FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
12.12.18, 05:50

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  AI-trafficista
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] Reply Print
Author Topic: AI-trafficista  (Read 1351 times)
Jorma Silo
Offline Offline

Posts: 720
Date Registered: 06.02.04

Re:AI-trafficista
« Reply #20 on: 04.06.04, 10:42 »

Hieman suurpiirteisesti sanottuna: FS9.cfg sisältää tekstimuodossa tiedot niistä käyttäjäasetuksista, joilla peli pyörii. Se on yhteydessä avausvalikkoon; kun teet siellä muutoksia vaikkapa juuri näihin Traffic- ja ATC-asetuksiin, ne näkyvät seuraavan käynnistyksen jälkeen myös cfg:ssä.

Ja tämä toimii myös päinvastoin: voit muuttaa valikoissakin esillä olevia asetuksia cfg:ssä (ihan tavallisella windowsin Notepadilla - itse tosin pidän tietyistä syistä enemmän WordPadista, joka sekin kuuluu ihan Windowsin vakiovarustukseen. Notepad on kuitenkin "hullunvarma" editori tähän tarkoitukseen.)

Mutta cfg:ssä voit tehdä paljon sellaisia säätöjä, joihin avausvalikot eivät anna mahdollisuuksia. Kuten kerroin, itse en ole löytänyt esimerkiksi näitä "ai-tietojen-näyttäminen"-vaihtoehtoja avausvalikoista, puhumattakaan hyvinkin kehittyneistä ja monipuolisista mahdollisuuksista muuttaa näyttögrafiikan, äänien jne. asetuksia. - Se on kuitenkin jo oma aiheensa. Netti on ojeita pullollaan, jos kiinnostaa. Suosittelen tutustumaan.

Haravoi ensin cfg-tiedosto  "etsi"-toiminnolla ja koeta löytää antamani luettelon ensimmäiset rivit. Tuntuu kummalliselta, ellei niitä löytyisi sieltä valmiina. Niillä nimittäin määritellään ihan semmoisia perusarvoja, joiden luulisi olevan alusta pitäen oletusarvoisesti mukana.

Voihan se olla... oma cfg:ni on niin raskaasti muokattu, etten enää muista mitä siellä oikein on aikojen alussa ollut.

Lisää sitten haluamasi rivit (ne joita siellä ei ole) yksinkertaisesti kopioimalla ja liittämällä löytämäsi kohdan alapuolelle.

1) Ota ensin varmuuskopio vanhasta FS9.cfg:stä!
2)  Kun olet tehnyt uuden version, tarkista että sen loppuosa on .cfg - asetuksistasi riippuen nimenä voi näkyä FS9.cfg.txt, ja sehän ei tietenkään toimi. Pyyhi silloin ihan yksinkertaisesti  viimeiset neljä merkkiä eli ".txt" pois.

Kuten Ilkka mainitsi, voit kopioida ja liittää rivit oman cfg:si perään. Ymmärtääkseni - huomaa epävarmuustekijä - cfg:ssä viimeisenä olevat määritykset ovat voimassa, vaikka jossain aikaisemmin olisi annettu samoille muutujille erilaiset arvot.

Turvallisinta ja hyvän työtavan mukaista on kuitenkin  tutkia omaa cfg:tään huolellisesti ja tutustua sen sisältöön muutenkin. Siitä tulee olemaan matkan varrella arvaamattoman paljon iloa.

Katsotaan vähän tarkemmin. Esimerkiksi:

[TrafficManager]
TrafficDensity=100
--Tämä on se arvo (prosentteina,) jonka olet antanut avausvalikoissa ai-liikenteesi tiheydeksi. Tässä se on 100 - kaikki ai-liikenne siis näkyy.
IFROnly=0
EnableAirline=1
EnableGeneralAviation=1
--Nämäkin ovat esillä valikossa: näytetäänkö vain IFR-liikenne vai myös GA? Tämän muuttamiseen ei ole tarvetta, säädä nämä arvot mieluummin päävalikosta.

