FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.08.19, 10:37

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  C-levyn liika täyttyminen?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: C-levyn liika täyttyminen?  (Read 2086 times)
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

C-levyn liika täyttyminen?
« on: 18.12.18, 15:29 »

Simut ovat omilla SSD-levyillään, mutta peruslevyni C alkaa olla täynnä 80 G tailasta on vapaana enää 5G. Kaikki mahdolliset simulaattoreiden ylimääräiset ja lisäosat on asennettu omille levyilleen. C:llä on mm. Win 7, kuten kuuluukin olla.

Mitä tuolta levyltä uskaltaa poistaa, jotta vapaa tila ei vähenisi liikaa?

Mikä on esimerkiksi C/ProgramData/PackageCache, jonka koko on minulla yli 12 G?


i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #1 on: 18.12.18, 17:22 »

Voit turvallisesti poistaa ainakin Windowsin palautuspisteet. Näistä vapautuu tilaa yllättävän paljon. Niille ei ole mitään käyttöä, jos koneesi toimii normaalisti.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #2 on: 18.12.18, 17:59 »

Mitkä ne ovat? Minulla on palautustoiminto poiskytkettynä.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #3 on: 18.12.18, 18:14 »

Mitkä ne ovat? Minulla on palautustoiminto poiskytkettynä.

Sitten ei ole myöskään palautuspisteitä joista saisi vapaata levytilaa.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4406
Date Registered: 19.06.07

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #4 on: 18.12.18, 18:48 »

Itse olen siirtänyt simun käyttämiä kansioita pois c-asemalta käyttämällä symbolisia linkkejä. Tuolla tavalla saa tilaa hyvin vapaaksi thmbup

Alla esimerkki
http://www.hongisto.info/wp/2011/08/linkitys-mklink/
« Last Edit: 18.12.18, 19:00 by Mikael Leinonen »
Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1373
Date Registered: 04.05.04

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #5 on: 18.12.18, 18:59 »

CCleaner on myös hyvä poistamaan turhaa kamaa.

Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #6 on: 18.12.18, 19:05 »

Olen joskus käyttänut ccleaneria. Voiko nyt luottaa siihen ettei ccleaner poista mitään P3D4:een liittyvää?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1373
Date Registered: 04.05.04

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #7 on: 18.12.18, 19:15 »

Itsellä ei ole mitään ongelmaa ollut.Sieltähän voi valita myös mitä poistaa ja mistä.

Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1332
Date Registered: 19.06.10

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #8 on: 18.12.18, 19:22 »

CCleaner ei kyllä poista mitä tahansa, se poistaa vain hyvin rajatun määrän tiedostoja oletuksenakin  ja saat itse vielä hienosäätää kaiken justiinsa hyvin.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #9 on: 18.12.18, 19:33 »

Itse olen siirtänyt simun käyttämiä kansioita pois c-asemalta käyttämällä symbolisia linkkejä. Tuolla tavalla saa tilaa hyvin vapaaksi thmbup

Alla esimerkki
http://www.hongisto.info/wp/2011/08/linkitys-mklink/

Hyvä ohje thmbup

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6451
Date Registered: 27.10.01

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #10 on: 18.12.18, 21:22 »

Mikä on esimerkiksi C/ProgramData/PackageCache, jonka koko on minulla yli 12 G?

Eikö tuolla ole juurikin ne P3D:n paketit, jotka se tallentaa piiloon. Tätä selviteltiin silloin, kun olit asentamassa P3D. Kyselit levytilasta, kun vaatimuksissa oli 10gb c-asemalla.
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 488
Date Registered: 22.02.16

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #11 on: 18.12.18, 21:25 »

Mikä on esimerkiksi C/ProgramData/PackageCache, jonka koko on minulla yli 12 G?

P3D installerin käyttämä hakemisto, jonka poistamalla välttämättä repair/uninstall ei toimi Windowsin ohjausvalikon kautta vaan pitää ladata P3Dn alkuperäinen installeri. Kopio mielummin vaikka jonnekin toiselle levylle Cltä ja sitten tarvittaessa kopioi takaisin.

CCleaner ei poista kuin vain sovelluksien ja käyttöjärjestelmän tmp-fileitä yms. Tuskin sillä gigatolkulla saa tilaa.

