FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
16.12.18, 08:00

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Ohjelmat ja laitteet (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Muistinlisäysprosessi
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Muistinlisäysprosessi  (Read 20658 times)
Mikko Kärkkäinen
Online Online

Posts: 1271
Date Registered: 11.12.11

Muistinlisäysprosessi
« on: 28.12.17, 08:53 »

Hellou! Tietokoneen muistinlisäysprosessi alkaa. Kurkkasin koneeseen sisään. Siellä oli 4 muistipaikkaa; kaksi mustaa ja kaksi valkoista. Sloteissa oli vain yksi 8GT kampa. Jos ostan kaksi uutta 8 gigan kampaa, voinko käyttää tuota vanhaa kampaa, että mulla olis sitten 24 gigaa rammia? Mihin nuo kammat törkätään, siis onko noiden slottien värillä väliä? Ei mulla muuta. Tänks!

Nimimerkki aloittelija

"I've personally flown over 194 missions and I was shot down on every one of them. Come to think of it, I've never landed a plane in my life."
- Adm. Thomas 'Tug' Benson
Juha Liukkonen
Offline Offline

Posts: 262
Date Registered: 21.10.13

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #1 on: 28.12.17, 09:47 »

Emolevyn merkki ja malli olisi hyvä tietää. Tarvittava tieto löytynee parhaiten sieltä emolevyn manuaalista, joka löytynee valmistajan support-sivuilta.
Mikko Kärkkäinen
Online Online

Posts: 1271
Date Registered: 11.12.11

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #2 on: 28.12.17, 12:22 »

Joku Acerin emolevy oli kyseessä. Nappasin muistin irti ja kiikutin sen lähi-Poweriin. Kiltti myyjä opasti kädestä pitäen. Muistien paikalleen naksauttelukaan ei ollut kaltaiselleni tampiolle ylitsepääsemätön juttu. Kaikki sujui kuin Strömsössä. Kerrankin!   Smiley

"I've personally flown over 194 missions and I was shot down on every one of them. Come to think of it, I've never landed a plane in my life."
- Adm. Thomas 'Tug' Benson
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4011
Date Registered: 18.12.01

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #3 on: 28.12.17, 14:39 »

Kaikki sujui kuin Strömsössä. Kerrankin!   Smiley

Hienoa Grin

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4011
Date Registered: 18.12.01

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #4 on: 12.03.18, 09:50 »

Tuli muuten mieleeni, että profiilisi mukaan sinulla on 16Gb ram. Ostit siis yhden 8Gt:n kamman lisää? On myös merkitystä sillä mihin slotteihin kammat on nyt laitettu? Muistin (kaksi samanlaista kampaa) saa toimimaan joko "single channel" tai "dual channel" -tilassa. Dual channel kannattaa ottaa käyttöön, sillä silloin muistiin voidaan kirjoittaa ja lukea samanaikaisesti (tuplanopeus). Jos et tiedä miten muistisi nyt toimii? voit tarkistaa sen esim. Speccy -ohjelmalla: https://www.ccleaner.com/speccy



Käytännössä yleensä jos muistit ovat verekkäisissä paikoissa, toimii muisti singlenä! (puolinopeudella).
« Last Edit: 12.03.18, 09:55 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mikko Kärkkäinen
Online Online

Posts: 1271
Date Registered: 11.12.11

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #5 on: 12.03.18, 10:27 »

En mä käyttänyt sitä vanhaa kampaa. Ostin kaksi uutta 8 gigan kampaa ja näyttäisi toimivan...

"I've personally flown over 194 missions and I was shot down on every one of them. Come to think of it, I've never landed a plane in my life."
- Adm. Thomas 'Tug' Benson
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4011
Date Registered: 18.12.01

Re: Muistinlisäysprosessi
« Reply #6 on: 12.03.18, 10:36 »

En mä käyttänyt sitä vanhaa kampaa. Ostin kaksi uutta 8 gigan kampaa ja näyttäisi toimivan...

Ok, sitten kaikki on kunnossa.

https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.83-en.zip

Tuo CPU-Z on hyvä ohjelma (ei vaadi asennusta) tietokoneen sisuksien tutkimiseen... Grin Toki Speccykin hommansa osaa...

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1