FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.10.18, 04:10

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  FSGenesis mesh? Asennusongelma ratkaistu!
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 [3] Reply Print
Author Topic: FSGenesis mesh? Asennusongelma ratkaistu!  (Read 3099 times)
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4235
Date Registered: 14.10.01

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #40 on: 23.02.17, 12:30 »

Kokeile ihmeessä asentaa.
Harkitaan antaako perheenjäseneni asentaa. Tietenkin simu ihan perusversiossaan ilman yhtään lisäosaa.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4235
Date Registered: 14.10.01

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #41 on: 23.02.17, 19:02 »

Avsimistä tuli installeriongelmaani vastaus. Mitä tuo oikein tarkoittaa?

What folder are you trying to install into?

AFAIK FSGenesis products don't write anything to the Windows Registry and all the uninstaller does is a straightforward delete of the files that have been installed which, of course, you could do yourself.  So it doesn't matter if the uninstall data folder cannot be created - the mesh files themselves ought to be on your hard disk now.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9410
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #42 on: 24.02.17, 06:08 »

No tämä kirjoittaja kyselee mihin kansioon olet asentanut meshiä, ja on sitä mieltä, ettei sillä ole väliä vaikka uninstall kansiota ei pystytä luomaan. Mesh datan pitäisi silti olla asentunut oikein.

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4235
Date Registered: 14.10.01

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #43 on: 24.02.17, 09:04 »

Mesh-data ei ole asentunut missään kokeilussani minnekään tietokoneelleni. Istaller lakkaa toimimasta tähän kuuluisaan virheilmoitukseen:Could not create uninstall data folder: \FSGDocs\Uninstall

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #44 on: 24.02.17, 18:06 »

Mesh-data ei ole asentunut missään kokeilussani minnekään tietokoneelleni. Istaller lakkaa toimimasta tähän kuuluisaan virheilmoitukseen:Could not create uninstall data folder: \FSGDocs\Uninstall

Menee hakuammunnaksi mutta tarkistappa onhan käyttäjälläsi täydet oikeudet kyseiseen kansioon mihin yrität meshiä asentaa.

ASUS Z370 PLUS || Core i5 8600K @4,2Ghz || HyperX 2666Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i v2|| 360Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4235
Date Registered: 14.10.01

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #45 on: 24.02.17, 19:35 »


Menee hakuammunnaksi mutta tarkistappa onhan käyttäjälläsi täydet oikeudet kyseiseen kansioon mihin yrität meshiä asentaa.
Mitä tarkoitat?

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Rolf Niemi
Offline Offline

Posts: 1927
Date Registered: 14.02.05

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #46 on: 25.02.17, 09:06 »

Tuota noin - millainen tuo mesh-paketti on? Onko se yksi kokonainen vai koostuuko se yksittäisistä paketeista vähän samaan tyyliin kuin sinun photoscenery Suomi. Tuli vaan mieleen, että esimerkiksi EuroTruck 2:n muutama isompi modi sisältää vaikkapa 7 eri pakettia, jotka pitää ladata samaan kansioon. Sitten zipztaan auki paketti numero1 ja ajetaan sieltä se installeri, joka purkaa itse loput zip-paketit. Asennuksen voi tehdä haluamaansa kansioon ja siirtää tämän jälkeen kokonaisuuden Mod-kansioon jos niin haluaa.

Kävin äsken AVSIMin foorumilla toteamassa, että keskustelu on edelleen aktiivinen ja huomasin että olet asentanut simusi Program Files (x86) -kansioon. Suosittelen asentamaan sen aivan jonnekkin muualle.

Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4235
Date Registered: 14.10.01

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #47 on: 25.02.17, 15:25 »

Kukin Euroopan maa on oma zip. Latasin siis erikseen kaikki 13 zippiä. Kokeilin neuvoasi kahdella zipillä tekemässäni erikoiskansiossa, mutta mehs tai mehsit eivät asennu. Installeri lakkaa toimimasta yhä vaan samaan virheilmoitukseen.

