FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
17.02.19, 15:35

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Aerosoft A3XX professional
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 5 6 [7] Reply Print
Author Topic: Aerosoft A3XX professional  (Read 18373 times)
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4586
Date Registered: 14.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #120 on: 14.02.19, 14:15 »

Sitten minulle riittäisi ainakin alkuun, että löydän jostain hieman vanhemmat SID/STAR-kartat EFHK:lle ja muuallekin Suomeen, jossa olisi nuo Aerosoftin Airbussin ehdottamat reitit.

i7 6700K 4,0/4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4609
Date Registered: 13.04.09

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #121 on: 14.02.19, 15:55 »

Sitten minulle riittäisi ainakin alkuun, että löydän jostain hieman vanhemmat SID/STAR-kartat EFHK:lle ja muuallekin Suomeen, jossa olisi nuo Aerosoftin Airbussin ehdottamat reitit.

Eipä taida niitäkään pahemmin löytyä.

Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6372
Date Registered: 27.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #122 on: 14.02.19, 18:06 »

Valitset Esa vain yhden lähtöreitin.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4586
Date Registered: 14.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #123 on: 14.02.19, 18:14 »

Valitset Esa vain yhden lähtöreitin.
Siis valitaan yksi lähtöreitti ja suoraan sitten tuloreitti toiselle kentälle, jos kentät lähekkäin. Kokeilin Joonan ehdottamaa RoutFinderiä ja se antoi EFHK NEPEK NISVI EFTP Hesasta Tampereelle. Tietenkään ei voi valita kahta samanaikaista ja päällekäistä lähtöreittiä.

Kun kokeilin Hesa Jyväskylä, tuli matkan varrelle kuusi eri "pistettä".

En ole vielä ehtinyt kokeilla noiden syöttöä Airbussin tietokoneeseen, ehkä illemmalla. Saa nähdä, osaanko. Entä jos nuo pisteet eivät ole Airbussin (vanhentuneessa?) tietokannassa?


i7 6700K 4,0/4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 449
Date Registered: 22.02.16

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #124 on: 14.02.19, 20:20 »

Entä jos nuo pisteet eivät ole Airbussin (vanhentuneessa?) tietokannassa?

Vaikuttaa jo ihan liian sekavalta ja hankalalta. Tuo on vähän suunnistusta, jossa kyllä kompassi löytyy, mutta vaelletaan jossakin Lapin erämaassa jollakin Amazonin sademetsän kartalla.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4586
Date Registered: 14.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #125 on: 15.02.19, 09:49 »

Pitääkö minun ostaa Aerosoftilta lisäosa Airbussiin, joka päivittää lentoreitit? Huomasin että sellaisia on saatavilla ja hintaa noin yhdeksän euroa. Tämä lienee ainoa keino päästä pois Tomin mainitsemasta Amazonin sademetsästä.

Pitäisi tietää, että päivittyvätkö Suomen kenttien SIDIT ja STARIT tuon päivityksen myötä. Tietääkö kukaan? En viitsisi maksaa pientäkään summaa ellei saa vastaavaa hyötyä.

i7 6700K 4,0/4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 449
Date Registered: 22.02.16

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #126 on: 15.02.19, 10:12 »

Suosittelen mielummin Navigraphia.

https://www.navigraph.com/SubscriptionOptions.aspx

Itselläni on tuo "Ultimate" niin saa samassa ajantasalla olevat kartatkin (koko maailmaan) sekä tuo tukee myös muita lisäosia esim. Aerosoft, Fslabs, PMDG, QualityWings jnejne jos niitä jatkossa kenties ostat. 90 € / vuosi ei mielestäni ole kamala hinta tai jos haluat säästää niin voithan ostaa vain tuon "FMS Data", jossa saat lentokoneen tietokannan ajantasalla ja kartat (tai Suomen osalta se nyt helppoa) sitten joudut jostakin muualta etsimään.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4586
Date Registered: 14.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #127 on: 15.02.19, 10:36 »

Suosittelen mielummin Navigraphia.

https://www.navigraph.com/SubscriptionOptions.aspx

Itselläni on tuo "Ultimate" niin saa samassa ajantasalla olevat kartatkin (koko maailmaan) sekä tuo tukee myös muita lisäosia esim. Aerosoft, Fslabs, PMDG, QualityWings jnejne jos niitä jatkossa kenties ostat. 90 € / vuosi ei mielestäni ole kamala hinta tai jos haluat säästää niin voithan ostaa vain tuon "FMS Data", jossa saat lentokoneen tietokannan ajantasalla ja kartat (tai Suomen osalta se nyt helppoa) sitten joudut jostakin muualta etsimään.
FMS Data maksaa noin 30 euroa ja Aerosoftin oma päivitys kymmenisen euroa. Mitähän eroa noila on? 30 on aika paljon tuosta asiasta.

i7 6700K 4,0/4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mikko Westerlund
Offline Offline

Posts: 947
Date Registered: 18.09.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #128 on: 15.02.19, 11:06 »

Kummaltakin saa datapäivityksen suunnilleen samaan hintaan. Kuukauden päivitys on sen kympin ja koko vuoden saa sillä "kalliimmalla". Sama koskee karttoja. Jos haluaa ostaa datat ja kartat, kannattaa ne ostaa samasta paikasta vuodeksi kerrallaan. Se maksaa noin satasen.
Itse käytin aerosoftin navdata prota karttoineen, mutta nyt siirryin takaisin navigraphiin.

