FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.09.20, 11:17

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 65 Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 204855 times)
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 5025
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1000 on: 03.01.19, 19:04 »

Kuinka P3D4:n slew-toiminnossa saa kallistettua ylös/alaspäin näkymää eteenpäin? Siis niin kuin lentokoneen asento on nousussa/laskussa? En löydä simun ohjeesta mitään näppäintä tai näppäinyhdistelmää tuolle toiminnolle. Muuten slewin liikkeiden halinta on tuttua ja hallussa.

Tästä olisi hyötyä, kun ottaa kuvakaappauksia kun jotain aluetta tai kenttää lähestytään nokka tai katse jonkin verran alaspäin.

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 5025
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1001 on: 03.01.19, 20:28 »

Jälleen stutter-asiaa. Kokeilin Avsimistä löytynyttä ohjetta pikkupätkimisen vähentämiseksi.

En siis käytä Nvidia Inspectoria.

Lisäsin ensin Nvidian control paneelin 3D-sovellusksiin Prepar3D.exe:n, jota siellä ei ollut aiemmin. Sitten muutin ohjeen mukaan sovelluksen (P3D) arvon Pre rendered frames =1 (Esipiirrettyjen kehysten enimmäismäärä =1) eikä application controlled, mikä oli oletuksena. Framerajoitin simussa 30, v-sync pois.

Ainakin muutamien testilentojen mukaan sutterit mielestäni vähenivät Helsingin yllä, sekä lentokoneen ohjaamosta katsoen tai liikkumalla slewillä eri suuntiin pääkaupungin yllä. Jatkan kokeilua huomenna.

Jos tämä olisi ratkaisu olisin todella iloinen.  Smiley

Mitä kokemuksia muilla on edellämainitun arvon muuttamisesta ykköseen stutterien suhteen? Ellette ole kokeilleet, kannattaa kokeilla ja kertoa tällä mitä vaikuttaa!


i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Markku Aaltonen
Offline Offline

Posts: 115
Date Registered: 18.08.12

Re: Prepar3D V4
« Reply #1002 on: 03.01.19, 21:37 »


Välilyöntinäppäin pohjassa ja hiiren rullaa pyörittämällä nokka laskee ja nousee.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4629
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1003 on: 04.01.19, 09:43 »

Jälleen stutter-asiaa. Kokeilin Avsimistä löytynyttä ohjetta pikkupätkimisen vähentämiseksi.

En siis käytä Nvidia Inspectoria.

Lisäsin ensin Nvidian control paneelin 3D-sovellusksiin Prepar3D.exe:n, jota siellä ei ollut aiemmin. Sitten muutin ohjeen mukaan sovelluksen (P3D) arvon Pre rendered frames =1 (Esipiirrettyjen kehysten enimmäismäärä =1) eikä application controlled, mikä oli oletuksena. Framerajoitin simussa 30, v-sync pois.

Ainakin muutamien testilentojen mukaan sutterit mielestäni vähenivät Helsingin yllä, sekä lentokoneen ohjaamosta katsoen tai liikkumalla slewillä eri suuntiin pääkaupungin yllä. Jatkan kokeilua huomenna.

Jos tämä olisi ratkaisu olisin todella iloinen.  Smiley

Mitä kokemuksia muilla on edellämainitun arvon muuttamisesta ykköseen stutterien suhteen? Ellette ole kokeilleet, kannattaa kokeilla ja kertoa tällä mitä vaikuttaa!

Muistaakseni joku sinulle tämän ohjeen jo antoi, ja kokeilit sitä. Ohjeessa tuo toteutettiin kylläkin NVI:llä (sama asia). Prepar3D.cfg -rivin arvoa muuttamalla / lisäämällä rivi. Voi toki olla että oli vain samankaltainen toimenpide?
« Last Edit: 04.01.19, 15:36 by Mika Virolainen »

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14544
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #1004 on: 04.01.19, 10:06 »

Muistaakseni joku sinulle tämän ohjeen jo antoi, ja kokeilit sitä. Ohjeessa tuo toteutettiin kylläkin Prepar3D.cfg -rivin arvoa muuttamalla / lisäämällä rivi. Voi toki olla että oli vain samankaltainen toimenpide?
Jep, Joonahan sen taisi sanoa eikä siitä ole edes kauaa. Täysin sama ohje.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 5025
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1005 on: 04.01.19, 11:04 »

Mistä minä voin tietää, onko tuon pre rendered framesin muuttaminen sama asia Inspectorista kuin Nvidian control-panelista?

