FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
17.11.18, 11:46

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 34 Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 98071 times)
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6287
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #380 on: 06.03.18, 06:27 »

Mulla v4.2 aiheuttaa pientä lagimista ja nykimistä. Ei ole yhtä sulavaa kuin vielä 4.1 Tuota tuntuu internetin mukaan esiintyvän monella muullakin. 4.2 ei tuonut juuri mitään merkittävää uutta, joten täytyy varmaan siirtyä takaisin 4.1 versioon. Päivitin client + content mutta taidan jättää tuon 4.2 contentin, kun sillä ei merkitystä toimivuuteen ole.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6287
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #381 on: 09.03.18, 20:52 »

Mulla v4.2 aiheuttaa pientä lagimista ja nykimistä. Ei ole yhtä sulavaa kuin vielä 4.1 Tuota tuntuu internetin mukaan esiintyvän monella muullakin. 4.2 ei tuonut juuri mitään merkittävää uutta, joten täytyy varmaan siirtyä takaisin 4.1 versioon. Päivitin client + content mutta taidan jättää tuon 4.2 contentin, kun sillä ei merkitystä toimivuuteen ole.

Vahvistan tämän. Nyt on content 4.2 ja client 4.1 ja kaikki performance ongelmat on hävinneet. Simu on yhtä sulava kuin ennenkin. Luulin aluksi, että tuo johtuu päivitetyistä Nvidian ajureista mutta kyllä se on tuo client 4.2 itsessään, joka tekee jotain, joka aiheuttaa nykimistä ja pätkimistä ja laskee fps:ää yleisesti ottaen ainakin minulla 30-40%.
Mika Virolainen
Online Online

Posts: 3913
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #382 on: 10.03.18, 08:33 »

Erittäin huono uutinen. Toivottavasti korjaavat pian.

   
Intel I7 8700K @ 4700Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons (Clean install Win10 + P3Dv4.3 + Aes A318/321 + other addons)
Tapio Ehder
Offline Offline

Posts: 205
Date Registered: 10.09.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #383 on: 10.03.18, 08:35 »

Kiitos kaikille hyvistä huomioista uudesta päivityksestä. Sen johdosta katson viisaimmaksi pysyä 4.1:ssä, jossa kaiki onolen saanut sujuvasti toimimaan!  Smiley

HP h8-1111sc Intel(R) Core (TM) i5-2320 CPU@3.00 GHz, Muisti (RAM): 8,00 Gt Nvidia GT530
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14442
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #384 on: 10.03.18, 09:13 »

Vahvistan tämän. Nyt on content 4.2 ja client 4.1 ja kaikki performance ongelmat on hävinneet. Simu on yhtä sulava kuin ennenkin. Luulin aluksi, että tuo johtuu päivitetyistä Nvidian ajureista mutta kyllä se on tuo client 4.2 itsessään, joka tekee jotain, joka aiheuttaa nykimistä ja pätkimistä ja laskee fps:ää yleisesti ottaen ainakin minulla 30-40%.
Oletko laittanut jotain tweakkeja cfg:hen? Mulla taas pätki 4.1 oudosti välillä, lähinnä kun käänsi esim hdg- namiskaa ohjaamossa niin tökkäsi aina, varsinkin jos kone teki jotain liikettä samaan aikaan, esim lähti kääntymään seuraavalle pisteelle.  Päivitin Nvidian ajurit ja fsuipc:n uusimpaan ja silti pätkiminen jatkui. Sitten asensin 4.2 clientin ja yritin asentaa erästä Ai-pakettia ja sain simun hajalle niin että piti vetää uusiksi kokonaan, ja nyt kokonaisella puhtaalla 4.2 versiolla toimii taas kuin junan vessa ilman pätkimisiä. En tiedä johtuiko tuo pätkiminen tweakeista vai mistä, mutta nyt tuntuu pyörivän sulavasti vähintään yhtä hyvillä frameilla. Ainut rivi minkä lisäsin on tuo FTFF=0.01. Edellisessä versiossa oli melkein kaikki tweakit mitä löytyy tuosta V4 ”tuning guidesta”.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4206
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #385 on: 10.03.18, 09:18 »

Aika jännä että tuolla lailla käyttäytyy. Itse päivitin koko hoidon eli client, content ja sceneryn V4.2:ksi eikä ongelmia ole ilmennyt toistaiseksi poislukien FSUIPC:n päivitys mikä aiheutti takertelua. Yhtä hyvin pyörii kuin ennenkin ellei jopa hieman paremminkin  Wink
« Last Edit: 10.03.18, 10:03 by Mikael Leinonen »
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6287
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #386 on: 10.03.18, 13:38 »

