FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
15.12.18, 03:08

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 47 Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 117940 times)
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4011
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #360 on: 23.02.18, 16:13 »

« Last Edit: 23.02.18, 16:23 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4421
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #361 on: 23.02.18, 17:07 »

Hyvää asiaa tuossa oli Googlen kääntäjälläkin suomennettuna.

Ikävää jos ja kun FSX:ssä ei saa OOM-virheitä loppumaan. Tietokoneeni teho sallii nykyään hienojen ja laajojen photoscenery ja muiden hienojen maisemien käytön runsailla yksityiskohdilla. Erityisesti LOD_RADIUS saa esim vuoret näyttämään hienolta jo kaukaa. Defaultarvon 4.5 sijaan käytän arvoa 6.5 ja olen kokeillut luokkaa 10. Maisema sen kun paranee mutta OOM-tilanteita tulee entistä helpommin.

Älkää silti sanoko, että asenna P3D. En viitsi enää alkaa rakentamaan ja virittämään uutta simua kaikkine mahdollisine maisemineen ja muine lisäosineen, elleivät maailman kirjat mene ihan sekaisin.

Kerran ne tosin menivätkin, kun hylkäsni FS 2004:n ja siirryin FSX:ään. Tämän tein kuitenkin vasta sitten, kun sain riittävän tehokkaan tietokoneen.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4011
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #362 on: 23.02.18, 18:06 »

Hmm... siis niinku?

Voit välttyä OOMeilta ym... jos et pidä scenery libraryssa kaikkia maisemiasi päällä samaan aikaan! Eli lataa Scenery Config Editor, jolla saat hallittua simulaattorisi maisema-asetuksia ilman, että käynnistät itse simulaattoria.

Lennät alpeilla? Ota kaikki muut photarit pois päältä (rasti pois ruudusta).

Lennät Suomessa? otat kaiken muun pois päältä. Jne..

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5396
Date Registered: 14.12.05

Re: Prepar3D V4
« Reply #363 on: 23.02.18, 18:10 »

En edes tiedä mikä on VAS-ongelma. OOM-ongelman tiedän ja tähän olen törmännyt toistaiseksi vain silloin, kun liikun SLEW-toiminnolla nopeasti laajojen photosceneryalueitten yllä tai North/South Finlandin yllä.
...

Suomeksi lyhyesti:

Nuo ongelmat ovat oikeastaan sama asiantila eri tavoin lausuttuna. VAS = Virtual Address Space eli virtuaalinen osoiteavaruus. 32-bittisessä ohjelmassa muistia ohjelmalle varataan maksimissaan 2^32 (kaksi potensiin 32) tavua eli 4 gigatavua, joka on siis tuon "avaruuden maksimikoko".  Kun tämä määrä saavutetaan tulee OOM-virheilmoitus. 64-bittisellä ohjelmalla tuo maksimiraja on 2^64 tavua eli niin suuri määrä, että mihinkään reaaliseen tietokoneeseen ei tällä hetkellä voi niin paljon (fyysistä) keskusmuistia edes asentaa.

Pekka
« Last Edit: 23.02.18, 18:19 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5396
Date Registered: 14.12.05

Re: Prepar3D V4
« Reply #364 on: 23.02.18, 18:15 »

Vielä yksi kysymys P3D:stä.

FSX:ää ei tunnetusti kannata asentaa suojattuun oletuskansioonsa vaan jonnekin muualle levyllä. Miten on P3D:n laita?


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4421
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #365 on: 24.02.18, 14:11 »

Onko kukaan käyttänyt oheista OOM-fixiä FSX:ssä?
Jos on, millaiset kokemukset.


https://support.microsoft.com/fi-fi/help/947246/you-may-receive-an-out-of-memory-error-message-because-of-the-desktop

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Prepar3D V4
« Reply #366 on: 24.02.18, 15:37 »

Onko kukaan käyttänyt oheista OOM-fixiä FSX:ssä?
Jos on, millaiset kokemukset.

Vaikuttaa vain siihen, montako ohjelmaa/ikkunaa voi olla auki Windowsissa yhtäaikaa. Ongelman voi todeta Out of memory error virheilmoituksella, jonka Windows antaa.

