FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
06.12.19, 20:13

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 61 Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 179726 times)
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6466
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1020 on: 08.01.19, 13:16 »

Pidän aika suurtakin välkkymistä hyväksyttävänä, koska se ei ole mulle niinkään tärkeä asia. Vaikka myönnän, että se on erittäin ärsyttävä. Siitä tulee haitta siinä vaiheessa, kun se alkaa vaikeuttamaan visuaalista lentämistä. Siltikin haluan pitää sen mahdollisimman minimissä. Mulla tosiaan tuo 4xMSAA/4xSGSS auttoi aika paljon. Mulla oli aikaisemmin simussa 8xMSAA ja inspectorissa 2xSGSS. Mulla nousi fps huomattavasti. Yritin inspectorista laittaa 1/2 refresh rate mutta jostain syystä ei toimi simussa.

Oletko Esa kokeillut laittaa myös FXAA päälle?
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4729
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1021 on: 08.01.19, 14:02 »

FXAA:n vaikutus on kaksinainen. Se auttaa hieman välkkymiseen ja kiitoradan reunaviivoihin (sahalaita), mutta huonona puolena on, että maisema ja objetit muuttuvat suttuisemmaksi ja epäterävemmiksi. Siksi asetus saa olla minulla pois kytkettynä.

Triviaalikysymys vielä.

Tarkoititko Joona Antialiasing-Setting vai Antialiasing- Transparency Supersampling- arvon muuttamista Inspectorissa?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6466
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1022 on: 08.01.19, 18:54 »

FXAA:n vaikutus on kaksinainen. Se auttaa hieman välkkymiseen ja kiitoradan reunaviivoihin (sahalaita), mutta huonona puolena on, että maisema ja objetit muuttuvat suttuisemmaksi ja epäterävemmiksi. Siksi asetus saa olla minulla pois kytkettynä.

Triviaalikysymys vielä.

Tarkoititko Joona Antialiasing-Setting vai Antialiasing- Transparency Supersampling- arvon muuttamista Inspectorissa?

Transparency Supersampling. Antialiasing mulla on Enhance the application.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4522
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #1023 on: 08.01.19, 19:17 »

Lorby's on julkaissut ilmaisen taskulamppu modin P3D:lle, helpottaa kummasti namiskojen löytämistä pimeässä ohjaamossa  thmbup
https://www.avsim.com/forums/topic/548241-possible-flashlight-for-vc-use-in-44/
Markku Aaltonen
Offline Offline

Posts: 101
Date Registered: 18.08.12

Re: Prepar3D V4
« Reply #1024 on: 08.01.19, 21:57 »

Myös näppäimistä F5-F8 pitäisi kallistua sivulle ja ylös/alas

 Noita näppäimiä käytettäessä kone pyörii ainakin minulla holtittomasti.Voi johtua siitä koska käytän Ezdok kameraohjelmaa.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4729
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1025 on: 08.01.19, 22:02 »

Onko niin etteivät Inspectorin mitkään asetukset tai arvojen muutokset vaikuta P3D4:een vaan ainoastaan simun omien asetusten muutaminen?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6466
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1026 on: 09.01.19, 08:24 »

Onko niin etteivät Inspectorin mitkään asetukset tai arvojen muutokset vaikuta P3D4:een vaan ainoastaan simun omien asetusten muutaminen?

Kuten on jo useita kertoja käyty läpi; kyllä ne vaikuttavat. En tiedä mistä olet keksinyt etteivät ne nyt yhtäkkiä vaikuttaisi lainkaan, kun juuri pari viestiä aikaisemmin minä annoin vinkkiä, mikä toimi minulla. Sen lisäksi Inspector on ihan yleisessä käytössä simumaailmassa, kuten varmasti tiedät. Mulla toimii kaikki asetukset paitsi 1/2 refresh rate.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4729
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1027 on: 09.01.19, 08:42 »

Kuten on jo useita kertoja käyty läpi; kyllä ne vaikuttavat. En tiedä mistä olet keksinyt etteivät ne nyt yhtäkkiä vaikuttaisi lainkaan, kun juuri pari viestiä aikaisemmin minä annoin vinkkiä, mikä toimi minulla. Sen lisäksi Inspector on ihan yleisessä käytössä simumaailmassa, kuten varmasti tiedät. Mulla toimii kaikki asetukset paitsi 1/2 refresh rate.
No siitä keksin kun eivät vaikuta minulla simuun.