Oletko laittanut jotain tweakkeja cfg:hen? Mulla taas pätki 4.1 oudosti välillä, lähinnä kun käänsi esim hdg- namiskaa ohjaamossa niin tökkäsi aina, varsinkin jos kone teki jotain liikettä samaan aikaan, esim lähti kääntymään seuraavalle pisteelle.  Päivitin Nvidian ajurit ja fsuipc:n uusimpaan ja silti pätkiminen jatkui. Sitten asensin 4.2 clientin ja yritin asentaa erästä Ai-pakettia ja sain simun hajalle niin että piti vetää uusiksi kokonaan, ja nyt kokonaisella puhtaalla 4.2 versiolla toimii taas kuin junan vessa ilman pätkimisiä. En tiedä johtuiko tuo pätkiminen tweakeista vai mistä, mutta nyt tuntuu pyörivän sulavasti vähintään yhtä hyvillä frameilla. Ainut rivi minkä lisäsin on tuo FTFF=0.01. Edellisessä versiossa oli melkein kaikki tweakit mitä löytyy tuosta V4 ”tuning guidesta”.

En muistaakseni ole cfg:lle tehnyt mitään. P3Dv4 on siitä hyvä ettei mitään tweakeja tarvitse. Minulla ainakin toimii niin hyvin etten ole mitään tuning guidea edes etsinyt. Annapa linkki johonkin toimivaan ohjeeseen, niin vilkaisen onko mitään tarpeellista. 4.2 on nyt ensimmäinen, joka on tehnyt näin. Toisaalta, eipä tuossa 4.2 ollut yhtään sellaista fixiä, josta olisi mulle hyötyä. DL ilmeisesti on se paras mutta se ei mulla aiheuta fps hittiä lainkaan MSAA:n kanssa, joten siitäkään ei juuri iloa ole.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14442
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #387 on: 10.03.18, 14:16 »

En muistaakseni ole cfg:lle tehnyt mitään. P3Dv4 on siitä hyvä ettei mitään tweakeja tarvitse. Minulla ainakin toimii niin hyvin etten ole mitään tuning guidea edes etsinyt. Annapa linkki johonkin toimivaan ohjeeseen, niin vilkaisen onko mitään tarpeellista. 4.2 on nyt ensimmäinen, joka on tehnyt näin. Toisaalta, eipä tuossa 4.2 ollut yhtään sellaista fixiä, josta olisi mulle hyötyä. DL ilmeisesti on se paras mutta se ei mulla aiheuta fps hittiä lainkaan MSAA:n kanssa, joten siitäkään ei juuri iloa ole.
Tässä: https://www.prepar3d.com/SDKv4/prepar3d/getting_help/advanced_configuration.html

Juu ei tuo tosiaan paljoa säätämistä kaipaa, mutta ihan kokeilemisen arvoisia. Saattaa antaa jokusen fps:n lisää. Varsinkin tuo vika kannattaa kokeilla sillä 0.01 arvolla.
Tapio Ehder
Offline Offline

Posts: 205
Date Registered: 10.09.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #388 on: 10.03.18, 16:51 »

Ei ole minullakaan mitään tweakeja 4.1:ssä. Ainoa jota olen jo vuosia välttänyt  on tuo FSUIPC. Se aiheutti eri versioineen minulle aikanaan paljon harmeja! Ja kun vain jättää sen dynamic lightin pois päältä, niin FPS nousee huomattavasti.

HP h8-1111sc Intel(R) Core (TM) i5-2320 CPU@3.00 GHz, Muisti (RAM): 8,00 Gt Nvidia GT530
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6287
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #389 on: 10.03.18, 18:17 »

Ei ole minullakaan mitään tweakeja 4.1:ssä. Ainoa jota olen jo vuosia välttänyt  on tuo FSUIPC. Se aiheutti eri versioineen minulle aikanaan paljon harmeja! Ja kun vain jättää sen dynamic lightin pois päältä, niin FPS nousee huomattavasti.

Jännä kuulla. FSUIPC on tärkeimpiä lisäosia. Etenkin, jos haluaa saada ohjaimista kaikki irti.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4206
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #390 on: 09.06.18, 17:29 »

P3DV4.3 julkaistaan tässä kuussa  Wink
http://pcflight.net/prepar3d-v4-3-coming-june/
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1254
Date Registered: 11.12.11

Re: Prepar3D V4
« Reply #391 on: 10.06.18, 13:48 »

En todella tiedä miksi, mutta vähän kuumottaisi tuo v4. Alle 60€:lla saisi, on kai sitä tyhmemminkin rahaa tullut tuhlailtua. Mites tuo eroaa v3:sta, muuten kuin 64 bittisyydellään?

