FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.09.19, 05:35

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 56 57 [58] 59 60 Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 173952 times)
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4434
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #1140 on: 02.05.19, 15:40 »

Markku Aaltonen
Offline Offline

Posts: 96
Date Registered: 18.08.12

Re: Prepar3D V4
« Reply #1141 on: 02.05.19, 16:42 »


Jos niitä ei mistään muualta voi pienentää,täytyy varmaan kokeilla ko.ohjelmaa.Onko muilla vastaavaa esiintynyt?
Ihmettelen vaan sitä että mistä tää johtuu.Alkoi pari viikkoa sitten.
Markku Aaltonen
Offline Offline

Posts: 96
Date Registered: 18.08.12

Re: Prepar3D V4
« Reply #1142 on: 03.05.19, 10:55 »


 Asensin yllämainitun ohjelman ja nyt Ai liikenteen navigointivalot toimii normaalisti.
 Kiitos vinkistä. thmbup
 
 Sitä vaan en tiedä mistä johtui noi ylisuuret valot ku aikasemmin toimi hyvin.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4434
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #1143 on: 03.05.19, 11:03 »

Eipä mitiä  Wink Pääasia että ongelma korjaantui.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #1144 on: 05.05.19, 17:13 »

Tulipahan taas kikkailtua, kun en ollut tyytyväinen nykyiseen simun "performanceen". Näyttökin vilkkuu (flickering?) ajoittain, tosin vain ikkunamoodissa, mutta en tiedä johtuuko sitten jostain Chaseplanesta vai mistä kun tuo tapahtuu vain kun liikkuu ns. vapaasti koneen ulkopuolella. Tähän vilkkumiseen kuitenkin luin internetistä että piuhan vaihtaminen saattaa auttaa, ja hain uuden DisplayPort 1.4 kaapelin vanhan 1.2 tilalle. Silti tuntuu jatkuvan edelleen. No, onpahan ainakin parempi piuha. Grin Kokeilin myös erilaisia näyttiksen asetuksia (nVidian control panel + Inspector) ja lueskeltuani lisää internettiä pääsin hyperthreadingiin (ei toki liity enää näyttöön). Katsoin muutaman videon aiheesta kuinka tuon ottaminen pois käytöstä parantaa pelien pyörivyyttä, ja onhan tuosta täälläkin ollut (ristiriitaistakin) puhetta, että onko simun kanssa hyvä vai ei. No, otinpa tuon pois käytöstä ja kuinka ollakkaan, simu pyöriikin sulavammin. Koneen säätö on vielä kesken (vakiokellot yms), mutta lyhyen testipyörähdyksen perusteella tuo ärsyttävä stutteringi tuntuu hävinneen ainakin lähes kokonaan heti. Täytyy vetää tässä vielä joku kunnon lento ja jatkaa säätöä...

Prossuna siis i9 9900K ja näyttis RTX 2080Ti.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4358
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1145 on: 05.05.19, 17:51 »

Itsekin sitä aikoinaan testailin. Jos otan HT:n pois päältä, sulavuus on tiessään (tässä koputtaa olalla kyllä pikku psykologikin varmaan) Grin Tietty jos on paljon coreja jo muutenkin, niin silloin kai saa paremman hyödyn kovemmista kelloista kun HT:sta. Tosin eihän tossa sulla ole kuin kaksi enemmän. Täytyy varmaan kokeilla seuraavan (lähestyvän) koneen uudelleenasennuksen jälkeen siten, ettei muita kikkailuja ole vielä viritellyt, ja ehkäpä hieman perusteellisemmin.

E: Tokihan tämä on ikuisuuskysymys, kun toisilla toimii ja toisilla ei. Varmaan kyllä säädötkin paljon vaikuttaa...

Jäikö mieleen jotain hyvää videota aiheesta, jonka voisit jakaa? Aihe on kiinnostava!

E2: Tuli mieleen vielä, että tarvitseeko tuon luokan näytönohjain enää renderöintiapua prosessorilta ollenkaan?
« Last Edit: 05.05.19, 18:03 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #1146 on: 05.05.19, 20:21 »

Itsekin sitä aikoinaan testailin. Jos otan HT:n pois päältä, sulavuus on tiessään (tässä koputtaa olalla kyllä pikku psykologikin varmaan) Grin Tietty jos on paljon coreja jo muutenkin, niin silloin kai saa paremman hyödyn kovemmista kelloista kun HT:sta. Tosin eihän tossa sulla ole kuin kaksi enemmän. Täytyy varmaan kokeilla seuraavan (lähestyvän) koneen uudelleenasennuksen jälkeen siten, ettei muita kikkailuja ole vielä viritellyt, ja ehkäpä hieman perusteellisemmin.

