FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.09.18, 00:19

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 24 Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 84028 times)
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 352
Date Registered: 10.02.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #340 on: 14.02.18, 07:40 »

Ihan mielenkiinnosta kysyn. Pitääkö tuon päivityksen takia asentaa koko roska uusiksi, kaikkine kilkkeineen? Kauhea homma!

Ks. yllä Tomi Renbergin vastaus....melkoisen tyhjentävä.

yst. Jussi
Tapio Ehder
Offline Offline

Posts: 186
Date Registered: 10.09.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #341 on: 14.02.18, 08:20 »

Minkälaisia kokemuksia on uudesta päivityksestä?  Kannattaako päivittää.  Tämä nykyversio pelaa niin hyvin, että aina on epävarmuustekijöitä siitä mitä päivitys muuttaa.

HP h8-1111sc Intel(R) Core (TM) i5-2320 CPU@3.00 GHz, Muisti (RAM): 8,00 Gt Nvidia GT530
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 361
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #342 on: 14.02.18, 09:16 »

Ihan mielenkiinnosta kysyn. Pitääkö tuon päivityksen takia asentaa koko roska uusiksi, kaikkine kilkkeineen? Kauhea homma!

Nämä 4.x päivitykset tulee menemään tällä install/uninstall client/content-tyylillä. Varmaan koko roskan joutuu asentamaan uudestaan, kun versio 5 julkaistaan. Toki eri lisäosiin joutuu asentamaan päivityksen, mutta esim. FTX/PMDG/FSDTn tuotteissa tuokin menee jo aika pitkälle jonkun "centralin" kautta. Jos latausajat unohtaa niin eihän tämä nyt ole kuin joku puolen tunnin homman riippuen paljonko lisäosia on.

Tosin saattaahan olla jotain typeriä lisäosia, jotka tunkevat itsensä P3Dn hakemistoihin joihin ei ole tarkoitus asentaa mitään muuta kuin simun omia filejä. Mutta sille ei sitten voi mitään, jos jotkut kehittäjät eivät noudata LMn ohjeistusta. Tosin ei kai kukaan varteenottava kehittäjä enää noin toimi.
« Last Edit: 14.02.18, 09:22 by Tomi Renberg »
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 352
Date Registered: 10.02.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #343 on: 14.02.18, 15:30 »

Minkälaisia kokemuksia on uudesta päivityksestä?  Kannattaako päivittää.  Tämä nykyversio pelaa niin hyvin, että aina on epävarmuustekijöitä siitä mitä päivitys muuttaa?

Hokasin, että Flight 1 GTN 750 ei toimi...Katellaan mitä muuta ilmenee. Onneksi venhempi versio on toisella kiintolevyllä...

yst. Jussi
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 361
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #344 on: 15.02.18, 03:23 »

Hokasin, että Flight 1 GTN 750 ei toimi...Katellaan mitä muuta ilmenee. Onneksi venhempi versio on toisella kiintolevyllä...yst. Jussi

Kannattaa varmistaa lisäosan valmistajan sivuilta, että 4.2 on tuettu. Uudessa P3D versiossa ei välttämättä toimi kaikki vanha sellaisenaan vaan vaatii lisäosan tekijältä muutoksia.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4180
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #345 on: 15.02.18, 23:02 »

Flight 1 GTN 750/650 on nyt päivitetty P3DV4.2-yhteensopivaksi  thmbup
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3830
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #346 on: 20.02.18, 17:32 »

Aika pettynyt olen koko Prepariin (ei aiempaa kokemusta ennen v4)

Olen nyt laittanut rahaa aika pirusti ko. simuun. Edelleenkään en saa reunanpehmennystä tilaan, joka miellyttäisi (FSX onnistuu hyvin helposti) thmbdn

On lähes sama ainakin reunanpehmennyksen suhteen mitä teet? Vähennät jotakin, esim. sitä kuinka pitkältä esim. autogen puustoa / rakennuksia piirretään (mitä pienempi on arvo, sitä enemmän päästään FSX -tyyliin, jolloin puustoa tai rakennuksia piirretään kuin sieniä sateella) Huh Juuri tästä halusin mm. eroon. Jos haluaisin lentää Cessnalla, eli matalalla en valitsisi koskaan Preparia. Kun nyt sitten satun lentämään reittilentoja VF:llä en silti voi olla tyytyväinen vrt. FSX. Objektit tai default kentät aiheuttavat erittäin pahaa "vilkkumista". En vaan voi ymmärtää miksi? Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että kun olen laskeutumassa suureen metropoliin, näen kaikki default  lentokentät "vilkkuvina" objekteina jollen saa ostettua niitäkin pikkukenttiä ei kuitenkaan tehdä, koska niitä ei osteta kuten isompia....

