FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
08.07.20, 04:27

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 62 63 [64] Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 196724 times)
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 507
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1260 on: 17.06.20, 19:37 »

Oletetaan että prosessorin taajuus on esimekiksi 4,0 GHz ja simun framet ilman rajoitinta 32.  Sitten kellotetaan prosessoria 4,8 GHz:nn saakka eli tasan 20%. Jos muut tekijät ovat vakioita, nousee siinä tilanteessa simun framerate ihan vastaavasti eli arvoon 38,4, siis myös tasan 20%.

Noinkohan yksinkertaista se on. Reaaliaikainen renderöinti on oikeasti melko mutkikasta matikkaa ja esim. GPU on paljon tehokkaampi laskemaan tuollaista matikkaa kuin CPU eli GPUlla on myös ratkaiseva rooli. Ilman että tuntee ja tietää miten se koodi on kirjoitettu niin eihän tuollaista voi sanoa tai toki voi, mutta onko sillä mitään pohjaa todellisuuteen niin tuskin.

Forumit ovat täynä hyviä käytännön kokemuksia ja havaintoja, joita simulijat ovat keränneet vuosien varrella ja ne riittää tähän harrastukseen aivan loistavasti. Mitään syvällistä ymmärrystä ei tarvitse olla, mutta ilman sitä olisin kyllä erittäin varauksellinen kirjoittamaan mitään kaavoja CPU/GPU suhteesta fps:ään. Sen verran ymmärrän aiheesta, että en todellisuudessa en ymmärrä juuri mitään sitä ja parempi olla hiljaa, jos ei oikeasti ymmärrä. Lisäksi CPUn toiminnastakin olisi parempi olla syvällisempi ymmärrys kuin kellotaajuus. Eri CPU sukupolvet osaavat erilaisia juttuja eikä se kellotajuus kaikkea kerro. Mikä on sen raudan, taustalla olevan teoreettisen matikan suhde ja miten se on koodi on kirjoitettu niin aika paljon saa ymmärtää ennen kuin ihan oikeasti arvostaisin henkilön mielipidettä aiheesta.
« Last Edit: 17.06.20, 19:50 by Tomi Renberg »
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4895
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1261 on: 18.06.20, 06:36 »

Tarkoitan toki samaa prosessoria, siis saman sukupolven prossua, jota ylikellotetaan. Eiköhän siinä tapauksessa framet ole suoraan verrannolinen kellotaajuuteen.

Eri sukupolvien psrossut toiminevat eri tavoin, mutta en tästä puhunutkaan.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6514
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1262 on: 18.06.20, 08:21 »

Se prossun kellotus vaikuttaa myös muistin nopeuteen, mikäli väylää kasvatetaan sekä se saattaa vaikuttaa siihen, miten kuormitus jakautuu prossun ja näyttiksen kesken simussa, joten kellotaajuuden lisäys ja fps ei todellakaan mene 1:1. Jos kellotat 20% voi muutos olla alle, tasan tai jopa yli 20% simussa. Toisaalta taas vaikka kellotus ei nostaisi frameratea paljoa niin se vähentää stutteria ja nostaa alinta frameratea ts tekee simusta huomattavasti sulavamman, vaikka fos pysyisikin ennallaan.
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 507
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1263 on: 18.06.20, 10:16 »

Tarkoitan toki samaa prosessoria, siis saman sukupolven prossua, jota ylikellotetaan. Eiköhän siinä tapauksessa framet ole suoraan verrannolinen kellotaajuuteen.

Haluaisin kuulla jonkinlaisen kunnon perustelun. Mun on mahdotonta uskoa, että kellotaajuus (tai yleisimmän koko CPU) ja FPS ovat suoraan verrannollisia keskenään vaan suhde on paljon monimutkaisempi.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4895
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1264 on: 18.06.20, 11:48 »

Näin minulle kerrottiin asiantuntijataholta. En osaa asiaa sen kummemmin perustella. Kai Tomi tai joku halukas muukin voi etsiä netistä vastauksen tähän kellotaajuuden ja frameraten suhteeseen? Itsekin hakisin jos osaisin riittävän hyvin englantia.