Simun asennuspaikkaa en halua muuttaa, koska FS 2004 toimii muuten erinomaisesti ja siinä on todella paljon lisäosia, kaikki Suomen lisurit ja suuri joukkko muualta maailmasta olevia lisäosia.

Lähetin FSGenesikselle uuden, perusteellisen ja hyvällä englannilla kirjoitetun (perheenjäsen käänsi) reklamaation asiasta.

Odotan vastausta.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1304
Date Registered: 19.06.10

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #48 on: 25.02.17, 15:39 »

Kerroit aiemmin että vaihdat maisemaa asentaessa asennuspolun alkuun C:n E:ksi vai mikä olikaan, tällöin simu ei ole sinulla oletuspaikassaan.

Ymmärtääkseni olet saanut asennettua jopa suurimmanosan paketeista aivan normaalisti, silloin ei syynä voi olla oikeudet tai simun sijainti vaan jokin asennusohjelmaan liittyvä asia.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4235
Date Registered: 14.10.01

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #49 on: 25.02.17, 16:11 »

Kerroit aiemmin että vaihdat maisemaa asentaessa asennuspolun alkuun C:n E:ksi vai mikä olikaan, tällöin simu ei ole sinulla oletuspaikassaan.

Ymmärtääkseni olet saanut asennettua jopa suurimmanosan paketeista aivan normaalisti, silloin ei syynä voi olla oikeudet tai simun sijainti vaan jokin asennusohjelmaan liittyvä asia.
Aivan niin. Tuntuu siltä että vika on FSGenesiksen paketeissa - vaikka maksullisia ovatkin.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Rolf Niemi
Offline Offline

Posts: 1927
Date Registered: 14.02.05

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #50 on: 26.02.17, 08:21 »

No pakko vielä kysyä, että mitä se zip-tiedosto pitää sisällään, kun purat sen?

Kun haeskelin netistä vinkkejä ongelmaasi, niin törmäsin muutamaan viestiin, jossa lytättiin FSGenesiksen tuki - vastauksia kysymyksiin ei tuen kautta saanut, mutta toivotaan, että sinulla asia hoituu. Jos vika on lataustiedostoissa ja sen haluaa sulkea pois, niin lataa ne uudelleen. Itse käytän Internet Download Manageria, joka erittäin hyvä sekä nopea suurten ja miksei pienempienkin tiedostojen lataukseen. Otan myös latauksen ja asennuksen yhteydessä virusohjelman pois päältä eikä mitään ongelmia ole ollut kun luotetuilta sivuilta latailee.

Näitä metodeja olen itse käyttänyt:

1. Suoritan ostoksen.

2. Menen paikkaan, josta latauslinkki löytyy.

3. Otan virusohjelman pois päältä ja lataan tiedoston suoraan ulkoiselle varmuuskopiolevylle.

4. Puran mahdollisen zip-tiedoston valitsemaani paikkaan - yleensä C:/-levylle luotuun kansioon.

5. Asennan lisäosan Järjestelmän valvojana.

6. Käynnistän tietokoneen uudelleen ja tämän jälkeen käynnistän simun varmistaakseni kaiken olevan ok.

7. Fiilistelen uuden hankintani kanssa. Viimeaikoina en ole kärsinyt OOM, Blue Screen tai mistään muustakaan errorista, vaikka olen körötellyt PMDG:n 777-200:lla monen tunnin lentoja kaikki mahdolliset lisäosat päällä .

Mitä tuohon simun oletusasennuspaikkaan tulee, niin kaikilla vierailemilani simufoorumeilla kehoitetaan välttämään asentamista Program Files(x86)-kansioon, koska tiedon mukaan se aiheuttaa mitä mystisempiä ongelmia

Sitten pari tipsiä, joita löytyy AVSIM CTD Guidesta:

1. FS9 users will have the latest Microsoft Visual runtime version installed when FS9 was first installed. However, FS9 add-ons may require later versions so we recommend you install the above Microsoft Visuals to ensure compatibility. It does not harm your computer system to install all of the Microsoft Visuals as your system and applications will use the ones required to run those programs.