Voi olla että olen itse tehnyt pahan mokan. En tiedä onko simun exe:n polku laitettu Inspectoriin oikein? Itsestään sinne ei tule Prepair3d- ohjelmaa ollenkaan valikkoon jossa on mm. FSX. Tällöinhän mitkään IP:n säädöt eivät todella voisikaan vaikuttaa näytönohjaimeen ja sen avulla simuun.

Kuinkas tämän saa tsekattua?

Mikä Inspector-veriso pitää olla jotta toimii uusimpien Nvidian ajurien kanssa?

Mihin tietokoneessa IP tulee asentaa?

Minulla on WIN 7. Ka toimii silti?
« Last Edit: 09.01.19, 08:47 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6466
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1028 on: 09.01.19, 09:27 »

No siitä keksin kun eivät vaikuta minulla simuun.

Eli kaikki keskustelu tähän asti on ollut keksittyä?

Quote
Voi olla että olen itse tehnyt pahan mokan. En tiedä onko simun exe:n polku laitettu Inspectoriin oikein? Itsestään sinne ei tule Prepair3d- ohjelmaa ollenkaan valikkoon jossa on mm. FSX. Tällöinhän mitkään IP:n säädöt eivät todella voisikaan vaikuttaa näytönohjaimeen ja sen avulla simuun.

Kuinkas tämän saa tsekattua?

Mikä Inspector-veriso pitää olla jotta toimii uusimpien Nvidian ajurien kanssa?

Mihin tietokoneessa IP tulee asentaa?

Minulla on WIN 7. Ka toimii silti?


sieltä profiilista voit valita sen prepar3d.exen. Todennäköisesti se sulla kuitenkin on oikein. Inspector on vain laajempi työkalu kuin pelkkä nvidia control panel. Se toimii kaikkien ajurien kanssa. Voit asentaa mihin tahansa ja toimii kyllä Win7:ssa.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4729
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1029 on: 09.01.19, 09:53 »

Mulla ei näy profiilissa prepar3d.exe-filua!

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6466
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1030 on: 09.01.19, 10:19 »

Mulla ei näy profiilissa prepar3d.exe-filua!

Kuvasta näet, mistä voit sen tarkistaa. Jos voit tuosta napista poistaa prepar3d.exen niin silloin se on profiilissa. Vasemmanpuoleisesta nappulasta voit lisätä exe-tiedoston profiiliin.


Kalle Heinonen
Offline Offline

Posts: 1476
Date Registered: 04.09.05

WWW
Re: Prepar3D V4
« Reply #1031 on: 09.01.19, 10:20 »

Mulla ei näy profiilissa prepar3d.exe-filua!

Sitten varmaan luot uuden profiilin tai lisäät sen oikean sovelluksen sinne?

Lisäksi, kai sinulla on NVIDIA Profile Inspector, eikä NVIDIA Inspector? Jälkimmäinen ei toimi enää uusimpien ajurien kanssa. Tässä linkki oikeaan versioon: http://gex.flight1.net/forumimages/nvidiaProfileInspector_v2.1.3.20.zip

Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4729
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1032 on: 09.01.19, 10:34 »

Versio on v2.1.3.20.


i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4729
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1033 on: 09.01.19, 11:06 »

Edelleenkään ei Inspectorin arvojen muutoksella tunnu oleva simuun mitään vaikutusta. Outoa?

