FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
04.06.20, 13:52

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Aerosoft A3XX professional
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20 Reply Print
Author Topic: Aerosoft A3XX professional  (Read 44854 times)
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4646
Date Registered: 19.06.07

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #300 on: 03.03.20, 11:28 »

Näyttäisi Navigraphin kartalta. Ilmeisesti Mika on sen ladannut käyttäjältään ja exportannut sen aerosoftin filuihin. Ei varmaan Navigraphin built-in kartat vielä toimi  Huh

Kyllä navigraph jo toimii, täytyy configuraattorista valita kumpaa haluaa käyttää ja kirjautua sisään thmbup
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4571
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #301 on: 05.03.20, 11:21 »

Oli ihan nopsa kokeilu.

Tässä kartta, jota kokeilin.

https://vau.aero/navdb/chart/EFIV.pdf

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 477
Date Registered: 10.02.09

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #302 on: 25.03.20, 09:50 »

Oli ihan nopsa kokeilu.

Tässä kartta, jota kokeilin.

https://vau.aero/navdb/chart/EFIV.pdf

Sarjassamme hölömöjä kymysyksiä....taas. Mihin kansioon sijoitit kartan/kartat?
yst. Jussi
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4571
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #303 on: 25.03.20, 14:39 »

Ottamalla varmuuskopion esim. PlaceHolder3.pdf -tiedostosta, ja nimeämällä ko. kartan PlaceHolder3.pdf -nimiseksi... Ja laittamalla sen allaolevaan polkuun.

C:\Users\SINUN NIMESI\Documents\Aerosoft\General\A3XX EFB\A330\assets\userdox

Kuten ilmoitin, tämä oli vain nopea kokeilu, ja ymmärtäkseni tuonne voi laittaa omia .pdf -tiedostoja, kunhan ne listaa myös toiseen tiedostoon jotta toimivat (en ole vielä kokeillut).


Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4571
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #304 on: 03.04.20, 16:23 »

Päivitystä saatavilla (A318-321)

Tässä lokia omasta päivityksestäni (experimental)

Product Name: Aerosoft A320-A321 Professional for Prepar3D v4.x

Add-on Path: E:\P3D ADDONS\Aerosoft A320-A321 Professional


Installed version: 1.3.0.3
Available version: 1.3.0.5 / Update 1.3.0.5
Update Description:
Aerosoft A320/A321 & A318/A319 professional
26 March 2020


This text holds the information we gathered after the manual was created.

---------------------------------------

IMPORTANT INFORMATION:

- For all support, come to our forum: http://www.forum.aerosoft.com/

---------------------------------------

HISTORY

1.3.0.5 Experimental

New Feature: GSMini added

Bug Fix: Several CFD variables added
Bug Fix: Fuel Planner corrections (alternate fuel load etc)
Bug Fix: Several small issues in MCDU3 options corrected
Bug Fix: occasional CTD on a flight reloading solved
Bug Fix: Possible fix for stuck elevator
Bug Fix: Missing Overspeed message corrected
Bug Fix: ECAM CLR functionality corrected
Bug Fix: Cabin light was not dimmable during take off and landing phases due to missing file (A330)
Bug Fix: Fixes in STEP ALTs: STEP ALTs worked incorrectly with TMPY, making it impossible to make an input, scratchpad message was triggered before the INSERT.
Bug Fix: issues with TRANS FL solved

Improvement: EFB reduced brightness
Improvement: Added page reload hidden click spot (double click top navigation bar to reload EFB)
Improvement: Aircraft states, several small changes
Improvement: Checklists, several small changes
Improvement: S/C has to behind the WPT in FPLN sorting
Improvement: Now up to four geographic steps followed by empty brackets
Improvement: CLR on a Step is now moving the following Steps up
Improvement: CLR on empty line caused the next entered Step invisible
Improvement: Corrections to wind in F-PLN pages
Improvement: Checklist now understands high alt airports better
Improvement: Automatic dimming ISIS (A320 series)
Improvement: FUEL, NO WEIGHT/CG DATA" MEMO suppressed in Flight phase 9
Improvement: CSG boarding adapted
Improvement: Navigraph token longer remembered
Improvement: Many small tweaks to FUEL, CABIN PRESSURE, EL/AC, HYD ECAMs
Improvement: Vol 1 manual updated with appendix about GSX2

