FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.01.19, 19:34

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Ohjelmat ja laitteet (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Hyppy P3D aikaan...
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Hyppy P3D aikaan...  (Read 9046 times)
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9472
Date Registered: 14.02.02

WWW
Hyppy P3D aikaan...
« on: 13.11.17, 11:03 »

Osaisiko joku asioista paremmin perillä oleva tsekata tämän listan läpi. Pyysin tarjouksen P3D v4 suositusten mukaisesti, kun olen onnellisesti tipahtanut kärryiltä näiden suhteen.

* Intel Kaby Lake i7-7700K, LGA1151, 4.2GHz,8MB, Boxed
* Asus PRIME Z270-A, ATX -emolevy
* G.Skill 16GB (2x8GB), Ripjaws V, DDR4 3200MHz, CL16 (Tämä paketti kaksi kertaa, eli muistia yhteensä 32GB)
* BitFenix Shinobi, ATX-kotelo, musta, USB3.0
* Samsung 250GB 960 EVO SSD -levy, M.2, NVMe,3200/1500 MB/s
* SilentiumPC Fortis 3 HE1425 v2 -prosessorijäähdytin
* Asus GeForce GTX 1080 STRIX A OC - näytönohjain, 8GB GDD
* Seasonic 650W FOCUS+ 650 Gold, modulaarinen ATX-virtalähde

'Don't panic'
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5403
Date Registered: 14.12.05

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #1 on: 13.11.17, 11:52 »

Vaikuttaa ihan asialliselta paketilta, vaikka en noita kaikkia valmistajien merkkejä (kuten vaikkapa CPUn jäähdytintä tai tuota nimenomaista laitekoteloa) tunnekaan. Tarkempaa tietoahan niistä saa googlaamalla. Minä olen aina virtalähteen suhteen kysynyt laitteiston toimittajalta mikä olisi kokoonpanoon nähden sopiva teholuokka. Aivan minimitehoista ei kannata käyttää joskaan turhia watteja ei myöskään tarvita. Siltä ja väliltä käyvät parhaalla hyötysuhteella.

Tuo SSD-levy on M.2-liitännällä erittäin nopea, mistä on kaikessa koneen käytössä hyötyä. Nykyään pullonkaulana levyoperaatioille ei enää niinkään ole fyysinen liitäntä vaan tiedonsiirtoprotokolla, jolla levyä luetaan. Aikoinaan nopeille kiintolevyille suunniteltu achi-protokolla (joka on edelleen monissa koneissa käytössä) alkaa jäädä jälkeen SSD-levyjen nopeudesta. Uusi standardi nvme nopeuttaa SSD-levyjen käyttöä huomattavasti. Eri asia sitten on se onko siitä mitään hyötyä yksityiskäyttäjälle. Huomaako tietokoneen käyttäjä mitään eroa siinä, jos joku tiedosto latautuu 0,01 sekunnin sijaan 0,001 sekunnissa? Palvelinkoneissa tuolla taas on suuri merkitys.

Jos ruokahalu kasvaa syödessä eli tuo 250GB:n levy alkaa täyttyä, kannattaa hankkia kakkoslevyksi tavallinen serial-ata-liittimeen liitettävä vanhanmallinen SSD. Niitä saa jo varsin suurilla kapasiteeteilla edullisesti. Simutkin toimivat niiltä vähintään yhtä jouhevasti kuin nopeilta kovalevyiltä. Latausajat ainakin pienenevät. Mitään ei kuitenkaan kannata hankkia "varmuuden vuoksi". Laitteistoa voi aina täydentää myöhemmin eivätkä lisäosat silloin maksa ainakaan enempää.