E: Tokihan tämä on ikuisuuskysymys, kun toisilla toimii ja toisilla ei. Varmaan kyllä säädötkin paljon vaikuttaa...

Jäikö mieleen jotain hyvää videota aiheesta, jonka voisit jakaa? Aihe on kiinnostava!

E2: Tuli mieleen vielä, että tarvitseeko tuon luokan näytönohjain enää renderöintiapua prosessorilta ollenkaan?
Niin se on jännä miten jokaisella toimii vähän erilailla eri asetukset, tietty kun laitteistossakin on aina eroja...

Ja eipä tuolta oikein mitään, youtubesta kun selailee aiheella hyperthreading niin löytyy kaikennäköistä. Sieltä katsoin jonkun missä selitettiin "hienoilla" grafiikoilla miten tuo HT edes toimii, ja sitten joitain vertailuja peleissä ja joissain erot oli suht merkittäviäkin ainakin FPS suhteen. Ja eipä tuo iso vaiva ollut kokeilla ja näyttää toimivan ainakin mulla. Tongue Muutenkin tuo HT taitaa toimia muuhun käyttötarkoitukseen kuin pelaamiseen paremmin, esim juuri raskaampaan renderöintiin jne.


Googlailinpa hakusanoilla "P3D screen flickering" niin näyttää löytyvän aika rutkasti keskustelua tuosta, en siis ole ainut tämän ongelman kanssa... liittyy ilmeisesti jotenkin johonkin Windows 10:n päivitykseen minkä jälkeen tuota on alkanut ilmestyä... eikö täällä ole kukaan huomannut moista? Huh

EDIT: jaa no tuo vilkkuminenhan selvisi nopeasti, auttaa kun rajoittaa fps 50. Grin
« Last Edit: 05.05.19, 20:52 by Petri Koivisto »
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4697
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1147 on: 06.05.19, 07:42 »

Niin se on jännä miten jokaisella toimii vähän erilailla eri asetukset, tietty kun laitteistossakin on aina eroja...

Ja eipä tuolta oikein mitään, youtubesta kun selailee aiheella hyperthreading niin löytyy kaikennäköistä. Sieltä katsoin jonkun missä selitettiin "hienoilla" grafiikoilla miten tuo HT edes toimii, ja sitten joitain vertailuja peleissä ja joissain erot oli suht merkittäviäkin ainakin FPS suhteen. Ja eipä tuo iso vaiva ollut kokeilla ja näyttää toimivan ainakin mulla. Tongue Muutenkin tuo HT taitaa toimia muuhun käyttötarkoitukseen kuin pelaamiseen paremmin, esim juuri raskaampaan renderöintiin jne.


Googlailinpa hakusanoilla "P3D screen flickering" niin näyttää löytyvän aika rutkasti keskustelua tuosta, en siis ole ainut tämän ongelman kanssa... liittyy ilmeisesti jotenkin johonkin Windows 10:n päivitykseen minkä jälkeen tuota on alkanut ilmestyä... eikö täällä ole kukaan huomannut moista? Huh

EDIT: jaa no tuo vilkkuminenhan selvisi nopeasti, auttaa kun rajoittaa fps 50. Grin

Entäs kun rajoittaa fsp 30:een, kuten minulla? Ei vilku objektit, kun AA= 4XSSAA, mutta jos AA=2XSSAA tai sitä "huonompi" asetus, alkavat objektit vilkkua.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #1148 on: 06.05.19, 07:54 »

Entäs kun rajoittaa fsp 30:een, kuten minulla? Ei vilku objektit, kun AA= 4XSSAA, mutta jos AA=2XSSAA tai sitä "huonompi" asetus, alkavat objektit vilkkua.
Ei tarvitse rajoittaa noin alas, riittää kun pysyy siinä 50 nurkilla. Eikä mulla objektit vilku vaan näyttö, mikä johtui ilmeisesti tuosta liian korkeasta FPS:stä jostain syystä.
Juha Patosalmi
Offline Offline

Posts: 64
Date Registered: 19.06.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1149 on: 06.05.19, 09:30 »

Minkälaista näytön vilkkumista teillä on ilmennyt?

