FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
13.12.18, 15:11

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Koneiden tekemisestä.. (oli: Gmax)
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Koneiden tekemisestä.. (oli: Gmax)  (Read 753 times)
motojuzzi
Former member
Koneiden tekemisestä.. (oli: Gmax)
« on: 17.05.04, 10:19 »

Simun cd:illähän on joku Gmax kansio siellä, mutta sieltä löytyy vain joku exe-tiedosto, johon en ole tohtinut kajota. Mikä se on?

Ja jossei se ole itte ohjelma, niin minkäkokoinen paketti mahtaa olla imuroida jostain?

Kiitos ja anteeksi!  Smiley
« Last Edit: 18.05.04, 15:04 by Jussi Nieminen »
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re:Gmax
« Reply #1 on: 17.05.04, 10:25 »

Se exe on gMaxin asennustiedosto. En tosin sitten tiedä, että onko se FS2004:n CD:llä oleva mikä versio, mutta www.discreet.com :sta saa uusimman version...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
motojuzzi
Former member
Re:Gmax
« Reply #2 on: 17.05.04, 14:13 »

Se exe on gMaxin asennustiedosto. En tosin sitten tiedä, että onko se FS2004:n CD:llä oleva mikä versio, mutta www.discreet.com :sta saa uusimman version...
Tarvitaanko välttämättä muuta versiota, kuin se CD:llä oleva, kun en viittis ladata motullani yhtään mitään..?

Ja millä ohjelmalla paneeleita tehdään?
« Last Edit: 17.05.04, 14:15 by Jussi Nieminen »
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re:Gmax
« Reply #3 on: 17.05.04, 14:24 »

Tarvitaanko välttämättä muuta versiota, kuin se CD:llä oleva, kun en viittis ladata motullani yhtään mitään..?

Et tarvitse. Sekin on ihan toimiva ja sillä pystyy tekemään kaiken, mitä tarvii... Uudemmissa versioissa on vaan vähän käyttöliittymää "parannettu" (itse tykkään ja käytän edelleen vanhinta versiota).

Quote
Ja millä ohjelmalla paneeleita tehdään?

Tämä on vähän laajempi käsite. Kuvankäsittelyohjelmalla tehdään bitmapit ja sitten vaikka CFG Editillä mittarit paikoilleen, tai vaikka ihan vaan notepadilla. Mittareiden teko onkin sitten vieläkin monimutkaisempi homma ja vaatii mm. ohjelmointitaitoa...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
motojuzzi
Former member
Re:Gmax
« Reply #4 on: 17.05.04, 14:30 »

Suuret kiitokset!

Smiley

Toivottavasti projekti etenee.. tai siis edes alkaa!
motojuzzi
Former member
Re:Koneiden tekemisestä.. (oli: Gmax)
« Reply #5 on: 18.05.04, 15:11 »

Lisää kysymyksiä pukkaa..!

Millä ohjelmalla lentomallit tehdään, vai ovatko ne edes erillisinä tiedostoina? Mikä on xxx.air -tiedosto?

Sitten jos joku voisi pistää vähän ohjetta (tai linkin), että miten niitä uusia paintteja tehdään vaikkapa paint shop prolla..

Sitten paneelista:
Kun sitä alkaa värkätä, niin työstettävän kuva-alueen pitää kai olla tietyn kokoinen, mutta minkä?
Saako gaugeja jostain ladattua, ja voiko default gaugeja käyttää surutta hyväksi? Jos gaugejen asetteluun löytyy joku ohjelma, mikä se on ja mistä sen saa?


Siinä pari kysymystä, lisää luultavasti seuraa..  Tongue Smiley
Johannes Kaikkonen
Offline Offline

Posts: 1960
Date Registered: 08.03.03

WWW
Re:Gmax
« Reply #6 on: 18.05.04, 16:16 »

Mittareiden teko onkin sitten vieläkin monimutkaisempi homma ja vaatii mm. ohjelmointitaitoa...