"I've personally flown over 194 missions and I was shot down on every one of them. Come to think of it, I've never landed a plane in my life."
- Adm. Thomas 'Tug' Benson
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4578
Date Registered: 13.04.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #392 on: 10.06.18, 14:26 »

En todella tiedä miksi, mutta vähän kuumottaisi tuo v4. Alle 60€:lla saisi, on kai sitä tyhmemminkin rahaa tullut tuhlailtua. Mites tuo eroaa v3:sta, muuten kuin 64 bittisyydellään?

64-bittisyys ja ainakin itellä sujuvuus ja vakaus on parantunut v4:ssa.

Jaakko Polet
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 17.07.10

Re: Prepar3D V4
« Reply #393 on: 10.06.18, 14:48 »

En todella tiedä miksi, mutta vähän kuumottaisi tuo v4. Alle 60€:lla saisi, on kai sitä tyhmemminkin rahaa tullut tuhlailtua. Mites tuo eroaa v3:sta, muuten kuin 64 bittisyydellään?

V4sen kanssa ei ole kertaakaan ollut ongelmia lentäessä jotka liittyisivät itse simuun. Jos nyt ei lasketa tuota QW:n keskeneräistä driimiä  Roll Eyes

Canon EOS 60D,18-55mm IS EF-S,24-105/4 IS USM L 70-200/4 IS USM L
koettu: OUL HEL TKU LAX MDW SAN AMS FCO WAW JFK ARN CPH MUC VIE SZG NCE LPA LHR VAA LLA KUO JYV MXP GVA CTA REG NAP CIA RMI TMP VCE LCY STN KTT RVN KEM OSL FRA TGL MYF EVE SJV LKN SOJ SUF KRK KRN ENF LIRU EFAH EFPA EFPU EFME EFLA EFKO EFRH EFML EFJM EFNU EFKN EFVT EFAL EFHF ORD PHL OSH MKE PEK tulossa:CPH MXP OSL | PPL(A) |
Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3068
Date Registered: 12.01.09

WWW
Re: Prepar3D V4
« Reply #394 on: 10.06.18, 15:21 »

Piru kun vaan maksaa rahaa niin turkasesti uuteen simuun muuttaminen, muuten olisi tehtävälistalla nyt kesällä Cry

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1254
Date Registered: 11.12.11

Re: Prepar3D V4
« Reply #395 on: 10.06.18, 15:35 »

Sit kun mulla on aina ollut toimivuusongelmia näiden fsx-johdannaisten kanssa. Jos en saakaan tuota simua lentokuntoon. Menee 60€ kankkulan kaivoon. Pitää tuumailla otanko riskin...  Undecided Viimeisimmät FSX ja P3Dv3 -yritelmät menivät ns. vituiksi.

"I've personally flown over 194 missions and I was shot down on every one of them. Come to think of it, I've never landed a plane in my life."
- Adm. Thomas 'Tug' Benson
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 371
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #396 on: 11.06.18, 10:26 »

Sit kun mulla on aina ollut toimivuusongelmia näiden fsx-johdannaisten kanssa. Jos en saakaan tuota simua lentokuntoon.

Vaikea sitä on saada sekaisin varsinkin mikäli pitäytyy vaan lisäosissa joihon löytyy ihan suora v4-installeri tai etteikö se olisi lentokunnassa käytännössä muutaman minuutin asetuksien säätämisen jälkeen.

Ongelmahan ei varmaan ole se simun hinta 60 € vaan sen kaiken muu hinta...
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4578
Date Registered: 13.04.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #397 on: 11.06.18, 12:03 »

Ongelmahan ei varmaan ole se simun hinta 60 € vaan sen kaiken muu hinta...

Niin itse simuhan ei tule kalliiksi, vaan ne kaikki lisäosat jotka tekevät siitä lennettävän. Tuossa yksi päivä tuli muuten vain laskettua paljonko sitä rahaa on mennyt simuun, kumpa en olisi laskenut  laugh

Mikko Westerlund
Offline Offline

Posts: 940
Date Registered: 18.09.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #398 on: 25.06.18, 21:04 »


Asus P8Z68 Deluxe, Intel i7 2600K 3,4Ghz, 16Gb 1600MHz, GeForce GTX 960 4Gb, 21" BenQ, Win7@SSD, FSX, P3DV2, P3DV3, P3DV4@SSD
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1027
Date Registered: 03.07.09

Re: Prepar3D V4
« Reply #399 on: 25.06.18, 22:07 »


ilmotuksia tullut, että ainakaan Active Sky, REX eikä ChasePlane toimi ilman päivitystä. Joten jonkun verran kannattaa jälleen odottaa, että kaikki lisäosat saadaan yhteensopiviksi.

ProjectFly Focus Group Manager
https://app.projectfly.co.uk
Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 34 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1