Ainoa mikä tuossa paketissa arveluttaa on keskusmuistin määrä. Onko tosiaan 32GB tarpeen, jos simukäyttöön sitä hankit? Valitettavasti en osaa sanoa kokemuksen perusteella mitään, sillä olen käyttänyt vain 32-bittisiä simuja, joille 8GB on enemmän kuin riittävästi (virtuaalimuistin 4GBn rajan yli menevä osa, jota simu ei voi kuitenkaan käyttää jää käyttiksen osille). 4GB on taas liian vähän. Minulla on nyt 16GB enkä ole minkään ohjelman kanssa vielä päässyt lähellekään edes 8GB:n rajaa. Tuli ostettua turhaan liikaa keskusmuistia. 8GB saattaa kyllä olla jo 64-bittisille simuille liian vähän. En tiedä.

Tarvittaisiin XPlane:in (64bit) tai P3Dv4:n käyttäjien kommentteja. Paljonko nuo haukkaavat muistia pahimmillaan?

Pekka

Edit: Perhhana, täällä FSNordicin puolella jokin tökkii ja kellokin on väärässä ajassa.   Huh

Edit2: Nythämävastahokasin, että olet Tatu simun kehittäjä ja sinun täytyy ehkä pitää paljon softia (don't know what and don't know when, but...) auki samanaikaisesti simun kanssa. Se asettaa tuon muistivaatimuksen hieman uuteen valoon. Mutta kuten jo sanottu koska en tiedä tuota tarvetta, en osaa sanoa siitä mitään varmaa.
« Last Edit: 13.11.17, 12:49 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9472
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #2 on: 13.11.17, 13:17 »

Niin, kovalevyjä on helppo lisätä myöhemmin, siten tätä suunnittelinkin. Oletan kyllä, että tarjouksen tehnyt tyyppi on osannut valita oikean virtalähteen ja kotelot sun muut. Kopsasin tuohon kaikki mitä tarjouksessa oli, paitsi kaksi pelikuponkia, jotka tulevat näyttiksen kanssa kaupanpäälle. Ja joita en todennäköisesti ikinä edes asenna....  Tongue

P3D v4. system requirements suosittelee 16GB+ RAM. Xplane11 16-24GB RAM or more. Ei tämä RAM nyt enää tässä kokonaisuudessa ole kovin ratkaisevaa hinnan kannalta. Todennäköisesti hyötyä 32GB:stä on kuitenkin enemmän XPlanessa kuin tällä hetkellä P3D v4:ssa, mutta jälkimmäinenkin on kehittyvä simu ja lisureiden tekijöillähän ei ole enää mitään rajaa.  Grin XPlane on minulle uusi tuttavuus, olen kyllä viime aikoina katsellut aika paljon XPlane videoita, ja niiden perusteella sekin on kyllä aika komea simu.

Mitä tulee noihin "kehittäjäohjelmiin", niin osa niistä on kyllä aika raskaita, esim. QGIS. Photari tosin varmaan jää iMaciin, eikä sillä väliä. Siellä rajana on edelleenkin tiedostokoko (TIFF), johon ei varmaankaan ole tulossa muutosta vielä pitkiin aikoihin. Jotkut simulle suunnitellut ohjelmat saattavat rohmuta muistia melkoisesti, Scenproc ainakin. Mutta eipä noita niin paljon yhtäaikaa tarvinne pitää päällä, ja veikkaan, että tässä kyllä selviäisi 16 gigallakin. Sehän olisikin mahtavaa, jos pystyisi pitämään kaiken päällä koko ajan, ja näkisi aina tuloksen simussa samantien.  Grin Nyt vielä tehdään, exportataan, asennetaan simuun, ihmetellään, muokataan, exportataan, asennetaan simuun, ihmetellään lisää, muokataan, exportataan....





