FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
16.07.19, 10:24

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Prepar3D V4
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 58 59 [60] Reply Print
Author Topic: Prepar3D V4  (Read 170270 times)
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 483
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1180 on: 14.05.19, 14:19 »

Prepar3D 4.5 Hotfix julkaistu. Pitäisi auttaa ja alustavien tietojen mukaan auttaakin 4.5:n tuomiin suorituskykyongelmiin.

Fslabs ei toimi vielä tämän hotfixin kanssa.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4390
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #1181 on: 14.05.19, 17:07 »

Fslabs ei toimi vielä tämän hotfixin kanssa.

Sitä odotellessa thmbup Muuten tuntuu olevan ihan hyvä päivitys, hieman parantui ruudunpäivitysnopeus itselläni ainakin..
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Prepar3D V4
« Reply #1182 on: 14.05.19, 18:21 »

Sitä odotellessa thmbup Muuten tuntuu olevan ihan hyvä päivitys, hieman parantui ruudunpäivitysnopeus itselläni ainakin..
Oliko kuinka merkittävästä parannuksesta kyse freimien suhteen?
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4390
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #1183 on: 14.05.19, 20:31 »

Oliko kuinka merkittävästä parannuksesta kyse freimien suhteen?

No freimejä en ole laskellut koska ne ovat lukittu tiettyyn arvoon mutta simun sujuvuus graffojen suhteen ainakin tuntuu parantuneen jonkun verran
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4318
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1184 on: 23.05.19, 06:50 »

On tää taas niin mystistä arvuuttelua. Poistin P3D.cfg:n yllättäen ilmaantuneiden stuttereiden takia. Eipä hävinneet mihinkään, mutta sceneryjen latausajat kyllä pitenivät, ja reippaasti (näkyy selkeästi eilisellä videollakin). Laitoinpa sitten takaisin varmuuskopioimani .cfg:n ja taas pelittää kaikki Huh

Ainoa ero, tai twiikki  "FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.10" lisäksi, jota ei uudelleen luodussa .cfg:ssä ollut, on toi lihavoitu twiikki, joka on peruja ajalta jolloin sceneryn (P3Dv4.3) latausetäisyyttä ei voinut säätää valikosta. Tällöin esim. Aesin Tegel oli musta "läntti" kauempaa katsottaessa jos sää oli selkeä.

[DISPLAY]
ChangeTime=4.000000
TransitionTime=4.000000
TEXTURE_FILTERING=16
MSAA=0
SSAA=4
VSYNC=1
FXAA=0
TRIPLE_BUFFER=0
SKINNED_ANIMATIONS=1
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=30
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=0
TEXTUREMAXLOAD=9 // itse lisätty pitäisi auttaa mustissa lentokentissä

Saattaahan siellä ehkä olla jokin muukin jota en muista, mutta epäilen, eikä huvita vertailla koko tiedostoa läpi.

Käytössä v4.4 clientin osalta, muut modulit on edelleen v4.3

« Last Edit: 23.05.19, 13:58 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tapio Ehder
Offline Offline

Posts: 259
Date Registered: 10.09.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1185 on: 23.05.19, 17:25 »

Minullakin on joskus mystisiä stutterikohtauksia. Luulen niin johtuvan itse windows 10-järjestelmästä, sillä  esim. aamupäivällä simu soljuu sujuvasti, mutta illalla klo 20 -21 saattaa simu takkuilla pahastikin. olen yrittänyt poistaa kaikkia turhia ohjelmia mutta en vielä ole täysin jäljittänyt mistä ne johtuvat, mutta eivät mielestäni itse P3dv4:stä.  Tuo windows 10 on paljon oikukkaampi kui mitä minulla oli windows 7. olen myös epäillyt F-securen jollain lailla häiritsevän.

HP h8-1111sc Intel(R) Core (TM) i5-2320 CPU@3.00 GHz, Muisti (RAM): 8,00 Gt Nvidia GT530
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4318
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1186 on: 23.05.19, 17:45 »

Oikeastaanhan koneella (simussa) ei ole ollut muutoksia, joten itse epäilen viimeisempää Windows -päivitystä. Eipä olisi ensimmäinen kerta, kun se simuun vaikuttaisi tavalla tai toisella. Outoa kyllä on että stutteria saisi aikaan?