Pelkkä käyttöjärjestelmä+P3D packagecache ei vie 75 gigaa, joten olet jo tietämättämäsi tai tietäen asentanut tai säilönyt jotain muita tiedostoja sinne C-levylle. Siirrä muualla jos jotain tarpeellista tai poista jos jotain tarpeettomia. Eipä tuohon ulkopuolinen mitään voi sanoa mitä koneellasi on.

« Last Edit: 19.12.18, 06:08 by Tomi Renberg »
Timo Poutsalo
Offline Offline

Posts: 88
Date Registered: 17.03.09

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #12 on: 18.12.18, 23:48 »

Simut ovat omilla SSD-levyillään, mutta peruslevyni C alkaa olla täynnä 80 G tailasta on vapaana enää 5G. Kaikki mahdolliset simulaattoreiden ylimääräiset ja lisäosat on asennettu omille levyilleen. C:llä on mm. Win 7, kuten kuuluukin olla.

Tuossa pohdinnassa ei oikeasti ole juurikaan mieltä jos ylipäätään käytät konetta johonkin. Se 80 Gb tila on auttamattomasti riittämätön järjestelmälevyksi tämän päivän tohinoihin. Tekohengitys toiki auttaa hetkeksi.

256 Gb SSD maksaa muutaman kympin. kun sen 80 Gb  systeemilevysi kloonaat sille, tai kiikutat koneesi ammattilaiselle, niin pääset tuosta pohdinnasta aika pitkäksi aikaa eroon ja kaikki asennukset säilyvät muuttumattomina. Saat vaan lisää tilaa.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #13 on: 19.12.18, 08:22 »

Kiitos hyvistä ohjeista!

Todennäköisesti ensin kopioin tuon Package Cachen sellaisenaan toiselle SSD-levylle, jossa on reippaasti tilaa. Tarvittaessa Cachen siis voi kopioda takasin C:lle, jos joutuu asentamaan P3D4:n uudelleen?

Entäs silloin, jos Prepariin tulee päivitys 5, josta on jo huhuja liikkeellä?

Ehkä ostan myös tilavamman SSD-aseman nykyisen 80G C-aseman (myös SSD) tilalle. Ei ole rahakysymys, vaan kuinka voin kloonata C:n sisällön (mm. Windows) uudelle asemalle niin ettei tietokoneen toiminta häiriinny. Tuohon tarvitsen jälleen ict-ammattilaista, joita onneksi löytyy perhepiiristä. Smiley

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 488
Date Registered: 22.02.16

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #14 on: 19.12.18, 09:15 »

Entäs silloin, jos Prepariin tulee päivitys 5, josta on jo huhuja liikkeellä?

Pitäähän sun uninstaloida ne komponentit joka tapauksessa ennen kuin voit päivittää ne eli siinä vaiheessa varmaan tarvitset niitä packagecachea ja varmaan onnistuu että siirrät ne silloin takaisin Clle tai voihan olla että menee suoraan P3D installerin käynnistämällä päivitys, mutta LM ohjeissahan on ollut että pitäisi tehdä uninstall komponenteille ensin, jotka päivittää. Mutta tavallaan tuo on just tuollaista ylimääräistä säätöä ja sählinkiä, jolla oikeastaan työllistää itsensä vain ihan turhaan ja asioista tulee ihan helv**** paljon vaikeampia kuin mitä niiden pitäisi olla.

Tuskin se 4.5 nyt ihan heti on tulossa tai onhan noissa yleensä mennyt useampi kuukausi. Mikäli taas puhut kokonaan uudesta versiosta eli 5.0 niin silloin joutunee tekemään ihan full installin, mutta tuota tuskin ainakaan vuoteen on tulossa ja kuka tietää mitä kaikkea siinä on sitten muuttunut ja ainakin kaikkiin kaupalliset lisäosiin tarvitaan yhteensopivuus päivityksiä ja niistä kenties joutuu maksamaan ja tietysti myös itse uudesta P3Dstä jne.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: C-levyn liika täyttyminen?
« Reply #15 on: 19.12.18, 10:42 »

Siirsin PackageCachen talteen toiselle asemalle. Tietokone ja P3D4 toimivat hyvin edelleen, kuten pitääkin. Kiitos vielä kerran avusta.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1