FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
27.05.20, 01:03

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?  (Read 3076 times)
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4872
Date Registered: 14.10.01

Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« on: 19.07.17, 15:17 »

FS 2004:een oli saatavilla mainio Gafin-ai-pienkonepaketti, jolla Mamillekin tuli paljon pienkoneita ja DC-3. Itselläni ei ole muuten enää koneellani FS 2004:ta.

Miten pitää toimia että tuon paketin tai edes suuren osan siitä saisi FSX:ään asennettua? Ellei saa mitenkään, onko muita neuvoja pienkoneitten saamiseksi Malmille ja Suomen muillekin kentille?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tapio Ehder
Offline Offline

Posts: 339
Date Registered: 10.09.16

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #1 on: 20.07.17, 07:47 »

Onhan tässä historian siipien havinaa, kun Esa ilmoittaa luopuneensa fs2004:stä!  Grin Taidanpa minäkin poistaa sen kohta puoleen.

HP h8-1111sc Intel(R) Core (TM) i5-2320 CPU@3.00 GHz, Muisti (RAM): 8,00 Gt Nvidia GT530
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4872
Date Registered: 14.10.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #2 on: 22.07.17, 07:39 »

Onhan tässä historian siipien havinaa, kun Esa ilmoittaa luopuneensa fs2004:stä!  Grin Taidanpa minäkin poistaa sen kohta puoleen.
En olisi poistanut elleivät Suomen photosceneryt toimisi myös FSX:ssä!

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4872
Date Registered: 14.10.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #3 on: 25.07.17, 17:34 »

Entä kysymykseni miten Malmille koneita fsx?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4570
Date Registered: 18.12.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #4 on: 26.07.17, 04:51 »

Olisiko niinkin yksinkertaista, että asennat GAFIN -paketin FSX:ään?

1. Jos et halua käyttää addon sceneryn scenery -kansiota (eli haluat hallita GAFIN -pakettia itse libraryssa), niin kopioi GAFIN2004 kansio (joka sisältää scenery -kansion) vaikkapa addon scenery -kansioon.

2. Kopioi aircraft kansiosta ai -konekansiot simulaattorin FLIGHT SIMULATOR X \ SIMOBJECTS \ AIRPLANES -kansioon.

3. Lisää scenery libraryyn GAFIN2004.

4. Unohda AFCAD -paketti kokonaan (korjaus käytä miten itse haluat) taitaa sopia FSX:n kanssa. En ala niillä leikkimään, kun en AI-liikennettä itse käytä ollenkaan.

5. Tee tarvittavat toimet DC-3:n suhteen (lukee readmessa) kuten kyllä kaikki muukin....... Shocked
PS: voit huoletta korvata Douglas_DC3 -kansion liittäessäsi AI -koneita SIMOBJECTS \ AIRPLANES -kansioon (siirtää vain aeron textuurit ko. kansioon) muista lisätä pyydetyt rivit aircraft.cfg -tiedostoon.

6. Enjoy.....











PS: asentamalla myös EFXX:n saat liikennettä muillekin kentille (korpikentät). VAROITUS en muista oliko EFXX erikseen tehty myös FSX -versiolle. Joku varmaan muistaa? Enivei jos asennat sen, niin muista poistaa EFXX:n scenery -kansiosta ne kentät jotka sinulla jo on asennettuina FSX:ään, muuten tulee päällekkäisyyksiä kentille!







« Last Edit: 26.07.17, 11:06 by Mika Virolainen »

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4872
Date Registered: 14.10.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #5 on: 26.07.17, 07:34 »

Kiitos ohjeesta Mika. Kokeilen kun ehdin ja laitan palautetta tänne.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4570
Date Registered: 18.12.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #6 on: 26.07.17, 08:13 »

Huvittavinta tässä oli se, että pitihän sitä P3Dv4:seenkin kokeilla. Koneet vetelivät läpäreitä, ja modelitkin näkyivät oikein. Grin  Mutta...... kun menee liian lähelle AI-koneita, P3Dv4 kaatuu joten se siitä thmbdn



Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pertti Lode
Offline Offline

Posts: 2559
Date Registered: 12.01.03

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #7 on: 26.07.17, 10:24 »

En saa FSX:ään yhtään Cafin Ai konetta näkyviin, Dc3 kyllä löytyy
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4570
Date Registered: 18.12.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #8 on: 26.07.17, 10:57 »

Huvittavinta tässä oli se, että pitihän sitä P3Dv4:seenkin kokeilla. Koneet vetelivät läpäreitä, ja modelitkin näkyivät oikein. Grin  Mutta...... kun menee liian lähelle AI-koneita, P3Dv4 kaatuu joten se siitä thmbdn

Otetaanpa takaisin Roll Eyes

Toimii myös P3Dv4, jos poistaa ai_150 & ai_152 -kansiot (modelit tms. aiheuttavat kaatumisen) PA28 Arrow:sta näkyy tosin vain valot. Osasta koneita puuttuu myös laskutelineet (ainakin kun ovat paikoituksessa). Liikenne toimii myös default Malmilla. Tampereellekin tuli GA -koneet, ja Hankoonkin sai, kun lisäsi FINN AFCADsista AF2 -tiedoston. Eli toimii jos kentällä toimiva AFCAD, tosin Esan raportin mukaan muu AI -liikenne katosi Undecided

P3Dv4 (Malmi asennettuna) tosin rakennuksiahan siellä ei ole.



P3Dv4 (default Malmi).


« Last Edit: 26.07.17, 14:12 by Mika Virolainen »

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4570
Date Registered: 18.12.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #9 on: 26.07.17, 11:04 »

En saa FSX:ään yhtään Cafin Ai konetta näkyviin, Dc3 kyllä löytyy

GA -liikenne slideri säädettynä? (mulla täysillä) en muuta arvoa kokeillutkaan.
Malmi asennettuna?

Liikennettä oli myös Oulussa (Oulun FSX -kenttä asennettuna). Hyvinkäällä tai Hangossa ei näkynyt mitään (p3dv4) muttei ole kenttiäkään asennettu, tai AFCADEJA.
« Last Edit: 26.07.17, 11:10 by Mika Virolainen »

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4570
Date Registered: 18.12.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #10 on: 26.07.17, 11:30 »

Ei toimi (FSX) jollei asenna Malmia!

P3Dv4 toimii default Malmilla.

Malmi asennettuna (FSX).



Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pertti Lode
Offline Offline

Posts: 2559
Date Registered: 12.01.03

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #11 on: 26.07.17, 12:53 »

Mikä Malmi sinulla on? niitä kun on ainakin 3-4 erilaista.


« Last Edit: 26.07.17, 13:06 by Pertti Lode »
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4570
Date Registered: 18.12.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #12 on: 26.07.17, 13:29 »

Tuo se "näyttäisi" olevan, mutta kun se on vuosia jo ollut kovalevyllä ja siirtynyt aina seuraavaan simuun.... Niin en ole varma ollenkaan mistä se on tullut Embarrassed (voi olla muutakin) mutta ainakin readmen mukaan se on 2.1.



Se on kyllä AFCAD -tiedostosta kiinni toimiiko! Riittäisi että laitat omaan Malmi kansioosi FISD AF2_EFHF.bgl:n ja ylikirjoittaisit olemassa olevan.

« Last Edit: 26.07.17, 13:36 by Mika Virolainen »

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4570
Date Registered: 18.12.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #13 on: 26.07.17, 13:42 »

Asensin tuon 2.1 hyvin näyttäisi toimivan....

