FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.03.19, 06:05

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Ezdok vai Chase camera P3Dv4
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 Reply Print
Author Topic: Ezdok vai Chase camera P3Dv4  (Read 18900 times)
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4197
Date Registered: 18.12.01

Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« on: 12.01.18, 11:01 »

Kumpi kannattaa ostaa, ja miksi?
« Last Edit: 12.01.18, 11:19 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4267
Date Registered: 19.06.07

Re: Ezdok vai Chase camera P3dv4
« Reply #1 on: 12.01.18, 11:15 »

Itse kallistuin chaseplaneen, on paljon nykyaikaisempi ja päivittyy jatkuvasti  thmbup Aluksi hieman hankala laittaa kaikki asetukset paikoilleen mutta kun ne saa tehtyä niin tulee kyllä todella hyvä, orpo olo tulee ilman  Grin

https://youtu.be/hr2PKmP2yF0
« Last Edit: 12.01.18, 11:25 by Mikael Leinonen »
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4197
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #2 on: 12.01.18, 11:24 »

Valmiiden asetusten jakaminen (Presets) on listoilla keltaisena? Eli saako valmiita muiden tekemiä asetuksia, jos ostaa Chasen? Näistä on yleensä apua alussa, ja voi muokata valmiita asetuksia mieleisekseen.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4267
Date Registered: 19.06.07

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #3 on: 12.01.18, 11:26 »

Saahan noita ladattua sieltä chase planen community-osiosta Wink Enpä ole muuta tehnytkään kuin ladannut valmiita presettejä ja muokannut niitä omalle silmälle sopivaksi Grin
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4197
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #4 on: 12.01.18, 11:29 »

Ok, kiitti! Poikkeaako aivan sikana Ezdok:sta? Mulla on se käytössä FSX:ssä, ja alkuun sekin oli aivan käsittämättömän tuskastuttava ensimmäisien asetuksien tekemisessä Grin Ja toimiihan varmasti myös Full Screen -tilassa? Ja varmaankin siinä on pikanäppäinkomennot pään kääntämiseen esim. overheadiin ym....
« Last Edit: 12.01.18, 11:34 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4267
Date Registered: 19.06.07

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #5 on: 12.01.18, 11:35 »

Ok, kiitti! Poikkeaako aivan sikana Ezdok:sta? Mulla on se käytössä FSX:ssä, ja alkuun sekin oli aivan käsittämättömän tuskastuttava ensimmäisien asetuksien tekemisessä Grin Ja toimiihan varmasti myös Full Screen -tilassa?

No graafinen käyttöliittymä on paljon viimeistellympi ainakin, alussa tämänkin kanssa menee aikaa että saa asetukset konekohtaisesti kuntoon mutta kuten sanottu niin kun on valmista niin ei osaa olla ilman. Tuosta että toimiiko fullscreen tilassa en osaa sanoa kun itse käytän simua koko ajan windowed-tilassa. Tälläinen tieto löytyi kuitenkin

The In-Sim View Selector and the Framing Overlay can only be used in Windowed Mode in FSX.

This is a known limitation listed on the ChasePlane product page.

Tiedä sitten koskeeko sama rajoitus p3d:tä

 

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4197
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #6 on: 12.01.18, 11:38 »

Ota nyt tästäkin selvää...



   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 464
Date Registered: 22.02.16

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #7 on: 12.01.18, 11:41 »

Ok, kiitti! Poikkeaako aivan sikana Ezdok:sta? Mulla on se käytössä FSX:ssä, ja alkuun sekin oli aivan käsittämättömän tuskastuttava ensimmäisien asetuksien tekemisessä Grin Ja toimiihan varmasti myös Full Screen -tilassa?

Mulla oli myös Ezdok (se joku vanha versio eli ei tätä uusinta) ennen Chaseplanea. Tein itse omat presetit eikä se ollut kovinkaan työlästä vaan ihan helppoa mielestäni. Nyt toki nappaillut tuolta communitystäkin.

Ainoa miinus, että joskus Chaseplanen palvelin on ollut nurin eikä se ole pystynyt verifoimaan serial numberia eikä se ole näin ollen toiminut. Itse en pysty enää käyttämään simua edes ilman kameraohjelmaa jotten lennot sitten jäi siihen kunnes serveri oli taas päällä (ei se vaadi siis kokoajan yhteyttä vaan vain käynnistyksen yhteydessä). Tosin en muista nyt, että ainakaan noin puoleen olisi tuon suhteen ollut mitään ongelmia. Kaipa ovat vihdoinkin tajunneet edes serverinsä kahdentaa tai lisänneet option, että toimii offlinessä. Enpä ole edes itseasiassa seurannut change logia tuon osalta  Embarrassed

Lisäksi presetit taitavat tallentua vain Chaseplanen pilveen eli ne ei ole paikallisesti sun koneella, joten mikään cfg-filejen säätäjän unelma tämä ei ole.

Itse ostin tämän jo "alpha-vaiheessa" ja päivityksiä tuli joskus useampi päivässäkin, mutta ei mitään suurempaa ongelmaa edes silloin. Toimii full screenissäkin, P3Dssä.

