FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
13.12.18, 01:19

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 3 [4] 5 Reply Print
Author Topic: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?  (Read 31381 times)
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4416
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #60 on: 21.01.17, 12:49 »

Tatu, joko kohta saamme yhdeksäntoistametrisen Iloisen Yllätyksen?

yES Tongue

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4416
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #61 on: 22.01.17, 10:22 »

Saana ylhäältä 19 metrin Tatun mesillä.

Erittäin aidon näköistä!



yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #62 on: 25.01.17, 06:05 »

Saana ylhäältä 19 metrin Tatun mesillä.

Erittäin aidon näköistä!

yES


On kyllä komeaa! Toivottavasti saadaan lisää näitä laatuluokan mesh palasia suomeen.  Smiley

Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4416
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #63 on: 30.01.17, 07:52 »

Komppaan Jaria! Mutta toivon samalla "tietokoneajolla" koko Suomen meshiä.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4416
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #64 on: 02.02.17, 07:39 »

Toivoisin että Tatu priorisoisi Suomen 19-metrisen meshin FS 2004:lle ylimmälle tasolle. Perustelut ovat seuraavat:

1. Tatu Kantomaa ja Janne Sinkkonen muodostavat huippuparin, mitä tulee simulaattorien lisäosien tekemiseen ja siihen vaadittavaan luovuuteen ja tietotekniseen osaamiseen ja lahjakkuuteen, joka näillä henkilöillä on superluokkaa.

2. Itse olen syvästi kiitollinen Tatulle (ja Jannelle) suuresta avusta, jonka sain photoscenerymallinnusharrastukseni alkutaipaleella. Ilman heidän apuaan en olisi pystynyt valmistamaan yhtäkään noin 20:stä photoscenerystä, joita olen tehnyt Suomen eri alueista ja joita on ladattu täältä reilut 100.000 kertaa!

3. Tällä palstalla on jo ollut esillä koealue (Kilpisjärvi) tulevasta 19 metrin meshistä, joka kertoo sen että tuleva mesh on erinomainen näyttävä ja realistinen ja tuo FS 2004- simullekin kaivattua uutta, tarkempaa maisemaa kuin tähänastiset meshit.

yES thmbup



i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1312
Date Registered: 19.06.10

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #65 on: 02.02.17, 09:04 »

Epäilen että jos fs2004 meshin teko aiheuttaa selvästi enemmän vaivaa kuin fsx lisäosien teko, ja ottaen huomioon fsx:n (ja P3D:n) selvästi suuremman käyttäjäkunnan niin ei liene epäselvää kummalle simulle sieltä tulee sisältöä ulos. Tosin en tiedä yhtään mitä kulisseissa tapahtuu, mutta voisin jotenkin kuvitella että asia on noin.

Luulen että voimakas lobbaus saattaa jopa heikentää jossain määrin mahdollisuuksia sen meshin saantiin.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #66 on: 15.02.17, 08:02 »

Data ei jostain syystä yhdisty. Tai siis yhdistyy ja saan sen auki oikein hyvin GIS-ohjelmalla, mutta se ei käänny simuun oikein. En ole vielä keksinyt mistä se johtuu. Pienistä paloista ei voi tehdä, koska dataa pitäisi olla alueen rajojen ulkopuolella reilusti, ja jotta sitä dataa sinne saisi, niin pitää yhdistää useampi alue, ja näinollen ollaan taas ensimmäisessä ongelmassa.  Grin

Pitää koittaa varmaan seuraavaksi exportata yhdistetty alue uudeksi rasteriksi jos se auttaisi.

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4416
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #67 on: 15.02.17, 08:24 »

Hyvä että homma etenee, kiitos Tatu. Tarkoittaako tuo raja-asia sitä, että kun uudessa meshissä mennään Suomen valtakunnan rajan ulkopuolelle maa-alueella, meshin ei näkyisi luonnottoman jyrkkänä?

Merialueellahan ongelmaa ei  tule.

Itselläni on esimerkiksi Norway Quality Mesh Norjan alueella ja nykyisellään se yhtyy Suomeen tultaessa Finnmeshiin ihan sulavasti, koska molemmat kait ovat 76 metrin meshejä.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #68 on: 15.02.17, 08:50 »

Hyvä että homma etenee, kiitos Tatu. Tarkoittaako tuo raja-asia sitä, että kun uudessa meshissä mennään Suomen valtakunnan rajan ulkopuolelle maa-alueella, meshin ei näkyisi luonnottoman jyrkkänä?