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4390
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #1187 on: 24.05.19, 05:04 »

Oikeastaanhan koneella (simussa) ei ole ollut muutoksia, joten itse epäilen viimeisempää Windows -päivitystä. Eipä olisi ensimmäinen kerta, kun se simuun vaikuttaisi tavalla tai toisella. Outoa kyllä on että stutteria saisi aikaan?

Onneksi itse en ole tätä huomannut, paras muutos sujuvuuteen omassa tapauksessani tuli tuon prepar3d.cfg:n poistolla. Voihan tietty olla että eri kokoonpanoilla nuo päivitykset käyttäytyvät eri tavoin  Undecided
Tapio Ehder
Offline Offline

Posts: 259
Date Registered: 10.09.16

Re: Prepar3D V4
« Reply #1188 on: 03.06.19, 07:41 »

Minullakin on joskus mystisiä stutterikohtauksia. Luulen niin johtuvan itse windows 10-järjestelmästä, sillä  esim. aamupäivällä simu soljuu sujuvasti, mutta illalla klo 20 -21 saattaa simu takkuilla pahastikin. olen yrittänyt poistaa kaikkia turhia ohjelmia mutta en vielä ole täysin jäljittänyt mistä ne johtuvat, mutta eivät mielestäni itse P3dv4:stä.  Tuo windows 10 on paljon oikukkaampi kui mitä minulla oli windows 7. olen myös epäillyt F-securen jollain lailla häiritsevän.

Nyt se vihdoinkin varmistui, että ajoittaisten stutterien ja tietokoneen hidastumisen syynä on minulla F-securen deepguard-toiminto, joka itsekseen käynnistyy aika ajoin. Poistin tuon toiminnon ja  jätin vain muun virustorjunnan päälle. Nyt P3D-toimii ilman stuttereita. Ehkä muut ovat huomanneet tämän jo aikoja sitten, minulta se vei pitkään ennen kuin tähän päädyin! Roll Eyes

HP h8-1111sc Intel(R) Core (TM) i5-2320 CPU@3.00 GHz, Muisti (RAM): 8,00 Gt Nvidia GT530
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4390
Date Registered: 19.06.07

Re: Prepar3D V4
« Reply #1189 on: 03.06.19, 10:57 »

Useimmiten nuo AV-softat saattavat viedä aika ison osan suorituskyvystä. Itse olen aina tehnyt niin että olen poistanut skannauksen käytöstä kaikilta simun prosesseilta ja niiltä kansioilta missä simu+sen kilkkeet sijaitsevat.
Oskari Tanninen
Offline Offline

Posts: 175
Date Registered: 08.02.15

Re: Prepar3D V4
« Reply #1190 on: 11.06.19, 15:50 »

Helou! Päivittelin tuossa joku aika sitten simun 4.5 versioon ja sen jälkeen on tuntunut homma vähän takkuilevan. Varsinkin raskaampien addonien kanssa fps:t tippuvat reippaasti. Hotfixin olen asentanut, p3d cfg tiedoston poistoa olen kokeillut sekä simun asetuksia olen myös yrittänyt keventää, mutta näillä ei ole kovin suurta vaikutusta tuntunut olevan fps:iin. Simun cfg tiedostoon en ole mitään missään vaiheessa lisäillyt. Olisikohan sinne jotain tarpeellista laittaa? Mikähän neuvoksi? Huh
« Last Edit: 12.06.19, 11:40 by Oskari Tanninen »
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4318
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1191 on: 11.06.19, 15:56 »

Helou! Päivittelin tuossa joku aika sitten simun 4.5 versioon ja sen jälkeen on tuntunut homma vähän takkuilevan. Varsinkin raskaampien addonien kanssa fps:t tippuvat reippaasti. Hotfixin olen asentanut, p3d cfg tiedoston poistoa olen kokeillut sekä simun asetuksia olen myös yrittänyt keventää, mutta näillä ei ole kovin suurta vaikutusta tuntunut olevan fps:iin. Simun cfg tiedostoon en ole mitän missän vaiheessa lisäillyt. Olisikohan sinne jotain tarpeellista laittaa? Mikähän neuvoksi? Huh

