Paluu FSX pariin - vinkkejä kaivataan

(1/3) > >>

Autopilot:
Hei,

Olin hyvinkin aktiivinen FS2004 lentäjä aikoinaan ja PMDG:n 737:aa ja Level-D 767 tuli hakattua aikalailla. Tästä alkaa kuitenkin olla aikaa jo noin 10v, ja yhtäkkiä iski himo palata vanhan harrastuksen pariin. En ole ollenkaan edes kokeillut FSX:ää mutta ajattelin hankkia sen Steamin kautta (vai onko parempi hankkia se muualta lisäosien tms kannalta?). Steamissa on monta pakettia missä tulee kaiken maailman tavaraa mukana ja ajattelinkin kysyä että kannattaako ottaa ihan vaan perusversio vai tuleeko jossain paketissa jotain höydyllistä 'edullisesti' kaupan päälle?

Sitten mitä tulee koneisiin niin olen short-listannut pikaisella googletuksella Majesticin Q400:n, PMDG 737 sekä joko PMDG 747 tai 777 ostoslistalle. 777 lienee uudempi mutta miten on 747 v2 laita, onko näitten välillä suurta laadullista eroa?

Otan vastaan myös kaikki vinkit 'must have' lisäosista millä FSX:ää tulee pävittää.

Kiitos!

T.Ihan pihalla jo näistä hommista 

dc10-30:
FSX Steam versio ei eroa levyversiosta lisäosien kannalta niin kauan kun se on ainoa fsx koneella. Lisäosia en ostaisi Steamista, ne asentuvat normaalista poikkeaaviin kansioihin FSX:n sisällä eikä asennus aina onnistu, vaan joudut käsin käydä klikkaamassa "asennusohjelmaa" fsx kansioissa. Kaikki lisäosat saa myös muualta kuten simmarketista jne.  Osta ihan perusversio siis vaan.

PMDG kohtaan osaa joku muu vastata paremmin.

Nykyään maisemista suuressa huudossa ovat nämä: https://fullterrain.com/
Perus homma menee niin, että ftx global product range kohdan tuotteista ensin pitää olla hankittuna FTX Global Base ja siihen päälle voi ostaa vector paketin eli tiet, joet, rantaviivat, järvet, hiekkarannat, golfkentät jne. Sitten on landclass paketteja jotka määrittävät missä on peltoa, metsää, asutusta ja että minkälaista variaatiota noista ja lisäävät muis uusia tektuureja. Niitä hallinnoidaan erillisellä sovelluksella, joka aktivoi ne simussa ja asettaa myös oikeaan järjestykseen, eli täysin automatisoitu tapahtuma, asentamisen jälkeen ei muutakun lentämään.

ftx terrain regions kohdan paketit ovat alueellisia maisemia, jotka toimivat myös ilman global tuotelinjan tuotteita. Ne sisältävät kaiken, maastonmuodot (jopa 10m resolla jotkut), tiet, vesistöt, landclassin jne. tämän tietyn maan alueelle aina.

Suomeen saatavilla olevien ilmasien osalta pääsee jotenkin perille perille kun lukee näitä viimepäivien keskusteluja täällä.  Photomaisemaa, maastonmuotoja, lentoesteitä, majakoita, kaupunkimaisemia, erilaisia maamerkki objekteja jne jne. Tiedostokirjasto ja foorumin viimepäivien ketjut ovat loistava apu. Myös kaupallista saa, maastonmuodoista Helsinki- Vantaan lentokenttään.

zetair:
Ja se ihana twiikkaaminen, se vasta veret seisauttavaa onkin

Eli että saat FSX:n pyörimään, tai jopa vielä niin että silmä lepää maisemassa, onkin sitten oma juttunsa. Aloita hyvä mies Prepar3D:lla, ja hiuksiakin saattaa jäädä päähän? Itselläni meni kuukausi sitten kovalevy rikki, ja kiroan itseäni kun en siirtynyt suosiolla. Noh köyhällä ei kai ole varaa valittaa, mutta kyllä tämä työstä käy

Intel i7 4790K@4400Mhz
DDR3 8Gb/1600Mhz
Geforce GTX960/4Gb

Eikä prkl pyöri vieläkään........... Tai no ehkä default Cessnalla.

Autopilot:
Kiitos vastauksistanne. Muistelin että suomi, balttia, venäjä oli aika hyvin FS2004 aikaan katettu freewarella, mutta muiden maiden ja sää/trafiikki lisäosien osalta sitten joutui laittamaan euroja jonoon.

Jos nyt ymmärrän oikein niin FSX toimii huonosti ns. 'out of box' ja vaatii huomattavaa tweakkausta? Onko eri versioiden välillä eroja? Mitä tulee Prepar3d:hen niin minun on hieman vaikea hahmottaa missä tilassa se on, kun niin iso osa keskustelusta on vuosia vanhaa netissä. Ilmeisesti Prepar3d ei tue online-virtuaalilentämistä ollenkaan, eikä kaikki FSX lisäosat toimi siinä. Prepar3D on myös huomattavan kallis verrattuna FSX:ään, jopa educational lisenssillä.

dc10-30:
Steam versiossa on pari tweakkia jo valmiina ja sen ohjelmatiedosto on käännetty uudelleen uudemmilla ohjelmilla Se on vakaampi, ei ole kaatunut kun pari kertaa ja 318 tuntia sillä lennelty. Ei ole vaatinut minulla mitään säätöjä, tosin en tiedä mitä saisi säätämällä irti. FPS rajoitettu 30:een ja siinä se pysyy.

Prepar3D on minullakin mutta 2.5 versio varmaan. Huomattavasti sulavampi jopa alhasella fps:llä, v3 lienee vielä parempi.

Säätäminen ja asentelu on parasta mitä tiedän, kerran kuussa suurinpirtein uusiksi kaikki. Jotenkin tykkään koota sen aina uudelleen. Mutta ei se vaadi sitä minulla, kunhan kokeilen kaikkea.

Navigation

Up one level

Next page