FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.03.19, 20:21

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Aerosoft a319 professional
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] 3 Reply Print
Author Topic: Aerosoft a319 professional  (Read 13764 times)
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 264
Date Registered: 03.10.16

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #20 on: 20.09.18, 07:33 »

Joo jäi yöllä mainitsematta, että DXTBmp:llä lopuksi tein tuon Tatun mainitseman flippingin ja tallennuksen DXT3 formaattiin.
Eli Photarilla ne tekstit sinne filun leyereihin sai laitettua ja DXTBmp:llä hoitui loput.
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 264
Date Registered: 03.10.16

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #21 on: 20.09.18, 18:21 »

Se jo aiemassa kuvashotissa näkynyt OH-LVA:n REG ja SELCAL CODE vähän tarkempana, kun sain sen laitetua sinne AES:n bussin AIRBUSX_VC_PREPARV4_MAINPANEL_C.dds filuun tuon näköisellä fontilla.



Sieltä ko filun leyereistä löytyy sen AES:n käyttämän fontin merkit kuvina ja niistä leikkaa liima palapelillä sai aikaiseksi seuraavanlaisen version.



En haulla onnistunut löytämään kunnon lähikuvaa OH-LVA:n paneelista, että ois voinu verrata kumpika noista on lähempänä oikeata. Jos nyt kumpikaan.

Mika saitko sillä Paint.net:llä tuon tehtyä? Jos tuota OH-LVA:n filua tarviit, niin voin sen laitella.
« Last Edit: 20.09.18, 18:38 by Kari Reinisalo »
Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1373
Date Registered: 04.05.04

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #22 on: 21.09.18, 14:55 »

Miten Joni olet hoitanut tuon rekisterin ohjaamoon? En onnistu sitten mitenkään, ja ohjeet Aerosoftilta on melko selkeät?

Viittaan tähän: http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/139623-what-to-do-with-registrations-how-to-do-it/
Ihan liimaa leikkaa painttia ja ym käyttäen.

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4194
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #23 on: 25.09.18, 21:04 »

Nyt olen ollut pahassa flunssassa, enkä ole asiaa seuraillut. En siltikään ymmärrä mitä tehdä Embarrassed

Todella vaikeaa on saada ohjetta jolla saisi jotain näkyvää aikaan... En vaan tajua?

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 264
Date Registered: 03.10.16

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #24 on: 26.09.18, 11:55 »

Nyt olen ollut pahassa flunssassa, enkä ole asiaa seuraillut. En siltikään ymmärrä mitä tehdä Embarrassed

Todella vaikeaa on saada ohjetta jolla saisi jotain näkyvää aikaan... En vaan tajua?

Minkä koneen OH-Lxx paneeliin sun pitäs noi REG ja SELCAL CODE:t saada?

Jos sulla ei Photaria ole niin oletkos käyttäny GIMP:iä? Siinä niiden filun leyereiden käpistely on minusta selvempää kuin Paint.net:ssä ja on myös ilmanen softa. Tuo Paint.net kun avaa kaikki ne leyerit näkyviin ja hankala siinä niitä selata ees taas pitkästä listasta. GIMP:ssä voi avata vain ne mitä tarvitsee käpistellä.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4194
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #25 on: 26.09.18, 16:21 »

Minkä koneen OH-Lxx paneeliin sun pitäs noi REG ja SELCAL CODE:t saada?

Jos sulla ei Photaria ole niin oletkos käyttäny GIMP:iä? Siinä niiden filun leyereiden käpistely on minusta selvempää kuin Paint.net:ssä ja on myös ilmanen softa. Tuo Paint.net kun avaa kaikki ne leyerit näkyviin ja hankala siinä niitä selata ees taas pitkästä listasta. GIMP:ssä voi avata vain ne mitä tarvitsee käpistellä.

Koko laivasto pitäisi rekisteröidä. GIMPiä vihaan, mutta asennan jos homma sitä kautta lähtisi etenemään.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 264
Date Registered: 03.10.16

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #26 on: 27.09.18, 11:37 »

Koko laivasto pitäisi rekisteröidä. GIMPiä vihaan, mutta asennan jos homma sitä kautta lähtisi etenemään.

Oho onko sulla paintit kaikille Finskin busseille?