Asus P8Z68 Deluxe, Intel i7 2600K 3,4Ghz, 16Gb 1600MHz, GeForce GTX 960 4Gb, 21" BenQ, Win7@SSD, P3DV4@SSD
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 449
Date Registered: 22.02.16

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #129 on: 15.02.19, 11:10 »

Sillä 10 € saat vain yhden datasetin, kun 30 € saat 13 kpl eli koko vuodelle. Joka kuukausi ilmestyy uusi. Toki EFHKn SID/STARit eivät muutu kuukauden välein Wink

Aerosoftin vastaava tuote on

https://www.aerosoft.com/en/flight-simulation/flight-simulator-2004/tools-missions/1750/navdatapro-one-year-subscription-13-datasets?c=309

eli jopa euron kalliimpi. Kartat pitää sieltäkin ostaa sitten vielä erikseen. Aerosoftin kartat LIDOja, kun taas Navigraphin Jeppesenin.
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4609
Date Registered: 13.04.09

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #130 on: 15.02.19, 11:42 »

Pakko kyllä suositella tuota Navigraphin kartta+navdata pakettia. Ei mene hukkaan rahat siinä  thmbup

Esa Sairio
Online Online

Posts: 4586
Date Registered: 14.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #131 on: Today at 12:18:14 »

En ole vielä päivittänyt lentoreittejä maksullisella lisäosalla, mutta varmaan teen niin lähitulevaisuudessa. Kiitos hyvistä neuvoista.

Sen sijaan taas yks peruskysymys. Lähdin Rovaniemeltä lentoon lentoreitin mukaisesti, jonka valitsin niistä summassa yhden, mitä Airbus tarjosi. Reitti johti suunnilleen länteen ja lähtösuunta oli pohjoiseen. Kysymys kuuluu, mistä lentokone saa korkeusinformaation, kun se alkaa seurata lentotietokoneeseen syötettyä reittiä?

Nousin ensin "normaalisti" jonnekin 2000 jalkaan ja laitoin sitten autopilotin päälle. Kone kaartoi heti ja hakeutui reitille. Korkeus tuntui jämähtäneen siihen mitä se oli. Ajelin sitten matalalla noin 2500 jalassa pitkän matkaa suunnilleen länteen reittiä pitkin. Kone ei alkanut nousta, jota odotin. Lentotietokoneeseen olin laittanut reittikorkeudeksi 15000 jalkaa. Mikä on tehty väärin?

i7 6700K 4,0/4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4132
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #132 on: Today at 13:34:15 »

Kun ruuvaat siihen autopilottiin korkeuden 15000ft, niin paina sen jälkeen sitä nappulaa ALT jotta kone aloittaa nousemisen pinnalle F150.

Oikeasti lentopinta syötetään INIT -sivulle näin (Finnairin perus Cost index on CI20) jonka senkin laitoin ESA1 -lentoon esimerkiksi.



Nappulat on painettuna pohjaan ALT / VS (vasen hiiren nappi)



Tai sitten vaihtoehtoisesti käytät SELECT -modea vetämällä kumpaakin nappia ALT / VS (hiiren oikea namiska) ja tässä tapauksessa asetin nousunopeudeksi 2300ft/per min, johon kone sitten alkaa kiipeämään. (Tätä tapaa voit käyttää vaikkei MCDU olisikaan ohjelmoituna).



Normaalisti initial altitude (ensimmäinen nousukorkeus) Helsingissä olisi 4000ft, mutta tässä nyt laitoin esimerkin vuoksi tuon FL150.
« Last Edit: Today at 13:51:11 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4132
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #133 on: Today at 13:52:30 »

Kysymys kuuluu, mistä lentokone saa korkeusinformaation, kun se alkaa seurata lentotietokoneeseen syötettyä reittiä?

Autopilottiin ruuvatusta arvosta.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Online Online

Posts: 4586
Date Registered: 14.10.01

Re: Aerosoft A3XX professional
« Reply #134 on: Today at 15:24:09 »

Kiitos tiedoista. Kokeilen kohta.

i7 6700K 4,0/4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: 1 ... 5 6 [7] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1