[AContain]
...snip snip...
ShowLabelManufacturer=0
--- näytetäänkö koneen valmistaja? (näyttää sen nimen, joka näkyy ao. koneen aircraft.cfg:n kohdassa ui_manufacturer - esimerkiksi Boeing.) Nolla kertoo, että ei haluta näkyvän.

ShowLabelModel=1
--- Näytetäänkö tyyppi? (esimerkiksi  737-400.) Jeps, tämän haluat esille. Siis ykkönen.

...snip snip...

ShowLabelDistance=1
ShowLabelAltitude=1
-- Haluatko koneen etäisyyden ja korkeuden näkyviin? Nämä valinnat olet jo luultavasti tehnyt "traffic-"valikosta. Mutta voit siis huoleti muuttaa myös täältä.  

... snip snip ...

ShowLabelAirlineAndFlightNumber=1
ShowLabelFlightPlan=1
---Näitä vissiin olit alunperin hakemassa?

LabelDelay=1000
--- Kukin edellä olevassa luettelossa näytettäväksi määrätyistä tiedoista näytetään vuorollaan. LabelDelay-arvo on millisekunteja ja kertoo sen, kuinka pitkään kukin niistä on esillä. Sen jälkeen näkyviin vaihtuu seuraava, ja sitten sitä seuraava... Kokeile itsellesi sopiva arvo. Jos näytettäviä asioita on paljon, oletusarvona (jota voi myös muuttaa valikosta) oleva 3 sekuntia (LabelDelay=3000) on turhan pitkä.

LabelColor=FFFF0000
--- tämä muuttaa tekstin väriä. Oletusarvo on se punainen, jonka olet jo nähnytkin.

- terv. Jorma

Jorma Silo
Offline Offline

Posts: 720
Date Registered: 06.02.04

Re:AI-trafficista
« Reply #21 on: 04.06.04, 11:12 »

Ehdittekin käydä jo pitkän keskustelun sillä välin kun sorvasin edellistä viestiä...

Kopioinnista ja liittämisestä: minä en ole koskaan oppinut kunnolla käyttämään tuota hiiren kakkosnappulaa tässä yheydessä. Tuomas -  ellet halua mennä vielä pahemmin sekaisin niin jätä tämä lukematta.

Oma työtapani - joka ei varmasti ole kaikille paras mahdollinen, mutta sopii minulle - on käyttää mahdolisimman paljon näppäinyhdistelmiä. Tässä tapauksessa

1) maalaisin haluamani tekstinpätkän hiirellä (vaihtoehto: tiesithän, että tekstin voi valita myös siten, että sijoittaa ensin kursorin kopioitavan tekstin alkuun, napsauttaa kerran, vie kursorin kopioitavan kohdan loppuun, painaa SHIFT ja samaan aikaan napsauttaa ykkösnappulaa?Tämä on käytännöllisempää  pitkien kopiointipätkien yhteydessä, jotka eivät mahdu kerralla näytölle.)

2) tekstin ollessa nyt valittuna painaisin CTRL+C. Tämä vie sen leikepöydälle.

3) sijoittaisin - tarkasti!- kursorin siihen kohtaan cfg:tä, johon haluaisin tekstin alkukohdan ilmestyvän

4)painaisin CTRL+V

Voila sano fransmanni.

Menee off-topicicsi, mutta kolmas näissä yhteyksissä erityisen hyödyllinen näppäinyhdistelmä on  CTRL+A, joka valitsee kaiken esillä olevan tekstin riippumatta siitä, mihin kohtaa kursori on jätetty.

-- terv. Jorma

Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13584
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re:AI-trafficista
« Reply #22 on: 04.06.04, 11:15 »

1) tiesithän, että tekstin voi valita myös siten, että sijoittaa ensin kursorin kopioitavan tekstin alkuun, napsauttaa kerran, vie kursorin kopioitavan kohdan loppuun, painaa SHIFT ja samaan aikaan napsauttaa ykkösnappulaa?