Tuosta tulikin mieleen, millä ohjelmalla noita mittareita voisi editoida? Minulla olisi tällainen pikkuongelma korjattavana:

[ Attachment removed / expired ]

Tuossa siis pitäisi päästä editoimaan noiden NAV-taajuuksien numeroiden paikkoja. Nuo ympyröidyt kokonaisuudet ovat itsenäisiä gauge-tiedostoja.

Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re:Koneiden tekemisestä.. (oli: Gmax)
« Reply #7 on: 18.05.04, 16:38 »

Jos ovat XML:ää (eli CAB-pakettina), niin ihan tekstieditorilla, kuten Notepad. Pitää vaan se cab purkaa ensin. Sitä voi testailla purettunakin, kunhan se on Gauges-kansiossa saman nimisessä alihakemistossa, mitä se cab oli. Alihakemiston saa takaisin cabiksi Cabdir.exe-nimisellä ohjelmalla, joka on FS:n mukana.

Jos se on C-kielinen mittari (GAU), niin muokkausmahdollisuudet ilman lähdekoodia ovat aika kehnot.
« Last Edit: 18.05.04, 16:41 by Esa Lehtismäki »

Johannes Kaikkonen
Offline Offline

Posts: 1960
Date Registered: 08.03.03

WWW
Re:Koneiden tekemisestä.. (oli: Gmax)
« Reply #8 on: 18.05.04, 16:46 »

Jos ovat XML:ää (eli CAB-pakettina), niin ihan tekstieditorilla, kuten Notepad. Pitää vaan se cab purkaa ensin. Sitä voi testailla purettunakin, kunhan se on Gauges-kansiossa saman nimisessä alihakemistossa, mitä se cab oli. Alihakemiston saa takaisin cabiksi Cabdir.exe-nimisellä ohjelmalla, joka on FS:n mukana.

Jos se on C-kielinen mittari (GAU), niin muokkausmahdollisuudet ilman lähdekoodia ovat aika kehnot.

Ok, kiitos tiedosta. Nuo ovat gau-mittareita. Täytyy ilmeisesti laittaa ko. paneelin tekijälle mailia. Sad Muistelinkin, että jonkun bannerissa luki tuolla FSSuomen puolella: "Don't have a GAU, man! (XML on kivampaa muokata)" Wink Wink
« Last Edit: 18.05.04, 16:47 by Johannes Kaikkonen »

Jukkis
Former member
Re:Koneiden tekemisestä.. (oli: Gmax)
« Reply #9 on: 18.05.04, 17:42 »

Millä ohjelmalla lentomallit tehdään, vai ovatko ne edes erillisinä tiedostoina? Mikä on xxx.air -tiedosto?

Noita lentomallin muokkausohjelmia on enemmänkin, tuo AircraftAirfileManager on ainakin hyvä (www.aircraftmanager.com) , Myös AirEd nimisellä softalla niitä voi väännellä, löytynee Googlaamalla.

Sitten jos joku voisi pistää vähän ohjetta (tai linkin), että miten niitä uusia paintteja tehdään vaikkapa paint shop prolla..
Noihin paintteihin ei kai oikein yleispätevää ohjetta voi antaa. DXTBmp:llä ne saa näkyviin / pystyy tallentamaan tuohon Extended muotoon jota useimmat koneet käyttää. Varsinaisen maalaamisen voi sitten tehdä haluamillaan ohjelmilla. Itse käytän ilmaista Gimp:iä
« Last Edit: 18.05.04, 17:45 by Jukka Kohtala »
Eero
Former member
Re:Koneiden tekemisestä.. (oli: Gmax)
« Reply #10 on: 18.05.04, 21:21 »

Sitten jos joku voisi pistää vähän ohjetta (tai linkin), että miten niitä uusia paintteja tehdään vaikkapa paint shop prolla..

Toivottavasti tämä auttaa...

http://www.calclassic.com/repaint.htm
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1