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4872
Date Registered: 14.10.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #14 on: 26.07.17, 13:50 »

Gafin alkoi toimia Malmilla mutta muu liikennekoneiden AI-liikenne esim. EFHK:lta hävisi saman tien. Pitääkö Gafinin tiedostot jotenkin muuttaa FSX-kelpoisiksi, jotteivat vaikuta muuhun ai-liikenteeseen? Tein näin silloin kun siirsin FS 2004:n liikenteen FSX:ään, koska muutoin taas FSX:n ai-laivaliikenne ei olisi toiminut.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4570
Date Registered: 18.12.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #15 on: 26.07.17, 13:55 »

Gafin alkoi toimia Malmilla mutta muu liikennekoneiden AI-liikenne esim. EFHK:lta hävisi saman tien. Pitääkö Gafinin tiedostot jotenkin muuttaa FSX-kelpoisiksi, jotteivat vaikuta muuhun ai-liikenteeseen? Tein näin silloin kun siirsin FS 2004:n liikenteen FSX:ään, koska muutoin taas FSX:n ai-laivaliikenne ei olisi toiminut.

Tuohon en osaa sanoa mitään, koska en itse käytä AI-liikennettä. Kokeilin tätä vain sinulle, ja muille halukkaille. Todennäköisesti täytyy muuttaa, koska olet jo aiemmin joutunut tekemään sitä....

EDIT: Ethän vaan lisännyt libraryyn FINN AFCADS -tiedostoja? Sehän saisi sekaisin EFHK:n jos hookoon tiedostoja olisi mennyt mukana.

« Last Edit: 26.07.17, 14:09 by Mika Virolainen »

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4570
Date Registered: 18.12.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #16 on: 26.07.17, 14:57 »

Tuli heitettyä vielä pieni lenkki LCH:lla (P3Dv4)



Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5497
Date Registered: 14.12.05

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #17 on: 26.07.17, 15:22 »

Gafin alkoi toimia Malmilla mutta muu liikennekoneiden AI-liikenne esim. EFHK:lta hävisi saman tien. Pitääkö Gafinin tiedostot jotenkin muuttaa FSX-kelpoisiksi, jotteivat vaikuta muuhun ai-liikenteeseen? Tein näin silloin kun siirsin FS 2004:n liikenteen FSX:ään, koska muutoin taas FSX:n ai-laivaliikenne ei olisi toiminut.


FSX:ssä pitää varmistaa, että kaikki AI-liikenne on FSX-muotoista. Muussa tapauksessa näkyy vain se asennettu FS9-liikenne kuten GAFIN:kin on (FSX-muotoinen liikenne katoaa näkyvistä).

Hae AIFP3-softa (http://stuff4fs.com/open.asp?Folder=AIFP&JS=TRUE), jolla voit etsiä kaikki FS9-muotiset AI-tiedostot (trafficxxx.bgl-tiedostot). Samalla softalla voit muuttaa ne FSX-muotoon. Sen jälkeen näkyy kaikki FSX-liikenne.

Muistaakseni kaikki GAFIN-liikenteen koneet eivät näy normaalisti (koska ovat jotenkin ei-yhteensopivia FSX:n kanssa). Niistä puuttuu jotain tai osa ei näy kuten pitäisi. Nuokin voi korjata, jos tietää mikä kone ei toimi ja korvaa sen jollain FSX:ssä toimivalla koneella (oikean koneen etsiminen voi olla hankalaa - esimerkiksi joitain Suomen ilmavoimien koneita voi olla mahdotonta löytää FSX:lle näkyvässä muodossa). MAIW:illa (Military AI Worksillä) on kolme pakettia Suomen ilmavoimien koneita, joista nuo voi asentaa, mutta se MAIW:inkin liikenne on FS9-muotoista ja pitää muuttaa AIFP:llä FSX-muotoon ennen asentamista (tai sen jälkeen).
 
Pekka
« Last Edit: 26.07.17, 15:30 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4872
Date Registered: 14.10.01

Re: Ai-liikennettä Malmille FSX:ssä?
« Reply #18 on: 28.07.17, 07:11 »

Muutin Gafin-pienkoneet FSX:ssä seuraavaan muotoon:

"Traffic_GAFIN_c150_2_FSX.bgl"

Siis lisätty kuhunkin "_FSX".

Nyt näkyy sekä WOAI:n liikennekoneet ympäri maailmaa ja myös laivaliikenne. Kiitos neuvoista kaikille!

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1