Ei liity mitenkään FSX:n OOM-kaatumisiin.
« Last Edit: 24.02.18, 18:03 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4421
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #367 on: 24.02.18, 16:58 »

Kiitos tiedosta Tatu.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6313
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #368 on: 25.02.18, 03:23 »

Kyllä Esa nyt trollaa taas jälleen oikein kunnolla. Tästä ei ole pitkäkään aika, kun viimeksi et "tiennyt", mikä VAS on. Silloin sitä selvitin sinulle useamman viestin voimin. Tästä oli meil pitkä keskustelu Tatun ketjussa, jossa Tatu testaili eri asetusten vaikutusta VAS:n käyttöön. Eikä ollut ensimmäinen kerta. Älä jaksa jatkuvasti käyttäytyä kuin pikkulapsi. Tiedät ihan hyvin, mikä on vas/oom-ongelma. FSX ei muutu paremmaksi sillä, että uskottelet niin ja annat ymmärtäö, että se toimii sinulla niin hyvin, ettei asia kosketa.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4421
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #369 on: 25.02.18, 08:25 »

Miksiköhän jotkut suhtautuvat täällä simuharrastukseen liian ryppyotsaisesti tai liika vakavasti?

Tälläkin palstalla on jo aikoja sitten keskusteltu siitä että kukin saa harrastaa lentosimuja ihan kuten haluaa ja yleisillä alan palstoilla saa kirjoittaa mitä haluaa ja kysyä mitä tahtoo.

Minusta ei pidä mennä jonkun simuharrastajan henkilökohtaisuuksiin esim. haukkumalla häntä "lapselliseksi" tai "täysin tietämättömäksi". Olisi parempi että täällä saisi kuten yleensä saakin, mihin tahansa kysymyksiin asialliset vastaukset.

Jos tällä palstalla alettaisiin kontrolloida ihmisten sanomisia (ihan törkeitä tai lain vastaisia tapauksia lukuun ottamatta) eroaisin heti FSNordicista. Suomi on vapaa maa ja sellaisena sen pitää pysyä.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6313
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #370 on: 25.02.18, 12:51 »

Voit osoittaa viestisi kyllä ihan nimelläkin. Kyse on vain siitä, että ei kukaan jaksa koko ajan toistaa samaa asiaa uudelleen ja uudelleen.

Toisaalta, ihan yhtä lailla itse ihmettelet, miksi P3D on niin paljon suositumpi kuin FSX, etkä suostu hyväksymään sitä ja yrität puolustella sitä ikivanhaa softaa, josta ei teknisesti ole mitään vastusta nykyajan simuille. Mielestäsi kaikkien pitäisi lentää fsx:llä, koska se riittää sinulle?

Älä jaksa heittäytyä marttyyriksi. Tiedät kyllä mitä tarkoitin lapsellisuus-kommentillani.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4011
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #371 on: 01.03.18, 11:56 »

Onko varmuutta täällä olevilla käyttäjillä siitä, että FSUIPC 5123e toimii Prepar 4.2 kanssa?

PTA ei taida vielä toimia?

REX Sky force?

REX4 Direct ei taida olla ongelmia?

(Laittelen lisää kysymyksiä, kun eteen tulee...)

Kiitos!

Edit: Tuleeko jollakulla mieleen mitään konkreettista eroa Win7 ja Win10 -välillä Prepar3Dv4.XX käyttämisessä? Alan itse taipua Win10 käyttöön. Itse en eroja tiedä ko. käyttisten välillä. Tietty Win10 tukee DirectX12.
« Last Edit: 01.03.18, 12:08 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Prepar3D V4
« Reply #372 on: 01.03.18, 12:39 »

Edit: Tuleeko jollakulla mieleen mitään konkreettista eroa Win7 ja Win10 -välillä Prepar3Dv4.XX käyttämisessä? Alan itse taipua Win10 käyttöön. Itse en eroja tiedä ko. käyttisten välillä. Tietty Win10 tukee DirectX12.

Eroista en osaa sanoa, mutta Lockheed suosittelee Win10.
https://www.prepar3d.com/system-requirements/

'Don't panic'
Juha Patosalmi
Offline Offline

Posts: 60
Date Registered: 19.06.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #373 on: 05.03.18, 10:34 »

Nopea ja helppo homma. Uninstall P3D Client, Uninstall P3D Content, Install P3D Client, Install P3D Content. Kesti ehkä max 5 minuuttia.

Sceneryn päivittäminen voi vaatia asentamaan jotain ORBXn palikoita uudestaan, mutta eihän siinä sceneryyn mitään uutta muutoslogien perusteella tullut, joten turhaa hommaa sen päivittäminen.

Asensin jo P3D 4.2 valmiiksi, kun en ehdi lähiaikoina lentelemään niin eiköhän pian kaikista ole jo 4.2 versiot tarjolla jolloin tarvii vain ne päivittää enää. Activeskystä tuli jo eilen 4.2 yhteensopiva beta-versio.