'Don't panic'
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1031
Date Registered: 03.07.09

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #3 on: 13.11.17, 13:44 »

Aika samalta näyttää oman paahtimen kanssa. Itsellä tosin käytössä i7 8700K coffeelake prossuna, joka on yhtä generaatiota uudempi (noin kuukauden vanha julkaisu) 7700K kabylakesta. Suurimpana erona coffeelakessa kuusi ydintä neljän sijasta ja suuremmat kellot. Jos budjetti ei jousta niin melkein panostaisin prossuun enemmän ja pudottaisin joko muistista puolet pois tai pudottaisin näyttiksen 1070 malliin. Toki jos myös muuta pelailua tai näyttistä vaativaa tulee thetyä, etenkin suuremmilla näyttöresoluutioilla niin silloin 1080 on ihan paikallaan, mutta siitä et maininnut pahemmin niin vaikea lähteä sanomaan., mutta etenkin 1080p resoluutiolla 1070 ajaa asiansa mainioisti simuköytössä. Ramista sen verran, että jos sitä tarvitsee lisää niin pari lisäkampaa saa helposti ostettua ja lisättyä. Joten aluksi voi esimerkiksi katsoa 16 gigalla ja sitten päätellä tarvitseeko lisää vai ei.

Laitan tähän vielä omat speksini. En nyt hirveästi ole vielä testejä saanut alle kun viimeviikolla sain koneen vasta kasaan, mutta P3D v4 pyörii fslabsilla Heathrowssa 40 fps yöllä DL päällä asetukset suhteellisen korkealla.

Intel i7 8700K (OC: 4,8 GHz)
Asus Strix Z370-F
Asus Strix GTX 1080ti
16 GB (2x8 GB) G.Skill Trident Z 3200 MHz DDR4
NZXT Kraken X62 AIO
Samsung EVO 960 250 GB M.2 SSD (lähinnä pelkästään Windowsille)
Samsung EVO 850 500 GB SATA SSD (simulle)
Seagate 2 TB HDD (peleille ja kaikelle muulle roskalle)
Phanteks P400S -kotelo

/ Jouka

ProjectFly Focus Group Manager
https://app.projectfly.co.uk
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4595
Date Registered: 13.04.09

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #4 on: 13.11.17, 13:48 »

Joo kyllä tuo 8gb on liian vähän P3Dv4:lla. Itsekin päivitin DDR4 16gb:iin jolloin loppui kaatuilut saman tien.  thmbup

Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5403
Date Registered: 14.12.05

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #5 on: 13.11.17, 14:45 »

...
Ramista sen verran, että jos sitä tarvitsee lisää niin pari lisäkampaa saa helposti ostettua ja lisättyä. Joten aluksi voi esimerkiksi katsoa 16 gigalla ja sitten päätellä tarvitseeko lisää vai ei.
...


Tuon RAMin suhteen pitää vielä varmistua siitä, että sitä voi lisätä. Esimerkiksi jos laitteessa on kaksi 8 gigan kampaa (16GB muistia) ja kaksi muistikorttipaikkaa, ei lisäystä voi tehdä kuin poistamalla entiset kammat ja korvaamalla ne uusilla  16 gigan kammoilla.

Muistia lisättäessä on viisainta myös hankkia tasan samanlaista (siis jopa saman valmistajan muistia). Minulle kävi kerran niin, että vaikka muistikammat olivat yhtä nopeita ja samankokoisia, eivät alkuperäiset kammat ja uudet pelanneet yhteen. Onneksi sain ne vaihdettua identtisiin. Tuosta on jo paljon aikaa, ja ehkä nämä toimivat nykyisin jo joustavammin.
 
Pekka


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9472
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #6 on: 13.11.17, 16:09 »

Aika samalta näyttää oman paahtimen kanssa. Itsellä tosin käytössä i7 8700K coffeelake prossuna, joka on yhtä generaatiota uudempi (noin kuukauden vanha julkaisu) 7700K kabylakesta. Suurimpana erona coffeelakessa kuusi ydintä neljän sijasta ja suuremmat kellot. Jos budjetti ei jousta niin melkein panostaisin prossuun enemmän ja pudottaisin joko muistista puolet pois tai pudottaisin näyttiksen 1070 malliin. Toki jos myös muuta pelailua tai näyttistä vaativaa tulee thetyä, etenkin suuremmilla näyttöresoluutioilla niin silloin 1080 on ihan paikallaan, mutta siitä et maininnut pahemmin niin vaikea lähteä sanomaan., mutta etenkin 1080p resoluutiolla 1070 ajaa asiansa mainioisti simuköytössä. Ramista sen verran, että jos sitä tarvitsee lisää niin pari lisäkampaa saa helposti ostettua ja lisättyä. Joten aluksi voi esimerkiksi katsoa 16 gigalla ja sitten päätellä tarvitseeko lisää vai ei.

