FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.08.19, 18:17

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Prepar3D vs. FSX
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] 3 Reply Print
Author Topic: Prepar3D vs. FSX  (Read 7949 times)
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6451
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #20 on: 16.11.18, 15:07 »

Ok, tämä on sitten muuttunut. Hyvä toki, että teknologiasta otetaan hyöty irti.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #21 on: 16.11.18, 15:59 »

Lisäksi myös kannattaa muistaa FFTF tweakki, jonka voi uudemmilla moniydin porssuilla laittaa suosiola minimiin.

Oletko ostanut dynaamisen, vai säätänyt itse? Ainakaan ei hinnalla ole pilattu, mutta...

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1040
Date Registered: 03.07.09

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #22 on: 16.11.18, 16:12 »

Säätänyt itse. Jos tarkoitat FSPS FFTF Dynamic tweakkeria, niin suosittelen pysymään kaukana lafkan tuotteista. Kuullut juttua, että sekottaa simun pahemman kerran, eikä suorituskykyynkään tuo oikeastaan mitään parannusta. Mutta omakohtaista kokemusta ei oikeastaan ole, koska pystyn itsekkin säätämään cfg:ni paljon paremmin, enkä siihen sen kummempia poppaskonsteja tarvitse.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #23 on: 16.11.18, 16:41 »

Saisiko kysyä mitä arvoa käytät? Itsellä ollut jo pitkään 0.15, mutta nyt koemielessä laitoin 0.05, enkä huomaa parannusta eikä kyllä tule blurriakaan maanpinnalle, kop, kop ja kop (just pinnalla 370 testaamassa).
« Last Edit: 16.11.18, 16:46 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1040
Date Registered: 03.07.09

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #24 on: 16.11.18, 16:50 »

0.01
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #25 on: 16.11.18, 16:53 »

Ok, koitan sitten sitäkin Grin

Tossa tulokset 0.05

2817360 System time = 16/11/2018 18:49:26, Simulator time = 10:49:08 (09:49Z)
  2817360 *** FSUIPC log file being closed
Minimum frame rate was 26.0 fps, Maximum was 81.0 fps
Average frame rate for running time of 2067 secs = 56.5 fps
Maximum AI traffic for session was 0 aircraft
Memory managed: 988 Allocs, 987 Freed
********* FSUIPC Log file closed ***********

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #26 on: 16.11.18, 17:01 »

Selittäkää minullekin mikä on FFTF-tweakki.

Olen lukenut että P3D4.3:n cfg:hen ei pitäisi eikä tarvitsisi koskea ollenkaan, koska itse simussa on erittäin monipuoliset grafiikkasäädöt valikoissa. FSX:ssä cfg:ssäni oli kymmeniä muutoksia, joista valtaosa hyödyllisiä siinä simussa.

Mitä minun kannattaisi kokeilla tämä tweakin suhteen? Se lienee jokin rivi, joka lisätään P3D4.3:n cfg:en.



i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1040
Date Registered: 03.07.09

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #27 on: 16.11.18, 17:21 »

FFTF eli Fiber Frame Time Fraction säätää suhdetta minkä verran ensimmäinen ydin jakaa työtä sceneryn lataamisen ja fps renderöinnin välillä. Defaulttina se on 0.33, mikä tarkoittaa, että 33% ytimen tehosta käytetään sceneryn lataamiseen ja 66% FPS renderöintiin. 0.01 tarkoittaa, että kaikki mikä irtoaa menee fps renderöintiin ja sceneryn lataaminen hoituu sitten muiden ytimien avulla. Moniydinprosessoreissa tästä on hyötyä, kun fps renderöinti ei simussa edelleenkään tapahdu kuin yhdessä ytimessä, niin voi sitten sen ytimen pistää kaiken siihen ja jättää sceneryt mudien ytimien hoidettavaksi. Aikasemmin jos käytti 0.01 asetusta, niin saattoi scenery blurrantua kun ei prossu pysynyt perässä lattamaan sceneryä.