Mikäs siinä GIMP:ssä niin 'vihastuttaa'? En sitä itsekään paljoa ole käytellyt, mutta ihan kelpo softa tuo tuntuu olevan. Jos noita leyereritä on filussa niinkin paljon kuin tässä AES:n tapauksessa, niin helpompaa niitä on siinä käsitellä samoin kuin Photarissa.

Illalla tsekkasin lyhyesti sitä Paint.net:iä ja kyllä silläkin nuo modit saa tehtyä sinne filuun. Välillä kyllä se leyereiden eestaas selailu meinas työlästyttää, kun siinä ne kaikki on listassa auki. Saa scrollata ylös alas pitkää listaa. Ton Paint:n lisäksi tarvitset jonkun toisen softan, millä sen kääntää DXT3 dds-filuksi, jos Paint:iin ei löydy jotain plugaria.

Modithan voi tehdä kahdella tapaa. 'Quick and dirty' tai sitten leikkaa/liimaa niillä AES:n filussa olevilla valmiilla merkeillä. Aiemmin laittamistani parista kuvasta se eka oli 'quick and dirty' ja jälkimmäinen leikkaa/liimaa.



Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4194
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #27 on: 27.09.18, 15:36 »

Oho onko sulla paintit kaikille Finskin busseille?

Aerosoftin busseille löytyy...

Lauri Sivuoja Finnair A319 fleet: http://forum.aerosoft.com/index.php?/files/file/3010-finnair-a319-cfm-complete-fleet/

Lauri Sivuoja Finnair A320 fleet: http://forum.aerosoft.com/index.php?/files/file/3003-finnair-a320-cfm-complete-fleet/

Lauri Sivuoja Finnair A321 fleet: http://forum.aerosoft.com/index.php?/files/file/3004-finnair-a321-cfm-complete-fleet/

Sitten on 32B:lle neljä painttia Henri Juhantilan tekeminä, mutten muista mistä ne saa ladattua. Voin jakaa google drivesta, jos lähetät sähköpostiosoitteesi Yv:llä.





« Last Edit: 27.09.18, 19:20 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 264
Date Registered: 03.10.16

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #28 on: 27.09.18, 17:59 »

Mulla jotain noita Laurin paintteja taitaa ollakin. Thanks linkeistä.

Laitoin yv-messulla linkin. Kokeile saatko modeja tehtyä.

Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 264
Date Registered: 03.10.16

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #29 on: 27.09.18, 19:01 »

Tässä 319:sta tuntuu olevan seuraavia 'tapoja'.
Kun kentältä nousee ensin esim 4000FT ja siitä hetken perästä pistää nousemaan cruise korkeuteen, niin hyökkää ensin tosi jyrkkään ylös.
Toinen on kun lähtee laskuun cruiselta, niin aluksi 'hyökkää' alaspäin ja descendin aikana pitää jarrutella alinomaa.

XP11 puolella Tolis:n A319 ei hyökkäile noin rajusti ja cruiselta alas tullessa ei tartte jarrutella. Tosin bugejahan siinäkin on.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4194
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #30 on: 27.09.18, 19:12 »

Tässä 319:sta tuntuu olevan seuraavia 'tapoja'.
Kun kentältä nousee ensin esim 4000FT ja siitä hetken perästä pistää nousemaan cruise korkeuteen, niin hyökkää ensin tosi jyrkkään ylös.
Toinen on kun lähtee laskuun cruiselta, niin aluksi 'hyökkää' alaspäin ja descendin aikana pitää jarrutella alinomaa.

XP11 puolella Tolis:n A319 ei hyökkäile noin rajusti ja cruiselta alas tullessa ei tartte jarrutella. Tosin bugejahan siinäkin on.

Niistä on ollut pitkät keskustelut Aesin foorumilla. Asiaa on jo korjailtukin experimental päivityksin. Joutuu vain lisäilemään jokaisen päivityksen jälkeen itse asennetut liveryt takaisin aircraft.cfg -tiedostoon. Ota käyttöön exp. päivitykset, jos ei jo ole?