Kiitos paljon.

Äkkiseltään näyttää siltä, että 8700K ei löydy Jimmsiltä varastosta (näin ainakin tulkitsin), joten se voi olla syy siihen, että tarjous on vanhemmalla prossulla. Hintaerohan ei ole juuri mitään.  Shocked

En tullut ajatelleeksi sen enempiä kuvailla koneen käyttötarkoitusta, mutta kyllä se olisi tulossa ihan puhtaasti simulle ja simun maisemien tekemiseen. Epäilen vahvasti, että innostuisin mistään muusta pelistä, mutta eihän sitä passaa vannomaan mennä.  Grin Sen sijaan voisi kokeilla XPlane11, ja DCS worldiä myös, mutta ei pitäisi olla ongelmaa näidenkään suhteen. Työni teen Macilla, eikä ole mitään tarvetta siirtyä Windowsiin musa- ja valokuvausjuttujen vuoksi.

1070 ja 1080 näytönohjaimien hintaero on vähän yli 100€, että ei se nyt hinnan puolesta tässä vaiheessa ole niin iso juttu. Toki voisin jättää alkuun sen 16GB RAMia, se ehkä vaikuttaa nyt kaikkein, jos ei turhalta, niin "ei niin välttämättömältä" tässä paketissa.

Pekka kommentoi noista muistipaikoista... oletan, että niitä on ainakin neljä, koska 32GB tarjouksessakin on yhteensä 4 muistikampaa.

Simua varten rakensin koneen viimeksi Islannissa joskus 2003 tai 2004, en muista enää, mutta tosiaan vähän pihalla näistä. Asiaan perehtyminen, netistä lukeminen siis, myös johti sellaiseen mielipiteiden määrään suuntaan A, B toiseen, ettei siitä oikein helposti äkkiseltään saa mitään tolkkua. Joukalla tuntuu pelittävän lähes suunnitellun näköinen paketti hienosti, jos EGLL ja FSLabs ja yli 40FPS..... good enough for me.

Mullahan ei ole kyllä vielä näyttöäkään katsottuna tälle, joten en oikein osaa niistä resoluutioista sanoa.  Undecided Tässä kohtaa ajattelin kyllä säästää, enkä mitään älyttömän hienoa näyttöä ostaa, mutta vinkkejä mielelläni otan kyllä vastaan.  Smiley


'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4081
Date Registered: 18.12.01

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #7 on: 13.11.17, 16:58 »

Itse ostin 31,5'' full hd -näytön. Tarjolla oli myös 4K -näyttö (oli täällä myynnissä, mutta korkeaan hintaan). Näin jälkeenpäin hieman potuttaa, sillä Prepar3D ei kummoiselta näytä ainakaan reunanpehmennyksen suhteen 1920*1080 resoluutiolla. Jossain vaiheessa on vain hankittava näyttö joka tukee korkeampaa resoluutiota  Sad

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9472
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #8 on: 13.11.17, 18:36 »

Itse ostin 31,5'' full hd -näytön. Tarjolla oli myös 4K -näyttö (oli täällä myynnissä, mutta korkeaan hintaan). Näin jälkeenpäin hieman potuttaa, sillä Prepar3D ei kummoiselta näytä ainakaan reunanpehmennyksen suhteen 1920*1080 resoluutiolla. Jossain vaiheessa on vain hankittava näyttö joka tukee korkeampaa resoluutiota  Sad

Mulla on tämä iMac 2560 x 1440 (27 tuumanen), tällä resolla luullakseni pärjään kyllä.