No tavallaan kyllä, tavallaan ei. Tarkoitin ihan Suomen sisällä olevia palasia, koska mesh pitää rakentaa useammasta osasta, niin nämä osat pitää osittain (rajakohdissa) sisältää samaa dataa.

Valtakunnanrajalla on sama ongelma, enkä ole sitä nyt korjaamassa. Se siis vaatisi mesh dataa Norjasta, Venäjältä ja Ruotsista, jotta koko Suomen saisi näkymään.

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4416
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #69 on: 15.02.17, 10:52 »

Ainakin Kilpisjärven alueen tekemäsi koemeshit (19m) sulautuvat rajalla hyvin Norjan 76 m meshiin kokeilujeni mukaan.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #70 on: 15.02.17, 13:12 »

Olikos se vanha mesh 76m? LOD 9? No kuitenkin... ehkäpä kannattaa pitää se päällä ja lisätä nämä uudet fileet omana maisemana simuun. Ja sitä ennen poistaa tästä paketista ne LODit jotka ovat jo FinnMeshissä.

Eli siitä voi testiä. En tiedä meneekö FS2004 juntturaan kun on päällekkäistä dataa, no tepä sen selvitätte. Toimiessaan tämä toivottavasti tuottaa enemmän iloa käyttäjille kuin tekijälle.  Grin

(On siis vain FS2004, älkää FSX P3D porukka tätä turhaan ladatko)

https://www.dropbox.com/s/bk1fgz56hpepvd3/Suomi_FS2004_19m_mesh.zip?dl=0

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4416
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #71 on: 15.02.17, 20:09 »

Mitä oikein pitää poistaa Tatun uudesta 19 metrin meshpaketista?

Sellaisenaan mesh ei näytä ainakaan Espoon ja Helsingin rannoilla hyvältä, koska tulee kuvien mukaisia jyrkänteitä. Lapissa taas Saana on hyvän näköinen, pois luettuna eteläkärki, jossa uusi mesh kait loppuu kesken.








Mitä tehdä?

Kiitos kuitenkin Tatulle tähänastisesta!


yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #72 on: 15.02.17, 20:16 »

Mitä oikein pitää poistaa Tatun uudesta 19 metrin meshpaketista?

Kurkkaa FinnMesh Scenery kansioon, mikä siellä on suurin LOD?

Jos se on esim. LOD9, niin jätä silloin uudesta paketista LOD10 ja LOD11 bgl:t kansioon, muut pois. (Ja FinnMesh saa olla aktiivisena)

Tuo nyt oli arvattavissa, että pöytävuoria tai järviä syntyy. Uusi paketti jakaa Suomen viiteen osaan. Suomi_5 bgl:t ovat eteläisin ja 1 pohjoisin. Poista vaikka Suomi_5 bgl:t, niin Helsinki tasoittuu.


'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4416
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #73 on: 15.02.17, 21:05 »

Ihan pikaisesti kokeilua.

Hesa ja Espoo tasoittuivat, kun jätin pois Suomi 5 bgl:t. Maisema palasi suunnilleen sellaiseksi, kuin se oli Finnmeshillä eli oikein hyväksi. Luonnottomat jyrkänteet hävisivät. Tietenkin näin, koska alueella vaikuttaa Finnmesh (76 m).

Kuitenkin esim. Saana on hyvän näköinen, samoin Kuopion seutu, Kuusamon Ruka uudela 19 m meshillä.

Miksiköhän 19 m mesh ei toimi etelärannikolla?

Jatkan paremmalla ajalla ja palaan asiaan!

yES


i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #74 on: 15.02.17, 22:34 »

Se terrain vertex arvo ( mikä nyt olikaan) jyrkentää "jyrkänteitä" tai mäkiä ja kun 19m datassa on pisteitä tiheämmässä kuin 76m niin erot ovat selkeämmät. Todennäköisesti vedellä on korkeusarvo 0, joka pakottaa veden sille korkeudelle ja itse asiassa FinnTerrainin tarkkuus ei välttämättä ole tarpeeksi hyvä 19m meshille. Voi myös olla, että tässä mennään fs2004 resamplen ( ohjelma jolla mesh käännetään bgl:ksi) äärirajoilla, eikä lopputulos ole enää niin tarkkaa. Konversio resamplen ymmärtämään muotoon voi olla myös syynä. En ole huomannut vastaavaa FSX:ssä, joten itse kallistun enemmän siihen, että data on oikein ja FS2004 palikoissa jotain häikkää. En tiedä, tähän vaikuttaa niin moni seikka.

