Delfiinit on kivoja, vanhukset ei

(1/2) > >>

tequila:
Miksi vanhusten kohtelu ei nostata yhtä suuria tunteita kuin eläinten, kysyy Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001253004.html

kume:
Ehkäpä se johtuu siitä, ettei ihminen ole uhanalainen laji? Dementoitunut tuntematon vanhus herättää taatusti enemmän inhoa meissä lajitovereissa verrattuna esimerkiksi hylättyyn nälkiintyneeseen espanjalaiseen katukoiraan.
Kilpailukykyä meillä ainakin vanhustenhoidossa on, uutisoi Yle. Italian maanjäristyksen raunioista on löytynyt koira, uutisoi juuri radion selkouutiset.
http://yle.fi/uutiset/suomessa_hoitaja_auttaa_paivavuorossaan_kahtatoista_vanhusta_norjassa_ja_tanskassa_kahdeksaa/9142534

Karvinen:
Ihmisen keksintöjä

Eläinten oikeudet ovat ihmisen keksintö. Ilman ihmistä niitä ei olisi. Sama koskee vanhuksia.

Wanhis:
Quote

Ihmisen keksintöjä

Eläinten oikeudet ovat ihmisen keksintö. Ilman ihmistä niitä ei olisi. Sama koskee vanhuksia.


Mielenkiintoinen pointti kieltämättä joka pistää ajattelemaan . . .
Mutta toisaalta kyllä eläimetkin hakevat omaaloitteisesti oikeutta, eli niilläkin on jonkinlainen omatunto ja käsitys oikeasta ja väärästä. Esim. iso eläin saattaa puolustaa pienemmän oikeutta elää jne.

Ihmisten tunteet ja omantunnon ääni siitä mikä on oikein ja mikä väärin ovat kyllä tärkeitä sikäli, että järjestäytynyt yhteiskunta voisi yleensäkin toimia.
Mutta mikäli asioita katsotaan ikuisuuden näkökulmasta niin kaikki ei olekaan niin yksiselitteistä vaan on olemassa epäoikeudenmukaelta vaikuttavia näkökantoja jotka jäävät käsityskykymme ulkopuolelle mutta ovat silti oikein maailmanjärjestyksen kannalta.

tare:
Ehkä tarvitaan taas joku 10 km halkaisijaltaan oleva kappale, joka osuu maapalloon 70 km/ sekunnin nopeudella. Sitten tulisi taas joksikin kymmeniksi miljooniksi vuosiksi uusi maailmanjärjestys  .

Navigation

Up one level

Next page