Aika kivasti olen tuhlannut:

Intel core I7 coffee lake 8th generation (parasta mitä rahalla saa) "Ei liity I9 -prosessoriin"
MSI emolevy tuolle prossulle
16Gb RAM / 2666Mhz / DDR4
M2. 500Gb (eli SSD, erittäin nopea sellainen)
Virtalähde 750W
Kotelo (Prkl. iso ja hyvä)
Vesijäähdytys prosessorille (lähes kallein mitä rahalla saa)
Geforce GTX 1080 / 8Gb

(nämä siis viimeviikolla, muutakin löytyy jo valmiina)

Mitähän seuraavaksi?

X-Plane?

Edit: Ai niin ORBX:n tuotteet on myös ostettu Shocked
« Last Edit: 20.02.18, 17:42 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4700Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons (Clean install Win10 + P3Dv4.3 + Aes A318/321 + other addons)
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14426
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #347 on: 20.02.18, 17:50 »

Aika pettynyt olen koko Prepariin (ei aiempaa kokemusta ennen v4)
Olisiko tuon turhan itkun sijasta vaikka kuvia asetuksista? nVidia & P3D? Ja vähän tarkemmin/selkeämmin mikä se varsinainen ongelma on? Maiseman vilkkuminen? Reunanpehmennys? Autogen?

Ei mulla ainakaan mikään vilku, viimeksi eilen (valitettavasti) lensin default-kentälle (jotka kaikki lähtökohtaisesti aivan perseestä), ja ihan hyvin toimi.
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4561
Date Registered: 13.04.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #348 on: 21.02.18, 08:00 »

Joo ei kyllä vilku mullakaan simussa mikään muu kun beacon ja strobot.  Huh Laitahan kuvia asetuksista ja tästä/näistä ongelmista niin selkenee.

Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1231
Date Registered: 11.12.11

Re: Prepar3D V4
« Reply #349 on: 21.02.18, 09:10 »

Mulla vilkkui välillä rullaustiet. Oli raivostuttava vaiva!
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 361
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #350 on: 21.02.18, 11:05 »

Tyydyttääkö yleensäkään P3D, jos katsot netistä jotain videoita jossa joku pyörittää hyvällä laitteistoilla tai vain oma setup? Jos ensimmäinen niin mitään ei liene tehtävissä kuin vaihtaa simua/harrastusta.

P3D toimiseen ei mitään ihmeellisiä vippaskonsteja mielestäni tarvitse tehdä tai viisaus on lähinnä siinä että jättää lähes kaiken FSXstä opitun säätämisen kokonaan pois.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3830
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #351 on: 21.02.18, 16:48 »

Eipä noita objektien tai kiitoteiden vilkkumista mistään kuvista näe. Eikä ole mitään ohjelmaa jolla kuvata. Enpä ole mitään ihmeellistä myöskään säädellyt, on vain kummaa ettei 8xSSAA riitä reunanpehmennykseen edes silloin, jos määrittää 4x Sparse Grid Supersamplingin Inspectorista.

FSX:llä riittää tehokkaaseen reunanpehmennykseen / vilkkumiseen 8xS [Combined: 1x2 SS + 4x MS] + 2x Sparse Grid Supersampling -yhdistelmä.

Olen kyllä nähnyt hienoja videoita ja niissäkin joissain tuota vilkkumista, mutta oletan että jos kentän objektit ovat vilkkuneet, on kenttä ollut vanhempaa tekoa, eikä edes välttämättä P3Dv4 yhteensopiva?

Olen vain kerran asentanut Preparin, ja siihen V4.1 päivityksen. On siis mahdollista että jotain on mennyt joissain asennuksissani pieleen. PTA:n käyttäjänä joutuu myös käyttämään tiettyjä varjoja päällä, jotta maa näkyisi oikein, ja tässäkin saattaa olla jotain mahdollisesti pielessä?

Kunhan saan asennettua koko koneen Windowseineen uudelleen, niin kokeilen silloin josko ongelma olisi korjaantunut. Tämän päälle sitten palikka kerrallaan...








   
Intel I7 8700K @ 4700Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons (Clean install Win10 + P3Dv4.3 + Aes A318/321 + other addons)
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4230
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #352 on: 21.02.18, 17:24 »

Mikset Mika tyydy FSX:ään kuten minä. Sinulla on vielä hitusen minun kokoonpanoa tehokkaampi tietokonekin.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1017
Date Registered: 03.07.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #353 on: 21.02.18, 18:01 »

Mikset Mika tyydy FSX:ään kuten minä. Sinulla on vielä hitusen minun kokoonpanoa tehokkaampi tietokonekin.