Tweakki lisätään [MAIN] osion alle FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.01

Periaatteessa ei P3D:tä tarvitse paljoa säätää, mutta kyllä siellä tiettyjä jippoja on, jos jaksaa tutustua hieman että mitä mikäkin tekee. Tosin en suosittele koskaan laittamaan tweakkia vain "koska jollain toisellakin on" vaan se tulisi ymmärtää mitä sillä tweakilla haetaan, ja miksi se saattaa hyödyttää juuri sinua.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #28 on: 16.11.18, 17:29 »

Nyt Joukalle iso thmbup

Olen kai juuttunut 2000 -luvulle, kun en aiemmin ole uskaltanut kokeilla noin pientä arvoa. Sama testilento Vantaalta pinnalle 370, samat käännökset (tosin pilviä oli nyt vähemmän) ja nyt tuli ihan näkyvää parannusta frameihin. Jätetäänpä  arvo nyt sitten näin.

Tulokset arvolla: 0.01

1736734 System time = 16/11/2018 19:19:46, Simulator time = 10:39:28 (09:39Z)
  1736734 *** FSUIPC log file being closed
Minimum frame rate was 34.8 fps, Maximum was 77.0 fps
Average frame rate for running time of 1483 secs = 59.1 fps
Maximum AI traffic for session was 0 aircraft
Memory managed: 716 Allocs, 715 Freed
********* FSUIPC Log file closed ***********

E: Aina kannattaa "avata suunsa". Kiitos Jouka!

« Last Edit: 16.11.18, 17:33 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6451
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #29 on: 16.11.18, 18:00 »

Selittäkää minullekin mikä on FFTF-tweakki.

Olen lukenut että P3D4.3:n cfg:hen ei pitäisi eikä tarvitsisi koskea ollenkaan, koska itse simussa on erittäin monipuoliset grafiikkasäädöt valikoissa. FSX:ssä cfg:ssäni oli kymmeniä muutoksia, joista valtaosa hyödyllisiä siinä simussa.

Mitä minun kannattaisi kokeilla tämä tweakin suhteen? Se lienee jokin rivi, joka lisätään P3D4.3:n cfg:en.




Käytännössä samat tweakit kuin fsx:ssä. Ihme on, jos et ole fsx:ssä siitä kuullut.

Ps. Sun ei tarvitse Esa aina kirjoittaa 4.3. Riittää 4 vain. Sillä kun ei periaatteessa ole merkitystä, onko 4.2 vai 4.3
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #30 on: 16.11.18, 18:16 »

Käytännössä samat tweakit kuin fsx:ssä. Ihme on, jos et ole fsx:ssä siitä kuullut.

Ps. Sun ei tarvitse Esa aina kirjoittaa 4.3. Riittää 4 vain. Sillä kun ei periaatteessa ole merkitystä, onko 4.2 vai 4.3
Eikö ole merkitystä onko 4.2 vai 4.3?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #31 on: 16.11.18, 18:21 »

Minultakin kiitokset Joukalle. Laitoin FFTF:n arvoksi 0.01 ja tein P3D4.3:lla useita kokeita samasta, simua kuormittavasta paikasta kuten New York. Arvolla .33 framet liikkuivat alueella 22-27 riippuen pilvistä ja arvolla 0.01 ne pysyivät koko ajan rajoitetussa arvossa 30.

En kylläkään kokeillut rajoittamattomia vaihtoehtoja. Toisin sanoen tuo tweakki parantaa frameja ainakin minun koneessani P3D4.3-simussa. Hieno asia! thmbup

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6451
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #32 on: 16.11.18, 18:54 »

Eikö ole merkitystä onko 4.2 vai 4.3?

Totta kai on. 4.3 on uudempi versio mutta käytännössä puhutaan samasta simusta, samasta softasta. Yleensäkin kun keskustelun aiheena on v4, on desimaali tarpeeton. Oleellisempaa on mainita, onko v4 vai v3 kyse, jos on epäselvää.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #33 on: 16.11.18, 20:37 »

Käytännössä samat tweakit kuin fsx:ssä. Ihme on, jos et ole fsx:ssä siitä kuullut.
Olen lukenut tuosta FSX:n aikana vuosia sitten, mutta en kokeillut tweakkia, koska sen vaikutukset olivat lukemani mukaan "epämääräisiä" ja konekohtaisia. FSX:ssä minulla on paljon muita hyvin toimivia tweakkeja käytössä, mutta nyt olen innostunut Joonan lyhennettä käyttäen simusta P3D4. Grin

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 488
Date Registered: 22.02.16

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #34 on: 18.11.18, 18:12 »

