Autoista (Autokuvia ja keskustelua autoista - Henkilöautot)

<< < (1757/1774) > >>

MBK:
Quote

Olipas taas vuodatus!

Tauno, mistas muualta loytyy "vuodatuksia" ko.aiheesta?

B-7-5-7:
Quote

Nainhan se on. Hiilidioksidi CO2, hiilen eli dieselin palaessa siihen liittyy happi,ja tuloksena aika iso maarahiilidioksidia. Ajatelkaa, pienipaastoisella autolla 11 kg sadalla kilometrilla! Uskomatonta. Poliitikkojen aivanturha puhua jostain ilmastonmuutoksen torjunnasta ja paastojen pienentamisesta. He haluavat  pienentaa paastoja jatoisaalta kasvattaa taloskasvua ja esim. uusien autojen ostoa, eli taloskasvun nosto tarvii kulutuksen lisaantymista eli lisaa paastoja. Ristiriita.
Jos halutaan estaa ilmastonmuutosta, niinsittenhan pitaisi todella lopettaa hiilidioksidin paastaminen ilmaan. Se vaatisi autojen valmistuksen lopettamisen ja lentoliikenteen lopettamisenmelkein kokonaan, jotta suurimmat paastot saadaan pois. Miten tama ihmiskunta siihen pystyy? Ei mitenkaan. Joten kaikki puheet ja Pariisin ilmastokokouksen paatokset ovat taytta puppua.

Hohhoi... Esim. lentoliikenne tuottaa vuotuisista CO2-päästöistä likimain 3 %. Yksittäisten lentokoneiden päästöt ovat viimeisen 50 vuoden aikana pudonneet puolella, ja trendi on edelleen laskusuuntainen. Toki ilmailun päästöt kokonaisuutena ovat kaavaneet, sillä lentoliikenteen määrä on lisääntynyt. Kuitenkaan yksin lentäminen ei ole suinkaan se katastrofaalisin ongelma tässä maailmassa.

Mitä autoiluun tulee... Hallitus voisi järkeistyä ja vähentää tuntuvasti pienipäästöisten autojen verotusta. Tosin eikös tässä vuoden vaihteessa niin käynytkin? Sähköautoilta tuon käyttövoimaveron voisi ottaa pois kokonaan, maailman ehkä älyttömin juttu. Sen sijaan sen voisi haittaveron merkeissä laittaa vaikka sinne bensapuolele myös. Hallitus voisi myös lopettaa suoturpeen suosimisen energianlähteenä, sen haaliminen kun itsessään ja tuottaa suurta harmia luonnolle + polttaminen tuottaa enemmän päästöjä kuin raakaöljyn tai kivihiilen polttaminen, mutta se onkin toinen tarina.

timopartanen:
Tässä pari lisäpostausta. Nuo TVR Griffithkuvat on otettu Duxfordin parkkipaikan paalupaikalla, eli varmaan siillä saapuneet ovat jollain tavalla sidokisssa Duxfordin BofB tapahtumaan. Tuo Berliet BRL on taas kuvattu Vihulan kartanossa Viron itäosassa. Huomasin vasta tässä photoshoppailuvaiheessa kuvassa sellaisen merkillisen ominaisuuden, että kännykkä (Lumia 930) on tuottanut haamukuvan kuvaan. En tiedä, miten sen saisi pois ja tuo on ainoa kuva tuosta paikasta. Autohan näkyy kuvassa ihan hyvin, vaika tuo tekniikka tekeekin asialle tepposet.

 
TVR Griffith edestä


TVR Griffith edestä 2


TVR Griffith takaa


Berliet BRL 1924

jope95:
Hohhoijaa. Eli siis testaillaan, kiristetään ja rangaistaan kaikkia. Kunhan ei vaan minua.

tare:
Kaikkea pxxxaa saa nykyään lukea. Kun avaa aamulla lehden, tai netin. Kuten tämä: http://www.hs.fi/talous/a1456456721929

Meinasin ostaa keväällä uudet kesärenkaat, eli Nokian Hakka Black renkaat. (225/45/17). Se on ainakin varma, että niitä en osta. Jotkut paremmat kumminkin  .

Navigation

Up one level

Next page

Previous page