Suomen vanhat kentät ?

(1/4) > >>

Welmu:
Ostin Malmilta silloin toukokuussa pienen kirjasen Suomeen lentämisestä, joka on painettu 1938.  

Siitä tuli mieleen sellainen idea, että varsinkin kun FS2004:ssä on noita historiallisia koneita, olisi hauska saada joskus sellainen scenery, joka poistaa kaikki nykyiset kentät ja tilalle tulisivat 30-luvun kentät.  

Tätä voisi miettiä vakavammin joskus, kun riittävä määrä nykykenttiä on tehty ja tekijät ehtisivät muuhun hommaan. Voin minä kyllä itsekin harkita tehdä jotain, mutta toistaiseksi ei ole aikaa.

Tietääkö kukaan, onko Suomessa jäljellä mitään muuta 30-luvun kenttää (tai edes osaa siitä), kuin Malmi? Kirjasen mukaan näytti nimittäin lähes joka kaupungin kenttä olleen täysin eri paikassa kuin nykyään.

- Ville -jvarje:
Quote

Tietääkö kukaan, onko Suomessa jäljellä mitään muuta 30-luvun kenttää (tai edes osaa siitä), kuin Malmi? Kirjasen mukaan näytti nimittäin lähes joka kaupungin kenttä olleen täysin eri paikassa kuin nykyään.


Härmälän kenttä on ainakin vielä tunnistettavissa, yksi kiitotie on tavallisena katuna ja terminaali on säilytetty.

arikatajamaki:

Härmälän kiitorata on enimmäkseen Pirkkahallin parkkipaikkana. Turun Artukaisten kenttä on nykyään jäähallin alustana ja parkkipaikkana.

teroe:
Quote

Tietääkö kukaan, onko Suomessa jäljellä mitään muuta 30-luvun kenttää (tai edes osaa siitä), kuin Malmi?

Kauhava, Vesivehmaa?

Työpaikkani lähellä (n. 5 km) on Hollolan vanha kenttä. Ollut poissa käytöstä noin kolmekymmentä vuotta. Kenttä on pusikoitunut aika pahasti. Nykyään puolustusvoimat taitaa käyttää sitä harjoitusalueena.

kaukoleh:
Nytpä tuli mielenkiintoinen keskustelu. Minä nimittäin "kerään lentokenttiä" eli yritän käydä mahdollisimman monella. Kuvailen nitä myös, mutta se nyt on ollut aika epätieteellistä ainakin scenery-hommia ajatellen. Lähinnä paikallistan niitä vanhojen asiakirjojen ja karttojen perusteella ja käyn paikalla. Käsitykseni mukaan kirjassa mainituista vanhoista kentistä ovat paikoillaan Malmi, Vaasa, Kemi, Mikkeli, Jämijärvi, Utti ja Immola.

Yllättävän moni vanha kenttä on raviratana (Ylivieskan vanha kenttä, Eurajoki ja Inhaa käytetään ravureiden harjoittamiseen), Oulun Oritkari on heinää kasvavaa joutomaata jne. Härmälän ja Artukaisten kohtalo jo mainittiinkin.

Kiinnostuksella luen muidenkin tietoja vanhoista kentistä.

Navigation

Up one level

Next page