-----------------------------------------------------------------------------------------------

1.3.0.3 Experimental (only full new build)
New Feature: EFB with NDP and Navigraph support

Improvements: Engine start logic Improvement
Improvements: Pacs logic Improvement
Improvements: Added SID and Arrival to CFD sync
Improvements: Changes MCDU menu
Improvements: Conditions to show rising runway
Improvements: GSX2 implementation updated
Improvements: Cabin Crew Announcements - Cabin lights call during climb - Now also considers position of OVH light switch
Improvements: Minor changes to printout position
Improvements: Avoiding issues with 3rd party replacement of default files (ohhh please, never do that....)
Improvements: Changed default bag weight to 25 Kg
Improvements: Changes to fuel planner so users can edit amount and CG
Improvements: After GO-AROUND checklist now proceeds (CLIMB or NEW APPROACH)

Bug fix: Fuel display now correctly colored
Bug fix: Small issues in CORTE selection and WIND pages
Bug fix: QNH decrepancy when inHg was selected solved
Bug fix: MCDU freeze issue solved
Bug fix: Resetting of APU state avoided
Bug Fix: Landing call memo now triggered correctly
Bug fix: Fixes in FPLN page on landing phase
Bug fix: Further fixes in DES page predictions

-----------------------------------------------------------------------------------------------

1.3.0.1   Experimental
Improvements: Reworked YAW bar mode
Improvements: Cosmetic changes to MCDU
Improvements: Taxi light intensity issue solved
Improvements: Fuel Planner fuel calculation adjusted
Improvements: MCDU fuel calculation adjusted

Bug fix: Not all doors triggered by GSX
Bug fix: Yaw bar mode issue solved
Bug fix: CAT2 issue solves
Bug fix: Elevator drop issue fixed

-----------------------------------------------------------------------------------------------

1.3.0.0 Full new build to include A330 technology.

---------------------------------------

KNOWN LIMITATIONS:

- http://forum.aerosoft.com/index.php?/forum/881-whats-not-completed-what-are-we-working-on/

---------------------------------------
TIPS:

- Use the mouse wheel to control the switches and knobs!

---------------------------------------

Copyright (c) 2019 Aerosoft / Padlabs GmbH
All Rights Reserved.

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4571
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #305 on: 14.04.20, 08:07 »

Tässä tuo oikea tapa ottaa karttoja (ilmaisia) käyttöön electronic flight bag:lla

Ohjehan löytyy siitä itsestään...



1. Eli etsi kartta (.pdf) google haulla

2. Tallenna se luomaasi (tai jo olemassa olevaan) karttakansioosi

3. Ota käyttöön A3xx configuratorilla

Tässä esimerkiksi Malaga, joka tallennettu ja otettu käyttöön.



Linkkejä en ole onnistunut ottamaan käyttööni Embarrassed Jos joku tietää miten, niin ohjetta tänne.

Olen siis kokeillut ko. ohjeen mukaisesti



Ja laittanut rivin tänne ohjeen mukaisesti (kaappauksessa ei ole mitään laitettuna)



Tuloksena ERROR. Ohjeessa tosin sanotaan että on maailman huonoin selain, eikä sitä ehkä tueta? Ei onnistu Googlehaku, eikä FSNordic ainakaan vaikka laitan samaan muotoon kun siellä jo olevat linkit Undecided Eli kopioin tuosta yhden valmiin linkin, josta poistan nimen ja URL:n. Lisään oman nimeni, esim. FSNordic hipsujen sisään, ja laitan osoitteen (URL) poistamani tilalle, eli: http://www.fsnordic.net/discussion/

En tiedä mikä tuossa mättää!
« Last Edit: 14.04.20, 08:28 by Mika Virolainen »

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4571
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #306 on: 14.04.20, 09:02 »

Yrittänyttä ei laiteta....