Tuo oli minullekin uutta!! Itse käytän kans näppäinyhdistelmiä mahd. paljon. Lisäksi hiiren rullapainikkeeseen olen määrittänyt liitä-komennon.



                                       www.flyfinland.fi
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re:AI-trafficista
« Reply #23 on: 04.06.04, 11:17 »

Ctrl-C ja Ctrl-V (sekä tietty Ctrl-X, leikkaa) ovat sikälikin hyviä osata, että ne toimivat, vaikka ei pika- tai ylävalikkoon olisi ko. kohdassa ohjelmaa tehty noita kopioi-leikkaa-liitä-toimintoja.

Tuomas Kuukasjärvi
Offline Offline

Posts: 2530
Date Registered: 12.02.04

Re:AI-trafficista
« Reply #24 on: 04.06.04, 11:36 »

Löysin sen ETSI toiminnolla mutta minun tuurillani sitä ei tietenkään pystynyt avaamaan Cry

Jorma Silo
Offline Offline

Posts: 720
Date Registered: 06.02.04

Re:AI-trafficista
« Reply #25 on: 04.06.04, 11:56 »

Tarkoitatko että olet jo löytänyt jonkin noista riveistä FS9.cfg:stä?

Siinä tapauksessa olet jo hyvällä alulla. Ei siellä enää mitään avattavaa olekaan. Kopioi vain ne puuttuvat rivit tuon löytämäsi kohdan alle.

- terv. Jorma
Tuomas Kuukasjärvi
Offline Offline

Posts: 2530
Date Registered: 12.02.04

Re:AI-trafficista
« Reply #26 on: 04.06.04, 13:00 »

Ei vaan en pysty avaamaan koko .cfg:tä

Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re:AI-trafficista
« Reply #27 on: 04.06.04, 13:08 »

Tuplaklikkaamallako yrität? Ei CFG-päätteelle liene valmiiksi mitään ohjelmaa määritelty. Pitää avata editori ja sieltä Avaa-toiminnolla se tiedosto, tai sitten klikata sitä tiedostoa oikealla, valita Avaa sovelluksessa ja valita sille ohjelma, avata Notepad ja vetää se tiedosto siihen tms. tavalla kertoa mitä ohjelmaa haluat käyttää.

Jorma Silo
Offline Offline

Posts: 720
Date Registered: 06.02.04

Re:AI-trafficista
« Reply #28 on: 04.06.04, 13:15 »

Ja olethan varmasti kirjautunut sisään riittävin valtuuksin? Ellet ole muuta määritellyt, asetuksia voi  Windows 2000:ssa ja XP:ssä muuttaa vain administrator-profiililla (mikä se on suomenkielisissä versioissa? Pääkäyttäjä?)

Jos siis olet hakenut tiedoston näkyviin esimerkiksi vasemman alakulman search/etsi-toiminnolla, saat sen kaiketi esiin, mutta et voi tehdä sille mitään vaihtamatta ensin isompiin virtuaalisaapaisiin (kirjautumallla sisään täysin valtuuksin.)

- terv. Jorma
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re:AI-trafficista
« Reply #29 on: 04.06.04, 13:20 »

FS9.CFG on profiilikansiossa käyttäjäkohtaisena, omaan CFG:hen on aina oikeudet.

Jorma Silo
Offline Offline

Posts: 720
Date Registered: 06.02.04

Re:AI-trafficista
« Reply #30 on: 04.06.04, 13:57 »

No niin tietysti onkin. Pohdiskelin tuota Tuomaksen ongelmaa ja koetin teoretisoida, mikä siinä oikein voisi mättää... ja meni piilotetut tiedostot ja käyttöoikeudet mielessä sekaisin.

Vedämme takaisin ja seisomme oikaistuna.