« Last Edit: 12.01.18, 11:59 by Tomi Renberg »
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4267
Date Registered: 19.06.07

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #8 on: 12.01.18, 11:41 »

No tuohan tarkoittaa sitä että fsx:ssa tuo ei toimi koko näytön tilassa mutta P3D:ssa taasen toimii. Tuosta betamaininnasta en itse olisi huolissaan, suht hyvin on toiminut ja kuten sanottu päivittyy harva se päivä Wink
Sami Metsola
Offline Offline

Posts: 55
Date Registered: 17.04.17

Re: Ezdok vai Chase camera p3dv4
« Reply #9 on: 12.01.18, 12:51 »

Ezdoksista ei ole kokemuksia, mutta kaikki palautteet, mitä olen foorumeita lukenut antavat äänensä Chase Planelle. Itsellä Chase käytössä ja olen ollut todella tyytyväinen. Hieman sitä joutuu opiskelemaan, mutta kun oppii käyttämään, niin saa todella monipuolisesti konfattua itselle sopivat näkymät. Myös kameran liikeanimaatiot ovat hienoja esim. saa säädettyä paljonko kamera tärisee liikkeen vaikutuksesta ja paljonko pää seuraa horisonttia yms. Toivottavasti saavat vielä jossain vaiheessa uusinnat toimimaan FSLabsin bussin kanssa!

i7 7700K@4.8, GTX 1070, 16 GB
P3D v4.4, XP 11
FSLabs A320-X, TFDi 717, Aerosoft Twin Otter
Flight Factor A320 Ultimate, IXEG 737, Rotate MD-80
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1328
Date Registered: 11.12.11

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #10 on: 12.01.18, 12:55 »

Kertokaas, kun en ole tällaisia koskaan omistanut, mitä näillä tehdään?  Embarrassed

”Vain linnut ja narrit lentävät päivänvalossa, mutta vain pöllöt ja hölmöt öisin.”
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14514
Date Registered: 21.07.04

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #11 on: 12.01.18, 13:15 »

Kertokaas, kun en ole tällaisia koskaan omistanut, mitä näillä tehdään?  Embarrassed
Long story short, liikutellaan kameraa simussa. Grin Tai ns. kuvakulmatyökalu.
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1328
Date Registered: 11.12.11

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #12 on: 12.01.18, 13:37 »

Eikös TrackIR olisi tuohon hommaan paras ja realistisin tapa? Mä en ainakaan suostu lentään enää ilman. Kamalaa touhua säätää kuvakulmaa jonkun tatin kanssa.  Undecided

”Vain linnut ja narrit lentävät päivänvalossa, mutta vain pöllöt ja hölmöt öisin.”
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14514
Date Registered: 21.07.04

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #13 on: 12.01.18, 13:53 »

Eikös TrackIR olisi tuohon hommaan paras ja realistisin tapa? Mä en ainakaan suostu lentään enää ilman. Kamalaa touhua säätää kuvakulmaa jonkun tatin kanssa.  Undecided
TrackIR toimii mielestäni parhaiten juuri esim. DCS:ssä tai vaikka simussa pikkukoneella lennettäessä, ei niinkään matkustajakoneilla... ite en ainakaan tykännyt. Pikkukoneella toimii kun pitää katsella ympärilleen maisemia huomattavasti enemmän kuin isoilla koneilla. Cool DCS:ssä melkeinpä välttämätön lisä. thmbup
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4197
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #14 on: 12.01.18, 14:18 »

Katselin tuota videota "sieltä täältä", ja aikaisemminkin jonkun Chase Cam -videon olen nähnyt. Onhan tuo aika vaikuttavaa vrt. Ezdok. Videon lopussa on kunnon mainospuhe tuotteen puolesta, mutten nyt lankea siihen, vaan uskon teitä Grin Eikun ostamaan... ja on sitten valmiina kun FSX pyyhitään pois koneeltani.

Kiitos kommenteista, vakuuttavista sellaisista Cool

E: Tuolla kyllä mainittiin, ettei manuaalia ole olemassa? Onko tosiaan näin? Toki kyselen sitten täältä apuja kun niitä kaipaan, ja ainahan löytyy käyttäjien tekemiä video-ohjeita.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4197
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #15 on: 12.01.18, 14:58 »

Hienosti meni heti alkuun....



   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4197
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #16 on: 12.01.18, 15:10 »

Vaatiiko asentuakseen FSUIPC:n? On kyllä sekin jo ostettuna, muttei asennettuna.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4267
Date Registered: 19.06.07

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #17 on: 12.01.18, 15:17 »

Noita virheilmoja tulee aina silloin tällöin, ei syytä huolestua jos itse ohjelma vaan käynnistyy. Ei pitäisi vaatia FSUIPC:ia toimiakseen.
Varsinaista manuaalia ei ole mutta tällä pääsee alkuun http://www.avsim.com/forums/topic/497403-user-manual/
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4197
Date Registered: 18.12.01

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #18 on: 12.01.18, 15:31 »

Eipä käynnisty (asensin jo FSUIPC5) eikä silti pelitä? Sama virheilmoitus tulee....

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4267
Date Registered: 19.06.07

Re: Ezdok vai Chase camera P3Dv4
« Reply #19 on: 12.01.18, 15:41 »

Eipä käynnisty (asensin jo FSUIPC5) eikä silti pelitä? Sama virheilmoitus tulee....

Onpa outoa  Undecided Tänne kannattaa laittaa kyselyä jos ei ala toimimaan http://fsfxpackages.com/en/support/products/ChasePlane/
« Last Edit: 12.01.18, 16:29 by Mikael Leinonen »
Pages: [1] 2 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1