FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
16.12.18, 09:04

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 3 ... 5 Reply Print
Author Topic: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?  (Read 31800 times)
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4421
Date Registered: 14.10.01

Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« on: 13.01.17, 17:16 »

Nyt kun kaikenlaista maastodataa saa ilmaiseksi Suomen alueilta, niin haluan kysyä: Miten tehdään mesh (korkeusmallinnus) FS 2004:lle?

Ei tuo voi olla kovin vaikeaa esim. tekemiini lukuisiin Suomen photosceneryihin verrattuna.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #1 on: 14.01.17, 08:28 »

En minäkään muista enää miten FS2004 mesh tehdään... FSX source data saa olla geoTiff tiedostoja, ja näitähän ei FS2004 resample tue. Eli ne geoTiffit täytyy muuntaa johonkin muuhun formaattiin.

Meshin geotiff valmistellaan samalla tavalla kuin ilmakuviakin varten. Tuollahan noita Jannen käännösjuttuja riittää.  Smiley
http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,103665.0.html

Löysin tällaisen esimerkin FSDeveloper sivulta, kun dem tilalle laittaa sen tiff tiedoston, niin olettaisin homman pelittävän.
Mutta siis näillä tiedoilla saisi ehkä ne asc-fileet yhdistymään suoraankin bil-tiedostoksi meshiä varten.

Code:
gdalwarp -t_srs EPSG:4326 -of Ehdr 001k_0100_demw.dem 001k_0100_demw.bil

gdalwarp is the tool.
-t_srs EPSG:4326 is the target reprojection to geographic WGS84.
-of Ehdr is the BIL format for the file, with the header information needed for the INF file later.
001k_0100_demw.dem 001k_0100_demw.bil are the source and destination filenames.

Mutta Esa... 40€ saat koko Scandinavian.
http://www.fsgenesis.com/fs2004-nordic-bundle-275

FSGenesis on laadukkaimmasta päästä.

'Don't panic'
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4421
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #2 on: 14.01.17, 11:42 »

Kiitos vastauksesta Tatu.

Mahdollisesti tilaan mainitsemasi valmiin meshin koko Pohjoismaista. Pari kysymystä:

1. Onko Suomi mukana kokonaan eli myös esim. Saana-tunturi on meshin alueella?

2. Mitä 19 metrin tarkkuus edellyttää FS 2004:n säädöille? Pitääkö se luku, en muista mikä, muuttaa arvosta 21 arvoon 19 tai jotain sellaista, jotta uusi mesh näkyy?

3. Tuoko 19 metrinen mesh erilaisia YLIMÄÄRÄISIÄ jyrkänteitä, ojia ja rotkoja sinne tänne, erityisesti lentokenttien alueiden reunoille tai esim. pääkaupunkiseudun maisemaan?

4. Vanhat meshit kai pitää poistaa käytöstä. Minulla on ainakin Suomen 75 metrinen mesh, Norjan Quality Mesh 75 metriä, jotain osia Ruotsista ym.

5. Muuta huomioitavaa?

yES Smiley

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1312
Date Registered: 19.06.10

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #3 on: 14.01.17, 11:44 »

Paketin tiedoista näkee selvästi mitkä maat siinä tulevat. Paketissa tulee Ruotsi, Norja ja Islanti. Suomeen se ei siis taida tehdä yhtään mitään, Suomi tulee mukana paketin fsx versiossa.

Ainakin fsx osaa valita aina tarkimman meshin vaikka samalle alueelle olisi useita, eli jos vaikka 19m mesh ja 10m mesh samalle alueelle niin se lataa sen 10m meshin.

Kentät ovat tasasia Microsoftin lentosimuissa eli jos maaston korkeus muuttuu kentän alapuolella niin jokin reuna on korokkeen päällä ja toinen on kuten kuuluu, tai jos kentän korkeus on kokonaan eri kuin maaston niin kenttä on kokonaan korokkeen päällä.