On totta että kokeilin tuota aiemmin Joonan ohjeen mukaan Inspectorista ilman mitään vaikutusta simuun. Voiko olla että Control-panelissa sama asia vaikuttaa P3D4:een mutta Inspectosin kautta ei vaikuta?

Tai sitten stuttereiden pienentyminen on mutua...ota nyt näistä selvää. Ottaa päähän koko simun säätö aina joskus. Embarrassed

Pitää ajatella kuitenkin positiivisen tavoitteellisesti: Ennen kuin vuosi on kulunut, on minulla stutter- ja välkkymisvapaa simu ja olen asentanut Suomen photosceneryn, joka toimii täydentäen jo olemassa olevia Suomen photosceneryitä, joissa talojen korkeudetkin ovat kohdillaan... Tongue

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 516
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1006 on: 04.01.19, 13:07 »

Mistä minä voin tietää, onko tuon pre rendered framesin muuttaminen sama asia Inspectorista kuin Nvidian control-panelista?

Inspector on vain parempi (?) ohjelma noiden profiiliin muokkaamiseen kuin Nvdian oma control panel. Mutta eiväthän nuo mitään muuta tee kuin keskustele näytönohjaimen ajurin kanssa noista profileistä eli ovat molemmat vain pelkästään "profiilieditoreita".
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 5025
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1007 on: 04.01.19, 13:58 »

Ärsyttävää kun P3D4:sta ei saa edes noita kiitoradan viivoja tasaiseksi, kun rataa katsotaan kuvan mukaisesti sivusta.

Olen kokeillut todella monia säätöjä ja kuvan tulokseen pääsee vain pitämällä simun asetuksista AA=8xSSAA.

Onko mitään tehtävissä? Kun selailee nettiä, niin näkee tästä simusta parempiakin kuvia samantapaisissa tilanteissa.



i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14544
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #1008 on: 04.01.19, 14:04 »

Onko mitään tehtävissä?
On. Osta parempi tietokone.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 5025
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1009 on: 04.01.19, 14:17 »

Miten parempi tietokone auttaisi tuohon ongelmaan?

Vai tarkoitatko 4K-näyttöä, jolloin pixeleitä on 4 kertaa enemmän eli noin 8 miljoonaa, joka vaatii siten tehokkaamman tietokoneen?

Nykyinen näyttö on 1920x1080 eli noin 2 miljoonaa pixeliä.

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4629
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1010 on: 04.01.19, 15:03 »

NVI:tä käytettiin alunperin siksi, että nVidian control panel ei toiminut oikein.

Tuo reunanpehmennys ongelma ei ilmeisesti tule poistumaan, joten voisi olettaa että korkeampi resoluutio ratkaisisi asian esim. kiitotien reunoissa, ja tämä puolestaan sitä että näytönohjaimen pitäisi olla parempi jotta jaksaa pyörittää suuremmalla resolla.

Ja tota vilkkumista myös nähtävissä X-Plane11 -videoissa, eli DX11 reunanpehmennys ei ole helppoa. Miten X-Plane11 on sitten säädettävissä, niin siitä voi kertoa käyttäjät.

Summarum: DX11 on per***stä!

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 5025
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1011 on: 06.01.19, 14:14 »

NVI:tä käytettiin alunperin siksi, että nVidian control panel ei toiminut oikein.

Tuo reunanpehmennys ongelma ei ilmeisesti tule poistumaan, joten voisi olettaa että korkeampi resoluutio ratkaisisi asian esim. kiitotien reunoissa, ja tämä puolestaan sitä että näytönohjaimen pitäisi olla parempi jotta jaksaa pyörittää suuremmalla resolla.

Ja tota vilkkumista myös nähtävissä X-Plane11 -videoissa, eli DX11 reunanpehmennys ei ole helppoa. Miten X-Plane11 on sitten säädettävissä, niin siitä voi kertoa käyttäjät.

Summarum: DX11 on per***stä!
Onko se kiveen hakattua että p3d4 käyttää aina DX11:ta?