'Don't panic'
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 410
Date Registered: 22.02.16

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #9 on: 14.11.17, 14:37 »

Kannattaa katsoa hyvä jäähdytys myös. 7700K kuumenee aika paljon ja 8700Kssa on vielä pari corea enemmän niin olettavasti se käy melko lämpöisenä. Tuossa Joukan paketissa oli Krakenin vesijäähdytys, jonka ottaisin ehdottomasti mukaan.

Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1031
Date Registered: 03.07.09

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #10 on: 14.11.17, 15:41 »

Tonilta hyvä huomio. Toisaalta uskon, että tuo alunperin mainitsemasi Fortis 3 jäähy on ihan passeli jos ei mitään ylikellotuksia lähde tekemään.

ProjectFly Focus Group Manager
https://app.projectfly.co.uk
Tapio Kallberg
Offline Offline

Posts: 139
Date Registered: 02.02.05

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #11 on: 14.11.17, 15:47 »

Juuri tuli postista tuo 7700K, millä tasolla optimaaliset lämpöarvot ovat ?
Taisin ostaa liian tehottoman jäähyn (Hyper 212 EVO).
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 410
Date Registered: 22.02.16

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #12 on: 14.11.17, 16:58 »

Juuri tuli postista tuo 7700K, millä tasolla optimaaliset lämpöarvot ovat ?
Taisin ostaa liian tehottoman jäähyn (Hyper 212 EVO).

Joku 75 voi vielä olla ihan normaaliakin tolla prosulla kovassa käytössä, mutta kaipa reilusti yli 80 alkaa olemaan jo paljon.
Jaakko Koponen
Offline Offline

Posts: 546
Date Registered: 05.03.07

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #13 on: 15.11.17, 08:23 »

Aika samalta näyttää oman paahtimen kanssa. Itsellä tosin käytössä i7 8700K coffeelake prossuna, joka on yhtä generaatiota uudempi (noin kuukauden vanha julkaisu) 7700K kabylakesta. Suurimpana erona coffeelakessa kuusi ydintä neljän sijasta ja suuremmat kellot. Jos budjetti ei jousta niin melkein panostaisin prossuun enemmän ja pudottaisin joko muistista puolet pois tai pudottaisin näyttiksen 1070 malliin. Toki jos myös muuta pelailua tai näyttistä vaativaa tulee thetyä, etenkin suuremmilla näyttöresoluutioilla niin silloin 1080 on ihan paikallaan, mutta siitä et maininnut pahemmin niin vaikea lähteä sanomaan., mutta etenkin 1080p resoluutiolla 1070 ajaa asiansa mainioisti simuköytössä. Ramista sen verran, että jos sitä tarvitsee lisää niin pari lisäkampaa saa helposti ostettua ja lisättyä. Joten aluksi voi esimerkiksi katsoa 16 gigalla ja sitten päätellä tarvitseeko lisää vai ei.

Laitan tähän vielä omat speksini. En nyt hirveästi ole vielä testejä saanut alle kun viimeviikolla sain koneen vasta kasaan, mutta P3D v4 pyörii fslabsilla Heathrowssa 40 fps yöllä DL päällä asetukset suhteellisen korkealla.

Intel i7 8700K (OC: 4,8 GHz)
Asus Strix Z370-F
Asus Strix GTX 1080ti
16 GB (2x8 GB) G.Skill Trident Z 3200 MHz DDR4
NZXT Kraken X62 AIO
Samsung EVO 960 250 GB M.2 SSD (lähinnä pelkästään Windowsille)
Samsung EVO 850 500 GB SATA SSD (simulle)
Seagate 2 TB HDD (peleille ja kaikelle muulle roskalle)
Phanteks P400S -kotelo

/ Jouka


Mitäs tuommoinen paketti suunnilleen tänä päivänä kustantaa?
Juha Patosalmi
Offline Offline

Posts: 60
Date Registered: 19.06.16

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #14 on: 15.11.17, 08:50 »

Prosessorin suhteen menisin ehdottomasti suoraa i7-8700k, hintaeroa ei ole juuri mitään ja uskoisin kyllä että on huomattavasti tehokkaampi. Itsellä myös tuo hankintalistalla kunhan saatavuus paranee.

