FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.05.19, 23:48

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  RAM- muistista
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: RAM- muistista  (Read 574 times)
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 413
Date Registered: 10.02.09

RAM- muistista
« on: 14.05.19, 18:22 »

Hölömönä kyselen taas...
Kun käyttis on win 10 54 bit pro ja hieman ylikellotettu prosessori, muljahti mieleen , etä missä määrin RAM- muistin määrä vaikuttaa esim Prepar3D4:n toimintaan. Nyt käytössä on 16 gigaa..eli jos vaikka hankkis vielä toisen 16 gigasen kamman parantaisiko se simun toimintaa vai olisko pennosten tuhlaamista?

yst. Jussi
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4354
Date Registered: 19.06.07

Re: RAM- muistista
« Reply #1 on: 14.05.19, 20:29 »

Itse sanoisin että kuvankäsittelyssä/videoeditoinnissa yms. muistin määrästä ei ole koskaan haittaa mutta simua ajatellen 16Gb riittää vallan hyvin
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 477
Date Registered: 22.02.16

Re: RAM- muistista
« Reply #2 on: 15.05.19, 18:06 »

Ei se simun suorituskykyä paranna, mutta ei se siitä silti huonoa ostosta tee.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5427
Date Registered: 14.12.05

Re: RAM- muistista
« Reply #3 on: 16.05.19, 07:22 »

FSX:n (ja aiempien) aikaan 8 GB riitti vallan hyvin, koska itse simu ei edes pystynyt hyödyntämään 4 GB:a enempää muistia. 4 GB ei kuitenkaan riitä/riittänyt, koska siinä tapauksessa käyttöjärjestelmä olisi joutunut kilpailemaan samasta muistista ja simun käyttöön jäävä muisti olisi vääjäämättä jäänyt vajaaksi (paljon alle 4 GB).

Koska P3Dv.4 on 64-bittinen softa, se pystyy hyödyntämään teoriassa niin paljon muistia kuin tietokoneeseen voi asentaa tai kenelläkään on varaa ostaa. Käytännössä P3Dv.4 tuskin käyttää edes suurinta osaa 16 GB:n muistista, joten se määrä riittää vallan mainiosti mikäli et käytä muita sellaisia softia, jotka käyttäisivät tuon kaiken muistimäärän (peleissä/simuissa ei taida sellaisia edes olla?).

Niin kauan kuin mikrotietokoneita on ollut olemassa on pätenyt seuraava nyrkkisääntö: Älä hanki laitteeseen yhtään mitään turhaa "varmuuden vuoksi". Se on rahan tuhlausta. Jos kuitenkin sattuisi käymään niin, että joskus tarvitsisit "rautaa", jota et ole tullut hankkineeksi, saat päivitettyä koneesi sillä myöhemmin paljon halvemmalla kuin nyt.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Tapio Ehder
Offline Offline

Posts: 251
Date Registered: 10.09.16

Re: RAM- muistista
« Reply #4 on: 16.05.19, 12:19 »

Halpa ja yksinkertainen konsti on käyttää usb-tikun readyboost-ominaisuutta. https://www.techrepublic.com/article/is-readyboost-still-an-effective-tool-in-windows-10/

HP h8-1111sc Intel(R) Core (TM) i5-2320 CPU@3.00 GHz, Muisti (RAM): 8,00 Gt Nvidia GT530
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 413
Date Registered: 10.02.09

Re: RAM- muistista
« Reply #5 on: 16.05.19, 20:53 »

Kiitoksia tiedoista...Kaik vanahennoo..nii konneet ko miehettii..
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1