Parhaat Hampurilaiset

<< < (57/87) > >>

Hannuuotila:
Tällaiset ketjut pitäisi kieltää lailla, kun tulee hirmuinen roskaruokanälkä... 

/Hannu

Roottori:
Nykyisistä ketjuista Hese. Mäkkäriltä sain kerran niin asiatonta palvelua, että oskat pois. "SABENA". Sinänsä harmi (ettei ole enää olemassa) entisistä erittäin hyvä paikka oli EFHK:n Carrolls.

jope95:
Vaikka ei viissin olekaan tätä Suomessa, niin Burger King
Toisaalta kuun kotimatkalla espnjasta syötiin kauppakskuksessa burgerit, niin mun burgerissa oli mato.
Ei ollu Whopper, vaan WormWhopper 

raninen:
Quote

Nykyisistä ketjuista Hese.


Määritelkää mitä eroa on hampparilla ja burgerilla. Nykyään tunnutaan viittaavan ns. burger-nimiseen myyntituotteeseen. Hampurilaisia on kuitenkin monenlaisia. Parhaat syömäni burgerit tarjoillaan lautaselta ja vedetään veitsellä ja haarukalla. Lisukkeena usein eri tyyppisiä perunajalosteita sekä dippejä jne.

Hamppari taas on (henkilökohtainen mielipiteeni siis) hamppari: ostetaan snagarilta ja syödään siinä lipan alla. Oikeastaan sama asia kuin lihis, paitsi että ns. ruoankantotelinettä ei muodosta lihapiirakka tai pitaleipä, vaan isompi hampurilaissämpylä. Täytteethän ovat kunnon kioskeilla suht. vapaasti valittavissa. Tripla-katajansavu tuplajuustolla on oma suosikkini; kokolihaa saa jostakin, toisaalta taas jotakin muuta.

Mäkkärin ja Hesen sekä vastaavien roskaruoka-altaasta ellei peräti roskiksesta kerättyihin pläjäyksiin viitsii erittäin harvoin koskea. Teollisesti tehtyä scheissea, joka tulee korvia myöten syliin, koska siinä on a) liikaa niin sanottua salaattia (lue=halvin tukusta saatu jäävuorisalaatti ellei peräti marketin kiinankaali), ja b) aivan kertakaikkisen liikaa majoneesia (jota tarvitaan joko peittämään raaka-aineiden ominaismaku, tai vain luomaan sellainen elleivät raaka-aineet maistu itsessään miltään).

Pikkukioskit kunniaan. Tukusta nekin hakevat kamansa, mutta myytyyn safkaan jää edes jonkinnäköinen käsityön leima. Eikä makua ole välttämättä päättänyt joku logistiikkamaestro jollakin muulla mantereella. Aiheestahan on olemassa jokunen hyvä dokumenttileffa, joita telkastakin on tullut ei-niin-kovin-kauan-sitten.

"Mut kyl ruoka on kuiteskin ruokaa." 

PR

mmniemi:
Quote

Määritelkää mitä eroa on hampparilla ja burgerilla.


Burgeri on se halkaistu sämpylä, jonka välissä on pihvi + mahdollisesti kaikkea muuta mieltymysten mukaan. Hamppari asuu rannassa veneen alla 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page