- terv. Jorma
Tuomas Kuukasjärvi
Offline Offline

Posts: 2530
Date Registered: 12.02.04

Re:AI-trafficista
« Reply #31 on: 04.06.04, 14:46 »

Tämä yrittää muuten avata sen .cfg:n Acrobat Readerilla

Jorma Silo
Offline Offline

Posts: 720
Date Registered: 06.02.04

Re:AI-trafficista
« Reply #32 on: 04.06.04, 16:53 »

Kun kaksoisklikkaat jotain kuvaketta tai tiedoston nimeä, Windows avaa sen jollain ennalta määrätyllä ohjelmalla. Siksi esimerkiksi .doc-loppuiset avautuvat - muistaakseni- oletusarvoisesti WorPadilla, .txt-päätteiset Notepadilla, .html-päätteiset Intenet Explorerilla  ja niin edelleen. Nämä ovat "paketin mukana" tulevia  määrityksiä, joita käyttäjä voi sitten halutessaan muuttaa - määrätä vaikkapa kaikki .txt-merkkiset avautumaankin WordPadilla Notepadin asemesta.

Näitä päätteitä on ainakin satoja. Tarkkaa määrää ei taida tietää kukaan. Siksi niitä ei ole ennalta määrätty jollain tietyllä sovelluksella avautuviksi, vaan käyttäjän täytyy määrätä haluttu ohjelma itse. (Jotain se ylettömän avulias Windows jättää käyttäjänkin ratkaistavaksi.)

cfg on tyypillinen esimerkki sellaisesta päätteestä. Se ei aukea kaksoisklikkaamalla. koska mitään ohjelmaa ei ole ennakkoon määrätty sen avaajaksi.

Jos nyt oikein ymmärsin, ensin ei tapahtunut mitään ja sitten se yrittääkin aueta Acrobatilla?

Acrobat on hyvin yleinen ohjelma, joka avaa pdf-tiedostoja. Ne ovat eräänlaisia elektronisia asiakirjoja, joiden vitsi on siinä, että niiden pitäisi näkyä kaikilla koneilla täsmälleen samanlaisina (vahvasti yksinkertaistaen sanottuna.)

Ilmeisesti olet nyt jossain vaiheessa merkannut  näin ja mikäs, kyllähän Windows tottelee kyselemättä. Lopputulos vain ei taida tyydyttää - FS9.cfg kun on pohjimmiltaan hyvin yksinhertainen tekstitiedosto ja sellaista Acrobat ei puolestaan ymmärrä ollenkaan.

Kuten Esa jo edellä neuvoi, helpoimmalla taidat päästä kun avaat ensin jomman kumman windowsin mukana tulevista tekstieditoreista - Notepadin tai WordPadin. Ne löytyvät kun selaat Start-valikkoa - itselläni on W2000:n puolella  kuljettava Start-Programs-Accessories. Sieltä esiintulevassa alasvetovalikossa ovat sitten molemmat.

Avaa vaikkapa Notepad. Vasemmassa yläkulmassa on - kielestä riippuen - joko File tai Tiedosto (tai jokin vastaava nimi - minulla ei ole yhtään suomenkielistä windowsia.) Alasvetovalikosta klikkaat Open tai Avaa (toinen rivi ylhäältä) ja etsit FS9.cfg:n. Kun se on löytynyt, napauta auki aivan kuten kuin avaisit minkä tahansa asiakirjan.

Ja vielä kerran: ennen virityksiäsi tee se varmuuskopio!

Kokeilin avautumista varmuuden vuoksi myös eräällä toisella kiintolevylläni olevalla, lähes uunituoreella XP Pro-asennuksellai, jolle en ole vielä tehnyt juuri mitään omia säätöjäni  ja kyllä se näkyi näin toimivan. Kuten sanottua, FS9.cfg on jokseenkin tavanomainen tekstitiedosto päätteestään huolimatta.

Lykkyä tykö.

-terv. Jorma


Pages: 1 [2] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1