SVIL hakee tutoreita !

(1/6) > >>

teropa:
Tervehdys kaikki uudet ja vanhat simulaattoripilotit!

Suomen Virtuaali-ilmailijat ry:n tehtävänä on edistää suomalaista virtuaalilentämistä. Simulaattoreilla pelaamisen ("lentämisen") etuna verrattuna tosielämän ilmailuun on mm. se, että jokainen voi valita oman tapansa lentää. Hetkessä voi vaihtaa maisemaa, lentokonetta, säätä ja jopa liikennetilannetta. Tietysti simulaation vapaus verrattuna tosielämän lentämiseen on meille kaikille selvää, mutta asiaan kätkeytyy myös varjopuoli. Oikea lentäminen vaatii tiukkaa kouluttautumista, ja tiettyjen toistuvien rutiinien noudattamista. Ilma elementtinä on arvaamaton ja vieras ihmiselle, ja turvallisuuden maksimoimiseksi kunnollinen lentokoulutus on kaiken toiminnan kulmakivi.

Virtuaalilentämisessä kouluttautuminen ei kuitenkaan ole prioriteetilla numero yksi, eikä välttämättä edes kakkosena. Usein asiat opitaan kantapään kautta, ja virheistä viisastuneena omat taidotkin karttuvat kuin huomaamatta. Kotisimulaattoreiden taso nykyään on kuitenkin sitä luokkaa, että useatkin asiat mallinnetaan jo hyvinkin kattavasti. Pienten koneiden lentomallit alkavat muistuttaa yhä enemmän esikuviaan, ja suurissa matkustajakoneissa ainakin järjestelmätasolla ollaan jo hyvin lähellä oikeaa lentokonetta. Puhuttiin sitten pienistä tai isoista koneista, yhteinen ongelma on se, että myös virtuaalilentäminen voi olla vaikeaa, monimutkaista tai jopa ylitsepääsemättömän vaikeaa vasta-alkajalle. Tähän ongelmaan olemme nyt SVIL:n puolelta tarttumassa, ja yritämme tehdä siten oman osamme suomalaisen virtuaalilentämisen edistäjinä.

SVIL tarvitsee riveihinsä joukon kouluttajia. Henkilöitä, jotka ovat omalla alueellaan valmiita menemään "on-location" tai edes puhelimitse / internetin välityksellä voisivat neuvoa vasta-alkajia ja niitä, jotka tarvitsevat apua simulaattorilentämisessä. Kouluttajan pesti ei ole vakavamielinen asia, eikä siihen tarvitse suhtautua otsa kurtussa, vaan jokainen kouluttaja voi omalla tavallaan, ja sillä panoksella joka kullekin parhaiten sopii, auttaa muita löytämään simulaattorilentämisestä uusia puolia, tai pääsemään jonkun pahan ongelman yli.

Eli, käynnistämme valtakunnallisen Tutor-ohjelman, ja pyydän nyt sellaisia henkilöitä (Huom! Ei tarvitse olla SVIL:n jäsen!) ilmoittautumaan minulle, jotka voisivat toimia omalla alueellaan tutorin tehtävissä. Aluejakoa, tai mitään sellaista ei ole vielä olemassa, vaan ensimmäisessä vaiheessa kartoitamme tutoreiden halukkuuden ja alueellisen "tarjonnan". Jatkossa asiasta on luonnollisesti tulossa enemmän tietoa.

Tämä uutinen lienee musiikkia niiden korville, jotka ovat jonkinlaista koulutusta kaivanneet, ja me omalta osaltamme pyrimme nyt tarjoamaan sitä ainakin aluksi tämän tutor-toiminnan muodossa. Myöhemmistä koulutukseen liittyvistä asioista otetaan myös ideoita vastaan!

SVIL:n koulutusvastaava,
Tero Partanen
teropa@paju.oulu.fi

arttula:
Tähänkö saa ilmoittautua ? Vai minne ?

Arttu

Flyer:
Multa taisi joku svillin staffilainen kysellä asiaa jo kesällä ja vastasin myöntävästi. Olen siis vapaaehtoinen Lahden seudulla ja Internetin välityksellä tapahtuvaan tutor-toimintaan alkeista lähtien niin korkealle kuin vain itse osaan.

mazze:
Innokas voisin olla, ja asun Turussa, eli voisin auttaa Turun alueella ja internetissä. Lähinnä aerodynamiikan perusteita ja VFR

Marski:
Lähetin jo sähköpostin, mutta laitetaan tännekkin. Vantaalla innokas auttaja ja internetin kautta voin auttaa

Navigation

Up one level

Next page