2. Install required Microsoft.net Framework Packages - The appropriate Microsoft.net Framework packages are normally installed when you first install your application and commercial add-on programs if the appropriate package is not found. You will need versions 2.0 through the latest.

Ja vielä - joskus vanhat näytönohjainajurit hankaloittavat asennusta. Näin kävi minulle tässä taannoin, kun yritin asentaa erästä karttaohjelmaa läppärilleni. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja tietokone kannattaa pitää aina ajan tasalla etenkin näin simurintamalla toimiessa. Näin etänä tätä ongelmaasi on aika vaikea lähteä ratkomaan kun kaikki asiaan vaikuttavat seikat eivät ole tiedossa ja homma menee enemmänkin arvailujen puolelle, koska ongelmasi on ainakin Googlen perusteella melko harvinainen.

Neuvoni on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että kaikki mahdollinen ajan tasalle tietokoneessasi. Sitä AVSIMin FS9-foorumia kannattaa käydä läpi hieman ajatuksen kanssa tutkien vähän niitä vanhempiakin viestejä. Sieltä löytyy lukuisia (lähes kaikki mahdollinen ongelmien kirjo) kysymyksiä ja vastauksia ratkaisuineen. Tosin on myönnettävä, että tuo sinun juttusi on tosiaan sieltä erikoisemmasta päästä.


Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4235
Date Registered: 14.10.01

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #51 on: 26.02.17, 09:23 »

Kiitos että jaksat laittaa ideoita, Rolf.

Kokeilin ladata FSGenesikseltä Portugalin zipin (tätä en ollut aiemmin vielä kokeillut) niin että virustorjunta ei ollut toiminnassa.

Purin zipin ja koitin asentaa E:\Fsgen - nimiseen väliaikaistiedostoon. Ei onnistunut. Yhä tulee sama virheilmoitus.

Sitten tietenkin laiton virustorjunnan takaisin toimintaan.

Taitaa olla vika FGGenesiksen tuotteissa. Odotan vastausta uuteen reklamaatiooni.


i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5366
Date Registered: 14.12.05

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #52 on: 26.02.17, 09:28 »

Tämä nyt voi olla turhaa jankuttamista, mutta kysyn kuitenkin (käännetään nyt jokainen kivi  Roll Eyes). Tuliko sen paketin mukana/oliko sieltä ladattavissa mitään asennusohjetta? Se on tietenkin englanniksi, josta et käsitykseni mukaan saa oikein hyvin selvää. Jos vastaus on kyllä, laita se tänne näkyville niin yritetään porukalla saada selvää.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1304
Date Registered: 19.06.10

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #53 on: 26.02.17, 10:21 »

Kiitos että jaksat laittaa ideoita, Rolf.

Kokeilin ladata FSGenesikseltä Portugalin zipin (tätä en ollut aiemmin vielä kokeillut) niin että virustorjunta ei ollut toiminnassa.

Purin zipin ja koitin asentaa E:\Fsgen - nimiseen väliaikaistiedostoon. Ei onnistunut. Yhä tulee sama virheilmoitus.

Sitten tietenkin laiton virustorjunnan takaisin toimintaan.

Taitaa olla vika FGGenesiksen tuotteissa. Odotan vastausta uuteen reklamaatiooni.



