Passin voimassaoloaika

(1/3) > >>

finnishspotter:
Hei! Olen lähdössä Malediiveille, eikä siellä ole määritelty tarkkaa aikaa kuinka kauan passin olisi oltava voimassa matkan jälkeen, mutta välilaskupaikka Qatarissa aika on ilmeiseti 6kk(??). Täytyykö passin voimassaoloaikaa noudattaa, vaikka kyseessä olisi vain koneenvaihto, eikä poistu kentältä, eli ei saavu maahan "virallisesti". Toivottavasti joku saa selvää.

Timo L:
Itse pitänyt aina huolen siitä, että passi on vähintään 6kk voimassa paluupäivästä eteenpäin, on siitä kohdemaassa tai välilaskupaikassa ohjeistusta tai ei. Jos passi on jokatapauksessa menossa kohta vanhaksi, niin ei se ole kummoinen kuluerä lisää uusia sitä ennen matkaa.

Kun käyt ottamassa passikuvan paikassa mikä lähettää kuvat sähköisesti, niin uusi passi tulee parissa viikossa. Pikapassi huomattavasti nopeammin.

toso:
Olen matkustanut Dohan kautta kohdemaahan, jossa riitti, että passi on vähintään 3 kk voimassa maahantulosta. En poistunut Dohassa lentokentältä, joten Qatarin maahantulosäädöksillä ei ollut asiassa merkitystä.

Itse tilasin juuri viime sunnuntaina 9.10. uuden passin nettihakemuksella. Sähköisen kuvan olin hommannut lauantaina. Eilen torstaina 13.10. tuli tekstari klo 8.38, että passi on noudettavissa lähi-Ärrältä. Kyseessä oli ihan tavallinen 44 euroa maksanut passi.

virtamatti:
Quote

Itse tilasin juuri viime sunnuntaina 9.10. uuden passin nettihakemuksella. Sähköisen kuvan olin hommannut lauantaina. Eilen torstaina 13.10. tuli tekstari klo 8.38, että passi on noudettavissa lähi-Ärrältä. Kyseessä oli ihan tavallinen 44 euroa maksanut passi.

Juu ei tuo kylla mitaan kahta viikkoa kesta. Ehka heinakuussa kun kaikki ovat lahdossa kesalomalle..?. Omani (tavallinen, ei pika) sain viime vuodenvaihteessa viikossa vaikka siina oli joku pyhakin valissa... Hyvin toimii Suomessa tuo passin saanti, harmi vaan kun eivat enaa myonna niita kymmenen vuoden passeja, joutuu alvariinsa ravaamaan...

redigo:
Tämmöinen ohje löytyy Ulkoministeriön sivustoilta:http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=49389&contentlan=1&culture=fi-FI

Quote

Passi

Suomen kansalaisena voit käyttää passia matkustusasiakirjana kaikkiin maihin matkustaessasi. Passi on myös todistus henkilöllisyydestäsi.

EU-maissa passi on kelvollinen matkustusasiakirja sen voimassaolon päättymiseen saakka, eli passin on oltava voimassa koko matkan ajan. Tarkista muiden maiden osalta kohdemaan viranomaisilta, kuinka kauan passisi on oltava voimassa matkan päättymisen jälkeen (yleensä 3 tai 6 kuukautta).

Voit hakea passia Suomessa miltä tahansa poliisilaitokselta tai sähköisesti Poliisin asiointipavelusta. Ulkomailla sinun tulee hakea uutta passia kohdemaassa sijaitsevasta Suomen edustustosta. Mikäli kohdemaassa ei ole Suomen edustustoa, hae hätämatkustusasiakirjaa (Emergency Travel Document) toisen EU-maan edustustosta. Hätämatkustusasiakirjan saaminen ei yleensä onnistu odottaessa.

Lähde: Ulkoministeriö

Eli mielestäni välilaskumaan passin voimassaolovaatimusta ei tarvitse noudattaa jos ei poistu välilaskumaan terminaalista. Mutta kannattaa kysellä vielä vaikka ulkoministeriöstä tilannetta.

Navigation

Up one level

Next page