{
"links": [
{"name": "IS", "url": "https://www.is.fi/"},
{"name": "Online unit conversion", "url": "http://www.owlsnest.eu/conversion.php"},
{"name": "Windy", "url": "https://embed.windy.com/"},
{"name": "FlightAware", "url": "https://flightaware.com"}
]
}

Fsnordic kaataa simun, mutta matkalukemista sain sentään lisättyä Grin

Ensimmäinen lihavoitu rivi on itse laitettu. Jos tonne jotakin lisää, niin syystä tai toisesta oma lisäys täytyy olla ensimmäinen rivi. Jos lisää muiden jatkoksi saa erroria.



Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4571
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #307 on: 14.04.20, 09:12 »

Suraavana kokeiluun menee verkkolentojen seurantasivut:

https://vatstats.net/ & https://webeyetemp.ivao.aero/

Olisi ihan tarpeellisia jos toimivat, mutta nyt lennolle Cool


Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4571
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #308 on: 14.04.20, 10:38 »

Käynnistin PC:n ennen lennon aloittamista. Valitettavasti Prepar kaatui kaksi kertaa, kun yritin aloittaa lentoa. Poistin ko. rivin (Iltasanomat) ja ongelma poistui. Ilmeisesti nämä eivät tule toimimaan, mutta yritän vielä tutkia asiaa...

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4571
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #309 on: 15.04.20, 09:27 »

Eipä noita linkkejä saa toimimaan kaatamatta simua thmbdn

Sen sijaan itseladatut kartat on hyvä juttu. Vaikka luenkin checklist:n läppäriltä kuten myös kartat, niin helpottaa kivasti kun saa esim rullauskartan esiin erikseen EFB:lle.

Tässä itse luomani checklist (.pdf) EFB:llä.



Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4873
Date Registered: 14.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #310 on: 15.04.20, 11:38 »

Mika, neuvoit aiemmin ettei minun kannata päivittää Aerosftin Airbussia (320/321). En ole niin tehnytkään.

Pitäisikö nyt päivittää, kun tuossa edellä on uusimpia päivityksiä vai meneeko koko lentokone minulla solmuun jos päivitän?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1401
Date Registered: 04.05.04

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #311 on: 15.04.20, 12:38 »

Itsellä on bussissa viimeisin päivitys.Voi lentää vaikka 9h putkeen ilman mitään ongelmia.

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4571
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #312 on: 15.04.20, 13:11 »

Mika, neuvoit aiemmin ettei minun kannata päivittää Aerosftin Airbussia (320/321). En ole niin tehnytkään.

Pitäisikö nyt päivittää, kun tuossa edellä on uusimpia päivityksiä vai meneeko koko lentokone minulla solmuun jos päivitän?

Ei, jollet päivitä Preparia versioon 4.5. Tämä uusin versio busseista ei toimi versiolla 4.4, jota edelleen käytät. Koska Prepar v4 ei enää päivity (V5 on julkaistu) kannattaisi kuitenkin siirtyä sinunkin käyttämään Prepar v4.5, jolloin voisit asentaa myös uusimman bussiversion, joka on vakaampi ja tietysti uudistettu kaikin tavoin. Sitä kuitenkaan tuskin teet, joten eikun odottelemaan MSFS2020 -julkaisua laugh

Itselläni on hieman eri tilanne, eli en aio alkaa käyttämään MSFS2020 -simua ainakaan ennen, kun siihen on julkaistu FSLabs tasoinen Airbus-sarja.

Intel I7 8700K @ 5.0Ghz/ 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4873
Date Registered: 14.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #313 on: 15.04.20, 13:52 »

Ei, jollet päivitä Preparia versioon 4.5. Tämä uusin versio busseista ei toimi versiolla 4.4, jota edelleen käytät. Koska Prepar v4 ei enää päivity (V5 on julkaistu) kannattaisi kuitenkin siirtyä sinunkin käyttämään Prepar v4.5, jolloin voisit asentaa myös uusimman bussiversion, joka on vakaampi ja tietysti uudistettu kaikin tavoin. Sitä kuitenkaan tuskin teet, joten eikun odottelemaan MSFS2020 -julkaisua laugh