Sen sijaan empiirinen kokemukseni luettuani todella paljon FSNordicista ja Avsimista kommentteja prosessoritaajuuksista, näytönohjaimista, muisteista ja niiden vaikutuksesta esimerkiksi P3D4-simun toimivuuteen, tuon esille seuraavat asiat:

Usealla henkilöllä (mm. Mika Virolainen) on selvästi tehokkaampi tietokone kuin minulla. Siltikään kenelläkään P3D4 ei toimi erinomaisen sujuvasti. Milloin valitetaan frameista, milloin stutterista. Kun kyselee ihmisten simun säätöjä, huomaan että suunnilleen samanlaisilla säädöillä kuin mitä itse käytän, ei tehokkaammillakaan tietokoneilla päästä juuri parempaan sujuvuuteen kuin mitä minullakin näyttää olevan. Tämä on aika hyvä todiste siitä että on lähes yksi hailee simun sujuvuuden kannalta, onko kellotaajuus 4 vai 5 GHz. Tai onko näytönohjain uusin ja kallein GeForce vai keskitasoinen 1060 kuten minulla. Jos tehokkaampi laitteisto saisi stutterit KOKONAAN pois ja framet pysymään AINA edes yleisesti käytetyssä arvossa 30 fps, kai tästä näillä simupalstoilla kerrottaisiin siitä iloiten! Eipä näy mitään tällaista.

Kun katsotaan ihmisten P3D4:n säätöjä, en ole nähnyt vielä kellään että esim. secenrysäädöt olisivat kaikki maksimisssa, puhumattakaan että samalla säätilasäädöt, varjojen säädöt ja dynaamiset säädöt olisivat täysillä. Toisin sanoen näyttää siltä etteivät esim. Intelin nykyiset  i7 tai i9 prossut suurimmalla kellotaajuudellakaan (4...5 GHz) pysty pyörittäämään simua erinomaisesti!

Kuten sanoin, yksinkertaisesti vaikkapa 10 GHz:n prosessori tuplaisi suorituskyvyn ja säädöt ehkä voisi panna täysille - jos vielä silloinkaan.





« Last Edit: 19.06.20, 11:58 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 507
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1265 on: 18.06.20, 13:09 »

Noiden simujen grafiikka-algoritmien suoritusajat, kun taitaa kasvaa ekspontetiaalisesti pikseleiden yms. kompleksisyyden lisääntyessä jolloin "vain" laskentatehon tuplaaminen ei tee mitenkään autuaaksi. Sehän yksinkertaisesti syy miksi mikään laitteisto ei tahdo riittää.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kellotaajuus

Eiköhän tämä riitä tästä.
« Last Edit: 18.06.20, 13:22 by Tomi Renberg »
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4895
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1266 on: 18.06.20, 13:48 »

Tuo Wikipedian suomenkielinen juttu oli hyvää asiaa. Kiitos Tomi. Smiley

On kuitenkin niin ettei P3D4:ta näytä saatavan millään toimimaan säädöt maksimissaan sulavasti, vaikka sitten kaikki tietokoneen osat olisivat tasapuolisesti huippua ja yhteensopivia. Kyllä jollain simusivustolla (vaikkapa Avsim) kerrottaisiin, millaisella laitteistolla P3D4:sta saa KAIKEN irti. Vaan ei kerrota. Odotellaaan siis tekniikan kehittymistä.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6514
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1267 on: 18.06.20, 20:30 »

Kun kyselee ihmisten simun säätöjä, huomaan että suunnilleen samanlaisilla säädöillä kuin mitä itse käytän, ei tehokkaammillakaan tietokoneilla päästä juuri parempaan sujuvuuteen kuin mitä minullakin näyttää olevan. Tämä on aika hyvä todiste siitä että on lähes yksi hailee simun sujuvuuden kannalta, onko kellotaajuus 4 vai 5 GHz. Tai onko näytönohjain uusin ja kallein GeForce vai keskitasoinen 1060 kuten minulla. Jos tehokkaampi laitteisto saisi stutterit KOKONAAN pois ja framet pysymään AINA edes yleisesti käytetyssä arvossa 30 fps, kai tästä näillä simupalstoilla kerrottaisiin siitä iloiten! Eipä näy mitään tällaista.

Kun katsotaan ihmisten P3D4:n säätöjä, en ole nähnyt vielä kellään että esim. secenrysäädöt olisivat kaikki maksimisssa, puhumattakaan että samalla säätilasäädöt, varjojen säädöt ja dynaamiset säädöt olisivat täysillä. Toisin sanoen näyttää siltä etteivät esim. Intelin nykyiset  i7 tai i9 prossut suurimmalla kellotaajuudellakaan (4...5 GHz) pysty pyörittäämään simua erinomaisesti!


