FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
14.12.19, 07:24

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  ILs ei aktivoidu
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: ILs ei aktivoidu  (Read 824 times)
light
Former member
ILs ei aktivoidu
« on: 19.06.04, 17:08 »

ihmettelin että miksi ILS ei jostain syystä aktivoidu pisitin kyllä COURSE kohtaan kiitotien suunnan, NAV1 ILS taajuuden, NAV2 VOR taajuuden muuta ei silti toimi. kaikki edellä mainitut kohdat on aktivoitu aina ennen liuku polkua (NAV1 ja 2  aikaisemminkin)
seaandtr
Former member


Email
Re:ILs ei aktivoidu
« Reply #1 on: 19.06.04, 17:20 »

ihmettelin että miksi ILS ei jostain syystä aktivoidu pisitin kyllä COURSE kohtaan kiitotien suunnan, NAV1 ILS taajuuden, NAV2 VOR taajuuden muuta ei silti toimi. kaikki edellä mainitut kohdat on aktivoitu aina ennen liuku polkua (NAV1 ja 2  aikaisemminkin)

Onko siellä ko. koneen aircraft.cfg tiedostossa nämä rivit, (se avautuu muistiolla).

[Radios]
// Radio Type=availiable, standby frequency, has glide slope
Audio.1=1
Com.1=1, 0
Com.2=1, 0
Nav.1=1, 0, 1
Nav.2=1, 0, 0
Adf.1=1
Transponder.1=1
Marker.1=1

ps. mistä koneesta on kysymys ?  Mikä simu ?
« Last Edit: 19.06.04, 17:21 by Pekka Vitikainen »
Johannes Kaikkonen
Offline Offline

Posts: 1960
Date Registered: 08.03.03

WWW
Re:ILs ei aktivoidu
« Reply #2 on: 19.06.04, 17:45 »

Onkos NAV/GPS-kytkin kohdassa NAV? Näin pitää olla, jotta kone lähtee seuraamaan liukupolkua.
« Last Edit: 19.06.04, 17:45 by Johannes Kaikkonen »

Tuomas Kuosmanen
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re:ILs ei aktivoidu
« Reply #3 on: 19.06.04, 18:40 »

Siis, eikö liukupolku näy mittareissa, vai eikö kone seuraa sitä?

Jos halutaan että autopilotti lentää liukupolun mukaan, tarvii laittaa se "APPR"-mode päälle varmaankin, jos taas haluaa lentää sen käsin, sitten riittää kun taajuudet laittaa radioon oikein ja säätää sen COURSEn kohdalleen (tosin course ei vaikuta itse ILSin näyttöön vaan se on vain pilotille avuksi, muistaa mihin suuntaan ollaan menossa Smiley)

//Tuomas

Sami Puro
Administrator
Offline Offline

Posts: 15354
Date Registered: 03.07.01

Re:ILs ei aktivoidu
« Reply #4 on: 19.06.04, 19:08 »

Ja tarkennatko vielä ihan esim. että mitkä taajuudet olet virittänyt ja millä kentällä. Koska tuokin on aika yleinen virhe.  Smiley


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
arttula
Former member
Re:ILs ei aktivoidu
« Reply #5 on: 19.06.04, 20:08 »

Hei

Lähestythän varmasti liukupolun "alapuolelta" ?

Arttu
Aleksi Palojärvi
Offline Offline

Posts: 1877
Date Registered: 15.03.04

Re:ILs ei aktivoidu
« Reply #6 on: 19.06.04, 20:11 »

Ja kun laitat ne taajuudet siihen radioon, niin muista sitten "vaihtaa" niitä paikkoja.

Tässä pari kuvaa:

Tuossa siis laitoin tuohon naviin sen kiitoradan ILS taajuuden (109.10, kiitorata 15). Sitten muista painaa tuosta ympyröidystä kohdasta, että se aktivoituu. ILS- mittari näkyy tuossa vähän, ja näet, että se ei ole aktivoitu:


[ Attachment removed / expired ]

Tuossa kuvassa ILS on jo aktivoitu. Mittarin mukaan pitäisi mennä vähän alemmas. Huomaa mitä tapahtui kun painoin siitä nappulasta, elikkä se ILS-taajuus pitää olla ensin sinä radiossa. Huom. tuo taajuus on alleviivattu, ja se näkyy jos katsoo tarkkaan:

[ Attachment removed / expired ]

Jos ei toimi vieläkään, niin valitettavasti en voi auttaa Sad.
« Last Edit: 19.06.04, 20:15 by Aleksi Palojärvi »
light
Former member
Re:ILs ei aktivoidu
« Reply #7 on: 20.06.04, 07:49 »

samille:olen virittänyt EFHV kt15 taajuudet koneena on simun oma B737 (omalla paintilla"ylpeilyä") Grin Tomakselle: Liuku polkua ei näy mittareissa...... MUtta tässä tuli kyllä jotain apua koitetaan uuestaan
 Cool
arttula
Former member
Re:ILs ei aktivoidu
« Reply #8 on: 20.06.04, 08:10 »

EFHV ?? Onkos sielläkin ILS ? Shocked

Arttu

samille:olen virittänyt EFHV kt15 taajuudet koneena on simun oma B737 (omalla paintilla"ylpeilyä") Grin Tomakselle: Liuku polkua ei näy mittareissa...... MUtta tässä tuli kyllä jotain apua koitetaan uuestaan
  Cool

Olli Keijonen
Offline Offline

Posts: 3069
Date Registered: 08.03.02

Re:ILs ei aktivoidu
« Reply #9 on: 20.06.04, 08:42 »

Eipä varmaan toimikaan jos Hyvinkäälle meinaat tulla ilssiin, ja vielä olemattomalle kiitotielle..  Roll Eyes
Mutta kyllä sen pitäisi toimia jos varmasti on oikeat taajuudet valittuna ja lähestyt oikeaa kiitotietä.
Esa
Former member
Re:ILs ei aktivoidu
« Reply #10 on: 20.06.04, 10:42 »

EFHK:lta tuommoinen kyllä löytyy taajuudella 109.1. Helsinki-Vantaa ei siis ole EFHV vaan EFHK Wink
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1