FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
11.08.20, 18:46

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 63 64 [65] Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 199286 times)
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4930
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1280 on: 10.07.20, 10:12 »

Kiitos vastauksesta Mika. En osannut ajatellakaan etteivät Nvidian asetukset toimisi simussa. Näyttää siltä, kuten sanoit, Nvidian frameasetus ei toimi P3D4:ssa. Kokeilin eri frameja alkaen 20:stä eikä mitään vaikutusta simuun. Simun oman rajoitin toimii.

Tatitaa olla kuvittelua, että lento oli tasaisempaa. Embarrassed Tasaisuuteen mahdollisesti vaikutti se, että simun oma rajoitin oli koelennoillani arvossa 60. Palautin sen kuitenkin äsken 30:een, kuten ennenkin.


i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4612
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1281 on: 10.07.20, 10:54 »

Kiitos vastauksesta Mika. En osannut ajatellakaan etteivät Nvidian asetukset toimisi simussa. Näyttää siltä, kuten sanoit, Nvidian frameasetus ei toimi P3D4:ssa. Kokeilin eri frameja alkaen 20:stä eikä mitään vaikutusta simuun. Simun oman rajoitin toimii.

NVI (nVidia Inspector toimii tässäkin asiassa).

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4930
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1282 on: 10.07.20, 11:04 »

Sitten kokeilen jälleen Inspectoria nimen omaan tässä frame-asiassa. Muissa asioissa siitä en havainnut vaikutusta tai hyötyä. Palataan!

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4930
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1283 on: 10.07.20, 11:52 »

Asensi Inspectorin version DmW 3.50. Ajurina minulla on 442.19 näyttiksessä.

Muutin P3D:n frameasetuksen Inspectorissa arvoon 30 (Frame rate limiter) ja Frame rate limiter moden ja kaikkien muidenkin säätöjen annoin olla.

Simussa huomasin nyt kai ensi kertaa, että Inspectorin säätö vaikutti: Framet simussa jäivät noin 30:een vaikka simussa niiden säätö on 60 tässä kokeilussa. Myöskin Inspectorissa kokeilin framerajoitusta 25 ja sekin toimi simussa. Lennettäessä framet heiluvat hieman Inspectorin asetuksen molemmin puolin eli 27-33 asetuksella 30. Tämä lienee ok?

Lennon tasaisuus oli ihan hyvä. Vaikea sanoa onko se nyt parempi kuin vakioasetuksillani, simusta framet 30:ssä ja ilman koko Inspectoria.

Stutteriin Inspectorin säätö ei tuonut juuri helpotusta. Ratkaiseva asia stutterin suhteen on Autogen and scenery draw distance. Jos se on high, stutteria esiintyy, jos se on medium, stutteria ei juuri esiinnu, mutta talot ja puustot eivät näy kauhean kauas.

Mitä muuta Inspectorin avulla voisi kokeilla?

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4612
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1284 on: 10.07.20, 13:54 »

Mitä muuta Inspectorin avulla voisi kokeilla?

Vaikka mitä, mutta mikään tuskin on tarpeen 4k -resoluutiolla ja 4XSSAA reunanpehmennyksellä.

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4930
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1285 on: 10.07.20, 15:20 »

Jätin sittenkin Inspectorin käyttämättä. Simuun fps = 30 ja niin on hyvä.

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4930
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1286 on: 11.07.20, 15:49 »

Jätin sittenkin Inspectorin käyttämättä. Simuun fps = 30 ja niin on hyvä.
Sen sijaan nostimme prosessorin ylikellotusta 4,4:stä 4,6:een gigaherziin.

Tarkoittaa noin 4,5% lisäystä suorituskykyyn! thmbup
« Last Edit: 13.07.20, 11:50 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 482
Date Registered: 10.02.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #1287 on: 31.07.20, 06:56 »

Osaako kukaan selittää TAAS ilmennyttä ongelmaa. Käynnistäessäni simun, se jättää väliin  varsinaisen aloitussivun,  josta voisi valita kentän, koneen jne..jne , vaan ja lykkää itsensä suoraan rapptorin ohjaamoon simun "defualoituskentälle"
Mikähän tässä on jäänyt huomaaamatta. Ongelma alkoi ihan yllättäen.

yst. jussi
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1358
Date Registered: 13.08.12

Re: Prepar3D V4
« Reply #1288 on: 31.07.20, 07:51 »

Osaako kukaan selittää TAAS ilmennyttä ongelmaa. Käynnistäessäni simun, se jättää väliin  varsinaisen aloitussivun,  josta voisi valita kentän, koneen jne..jne , vaan ja lykkää itsensä suoraan rapptorin ohjaamoon simun "defualoituskentälle"
Mikähän tässä on jäänyt huomaaamatta. Ongelma alkoi ihan yllättäen.

yst. jussi

Laita asetuksista General osiosta Application sivulta Show Scenario startup screen.

Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 482
Date Registered: 10.02.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #1289 on: 31.07.20, 07:58 »

Laita asetuksista General osiosta Application sivulta Show Scenario startup screen.

No siellähän sekin...Kiitos taas.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4930
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1290 on: 09.08.20, 09:57 »

Onko imuroitavissa P3D4:een pilviä, jotka olisivat parempia kuin vakiopilvet mutta eivät niin raskaita (framerat, sujuvuus) kuin nyt käyttämäni High Definition Environment v 2.1:n pilvet?

V2.1:n pilvet näyttävät osittain jopa liian terväviltä reunoistaan. Yritin etsiä netistä mutta en löydä tai latauslinkit eivät toimi. Sad


i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4612
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1291 on: 09.08.20, 10:12 »

Eikö niissä High definition -pilvissä ole eri resoluutio vaihtoehtoja? Itse käytän Skyforcen pilviä, ja niissä on valittavissa tarkkuus. 512 riittää (dxt -formaatti), muut ovat sitten jo pröystäilyä Grin

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4930
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1292 on: 09.08.20, 11:41 »

P3D4-pilviversiossa ei näyttäisi olevan kuin yksi (liian tarkka) formaatti. FSX:lle alunperin tehdyissä vastaavissa, joita käytin siinä simussa, oli ainakin kolme eri vaihtoehtoa.

Pitää ladata uudellen ja katsoa tarkemmin. Ei ole kuin yksi formaatti.

Onko Skyforce maksullinen?
« Last Edit: 09.08.20, 12:00 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4612
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1293 on: 09.08.20, 11:48 »

On maksullinen.

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4930
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1294 on: 09.08.20, 12:42 »

https://www.avsim.com/forums/topic/523221-new-free-cloud-textures-for-all-versions-of-p3d-and-fsx/

Onko kokemuksia yllä olevista pilvistä? En saa niitä ladattua koska en löydä toimivia linkkejä.

Arveluttaa hieman!

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4930
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1295 on: Yesterday at 13:17:11 »

Voisi noita V2.1:n Preparille tehtyjä pilviä mitenkään pienentää jollakin ohjelmalla helposti?

Esimerkiksi Cumulus.01 on kooltaan 5462 kt ja useimmat Cirrukset 4097 kt, minimissään 1025 kt.

Voisin kuvitella, että pykälää pienemmällä resoluutiolla ne olisivat edelleen hyvän näköisiä eli paremmat kuin P3D4:n "huonot" vakiopilvet mutta vaikutus frameihin olisi selvästi pienempi.

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4612
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1296 on: Yesterday at 14:25:28 »

Mikset lataa FSX:lle tarkoitettuja pilvipaketteja, joissa varmaankin on valinnanvaraa? Valitset sieltä sopivimmat. Eihän tämä P3D sen kummosempi pilvien suhteen ole.

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4930
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1297 on: Yesterday at 18:01:08 »

Mikset lataa FSX:lle tarkoitettuja pilvipaketteja, joissa varmaankin on valinnanvaraa? Valitset sieltä sopivimmat. Eihän tämä P3D sen kummosempi pilvien suhteen ole.
En arvannut että FSX:n pilvet sopisivat P3D4:een. Latailin kahdetkin FSX-pilvet ja valitsin Aime Leclercq:n Oscars Cloudin pilven Cumulus01. Hyvältä näytää, koko on 1024 x 1024 (1366 kt). Aiemmat olivat siis 5426 kt.

Onko muilla pilvillä väliä? Cirrukset?



i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6541
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1298 on: Yesterday at 18:31:08 »

Periaatteessa P3D on sama roska-FSX mutta huomattavasti parempi eöi teoriassa suurin osa FSX-lisureista tai modauksista toimii P3D:ssä suoraan. V4 ja v5 kanssa toki pitää huomioida, että esim 32bit lisurit voi kaataa koko simun.
Pages: 1 ... 63 64 [65] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1