Koita Fiberiä, koska sillä saa frameja ylöspäin. Default arvo on 0.33, ja pienin arvo mitä sinne voi laittaa on 0.1. Mitä pienempi arvo, sen paremmat framet. Jos maisemassa alkaa olemaan blurria, täytyy arvoa hieman nostaa. Kokeilemalla selviää mikä arvo on itselle paras. Kopioi tuo " FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.10" MAIN -osion alle. Sitä ei siellä vakiona ole. Itsekin voisin pitää arvoa 0.1, mutta olen todennut sen aiheuttavan jatkuvaa stutteria rullatessa.

[MAIN]

FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.10

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Sami Metsola
Offline Offline

Posts: 60
Date Registered: 17.04.17

Re: Prepar3D V4
« Reply #1192 on: 12.06.19, 06:56 »

Helou! Päivittelin tuossa joku aika sitten simun 4.5 versioon ja sen jälkeen on tuntunut homma vähän takkuilevan. Varsinkin raskaampien addonien kanssa fps:t tippuvat reippaasti. Hotfixin olen asentanut, p3d cfg tiedoston poistoa olen kokeillut sekä simun asetuksia olen myös yrittänyt keventää, mutta näillä ei ole kovin suurta vaikutusta tuntunut olevan fps:iin. Simun cfg tiedostoon en ole mitän missän vaiheessa lisäillyt. Olisikohan sinne jotain tarpeellista laittaa? Mikähän neuvoksi? Huh

Kannattaa poistaa myös Shader-kansio. Local Disk (C:) ► Users ► You ► AppData ► Local ► Lockheed Martin ► Prepar3D ►  Shaders

i7 7700K@4.8, GTX 1070, 16 GB
P3D v4.4, XP 11
FSLabs A320-X, TFDi 717, Aerosoft Twin Otter
Flight Factor A320 Ultimate, IXEG 737, Rotate MD-80
Oskari Tanninen
Offline Offline

Posts: 175
Date Registered: 08.02.15

Re: Prepar3D V4
« Reply #1193 on: 13.06.19, 09:46 »

Lisäsin p3d cfg:hen tuon fiberin ja shader kansion poistin myös. Nämä tuntuivat kyllä auttavan, mutta raskaampien addon koneiden ohjaamoissa fps:t eivät halua vieläkään nousta juuri 25:ttä korkeammalle. Tällä hetkellä kaikki muu toimii siis kuitenkin jo ihan hyvin. Lähinnä PMDG 737 ja TFDi 717 mitkä nyt tökkivät. Olisikohan jotain vielä tehtävissä?
Sami Metsola
Offline Offline

Posts: 60
Date Registered: 17.04.17

Re: Prepar3D V4
« Reply #1194 on: 13.06.19, 09:57 »

Lisäsin p3d cfg:hen tuon fiberin ja shader kansion poistin myös. Nämä tuntuivat kyllä auttavan, mutta raskaampien addon koneiden ohjaamoissa fps:t eivät halua vieläkään nousta juuri 25:ttä korkeammalle. Tällä hetkellä kaikki muu toimii siis kuitenkin jo ihan hyvin. Lähinnä PMDG 737 ja TFDi 717 mitkä nyt tökkivät. Olisikohan jotain vielä tehtävissä?

Onko FPS:t selkeästi alhaisemmat verrattuna P3D:n aiempiin versioihin verrattuna? Itsellä 4.5 hotfix tuntui parantavan suorituskysyä ainakin FSLabsin kanssa.

i7 7700K@4.8, GTX 1070, 16 GB
P3D v4.4, XP 11
FSLabs A320-X, TFDi 717, Aerosoft Twin Otter
Flight Factor A320 Ultimate, IXEG 737, Rotate MD-80
Oskari Tanninen
Offline Offline

Posts: 175
Date Registered: 08.02.15

Re: Prepar3D V4
« Reply #1195 on: 13.06.19, 10:28 »

Onko FPS:t selkeästi alhaisemmat verrattuna P3D:n aiempiin versioihin verrattuna? Itsellä 4.5 hotfix tuntui parantavan suorituskysyä ainakin FSLabsin kanssa.

