FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.03.19, 06:21

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Ohjelmat ja laitteet (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Muistinlisäysprosessi
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Muistinlisäysprosessi  (Read 32610 times)
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1326
Date Registered: 11.12.11

Muistinlisäysprosessi
« on: 28.12.17, 08:53 »

Hellou! Tietokoneen muistinlisäysprosessi alkaa. Kurkkasin koneeseen sisään. Siellä oli 4 muistipaikkaa; kaksi mustaa ja kaksi valkoista. Sloteissa oli vain yksi 8GT kampa. Jos ostan kaksi uutta 8 gigan kampaa, voinko käyttää tuota vanhaa kampaa, että mulla olis sitten 24 gigaa rammia? Mihin nuo kammat törkätään, siis onko noiden slottien värillä väliä? Ei mulla muuta. Tänks!

Nimimerkki aloittelija

A mile of road will take you nowhere, a mile of runway will take you anywhere.
Juha Liukkonen
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 21.10.13

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #1 on: 28.12.17, 09:47 »

Emolevyn merkki ja malli olisi hyvä tietää. Tarvittava tieto löytynee parhaiten sieltä emolevyn manuaalista, joka löytynee valmistajan support-sivuilta.
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1326
Date Registered: 11.12.11

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #2 on: 28.12.17, 12:22 »

Joku Acerin emolevy oli kyseessä. Nappasin muistin irti ja kiikutin sen lähi-Poweriin. Kiltti myyjä opasti kädestä pitäen. Muistien paikalleen naksauttelukaan ei ollut kaltaiselleni tampiolle ylitsepääsemätön juttu. Kaikki sujui kuin Strömsössä. Kerrankin!   Smiley

A mile of road will take you nowhere, a mile of runway will take you anywhere.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4194
Date Registered: 18.12.01

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #3 on: 28.12.17, 14:39 »

Kaikki sujui kuin Strömsössä. Kerrankin!   Smiley

Hienoa Grin

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4194
Date Registered: 18.12.01

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #4 on: 12.03.18, 09:50 »

Tuli muuten mieleeni, että profiilisi mukaan sinulla on 16Gb ram. Ostit siis yhden 8Gt:n kamman lisää? On myös merkitystä sillä mihin slotteihin kammat on nyt laitettu? Muistin (kaksi samanlaista kampaa) saa toimimaan joko "single channel" tai "dual channel" -tilassa. Dual channel kannattaa ottaa käyttöön, sillä silloin muistiin voidaan kirjoittaa ja lukea samanaikaisesti (tuplanopeus). Jos et tiedä miten muistisi nyt toimii? voit tarkistaa sen esim. Speccy -ohjelmalla: https://www.ccleaner.com/speccy



Käytännössä yleensä jos muistit ovat verekkäisissä paikoissa, toimii muisti singlenä! (puolinopeudella).
« Last Edit: 12.03.18, 09:55 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1326
Date Registered: 11.12.11

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #5 on: 12.03.18, 10:27 »

En mä käyttänyt sitä vanhaa kampaa. Ostin kaksi uutta 8 gigan kampaa ja näyttäisi toimivan...

A mile of road will take you nowhere, a mile of runway will take you anywhere.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4194
Date Registered: 18.12.01

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #6 on: 12.03.18, 10:36 »

En mä käyttänyt sitä vanhaa kampaa. Ostin kaksi uutta 8 gigan kampaa ja näyttäisi toimivan...

Ok, sitten kaikki on kunnossa.

https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.83-en.zip

Tuo CPU-Z on hyvä ohjelma (ei vaadi asennusta) tietokoneen sisuksien tutkimiseen... Grin Toki Speccykin hommansa osaa...

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1