Näytönohjaimia myös katselen aktiivisesti, ja alan kallistua siihen että Asus 1080 ti OC malli on paras diili, kallishan se on kuin mikä, mutta pitäisi olla sitten useammaksi vuodeksi käyttökelpoinen myös 4K tarkkuuksiin siirryttäessä, ehkä myös VR.

JP
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9472
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #15 on: 15.11.17, 10:02 »

Niin, tuo prosessorijuttu on tällä hetkellä vähän hankala, i7 8700K ei tällä hetkellä ole tähän minun suunnittelemaani pakettiin saatavilla, ja muutenkin kuulemma satunnaisen heikosti sitä saa tällä hetkellä. Aiheuttaisi myös emolevyn vaihdon, mutta ei edelleenkään rahassa olisi suuri ero.

Minun kuvailemani paketti 32GB RAM maksaa vähän yli 2100€, joten kyllä tätä saa vähän miettiä.

'Don't panic'
Juha Patosalmi
Offline Offline

Posts: 60
Date Registered: 19.06.16

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #16 on: 15.11.17, 11:00 »

Niin, tuo prosessorijuttu on tällä hetkellä vähän hankala, i7 8700K ei tällä hetkellä ole tähän minun suunnittelemaani pakettiin saatavilla, ja muutenkin kuulemma satunnaisen heikosti sitä saa tällä hetkellä. Aiheuttaisi myös emolevyn vaihdon, mutta ei edelleenkään rahassa olisi suuri ero.

Toki jos tuo emolevy on jo hankittu niin siihen ei käy tuo 8700, joka vaatii Z370 sarjan emolevyn. Jos kuitenkin on hankkimassa joka tapauksessa uuden emolevyn niin lienee järkevämpi valinta tuo uudempi. Gigantti esim ilmoittaa että prosessorin toimitukset alkavat ensi viikolla, ja hintaa on 395e tuolla i7-8700k mallilla. Emolevyt ovat sitten sen 200e molemmin puolin.

JP
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 410
Date Registered: 22.02.16

Re: Hyppy P3D aikaan...
« Reply #17 on: 15.11.17, 13:43 »

Prosessorin suhteen menisin ehdottomasti suoraa i7-8700k, hintaeroa ei ole juuri mitään ja uskoisin kyllä että on huomattavasti tehokkaampi. Itsellä myös tuo hankintalistalla kunhan saatavuus paranee.

7700K ja 8700K ei ole merkittävää eroa IPCn (instruction per cycle) suhteen, joka toistaiseksi ollut se mikä ratkaisee suorituskyvyn lentosimulaattoreissa. 7700Kssa on korkeampi peruskellotajuus kuin 8700Kssa, joten ylikellottaa kannattaa ja myös hyvä jäähdytys. 8700K TDP-arvo on 95 astetta, kun 7700K on 91 astetta eli pieni ero. P3D suorituskyvyn ratkaisee paljonko 8700Kn kahdesta ylimääräistä coresta on hyötyä ja tuosta ei vielä näytä olevan selvää käsitystä. Toki 8700K on suorituskyvyltään parempi ja muissa asioissa kuin lentosimuissa tuo tulee paremmin esille.

Ehdottomasti 8700K, jos on ostamassa ihan uutta konetta. Turha ostaa jo valmiiksi "vanhaa", kun rahallisesti tuossa ei hirveästi eroa ole ja saatavuuskin paranee kun hetken malttaa odottaa. Mielummin tinkii vaikka muistista tai sitten mieluiten toki 8700K+32GB Tongue
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1