Itselläni on hieman eri tilanne, eli en aio alkaa käyttämään MSFS2020 -simua ainakaan ennen, kun siihen on julkaistu FSLabs tasoinen Airbus-sarja.
Jään odottelemaan MSFS2020-simua. Ei kiitos Preparin v.4.5:lle (olen lukenut tosi paljon sen ongelmista) ja Aerosoftin Airbus toimii hyvin ja vakaasti ilman päivityksiä v 4.4:ssa. Olen jopa oppinut lentämään sillä melko oikein, vihdoinkin. Siis syöttämään tiedot lentotietokoneeseen jne. Kiva kun täälläkin on jaksettu neuvoa! laugh

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4873
Date Registered: 14.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #314 on: 22.04.20, 16:35 »

Nyt Aerosoftin Airbussilla alkaa lentely vihdoin sujua melko oikein. El lentotietokoneeseen riittävät tiedot ja menoksi.

Minkä takia, kun aletaan laskeutua matkalentokorkeudesta, ja laitan ilmajarrut päälle liian nopeuden hilentämiseksi  siis tietokone ehdottaa esim.  250 ja kone menee 280, niin tulee ilmoitus ja vinkunaa, että ilmajarrut on vielä päällä, vaikka nopeus ei olisi pudonnutkaan vielä arvoon 250?

Toinen juttu on finaalissa, kun tulen vaikka autolandilla kiitorataa kohti, kaikki on kunnossa, laipat ja laskutelineet ok, niin ääni alkaa varoittamaan "speed, speed, speed"? Onko tuo ylinopeusvaroitin, koska tuossa tilanteessa lentotietokone ehdottaa vaikka 138 laskeutumisnopeudeksi (kosketukohta) ja mittarin mukaan nopeutta on vielä 150? Mitä on tehty väärin?

« Last Edit: 23.04.20, 04:29 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4708
Date Registered: 13.04.09

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #315 on: 22.04.20, 16:58 »

Nyt Aerosoftin Airbussilal alkaa lentely vihdoin sujua melko oikein. El lentotietokoneeseen riittävät tiedot ja menoksi.

Minkä takia, kun aletaan laskeutua matkalentokorkeudesta, ja laitan ilmajarrut päälle liian nopeuden hilentämiseksi  siis tietokone ehdottaa esim.  250 ja kone menee 280), niin tulee ilmoitus ja vinkunaa, että ilmajarrut on vielä päällä, vaikka nopeus ei olisi pudonnutkaan vielä arvoon 250?

Tuohon vaikuttaa moni asia, mutta ilman kuvia kokonaisuudesta paha mennä sanomaan. Ei pitäisi valittaa, mutta onhan tuo kuitenkin Aerosoft professional  Grin
Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1401
Date Registered: 04.05.04

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #316 on: 22.04.20, 18:30 »

Toinen juttu on finaalissa, kun tulen vaikka autolandilla kiitorataa kohti, kaikki on kunnossa, laipat ja laskutelineet ok, niin ääni alkaa varoittamaan "speed, speed, speed"? Onko tuo ylinopeusvaroitin, koska tuossa tilanteessa lentotietokone ehdottaa vaikka 138 laskeutumisnopeudeksi (kosketukohta) ja mittarin mukaan nopeutta on vielä 150? Mitä on tehty väärin?
Onko autothrottle käytössä?

Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6505
Date Registered: 27.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #317 on: 22.04.20, 20:01 »

Onko 250 rajoitus seuraavalle reittipisteelle, jolloin kone aloittaa hidastuksen itse oikealla kohdalla. Seuraako kone VNAV-profiilia vai mikä lieneekään bussissa?
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4873
Date Registered: 14.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #318 on: 23.04.20, 04:27 »

Onko autothrottle käytössä?
On käytössä.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4873
Date Registered: 14.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #319 on: 23.04.20, 04:33 »

Onko 250 rajoitus seuraavalle reittipisteelle, jolloin kone aloittaa hidastuksen itse oikealla kohdalla. Seuraako kone VNAV-profiilia vai mikä lieneekään bussissa?
Taitaa olla 250. Olen kylläkin itse määrännyt koneen alentamaan korkeutta, kirjoittamalla uudeksi korkeudeksi esim. 2000 jalkaa, kun ollaan 10000:ssa. Ehkä minulla on hakusessa toiminto, jolla kone hidastaa automaattisesti nopeuttaan??

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN10/3 x SSD/ Sony 55" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1