, jonka palvelusta minulla ei ainakaan ole kovin hyvä kuva.

Pages: 1 ... 339 340 [341] 342 343 ... 444 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1