FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.07.17, 18:39

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Montako.
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Montako.  (Read 2490 times)
Jaakko Pyrrö
Offline Offline

Posts: 57
Date Registered: 28.03.16

Montako.
« on: 23.04.16, 16:56 »

Pikseliä leveitä noi photoscenery maastokuvat ovat FS98:ssa?

Vielä tämä kysymys:
Onko se niin, että se .bgl tiedosto on pohjana maaston mallille ja kuva laitetaan jotenkin sen päälle.
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: Montako.
« Reply #1 on: 24.04.16, 14:09 »

Pikseliä leveitä noi photoscenery maastokuvat ovat FS98:ssa?

Vielä tämä kysymys:
Onko se niin, että se .bgl tiedosto on pohjana maaston mallille ja kuva laitetaan jotenkin sen päälle.

Tavallaan juuri noi se on. Ilmakuva on pilkottu pieniin bmp muodossa oleviin kuvaviipaleisiin joiden paikat on määritelty siinä bgl tiedostossa.
 
Ilmeisesti kaavailet asentavasi Esan tekemän photosceneryn Fs-98:siin. Ne on kuitenkin tarkoitettu toimivaksi vain Fs-2004 ja Fsx simulaattoreissa. Suosittelen asentamaan tietokoneeseen Fs-2004 simulaattorin. Esa on optimoinut photoscenerynsä juuri tuolle simulle mutta ne toimivat hyvin myös Fsx:ssä. Tosin vanhemmissa tietokoneissa Fs-2004 toimii jouhevammin.

Jaakko Pyrrö
Offline Offline

Posts: 57
Date Registered: 28.03.16

Re: Montako.
« Reply #2 on: 25.04.16, 00:39 »

Se ei olekaan FS98, mikä on minulla. Minulla on Flight Simulator 2004: A century of Flight CD:t
Tarkoitin tuossa pikseleissä eli montako kuvapistettä kuva on leveä: Eli onko se 640x480, 800x600 vai enemmän? Tuota minä tarkoitin.

Minulla on myös FSX ja se toimii mainiosti, mutta tämä FS2004 on jotenkin parempi.

Kysyn vielä: Montako pikseliä korkeita ne rakennukset on tuossa F2004 pelissä? Onko se 20x20 vai enemmän? Ajattelin vaan, jos YRITÄN itse tehdä peliin muutamia rakennuksia.
« Last Edit: 25.04.16, 00:43 by Jaakko Pyrr? »
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: Montako.
« Reply #3 on: 25.04.16, 09:17 »

Se ei olekaan FS98, mikä on minulla. Minulla on Flight Simulator 2004: A century of Flight CD:t
Tarkoitin tuossa pikseleissä eli montako kuvapistettä kuva on leveä: Eli onko se 640x480, 800x600 vai enemmän? Tuota minä tarkoitin.

Useimmiten paljonkin enemmän, useita tuhansia pikseleitä riippuen siitä kuinka isoa photosceneryä tekee. Photosceneryn iso ilmakuva pilkotaan sitten tälläisiin 256x256 pikselin pikkukuviin.



Quote
Kysyn vielä: Montako pikseliä korkeita ne rakennukset on tuossa F2004 pelissä? Onko se 20x20 vai enemmän? Ajattelin vaan, jos YRITÄN itse tehdä peliin muutamia rakennuksia.

Rakennuksia mallinnettaessa ei oikeastaan kannata ajatella pikseleitä vaan metrejä, että montako metriä talo on pitkä, leveä ja korkea. Esimerkiksi tässä kuvassa minulla on mallinnusohjelman apuruudukon yhden ruudun kokona 5-metriä. Näin talo tulee tehtyä osapuilleen oikean kokoiseski. Valmiin mallin kokoa voi sitten zoomata portaattomasti ja siitä voi tehdä vaikka minkälaisen jättiläisen tai vaikka vain lentokoneen pyörän kokoisen.