Asentaako se itse sen väliaikais kansioon? Vai onko se oma tekemäsi? Tuommonen saattaa hämätä sitä teoriassa, mutta jos muita paketteja sinne on asentunut niin en osaa varmaksi sanoa.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9410
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #54 on: 26.02.17, 12:09 »

FSG meshit pitäisi asentaa simun kansioon, näin minä ainakin olen ohjeen tulkinnut. Tai siis kirjoitukset, mitä aiheesta on netissä kirjoiteltu. Oletan, että asennusohjelman pitäisi tunnistaa simun oikea polku, jos ei, niin siksi ehdotin Flight1 Registry toolia. Pyysin myös Esaa kokeilemaan jotain muuta kansiota, kun kävi ilmi, että simu on Program Files(86) polkuun asennettu ja sen on tiedetty aiheuttavan välillä ongelmia. Mutta oikea paikka asentaa mesh on simun oma polku veikkaan minä.

Mulla on ollut FS9:ssä aikoinaan Hawaii mesh, ja se asentui default kansioihin.
Viitaten vielä Avsim vastaukseen, oletko Esa virheilmoituksesta huolimatta etsinyt bgl tiedostoja simun omista kansioista vai pelkästään "maisemarakennetta" esim. FSGenesis/Scenery??




'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4235
Date Registered: 14.10.01

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma!!!
« Reply #55 on: 26.02.17, 17:46 »

Nyt ongelma ratkesi! Grin

Sain asennettua kaikkien 13:ta Euroopan maan meshit. Kiitos paljon kaikille avusta ja neuvoista. thmbup

Ongelmana oli että Tatun mainitsema ohjelma Flight1 FSX/FS Registry repair tool ei ollut jostain syystä toiminut tietokoneellani oikein eli se ei ollut muodostanut oikeaa polkua, jonka FSGenesiksen installerin tulee havaita. En oikein osannut käyttää tuota ohjelmaa.

Ongelman ratkaisi lopullisesti tietokoneita erinomaisesti tunteva perheenjäsenemme tutkittuaan useita tunteja tätä installeriongelmaa ensin omalla koneellaan (jossa ei ole FS 2004:ta) ja sitten minun koneellani, jossa on FS 2004 ja jonne kokeeksi laitoimme myös FSX:n toiselle kiintolevylle. Onpa minulla nyt FSX:kin, joten voin kokeilla siinä Tatun ja muiden hienoja Suomi-FSX lisäosia, vaikka pääsimuni on edelleen entistäkin parempi FS 2004.

Pikahavaintona uusista 19 metrin mesheistä on, että etenkin vuoristoseudut kuten Alpit, näyttävät todella realistisilta kuten manneralueet yleensäkin. Joillain Välimeren saarilla ja rannikoilla on liiallisia jyrkänteitä. Simulaattorin alkuperäiset rantaviivat eivät ole ihan kohdallaan mutta mesh on. Myös joidenkin lentokenttien alue on hieman hyllyllä verrattuna ympäröivään maastoon. Nämä tiesinkin, kun halusin näitä 19 metrin tarkkoja meshejä.

Kanarian saarten osalta en asentanut Espanjan mukana tulleita Kanarian meshejä, koska minulla on Canarysimin loistava photoscenery ja 19 metrin mesh jo ennestään saarilla Teneriffa, Grand Canaria ja La Palma.

FSGenesiksen paketista puuttuu Ruotsi, Norja ja Suomi. Norjassa minulla on Norway Quality Mesh, tosin vain 76 metriä tarkkuudeltaan, mutta Suomessa eteläosaa lukuun ottamatta Tatun tekemä erinomainen 19 metrin mesh! Smiley







i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Rolf Niemi
Offline Offline

Posts: 1927
Date Registered: 14.02.05

Re: FSGenesis mesh? Asennusongelma ratkaistu!
« Reply #56 on: 26.02.17, 20:57 »

Hyvä, että asia selvisi ja mainiota, että ilmoitit asiasta myös AVSIMin foorumilla kertoen myös sen, mikä ratkaisi asian. Mitä muuta tähän voisi sanoa kuin että oppia ikä kaikki - nautinnollisia simuhetkiä  thmbup

Pages: 1 2 [3] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1