Puhut jatkuvasti simun säädöistä. Sivuutat kokonaan täysin sen, että ihmisillä on paljon eri lisäosia, joilla on järkyttävä vaikutus suorituskykyyn. Esim active skyssa cloud layerien määrä, rex, envtex, shaderit, ai-liikenne yms ja näissä kaikissa on iso liuta erilaisia säätöjä, joilla simun saa vaikka kyykkyyn. Tuon lisäksi vielä esim nvidia inspectorilla voidaan lisää asetuksia laittaa antialiasingiin, joka vain pahentaa tilannetta. Näillä on huomattavasti isompi vaikutus framerateen ja stutteriin kuin simun säädöillä. Tuo on ihan potaskaa puhua simun perussäädöistä ja hakea niillä simusta sulavaa ja verrata toisten kokoonpanoihin. Samasta syystä ne sinun A320 EFHK 22L nousutestit ei hyödytä kuin itseäsi.

Ja tämä ei ole mitään kritiikkiä, vaan perustelu sinulle huomioida asia laajemmin, joten älä tekeydy marttyyriksi.
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 507
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1268 on: 19.06.20, 06:40 »

On kuitenkin niin ettei P3D4:ta näytä saatavan millään toimimaan säädöt maksimissaan sulavasti, vaikka sitten kaikki tietokoneen osat olisivat tasapuolisesti huippua ja yhteensopivia. Kyllä jollain simusivustolla (vaikkapa Avsim) kerrottaisiin, millaisella laitteistolla P3D4:sta saa KAIKEN irti. Vaan ei kerrota. Odotellaaan siis tekniikan kehittymistä.

Odottaa voi maailmantappiin, mutta elämä on elettävänä tässä ja nyt eikä kukaan meistä elää loputtomiin. Jos se simuilu on oikeasti todella tärkeää niin sitten kannattaa toimia. Mitään erityisen oikeaa hetkeä ostaa uutta tietokonetta ei ole. Simut kehittyvät sitä mukaa kuin tekniikkakin ja ne tulevat aina vaatimaan sen hetkisen markkinoiden tehokkaimpia tietokoneita toimiakseen hyvin ja niistä joutuu valitettavasti aina maksamaan ja 2-3 vuoden kuluttua ne ovat jo vanhaa tekniikkaa ja ostohetkellä kalliit komponentit eivät enää ole juuri mikään arvoisia. Mikäli nyt kaupasta käyt ostamassa jonkun I9-9900K+RTX 2080 TI niin eiköhän se melko sulavaa ole ja takaa erittäin mieluisan simukokemuksen. Se toki maksaa paljon. Itselläni ei ole tarpeeksi tehokasta tietokonetta tällä hetkellä, että olisin tyytyväinen suorituskykyyn enkä ole valmis ostamaan uutta. Sen seurauksena ei sitten ole ollut yhtäkään simua aikoihin. Kertoo kai ettei se halu päästä simuilemaan ylipäätäänkään ole kovin kova tällä hetkellä.

Ei tämä niin kallis harrastus ole kuin oikea lentäminen, mutta hyvinhän tämä sitäkin simuloi vähän pienemmässä mittakaavassa Cheesy
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4895
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1269 on: 19.06.20, 08:41 »

Puhut jatkuvasti simun säädöistä. Sivuutat kokonaan täysin sen, että ihmisillä on paljon eri lisäosia, joilla on järkyttävä vaikutus suorituskykyyn. Esim active skyssa cloud layerien määrä, rex, envtex, shaderit, ai-liikenne yms ja näissä kaikissa on iso liuta erilaisia säätöjä, joilla simun saa vaikka kyykkyyn. Tuon lisäksi vielä esim nvidia inspectorilla voidaan lisää asetuksia laittaa antialiasingiin, joka vain pahentaa tilannetta. Näillä on huomattavasti isompi vaikutus framerateen ja stutteriin kuin simun säädöillä. Tuo on ihan potaskaa puhua simun perussäädöistä ja hakea niillä simusta sulavaa ja verrata toisten kokoonpanoihin. Samasta syystä ne sinun A320 EFHK 22L nousutestit ei hyödytä kuin itseäsi.

Ja tämä ei ole mitään kritiikkiä, vaan perustelu sinulle huomioida asia laajemmin, joten älä tekeydy marttyyriksi.
Totta kai mainitsemasi lisäosat heikentävät suorituskykyä.

Sen takia itselläni mainitsemistasi lisäosista on ainoastaan AI-liikenne (lentokoneet ja laivat global), joka sekin säädettynä muistaakseni 30%:iin, ja laivoillla vielä alemmaksi, sitten Aerosoftin A321 ja Aerosoftin Mega EFHK asetuksia karsittuna ja EFHK:n pohjascenery korvattuna pääkaupunkiseudun photosceneryllä (Suomessa). En voisi kuvitellakaan nykytietokoneella asentavani esim. säälisäosaa juuri suorituskyvyn takia. Nvidia Inspector ei hyödytä mitään, joten en ole käyttänyt sitä vuosiin.