Lyhyesti: kyllä i9 9900K taitaa olla tällä hetkellä markkinoiden paras prossu simukäyttöön ja siitä saa kellojakin enemän irti helpommin kuin i7 8700K/8086K prossuista. Joten jos rahaa riittää niin siitä vaan  thmbup

 thmbup

i9-9900K on paras prosessori pelaamiseen/simuiluun tällä hetkellä mitä markkinoilla on. Sen single thread performance on markkinoiden paras ja kun muut ytimet otetaan laskuun niin ero kasvaa sitä suuremmaksi I7-8700K/8086K prosessoreihin. Ylikellottaminen on käytännössä pakko, koska muuten tehot jää vähän vaatimattomaksi uudellakin prosessorilla. Kannattaa vain katsoa, että ostaa kunnon jäähdyksen (tuossa paketissa ei tainut olla?) niin ei se ole edes mitään rakettitiedettä. Toki jos aiot sinne jonnekin 7,1 gigan maailmanennätys lukemiin ylikellottaa niin asia on vähän eri, toki ei ihan kotikonsteilla onnistu muutenkaan tuo. Intel tainut tehdä hyvää työtä siinä ettei tuo I9-9900K käy edes sen korkeammilla lämmöillä kuin vanhemman i7-sarjan prosessorit.
« Last Edit: 18.11.18, 18:19 by Tomi Renberg »
Jukka Immonen
Offline Offline

Posts: 172
Date Registered: 05.05.08

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #35 on: 16.12.18, 16:17 »

Laitetoimittaja ei pysty toimittamaan näytönohjainta: ASUS NVIDIA Geforce RTX 2080 Ti 11GB ja tarjoaa tilalle: GeForce RTX 2080 Ti ROG Strix OC 11G BBULK malliin joka on muuten samanlainen kuin normaali malli, mutta ilman jälleenmyyntilaatikkoa.  Osaatteko kertoa, kannattaako vaan odottaa tuota ASUS versiota vai toimiiko tuo vaihtoehto BBULK malli FS? muuten kone on aiemmin kuvatunlainen prosessorina inteIntel Core i9-9900K, 3.6 GHzl jne
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6451
Date Registered: 27.10.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #36 on: 16.12.18, 17:18 »

Laitetoimittaja ei pysty toimittamaan näytönohjainta: ASUS NVIDIA Geforce RTX 2080 Ti 11GB ja tarjoaa tilalle: GeForce RTX 2080 Ti ROG Strix OC 11G BBULK malliin joka on muuten samanlainen kuin normaali malli, mutta ilman jälleenmyyntilaatikkoa.  Osaatteko kertoa, kannattaako vaan odottaa tuota ASUS versiota vai toimiiko tuo vaihtoehto BBULK malli FS? muuten kone on aiemmin kuvatunlainen prosessorina inteIntel Core i9-9900K, 3.6 GHzl jne

Siis jos erona on myyntilaatikko niin silloinhan kortit ovat identtisiä ja toimivat täysin samalla tavalla.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #37 on: 17.12.18, 12:38 »

Bulk toimitetaan esim. jonkun tietokoneita kasaavan liikkeen tarkoituksiin, jolloin laatikkoa ei muutoinkaan toimiteta asiakkaalle. Kortit tulevat laatikoittain, jolloin kuljettaminen ei vaadi niin paljon tilaa. Itse tuote on sama.

Retail on tarkoitettu myytäväksi erikseen ilman että ostaa koko tietokonepakettia. Kuten jo mainittiin, ei laatikon takia kannata jäädä odottelemaan.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Jukka Immonen
Offline Offline

Posts: 172
Date Registered: 05.05.08

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #38 on: 01.01.19, 18:48 »

No niin tänään uuden vuoden kunniaksi sain uuden tehokoneen jee thmbup Mutta ISO pettymys, FSX latautui oikein konelle samoin SP1 ja SP2. Valitettavasti kun yritän käynnistää FSX, niin näyttö menee mustaksi, mutta lento ei lataudu. Onko niin, että FSX ei enää taivu nykyajan tehokoneille? Harmittaa, ei tullut mieleenikään, että näin voisi käydä Sad
Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1376
Date Registered: 04.05.04

Re: Prepar3D vs. FSX
« Reply #39 on: 01.01.19, 19:07 »

Onko niin että pääset valikkoon asti kumminkin?Jos pääse auttaako tämä https://www.youtube.com/watch?v=fBN4MlewCfM

Pages: 1 [2] 3 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1