Miksi tyytyä 13 vuotta vanhaan 32 bittiseen roskaan, kun uudempi 64 bittinen versiokin on saatavilla. Koneen tehoilla nyt niin väliä, pyörittää se tehokkaampi kone prepariakin paremmin.

Jotain nyt on kyllä simun asennuksessa vialla tai jotain, mutta ei se silti tarkoita, että asian suhteen pitäisi luovuttaa..

ProjectFly Focus Group Manager
https://app.projectfly.co.uk
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14426
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #354 on: 21.02.18, 18:56 »

Jotain nyt on kyllä simun asennuksessa vialla tai jotain, mutta ei se silti tarkoita, että asian suhteen pitäisi luovuttaa..
Jep, tai jopa joku hardware saattaa olla viallinen tai ajureissa vikaa tms. Ei se aina ole sovelluksen vika jos joku kusee.

Kyllä mulla lähtee sahalaidat pelkällä SSAA:lla ihan ilman mitään inspector-kikkailuakin. Kannattaa tosiaan ihan puhtaalla asennuksella aloittaa ja käynnistää simu ”puhtaana” ennen kuin säätää mitään muuta tai edes asentaa mitään lisureita.

Ja kuten Tomi sanoi, mitä vähemmän säätää, sen parempi. Ja tuollaiset FSX-höpinät kannattaa unohtaa suoraan.
« Last Edit: 21.02.18, 19:01 by Petri Koivisto »
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4561
Date Registered: 13.04.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #355 on: 21.02.18, 19:22 »

Kuten muut sanonut ja FSX ajoista alkaen palikka kerrallaan simuun, maltti on valttia. Itsellä ainakin tuntuu riittävän tuohon reunanpehmennykseen 4xMSAA. Ainakaa ei ole suurempaa eroa kuin korkeammalla arvolla taikka SSAA valittuna

Preparin helppous on kun ei tarvitse säätää mitään. Affinity maskin olen .cfg:hen laittanut, mutta ei ole muuten tarvinnut kajota siihen.  thmbup

Kalle Heinonen
Offline Offline

Posts: 1438
Date Registered: 04.09.05

WWW
Re: Prepar3D V4
« Reply #356 on: 22.02.18, 09:02 »

Mikset Mika tyydy FSX:ään kuten minä. Sinulla on vielä hitusen minun kokoonpanoa tehokkaampi tietokonekin.

Suosittelen P3D:tä sinullekin, niin loppuu jatkuva VAS:n kyttääminen ja OOM ongelmat. thmbup

Lauri FIN918
Former member
Re: Prepar3D V4
« Reply #357 on: 22.02.18, 13:23 »

Käyttääkö kukaan P3D 4k näytöllä? Dynamic Lighting vieläkin tiputtaa fps:t tonttiin (ei mitään aa käytössä).
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3830
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #358 on: 23.02.18, 12:51 »

Suosittelen P3D:tä sinullekin, niin loppuu jatkuva VAS:n kyttääminen ja OOM ongelmat. thmbup

Samaa mieltä vaikka ongelmiakin ainakin itsellä on ollut. Esa kuitenkin käyttää 2D -paneeleita, eikä edes kaupallisia lentokoneita joten VAS -ongelmaa tuskin kovin nopeasti syntyy. Toisaalta Esa käyttää paljon photomaisemia, jolloin joskushan se muisti tulee loppumaan jos pitää kaikki maisemat käytössä samaan aikaan...

   
Intel I7 8700K @ 4700Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons (Clean install Win10 + P3Dv4.3 + Aes A318/321 + other addons)
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4230
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #359 on: 23.02.18, 15:21 »

En edes tiedä mikä on VAS-ongelma. OOM-ongelman tiedän ja tähän olen törmännyt toistaiseksi vain silloin, kun liikun SLEW-toiminnolla nopeasti laajojen photosceneryalueitten yllä tai North/South Finlandin yllä.

FSX:ssä asetukset ovat kaikki täysillä paitsi autogen pykälää alle täyden (varjot kumminkin pois) ja fsx.cfg:tä olen säätänyt talojen ja puustojen maksimimääräksi 6000. Samoin LOD_RADIUS =6,5 ja muutama muukin tweakki käytössä.

North/South Finlandeissa on käytössä kaksi ylintä tieluokkaa koska pienemmät tiet rasittavat minunkin konetta liikaa ja aiheuttavat helpommin OOM-virheitä (joskin maasto olisi aidompi pikkuteineen).

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 24 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1