Ihan kun IP ei olisi edes yhteydessä näytönohjaimeen.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4729
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1034 on: 09.01.19, 16:49 »

Olen lueskellut aika paljon P3D/P3D4-asiaa netistä ja kallistunut sille kannalle, ettei Inspectorista ole hyötyä P3D4:lle kuten olen aiemmin jo useasti todennut kokeilujeni perusteella. Myöskään simun cfg:hen ei minusta hyödytä tehdä muutoksia. Ainoa lisäys minulla on ne neljä riviä, jotka tekevät Megan EFHK:n kiitoratavaloista pimeällä siedettevän kokoiset joskin pienentävät muitten kenttien valoja liikaakin.

Saattaa olla niin että ihminen helposti uskoo että jotkut säädöt parantavat simua vaikka todellisuudessa parannusta ei tapahdukaan. Onhan tutkitusti niinkin että ns. plasebolääkkeet koetaan erilaisissa sairauksissa parantaviksi, vaikka itse tautiin parantavaa lääkeainetta ei paseboissa olekaan. Itsekin viikko sitten luulin että muutama asetus Inspectorissa vaikutti hitusen, mutta totuus on ettei vaikuttanut mitään.

Toinen mahdollisuus on erilaiset tietokonejärjestelmät jolla ehkä voi olla jotain merkitystä. En ihan tähänkään usko, koska tietokoneet toimivat matemaattisen täsmällisesti ja tarkasti.

Kolmas mahdollisuus, joskin epätodennäköinen, on se, että en ole kertaakaan onnistunut asentamaan Inspectoria oikein, jolloin mikään säätö ei mitään vaikuttaisikaan. Kumma kyllä osasin asentaa IP:n oihan oikein FSX:ssä, jossa IP:n säädöillä oli siihen simuun huomattava vaikutus (esim. AA).

Oheisessa Flightsimlabin keksustelussa on hyvää asiaa ja monissa Avsimin kirjoituksissa myös.

https://forums.flightsimlabs.com/index.php?/topic/16989-p3dv4-performance-settings-so-many-opinions-and-facts/

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4407
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1035 on: 09.01.19, 18:19 »

Sinulla on simussa käytössä 8XSSAA. Et hyödy mitään NVI:llä tehdyistä AA -säädöistä (IP=Internet protokolla, NVI=nVidia Inspector). NVI:llä tekemäsi säädöt kyllä toimii, mutta eroa et huomaa kun ainoastaan siinä, että jos laitat esim. 4XSGSS, niin pilvisellä säällä näytönohjain menee vain kyykkyyn.

Toisin sanoen, sinulla on jo paras mahdollinen antialiasing käytössä.

E: Ja ei tässä ole mitään placebo efektiä.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4407
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1036 on: 09.01.19, 18:23 »

Lorby's on julkaissut ilmaisen taskulamppu modin P3D:lle, helpottaa kummasti namiskojen löytämistä pimeässä ohjaamossa  thmbup
https://www.avsim.com/forums/topic/548241-possible-flashlight-for-vc-use-in-44/

Hienoa, tulee tarpeeseen Aerosofin bussejen cold&dark -stateen. On nimittäin todella dark Grin

Tuolta löytyy sivun alalaidasta: http://www.lorby-si.com/downloads.html#
« Last Edit: 09.01.19, 18:31 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4729
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1037 on: 09.01.19, 18:29 »

Pitää miettiä 4k-telkkua.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4407
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1038 on: 09.01.19, 18:55 »

Hienoa, tulee tarpeeseen Aerosofin bussejen cold&dark -stateen. On nimittäin todella dark Grin

Tuolta löytyy sivun alalaidasta: http://www.lorby-si.com/downloads.html#

No eipä tietenkään toimi Aesin bussissa. Välähtää, ja katoaa thmbdn Mikälie tossa sitten mättää?

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4522
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #1039 on: 09.01.19, 20:26 »

No eipä tietenkään toimi Aesin bussissa. Välähtää, ja katoaa thmbdn Mikälie tossa sitten mättää?

No tuohan on vielä aivan prototyyppiasteella etten kyllä ihmettele jos on yhtä ja toista bugia. Hyödyllinen kyllä on  Wink
Pages: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 61 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1