Simun perussäädöistä puhuminen ja niiden testaaminen ei suinkaan ole potaskaa. Jos vertaillaan muiden simuihin, pitää toki olla niin, että pitää olla tasan samat lisäosat samoilla lisäosien säädöillä, jotta tuloksia voidaan verrata.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että simun perussäädöillä on olennainen merkitys simun toiminnalle ja sen takia ensin pitää testata ne kuuntoon ja vasta sitten lisäillä suorituskykyyn vaikuttavia lisäosia. Mainittakoon että minulla on P3D4:ssa maisemalisäosia (lähinnä photosceneryitä autogeneineen) ja joitan lentokenttiä yhteensä 108 kappaletta ja Suomesta kaikki mitä löytyy. Nuo eivät juurikaan suorituskykyyn vaikuta.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4895
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1270 on: 19.06.20, 08:42 »

Odottaa voi maailmantappiin, mutta elämä on elettävänä tässä ja nyt eikä kukaan meistä elää loputtomiin. Jos se simuilu on oikeasti todella tärkeää niin sitten kannattaa toimia. Mitään erityisen oikeaa hetkeä ostaa uutta tietokonetta ei ole. Simut kehittyvät sitä mukaa kuin tekniikkakin ja ne tulevat aina vaatimaan sen hetkisen markkinoiden tehokkaimpia tietokoneita toimiakseen hyvin ja niistä joutuu valitettavasti aina maksamaan ja 2-3 vuoden kuluttua ne ovat jo vanhaa tekniikkaa ja ostohetkellä kalliit komponentit eivät enää ole juuri mikään arvoisia. Mikäli nyt kaupasta käyt ostamassa jonkun I9-9900K+RTX 2080 TI niin eiköhän se melko sulavaa ole ja takaa erittäin mieluisan simukokemuksen. Se toki maksaa paljon. Itselläni ei ole tarpeeksi tehokasta tietokonetta tällä hetkellä, että olisin tyytyväinen suorituskykyyn enkä ole valmis ostamaan uutta. Sen seurauksena ei sitten ole ollut yhtäkään simua aikoihin. Kertoo kai ettei se halu päästä simuilemaan ylipäätäänkään ole kovin kova tällä hetkellä.

Ei tämä niin kallis harrastus ole kuin oikea lentäminen, mutta hyvinhän tämä sitäkin simuloi vähän pienemmässä mittakaavassa Cheesy

Näin on. Smiley

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6514
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1271 on: 19.06.20, 10:13 »

Inspectorilla on huomattava vaikutus simun AA:han. Se on erittäin pätevä ohjelma. Siitä on huomattavan paljon hyötyä. En kyllä ymmärrä ettei tuolla koneella voisi sääohjelmaa käyttää. Lähinnä ihmettelen, että joku edes viitsii simuilla ilman.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4895
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1272 on: 19.06.20, 12:01 »

Inspectorilla on huomattava vaikutus simun AA:han. Se on erittäin pätevä ohjelma. Siitä on huomattavan paljon hyötyä. En kyllä ymmärrä ettei tuolla koneella voisi sääohjelmaa käyttää. Lähinnä ihmettelen, että joku edes viitsii simuilla ilman.
Itselläni Inspectorilla ei ollut mitään vaikutusta Preparin v.4:n AA:han. Sen sijaan FSX:ään oli paljonkin. Ei ole pakko uskoa, ellei halua!

Kokeilin ties mitä Inspectorin säätöjä sekä täältä (esim. Mika Virolainen) että muualta saamieni ohjeiden mukaan. Ei mitään vaikutusta, ainakaan parempaan suuntaan!

Hyvää Juhannusta kaikille! Grin

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6514
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1273 on: 19.06.20, 20:18 »

Tässä tullaankin juuri siihen, että kenelläkään simu ei toimi täysin ssmoin.

Hyvää juhannusta myös sinulle Esa äläkä ota näitä aina niin vakavasti  Smiley
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4895
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1274 on: 29.06.20, 06:28 »


i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 507
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1275 on: 29.06.20, 07:48 »

Mikä säätö on EA?

Enhanced Atmospherics.

Vaatii Active Skyn, jotta tuollaista voi edes käyttää.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4895
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1276 on: 29.06.20, 10:50 »

Enhanced Atmospherics.

Vaatii Active Skyn, jotta tuollaista voi edes käyttää.

Kiitos.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6514
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1277 on: 30.06.20, 17:30 »

Enhanced Atmospherics.

Vaatii Active Skyn, jotta tuollaista voi edes käyttää.


Taitaa muutenkin olla Prepar3D v5:n ominaisuuksia eikä v4:n.
Pages: 1 ... 62 63 [64] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1