   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 264
Date Registered: 03.10.16

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #31 on: 27.09.18, 22:32 »

Kokeiltava bussin experimental päivitystä kunhan saan tämän W10 1803 update ongelman selvittyä.
Pukkas tuota päivitystä asettamani viivityksen jälkeen illalla. Aikansa raksutteli ja kun boottas koneen niin jämähti bios-ruudun jälkeen.
Error koodeistakaan ei paljon ole apuja.
Nappiresetti ja boottas onneksi vanhan version käyntiin. Tosin olin aemmin ehtinyt tehdä myös backupin.
Hitsi jos pitää kerran tai kaksi joka vuosi asentaa kone uusiksi. Pistin uuden delayn tolle updatelle ja kohtahan sieltä on tulossa jo seuraava iso update.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4194
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #32 on: 28.09.18, 08:05 »

Nimimerkillä kokemusta on, edellinen W10 teki aivan samaa vaikka mielestäni oli täysin laillinen versio. Samaa pojallani kuulemma, mutta nyt käyttelee jotain rekisteröintisoftaa jokaisen käynnistyksen yhteydessä? Suoraan sanoen vi**uunnuin pahasti, ja ostin uuden version WIN10-N jonka saa siirrettyä varmuudella seuraavaan kokoonpanoon eikä siirtojen määrää ole rajoitettu. Maksoi tosin sitten 160€, mutta nyt ainakin toimii kop, kop ja kop....

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1373
Date Registered: 04.05.04

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #33 on: 06.10.18, 14:37 »

Tänään tullut jo 3 kertaa CTD.päivitys on kuulemma tekeillä.Bussi parkkiin ja jatketaan kun on valmis.

Juha Patosalmi
Offline Offline

Posts: 61
Date Registered: 19.06.16

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #34 on: 29.10.18, 07:40 »

Kokeilin vihdoin asentaa (manuaalisesti) Finnairin paintit uuteen A320 professionaliin. Ensi yrityksellä ei näkynyt konetta simussa ollenkaan, vaikka listalla olikin valittavissa. Päättelin että tuohon aircraft.cfg pitää lisätä "model = CFM" kuten vakiona tulevissa koneissakin on. Sen jälkeen kone kyllä näkyy simussa, mutta ohjaamo on erittäin pimeä. Vaikka laitan kaikki valot maksimille, on silti vaikeaa nähdä ohjaamoa kunnolla. Ohessa kuva tilanteesta.

Missähän vika?

Kiitokset jo etukäteen avusta!

JP




Juha Patosalmi
Offline Offline

Posts: 61
Date Registered: 19.06.16

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #35 on: 29.10.18, 07:46 »

Kokeilin vihdoin asentaa (manuaalisesti) Finnairin paintit uuteen A320 professionaliin. Ensi yrityksellä ei näkynyt konetta simussa ollenkaan, vaikka listalla olikin valittavissa. Päättelin että tuohon aircraft.cfg pitää lisätä "model = CFM" kuten vakiona tulevissa koneissakin on. Sen jälkeen kone kyllä näkyy simussa, mutta ohjaamo on erittäin pimeä. Vaikka laitan kaikki valot maksimille, on silti vaikeaa nähdä ohjaamoa kunnolla. Ohessa kuva tilanteesta.

Missähän vika?

Kiitokset jo etukäteen avusta!

JP



Ja samalla tajusin ketjun aloittajan viestiä tarkemmin luettuani että tuo texture.cfg pitää myös päivittää. Nyt näyttäisi kaikki toimivan kuten pitää!

JP
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4194
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #36 on: 29.10.18, 15:47 »

Näin pitäisi olla aircraft.cfg:n osalta

[FLTSIM.7]
title                          = Airbus A319 Finnair OH-LVA
sim                          = A319
model                       = DAIBA
panel                          =
sound                          =
texture                        = Finnair OH-LVA
kb_checklists              = AirbusA321_check
kb_reference               = AirbusA321_ref
atc_id                          = OH-LVA
atc_airline                    = Finnair
atc_flight_number        = 1000
ui_manufacturer           = Airbus
ui_type                         = A319-112 CFM
ui_variation                   = OH-LVA, FINNAIR
ui_typerole                    = Commercial Airliner
ui_createdby                 = Lauri Sivuoja
atc_parking_types         = GATE,RAMP
atc_parking_codes         = FIN
description                   = Finnair A319 livery made by Lauri Sivuoja