Valmis malli peitetään tekstuurikuvilla jotka on valokuvattu mallinnettavasta kohteesta. Näiden tekstuurikuvien koko voi olla esim 32x32.

64x64, 128,128, 256,256, 512,512 joka minulla on tässä esimerkissä. Mitä isompi tekstuuri niin sen komeampi ja tarkempi on talon ulkoasu.
Tekstuurit zoomautuvat simuun laitetun valmiin mallin mukana automaattisesti mikäli mallin kokoa muutetaan.



Jaakko Pyrrö
Offline Offline

Posts: 57
Date Registered: 28.03.16

Re: Montako.
« Reply #4 on: 28.04.16, 20:02 »

Kiitos paljon näistä tiedoista. Tämä auttaa minua suunnittelussa eteenpäin.
Jaakko Pyrrö
Offline Offline

Posts: 57
Date Registered: 28.03.16

Re: Montako.
« Reply #5 on: 10.05.16, 16:48 »

AAK!  Shocked . Mistä löytäisin jonkun ilmaisen kuvahosterin kun ImageShack muuttuu maksulliseksi?
Arttu Heinonen
Offline Offline

Posts: 640
Date Registered: 24.01.10

Re: Montako.
« Reply #6 on: 10.05.16, 18:08 »

AAK!  Shocked . Mistä löytäisin jonkun ilmaisen kuvahosterin kun ImageShack muuttuu maksulliseksi?

http://imgur.com/
Jaakko Pyrrö
Offline Offline

Posts: 57
Date Registered: 28.03.16

Re: Montako.
« Reply #7 on: 10.05.16, 18:21 »

Okei. minä testaan sitä. Mikä olisi hyvä tekstuurien käsittelyohjelma? Onko GIMP ihan riittävä siihen? Mitä muita ohjelmia voitte suositella.

Kysyn:
MIKSI en pysty avamaan jotain kuvia? Tulee viesti, että tiedostomuoto on tuntematon. Yritän avata GIMP:illä.
Jaakko Pyrrö
Offline Offline

Posts: 57
Date Registered: 28.03.16

Re: Montako.
« Reply #8 on: 10.05.16, 18:24 »

Löytyi lisää tietoa: Ne on tehty jollain DXT1 kuvatyökalulla. Niihin on lisätty joku sellainen DXT1 juttu. Mikä se on?

Yksi kyssä lisää: Onko tuo flickr.com ilmainen palvelu?
« Last Edit: 10.05.16, 18:33 by Jaakko Pyrr? »
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: Montako.
« Reply #9 on: 11.05.16, 06:18 »

Tarvitset tuon ilmaisen DXTBmp ohjelman jossa voit avata simulaattorin Bmp-tekstuuritiedostoja. Katso tuo ensimmäinen kuvani jossa olen avannut photosceneryn Bmp kuvan.
DXTBmp:stä kuva lähetetään sitten määritteleämääsi varsinaiseen kuvankäsittelyohjelmaan muokkausta varten ja palautetaan taas muokattuna DXTBmp:hen takaisin josta se sitten tallennetaan esimerkiksi DXT1 muotoisena Bmp:nä eteenpäin haluttuun paikkaan simulaattorin sisällä olevaan tiedostokansioon.

Tässä linkki keskusteluketjuun jossa olen listannut hyödyllisiä ohjelmia joita tarvitaan kun alkaa muokkaamaan simulaattorin maisemia tai lentokoneita:
http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,110480.0.html

Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: Montako.
« Reply #10 on: 11.05.16, 07:20 »

AAK!  Shocked . Mistä löytäisin jonkun ilmaisen kuvahosterin kun ImageShack muuttuu maksulliseksi?

Mulla ovat tuolla: https://www.canon.fi/for_home/canon_image_gateway/

Muistaakseni ei vaadi kameran ostamista Canonilta, vaan tilaa saa käyttöön ihan ilmaiseksi.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1