Tarkka Suomi mesh fs2004:lle olisi mukava, mutta semmosta ei taida olla.
« Last Edit: 14.01.17, 11:53 by Ville Lindgren »
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4421
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #4 on: 14.01.17, 12:01 »

Tuon kuvan mukaan meshiin kuuluu myös Suomi. Toisaalla taas lukee että siihen kuuluvat vain Norja, Ruotsi ja Tanska. Mikä on totuus?



yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1312
Date Registered: 19.06.10

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #5 on: 14.01.17, 12:04 »

Kuvasta puuttuu Islanti joka on paketissa, eli se on vain suuntaa antava. Sivulla on selkeä lista mitä mukana tulee ja vielä maininta että
Quote
Norway, Sweden, and Iceland for one price

FSX versiossa listalla on Suomi: http://www.fsgenesis.com/nordic-fsx-bundle ja maininta:
Quote
Norway, Sweden, Iceland, and now Finland!
Eli Suomi ei ole aiemmin ollut mukana.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #6 on: 14.01.17, 12:25 »

No olipa häijy kuva. Sad Minä ajattelin että kuvassa merkitty alue olisi mukana. FSX:n oli tarjolla Suomi 20$ hintaan, mutta en löytänyt FS2004 versiota.

'Don't panic'
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #7 on: 14.01.17, 12:47 »

Voi olla, että Tatu olisi ainoa joka osaisi juuri nyt tehdä tuollaisen meshin Fs-2004:selle mutta toisaalta voisi sitä joku muukin yrittää. Minä ehdottaisin Esaa koska hänellä on suomen "pisin pinna" suuriin projekteihin ja insinöörimiehenä hän pystyisi opettelemaan tarvittavat tiedot.
Undecided

Esa Sairio
Online Online

Posts: 4421
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #8 on: 14.01.17, 14:08 »

Taitaa olla liian vaikea pala. Mieluummin maksaisin jollekin muulle taholle 20-25 euroa Suomen tarkasta meshistä, koska minulle ei kukaan koskaan ole maksanut tekemistäni photosceneryistä. Heh heh (naurua...).

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #9 on: 15.01.17, 11:01 »

Taitaa olla liian vaikea pala. Mieluummin maksaisin jollekin muulle taholle 20-25 euroa Suomen tarkasta meshistä, koska minulle ei kukaan koskaan ole maksanut tekemistäni photosceneryistä. Heh heh (naurua...).

yES

No kukapa ei maksaisi! Kyllä minä maksan sinulle 27,80 mikäli teet tuommoisen meshin Tongue

En usko, että olisi liian vaikeaa. Alkuhässäköinnin jälkeen taitaisi valmistua jokseenkin automaattisesti nykyohjelmilla. Joku saattaisi jopa osata neuvoakin puuhassa?
Tuo, että suomi puuttuu tuosta edellämainitusta mesh-paketista näyttäisi olevan jotenkin ennalta-arvattavaa.  Hankin aikoinaan maksullisen Taburet Scandinavia 76-mesh lisurin ja siitäkin puuttui suomi! Ilmeisesti nämä lisurintekijät jättävät sen pois kun tänne on jo tehty vapaasti levityksessä oleva freeware Finmesh.

Esa Sairio
Online Online

Posts: 4421
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #10 on: 15.01.17, 11:35 »

Luonnollisesti pääsisin vähemmällä, jos asentaisin FSX:n ja hankkisin siihen huippuluokan meshin ja muut hyvät lisäosamaisemat. Tämä kuitenkin edellyttäisi seuraavia asioita (Huom. älkää pahastuko FSX:n käyttäjät, puhun vain omalta kannaltani):

1. Tehokkaampi tietokone näytönohjaimineen kaikkineen, kustannus noin 2000 euroa

2. Itse FSX:ssä autogenien latautuminen tapahtuu yht'äkkiä etenkin kauempana. Siis metsä on ihan ok lentokoneen alta ja etualalta, mutta kauempana ei ole ollenkaan autogen-puustoa ja rakennuksia, kunnes ne äkkiä pomppaavat näkyviin Lennettäessä edelleen sama ilmiö toistuu: Tyhää maata, puut pomppaavat, tyhjää maata, puut pomppaavat. FS 2004:ssä autogenit latautuvat ihan koko ajan, tosin niiden tiheys an liian vähäinen verrattuna FSX:ään.