En ole tälle asialle kuitenkaan enää mitään tekemässä ja kun simu ei ilmeisesti kaadu datan osittaisesta päälekkäisyydestä, niin en näe mitään syytä käyttää tähän yhtään enempää aikaa.

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4416
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #75 on: 16.02.17, 07:18 »

Taidan kokeilla kahta muutakin vertex-arvoa eli 19 ja 20.

Nyt se on minulla 21, kuten kai kuuluukin 19 metrin meshillä. Jos esimerkiksi arvo 19 on maiseman kannalta realistisemman näköinen (esim. Saana, Ruka ja lentokenttäalueitten ylijyrkät reunat) ja samalla 19 metrin edut tulevat näkyviin, jätän tämän arvon.

Etelä-Suomi lienee FS 2004:ssa sittenkin paras Finnmeshillä. Siis Suomi 5-bgl:t on poistettuina.

Simu ei kaadu uudesta meshistä huolimatta ja toimii muutenkin hyvin sen kanssa.

yES Smiley

PS. Minua kiinnostaa, miltä pääkaupunkiseutu näyttää FSX:ssä, kun siinä on asennettuna Tatun tarkka (oliko se 7,5 metrin) mesh. Joku voisi laittaa kuvia ja paljon! Hesan eteläranta, Kallikallio, täyttömäet, Nuuksion järvialue, Espoon erilaiset kukkulat jne. Kiitos.

Asentaisin FSX:n kun joku antaisi minulle 2000 euroa uuden tehomyllyn ostamiseen!

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #76 on: 16.02.17, 07:50 »

Taidan kokeilla kahta muutakin vertex-arvoa eli 19 ja 20.

Nyt se on minulla 21, kuten kai kuuluukin 19 metrin meshillä. Jos esimerkiksi arvo 19 on maiseman kannalta realistisemman näköinen (esim. Saana, Ruka ja lentokenttäalueitten ylijyrkät reunat) ja samalla 19 metrin edut tulevat näkyviin, jätän tämän arvon.

Niin, en tiedä mitkä edut tulevat näkyviin. Jos arvo on 19 niin mesh tarkkuus on silloin noin 80m. Toki voihan se olla, että uusi data on tarkempaa ja näkyy siis tarkempana huonommallakin resoluutiolla.

Toisaalta olen koko ajan ollut sitä mieltä, että FS9 ei oikein taivu enää näin tarkkaan resoluutioon, ja että erot ovat käytännössä aika pieniä. Ehkä se 38m voisi olla järkevä kompromissi, eli se vertex arvo 20, vaikka taitaa sekin jyrkentää mäkiä.

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4416
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #77 on: 16.02.17, 10:11 »

Kokeilin Saanaa, Rukaa, Pyhätunturia Tatun uudella 19 metrin meshillä muuttamalla vertex-arvoja 19 - 20 - 21.

Mitä ilmeisemmin myös perusarvolla 19 näyttää uusi mesh tarkemmalta ja paremmalta. Jätin itselleni nyt arvon 21, koska mm. edellä mainitut tunturiseudut näyttivät näin parhailta. Ero esim. 20 tai 21 on nelko pieni, kuten myös 19 tai 20.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4416
Date Registered: 14.10.01

Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #78 on: 16.02.17, 10:30 »

Tuossa vielä vartailukuvia Pyhätunturilta.

Tässä Finnmesh 76 m
Tässä aito maisema



Tässä Tatun uusi mesh 19 m, vertex=21



Kiitos Tatulle vielä kerran, että teit 19 metrisen FS 2004:lle!


yES Smiley

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten tehdään mesh FS 2004:lle?
« Reply #79 on: 16.02.17, 16:11 »

Ihan hyvin istahtaa tuo Esan tekemä Pyhätunturi/Luosto photomaisema Lappilisurin yhteyteen FSX:ssä.



Tässä suurinpiirtein sama paikka kuin Esan kuvissa. Photari ei taida ihan olla kohdallaan, kun en löytänyt vasemmalla puolella olevaa rakkaa ollenkaan rinteestä.


Maanmittauslaitoksen näkemys samasta paikasta...  Roll Eyes


Pyhätunturin huipulla on tuollainen nyppylä


'Don't panic'
Pages: 1 2 3 [4] 5 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1