PMDG 737 kanssa ainakin on selvä ero. P3D V4.4:ssä sain pidettyä FPS:t vähintään neljässäkympissä ohjaamossa ja nyt 4.5:ssa on vain n. 20-25... Simun default koneista ja keveämmistä addoneista en osaa oikein sanoa mitään kun ne ovat aikasemminkin toimineet oikein hyvin ja niiden kanssa ei ole tullut tuijoteltua fps:iä.
Sami Metsola
Offline Offline

Posts: 60
Date Registered: 17.04.17

Re: Prepar3D V4
« Reply #1196 on: 13.06.19, 12:25 »

Onhan sinulla tuo 4.5:n (4.5.12.30293) hotfix versio asennettuna?

i7 7700K@4.8, GTX 1070, 16 GB
P3D v4.4, XP 11
FSLabs A320-X, TFDi 717, Aerosoft Twin Otter
Flight Factor A320 Ultimate, IXEG 737, Rotate MD-80
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4318
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D V4
« Reply #1197 on: 13.06.19, 19:00 »

Helou! Päivittelin tuossa joku aika sitten simun 4.5 versioon ja sen jälkeen on tuntunut homma vähän takkuilevan. Varsinkin raskaampien addonien kanssa fps:t tippuvat reippaasti. Hotfixin olen asentanut, p3d cfg tiedoston poistoa olen kokeillut sekä simun asetuksia olen myös yrittänyt keventää, mutta näillä ei ole kovin suurta vaikutusta tuntunut olevan fps:iin. Simun cfg tiedostoon en ole mitään missään vaiheessa lisäillyt. Olisikohan sinne jotain tarpeellista laittaa? Mikähän neuvoksi? Huh

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Sami Metsola
Offline Offline

Posts: 60
Date Registered: 17.04.17

Re: Prepar3D V4
« Reply #1198 on: 14.06.19, 05:38 »

Kappas, pitäisi opetella lukemaan ihan kaikki lauseet. Embarrassed

Omituista tosiaan. Kahlasin AVSIM:n sekä P3D:n foorumit läpi ja hotfixin jälkeen ei löytynyt oikeastaan yhtään keskustelua FPS:n liittyvistä suorituskykyongelmista.

Jos ei muu auta, niin itse asentaisin simun uudelleen ja lisäisin aina yhden lisäosan kerrallaan, jotta näkee aiheuttaako joku tietty tuon ongelman.   

i7 7700K@4.8, GTX 1070, 16 GB
P3D v4.4, XP 11
FSLabs A320-X, TFDi 717, Aerosoft Twin Otter
Flight Factor A320 Ultimate, IXEG 737, Rotate MD-80
Oskari Tanninen
Offline Offline

Posts: 175
Date Registered: 08.02.15

Re: Prepar3D V4
« Reply #1199 on: 15.06.19, 20:37 »

Kappas, pitäisi opetella lukemaan ihan kaikki lauseet. Embarrassed

Omituista tosiaan. Kahlasin AVSIM:n sekä P3D:n foorumit läpi ja hotfixin jälkeen ei löytynyt oikeastaan yhtään keskustelua FPS:n liittyvistä suorituskykyongelmista.

Jos ei muu auta, niin itse asentaisin simun uudelleen ja lisäisin aina yhden lisäosan kerrallaan, jotta näkee aiheuttaako joku tietty tuon ongelman.   

Päätin asentaa uusiksi ORBXin puut ja base packin sekä FSLabsin bussit. Poistin myös noin 10-15 itselleni turhaa freeware sceneä scenery librarystä ja nyt alkoi simu taas pelittämään niin kuin ennenkin. En osaa sanoa mikä tarkalleen aiheutti stutteria mutta nyt pelittää taas. thmbup
Pages: 1 ... 58 59 [60] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1