3. FSX:n puiden korkeus on noin 30-40% liian korkea. Tästä olen valittanut vuosia eikä kukaan ole tehnyt oikean korkuisia puita. FS 2004:n Finntrees-puut ovat realistisia korkeudeltaan.

4. Suomen kentistä ei kait ole tarkkoja mallinnuksia FSX:ään kuin muutamista.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1271
Date Registered: 11.12.11

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #11 on: 15.01.17, 11:56 »

Osta suoraan Prepar3D, niin ei tarvii ostaa 2000€:n tietokonetta.  thmbup

"I've personally flown over 194 missions and I was shot down on every one of them. Come to think of it, I've never landed a plane in my life."
- Adm. Thomas 'Tug' Benson
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1312
Date Registered: 19.06.10

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #12 on: 15.01.17, 12:50 »

Osta suoraan Prepar3D, niin ei tarvii ostaa 2000€:n tietokonetta.  thmbup

Tekisi niin mieli sanoa jotain tuohon väittämään laugh
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #13 on: 15.01.17, 13:46 »

Ootte mulle kakskymppiä pystyssä (per pää) jos tästä syntyy LOD11 (19m) mesh koko Suomeen....  Roll Eyes



'Don't panic'
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4421
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #14 on: 15.01.17, 14:44 »

Hienoa Tatu. Kiitos etukäteen.

Laita sitten vaan tilinumerosi, kun 19 metrinen mesh toimii FS 2004:ssä koko Suomen alueella minunkin simussani!

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #15 on: 15.01.17, 14:49 »

Laita sitten vaan tilinumerosi...

Se oli vitsi vain....  Grin

Kone raksuttaa vieläkin.... saa nähdä tuleeko tästä mitään vai pääseekö säätämään.

'Don't panic'
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1271
Date Registered: 11.12.11

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #16 on: 15.01.17, 15:15 »

Tekisi niin mieli sanoa jotain tuohon väittämään laugh
Sano toki. Ostin viime kesänä 1200€:lla tietokoneen alennusmyynneistä. FSX tökkii, on oikea diashow, kun p3d pyörii 40 frameilla, eli melkein yhtä hyvin kuin dcs...

"I've personally flown over 194 missions and I was shot down on every one of them. Come to think of it, I've never landed a plane in my life."
- Adm. Thomas 'Tug' Benson
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1312
Date Registered: 19.06.10

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #17 on: 15.01.17, 16:37 »

Hienoa nähdä miltä 19m mesh näyttää fs2004:ssä jos se mahdollisesti joskus saattaa ilmestyä seuraavan 10 vuoden aikana. Saa siihenkin jotain uutta pitkästä aikaa. Muta varmaan kentät ainakin ovat siellä täällä jalustalla, mutta sen näkee sitten.



Alla oleva ei liity aiheeseen
Sano toki. Ostin viime kesänä 1200€:lla tietokoneen alennusmyynneistä. FSX tökkii, on oikea diashow, kun p3d pyörii 40 frameilla, eli melkein yhtä hyvin kuin dcs...
Mulla ihan päinvastoin... Eli ihan suoraan ei P3D ole aina parempi, se riippunee monesta eri asiasta eli ei voi sanoa että se aina pyörii paremmin. Samat maisemat mulla molemmissa simuissa. Mutta koska tietokoneita on tuhansia ellei miljoonia erilaisia niin se on tätä, jollain toimii toisella ei  Smiley
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4421
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #18 on: 15.01.17, 16:46 »

Tatua tuntien tuo mesh on valmis ennen puolta yötä!

yES Grin

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #19 on: 15.01.17, 17:05 »

Tatua tuntien tuo mesh on valmis ennen puolta yötä!

Ei onnaa...  Undecided En tiedä mikä mättää, mutta ei synny oikeannäköistä dataa...

'Don't panic'
Pages: [1] 2 3 ... 5 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1