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Juha Patosalmi
Offline Offline

Posts: 61
Date Registered: 19.06.16

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #37 on: 29.10.18, 18:21 »

Näin pitäisi olla aircraft.cfg:n osalta

[FLTSIM.7]
title                          = Airbus A319 Finnair OH-LVA
sim                          = A319
model                       = DAIBA
panel                          =
sound                          =
texture                        = Finnair OH-LVA
kb_checklists              = AirbusA321_check
kb_reference               = AirbusA321_ref
atc_id                          = OH-LVA
atc_airline                    = Finnair
atc_flight_number        = 1000
ui_manufacturer           = Airbus
ui_type                         = A319-112 CFM
ui_variation                   = OH-LVA, FINNAIR
ui_typerole                    = Commercial Airliner
ui_createdby                 = Lauri Sivuoja
atc_parking_types         = GATE,RAMP
atc_parking_codes         = FIN
description                   = Finnair A319 livery made by Lauri Sivuoja

Kiitos, täytyy tutkia vaikuttaako tuo vielä johonkin. Ihan mielenkiinnosta, mihin tuo "DAIBA" viittaa? Amatöörinä arvelin itse että CFM viittaa tuohon model.CFM kansioon. Mene ja tiedä... Smiley

JP
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5415
Date Registered: 14.12.05

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #38 on: 30.10.18, 08:49 »

Aircraft.cfg-tiedoston model-sanan ja =merkin perässä oleva teksti viittaa siihen model-kansioon, jonka pääte on tuo teksti eli esimerkiksi

model = DAIBA viittaa kansioon model.DAIBA

Vastaavasti texture.cfg-tiedostossa mainitut fallback-rivit viittaavat niihin kansioihin, joista tekstuureja haetaan. Jos jokin kansio tuolta puuttuu, näkyy se osa koneesta (esimerkiksi ohjaamossa) mustana tai mikä se modellin perusväri nyt onkaan. Esimerkiksi

fallback.2=..\..\Aerosoft Airbus A320_A321 Base\Texture_FallBack_A321 viittaa simun Airplanes-kansion kansiossa \Aerosoft Airbus A320_A321 Base olevaan alikansioon \Texture_FallBack_A321 , josta tarvitava tekstuuri haetaan. Jos tätä merkintää ei texture.cfg-kansiossa ole, näkyvät tämän kansion sisältämät tekstuurien kohdat simussa mustina (tai muulla modelin pohjavärillä).

Jos koko model-kansioviittaus (Aircraft.cfg-tiedostossa) on väärä, ei konetta näy simussa lainkaan.

Pekka

Edit: Nuo edellä mainitut pätevät siis FSX:lle, mutta taitavat mennä samoin myös P3D:lle? Esimerkit on otettu on Aerosoftin vanhasta Airbussista, kun uuttakaan ei ole sillä en ole pariin vuoteen enää ostanut tähän vanhaan väistyvään simuun mitään uutta.

« Last Edit: 30.10.18, 08:55 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4194
Date Registered: 18.12.01

Re: Aerosoft a319 professional
« Reply #39 on: 15.11.18, 10:16 »

Päivitys julkaistu 1.2.1.4 (experimental)

A319 CFM ei ainakaan tarvinnut liveryjä korjata aircraft.cfg (muista ei tietoa)

1.2.1.4 Experimental channel -->> NOTE OVERWRITES AIRCRAFT>CFG, save you liveries! <<--       
    A320 IAE and CFM climbprofiles overhauled
    ConnectPro recompiled and some issues fixed
    A320 CFM - EUROWINGS DAIZV wingtip texture correction
    RemoteCDU support (http://flightsimapps.com)
    LBS units handling was incorrect when the BLOCK value is retrieved via scratchpad from Options MCDU.
    Fix for speed constraints on some STARs. Possible issue with declaration 300fpm phase on descent
    External model update to remove bug A2018-1214:power cart and chokes sunken into ground
    Several fixes for potential CTD's
    Several changes for MCDU weight input
    LDA type approach added
    Cockpit Prep CL from C&D: Checking Oxy Crew Supply PB integrate
« Last Edit: 15.11.18, 10:32 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Pages: 1 [2] 3 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1