Yleensä kannattaa odottaa noin viikko, että kaikki ovat saaneet lisäsosastaan tehtyä 4.2 yhteensopivan.


Päivitys sujui näppärästi juurikin tällä ohjeella. Päivitin kaikki kolme, client-content-scenery. Yksi asia jäi ihmetyttämään, windowsin "programs and features" listassa tuo neljäs elementti "P3D v4 Academic" on edelleen vanhalla versionumerolla, ja siinä lukee "installed on 21.11." jolloin tein edellisen täyden reinstallin. Onko tällä asialla mitään merkitystä?

Kiitos,

JP
Markku Aaltonen
Offline Offline

Posts: 63
Date Registered: 18.08.12

Re: Prepar3D V4
« Reply #374 on: 05.03.18, 13:06 »


  Ei toimi Prepar 4Dv4 uusimman päivityksen jälkeen!Asensin client 4.2.21.24048 ja content 4.2.21.24048 installer paketit mutta avattuani simun ja aloitettuani lennon huomasin lennon olevan niin katkonaista että asensin takaisin aikaisemman 
  version. Kokeilin eri kentiltä ja eri koneilla mutta sama toistui.Mikähän mahtaa olla syynä tähän?Kannattaako asentaa vielä scenery. msi installer? Ohjelmaluettelossa on alunperinkin ollut vaan 3 kuvaketta.Simu toiminut hyvin alusta asti eli n.4kk.
Jouni Pyhäjärvi
Offline Offline

Posts: 171
Date Registered: 14.07.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #375 on: 05.03.18, 14:00 »

Asensin client 4.2.21.24048 ja content 4.2.21.24048 installer paketit mutta avattuani simun ja aloitettuani lennon huomasin lennon olevan niin katkonaista....

Kuulostaa siltä että sinulla on ei yhteensopiva fsuipc client asennettuna. se teki juuri tollasta. asenna fsuipc 5.124

Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4588
Date Registered: 13.04.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #376 on: 05.03.18, 14:09 »

  Ei toimi Prepar 4Dv4 uusimman päivityksen jälkeen!Asensin client 4.2.21.24048 ja content 4.2.21.24048 installer paketit mutta avattuani simun ja aloitettuani lennon huomasin lennon olevan niin katkonaista että asensin takaisin aikaisemman 
  version. Kokeilin eri kentiltä ja eri koneilla mutta sama toistui.Mikähän mahtaa olla syynä tähän?Kannattaako asentaa vielä scenery. msi installer? Ohjelmaluettelossa on alunperinkin ollut vaan 3 kuvaketta.Simu toiminut hyvin alusta asti eli n.4kk.

Toimi itsellä kyllä, oisko tuo fsuipc vain turhan vanha.

Markku Aaltonen
Offline Offline

Posts: 63
Date Registered: 18.08.12

Re: Prepar3D V4
« Reply #377 on: 05.03.18, 15:50 »

 
Joskus pienestä kiinni.Asensin uusimman Fsuipc-version 5.124 kuten neuvottiin ja nyt toimii loistavasti ilman katkomisia.Kiitos! thmbup
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 395
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #378 on: 05.03.18, 19:37 »

Yksi asia jäi ihmetyttämään, windowsin "programs and features" listassa tuo neljäs elementti "P3D v4 Academic" on edelleen vanhalla versionumerolla, ja siinä lukee "installed on 21.11." jolloin tein edellisen täyden reinstallin. Onko tällä asialla mitään merkitystä?

Client, content, scenery ovat ne komponentit joihin tulee päivityksiä "Prepar3d v4 Academic" versionumerona se jolla olet full installin tehnyt.
Ei siitä kannata välittää. Itselläni on Content&Client 4.2, Scenery 4.1 (jouduin päivittämään, kun painoin vahingossa uninstallin tälle Smiley)  ja Academic 4.0.


« Last Edit: 05.03.18, 19:43 by Tomi Renberg »
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 395
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #379 on: 05.03.18, 19:40 »

Edit: Tuleeko jollakulla mieleen mitään konkreettista eroa Win7 ja Win10 -välillä Prepar3Dv4.XX käyttämisessä? Alan itse taipua Win10 käyttöön. Itse en eroja tiedä ko. käyttisten välillä. Tietty Win10 tukee DirectX12.

Ehdottomasti Win10. Uuden simun kanssa ei ole mitään syytä jumittaa jossakin vanhassa käyttiksessä.
Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 47 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1