V4.5 asennuksen jälkeen itsellä alkoi tapahtua seuraavaa: noin 0,5-3 sekunnin välein näyttö välähtää mustaksi, ikään kuin olisi yksi kokomusta frame välissä. Onko muilla ollut vastaavaa?

Kiitos,

JP
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4666
Date Registered: 13.04.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #1150 on: 06.05.19, 10:11 »

Minkälaista näytön vilkkumista teillä on ilmennyt?

V4.5 asennuksen jälkeen itsellä alkoi tapahtua seuraavaa: noin 0,5-3 sekunnin välein näyttö välähtää mustaksi, ikään kuin olisi yksi kokomusta frame välissä. Onko muilla ollut vastaavaa?

Kiitos,

JP

Itsellä tuo hävisi kun päivittii 4.5 version.
Juha Patosalmi
Offline Offline

Posts: 64
Date Registered: 19.06.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1151 on: 06.05.19, 10:15 »

Itsellä tuo hävisi kun päivittii 4.5 version.

Mielenkiintoista, itsellä tätä ongelmaa ei aiemmin ollut, vaan se ilmeni 4.5 päivityksen jälkeen. Liekö syy sitten jossain ihan muualla kuin eri versioissa...!?

JP
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4358
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1152 on: 06.05.19, 10:23 »

Onko mitään vaikutusta "disable full-screen optimisations" päällä / pois?



   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4666
Date Registered: 13.04.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #1153 on: 06.05.19, 10:59 »

Mielenkiintoista, itsellä tätä ongelmaa ei aiemmin ollut, vaan se ilmeni 4.5 päivityksen jälkeen. Liekö syy sitten jossain ihan muualla kuin eri versioissa...!?

JP

Voi toki olla että on ollut simun asetuksissa eroa 4.4 ja 4.5 versioiden välillä itsellä.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4434
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #1154 on: 06.05.19, 11:00 »

Mika

Jotkut sanovat että vaikutusta on, toiset taas eivät huomaa mitään. Kaipa se selviää kokeilemalla thmbup Ainakin FSLabs poisti tuon aiemmin automaattisesti käytöstä vaikka siihen laittoi täpän, tiedä sitten onko vielä sama juttu uusimmassa versiossa..
« Last Edit: 06.05.19, 11:09 by Mikael Leinonen »
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4358
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1155 on: 06.05.19, 12:44 »

Ok! Tosiaan itsellä edelleen 4.4 ja full screen tilassa ilman täppää pudottaa framet kolmeenkymppiin VC:ssa (unlimited käytössä). Kun sitten kääntelee päätään, niin framet taas nousevat. Ulkopuolelta konetta katsellessa ei muistaakseni ollut mitään vaikutusta.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #1156 on: 06.05.19, 15:13 »

Minkälaista näytön vilkkumista teillä on ilmennyt?

V4.5 asennuksen jälkeen itsellä alkoi tapahtua seuraavaa: noin 0,5-3 sekunnin välein näyttö välähtää mustaksi, ikään kuin olisi yksi kokomusta frame välissä. Onko muilla ollut vastaavaa?

Kiitos,

JP
Juuri samanlaista ilmeisesti kun mullakin. Auttoi tosiaan kun rajoitin fps:n sinne 50 tienoille. Jossain myös oli että vsync saattaa auttaa.
Juha Patosalmi
Offline Offline

Posts: 64
Date Registered: 19.06.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1157 on: 07.05.19, 06:15 »

Onko mitään vaikutusta "disable full-screen optimisations" päällä / pois


Kiitokset vinkistä, kun klikkasin tuon "disable full-screen optimizations" päälle niin ongelma hävisi. Nyt en osaa sanoa oliko se aiemmin päällä, tai muuttuiko asetus 4.5 asennuksen myötä, mutta joka tapauksessa näillä asetuksilla taas pelittää.

JP
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4358
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1158 on: 07.05.19, 06:21 »

Hyvä näin Smiley

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4697
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1159 on: 07.05.19, 12:25 »

Kokeilin huvikseni. Onko täppä vai ei, ei vaikuta minulla mitään frameihin. Vertailin toki niin että rajoitin on pois päältä. Täpän kanssa tai ilman, pyörii noin 35-43 tasolla Megan EFHK:lla Aerosoftin bussilla 4k-näytöllä. Normaalisti pidän rajoitettuna arvoon 30, joka antaa tasaisemman lennon ja vähemmän stutteria, kuin rajoittamaton.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: 1 ... 56 57 [58] 59 60 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1