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4629
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1012 on: 06.01.19, 16:22 »



Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 516
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1013 on: 07.01.19, 07:20 »

Onko se kiveen hakattua että p3d4 käyttää aina DX11:ta?

Ei, mutta ainakaan lähitulevaisuudessa muutoksia tuskin on tulossa. DX12 julkaistiin (toimii vain Windows 10ssa) kuitenkin jo vuonna 2014, mutta erinäisistä syistä ei se kuitenkaan ole yleistynyt peleissä odotetusti.

Tulevaisuus on varmaan siinä mitä DX12 jälkeen joskus tulee.
Esa Kaihlanen
Offline Offline

Posts: 1767
Date Registered: 12.11.01

WWW
Re: Prepar3D V4
« Reply #1014 on: 07.01.19, 08:42 »

Ja tota vilkkumista myös nähtävissä X-Plane11 -videoissa, eli DX11 reunanpehmennys ei ole helppoa. Miten X-Plane11 on sitten säädettävissä, niin siitä voi kertoa käyttäjät.

X-Plane 11:ä on eri optioita riippuen siitä, onko HDR käytössä vai ei. En tunne noita eri tekniikoita sen tarkemmin, joten en syvemmälle osaa niitä analysoida (voin toki listata eri vaihtohedot myöhemmin jos joku ne haluaa tietää). Ymmärtääkseni X-Plane ei käytä DirectX:ää lainkaan, vaan siinä on käytössä OpenGL (ja ovat hiljalleen siirtymässä siitä Vulkan/Metal rajapinnan käytöön).

Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6616
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1015 on: 08.01.19, 11:17 »

Välilyöntinäppäin pohjassa ja hiiren rullaa pyörittämällä nokka laskee ja nousee.

Myös näppäimistä F5-F8 pitäisi kallistua sivulle ja ylös/alas
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6616
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1016 on: 08.01.19, 11:18 »

Mulla loppui simussa välkkyminen aika hyvin, kun laitoin simusta 4XMSAA ja Inspectorista 4xSGSS.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 5025
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1017 on: 08.01.19, 12:07 »

Mulla loppui simussa välkkyminen aika hyvin, kun laitoin simusta 4XMSAA ja Inspectorista 4xSGSS.
Taidan kokeilla Joonan tweakkia ja ottaa uudelleen käyttöön Inspectorin. Palaan asiaan.

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 5025
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1018 on: 08.01.19, 12:34 »

Ei loppunut välkkyminen asetuksilla simu 4xMSAA ja Inspector 4xSGSS.

Suurensin myös simun arvoja ja hyvä tulee vasta kun AA simussa on 8xSSAA, kuten on ollut aiemminkin kun välillä luovuin Inspectorista.
Tämä riippumatta siitä, mitä Inspectorin arvot ovat tuossa kohdassa. Kokeilin toki Inspectorissa arvoa 8xSGSS.

On se kumma kuinka laitteistoriippuvainen tämäkin asia tuntuu olevan. Tietenkin käyttäjissä on eroja. En tiedä millaista välkkymistä vaikakpa Joona pitää vielä hyväksyttävänä. Saatta olla että olen niin vaativa että välkynnän, stutterin tai kiitotien reunan maalausten suhteen olen vaativampi kuin joku toinen harrastaja. Useat keskittyvät täällä itse lentämiseen, jolloin ymmärräm ettei maiseman hyvyydellä ole silloin niin paljon väliä.



« Last Edit: 08.01.19, 22:00 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,6GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6616
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1019 on: 08.01.19, 13:16 »

Pidän aika suurtakin välkkymistä hyväksyttävänä, koska se ei ole mulle niinkään tärkeä asia. Vaikka myönnän, että se on erittäin ärsyttävä. Siitä tulee haitta siinä vaiheessa, kun se alkaa vaikeuttamaan visuaalista lentämistä. Siltikin haluan pitää sen mahdollisimman minimissä. Mulla tosiaan tuo 4xMSAA/4xSGSS auttoi aika paljon. Mulla oli aikaisemmin simussa 8xMSAA ja inspectorissa 2xSGSS. Mulla nousi fps huomattavasti. Yritin inspectorista laittaa 1/2 refresh rate mutta jostain syystä ei toimi simussa.

Oletko Esa kokeillut laittaa myös FXAA päälle?
Pages: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 65 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1