Anttilan konkurssi

(1/2) > >>

oh2dw:
Tuleepa mieleen vuosikymmenten takaa Anttilan mainos:

"Viisas raha ostaa Anttilalta"

Sekin olisi kai pitänyt nykyaikaistaa "Viisas Visa ostaa Anttilalta". 

Wanhis:
Hyvä kauppahan se Anttila oli. Kaikenlaista sieltä aikoinaan tilattiin ja niitä Anttilan kuvastoja selattiin tosi paljon. Lapsena oli aivan ykköstä katsella niitä lelusivuja ja aina joskus sieltä jotain saikin kinuttua tilattavaksi.
Myöhemmin sitten katseltiin niitä kuvastoissa olevia  . . . . . tai no antaa olla! 

Profiilisivullani olevassa kuvassa oleva pahvinen Flight Simulator lentokone on muuten roikkunut aikoinaan Anttila Top-Ten osaston katossa Vaasassa. Se roikkui siellä varmaan vuosia ja kerran kysyin nuorelta myyjältä, että voisinko ostaa sen sitten kun he eivät sitä enään käytä somisteena. Hän haki välittömästi tikkaat ja otti lentsikan alas ja antoi sen minulle.
Muistan vielä kun kuljetin sitä kotiin kovassa tuulessa kävellen, kaikenlaisia erikoisia liikehdintä kuvioita tehden. Tuuli olisi halunnut viedä hienon lentsikkani.

454454:
Maallikkona en näe paljon järkeä Anttilan toiminnassa täällä Helsingissä. Keskustan alueella Anttilalla oli "parhaimmillaan" neljä tavarataloa: Makkaratalossa, Kaisaniemessä, Kampissa ja Ruoholahdessa. Ei Stockmannillakaan ole kuin yksi, ja silti se tuottaa tappiota. Ruoholahden myymälä ei tosin ehtinyt toimia kuin muutaman kuukauden ennen kuin se suljettiin jo ennen konkurssia. Kävin siellä muutaman kerran. Myyjiä oli yleensä enemmän kuin asiakkaita.

oh2dw:
Tuosta tulee jonkin aasinsillan kautta mieleeni 1970-luku ja Korson Mikkolan Elanto. Jos siellä oli yksi asiakas ja kaksi kassaa, niin heti oli hirveä jono...

TimppaHoo:
Quote

Tuosta tulee jonkin aasinsillan kautta mieleeni 1970-luku ja Korson Mikkolan Elanto. Jos siellä oli yksi asiakas ja kaksi kassaa, niin heti oli hirveä jono...

Näinhän se ennenmuinoin meni. Nykyään ei ole cittareissakaan varaa pitää kuin kahta kassaa kymmenen metrin jonoille.   

Anttilan toimintamalli oli jotenkin erilainen kuin Stokmannin, Anttilassa myytiin paljon pienellä katteella, stockmannilla ei. Anttila oli normi-ihmisten kauppa, Stockmann taas ylhäistön. Toinen haluaa maksaa samasta paistetusta ja savulietteellä pensselöidystä savulohifileestä 9,90€ toinen 29,90€ koska se on vaan "hienompaa".

Nykyään kun mikään ei enään riitä on jopa Stockmann veitsenterällä

Navigation

Up one level

Next page